Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Adolf Hitler chce vidět do budoucnosti! Vysílá proto členy nacistické okultní organizace Thule, aby v Čechách našli ostatky mýtické kněžny Libuše, která prý věšteckým nadáním oplývala. Mají dodat patřičnou sílu jeho vlastnímu médiu, potažmo zajistit Vůdci nadvládu nad veškerým životem na této planetě... i mimo ni!

Budoucnost blízká i vzdálenější je však zatím velkou neznámou nejen pro Hitlerova vojska, ale i pro legendárního Péráka, nejhledanějšího muže protektorátu. Každý nový den je pro něj nejistou sázkou na přežití, a po útěku z přísně střeženého vězení pražského gestapa musel rezignovat i na svou roli ochránce nevinných.

A pak se stane cosi, co jej donutí podepsat smlouvu s ďáblem. Cesta do pekla bývá dlážděna dobrými úmysly. Jenže Pérák - hrdina a symbol protinacistického odboje - rozhodně nebude skákat, jak nepřítel píská.

Sebrané a rozšířené vydání seriálu, původně vydávaného v ABC, doplněné o celou řadu bonusových materiálů.

Identický dotisk v srpnu 2021


Scénář
Petr Macek
Art
Petr Kopl
Barvy
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Lettering
Petr Kopl
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, historický, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-700-1 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 280 mm
Tisk
barevný
Váha
643 g
Stran
88
Cena
299 Kč
  • faster86
    faster8619.2.2022 13:51Pérák: Oko budoucnosti
    Ze začátku mě strašně srala každá rádoby vtipná slovní hříčka, časem sem si na to asi zvykl nebo sem to odfiltroval. Jak to začalo mít lehce Hellboy/Rasputin nádech, tak se mi to začalo i líbit. Cliffhanger mě donutí koupit si pokračování i když během čtení sem nechtěl.
  • Good Games
    Good Games mecenáš1.11.2021 22:56Pérák: Oko budoucnosti
    Pérák: Oko budoucnosti je vydareným domácim komiksom. Zasadenie do druhej svetovej vojny funguje skvelo, hlavný hrdina vtipne hláškuje, nacisti sú hnusní a má to aj veľmi fajn akčné scény. Príbehom je to trochu jednoduchšie, ale na druhej strane je to pútavé, sympaticky priamočiare a veľmi dynamické.=►Celá recenzia◄=
  • Palebras
    Palebras21.10.2021 19:46Pérák: Oko budoucnosti
    K Pérákovi jsem si našel cestu až teď, protože se mi tento hrdina a symbol protinacistického odboje zdál poněkud přiblblý. Ale po přečtení musím říct, že to vůbec nebylo marné a rozhodně jsem se při čtení dobře bavil. Velkou měrou k tomu přispělo zasazení do našich luhů a hájů ve spojení s nacisty, které prostě perfektně fungovalo. Příběhově se nejedná o nic převratného, ale na tohle se zde ani v nejmenším nehraje a primárně se zaměřuje na mix všemožných šíleností, naroubovaných na více či méně známé historické reálie. S kresbou jsem byl taky velice spokojen a rovněž potěšila i pevná vazba, kterou si Pérák rozhodně zaslouží. Celkově opravdu zábavný komiks o hrdinovi, který nakopává nacistům zadky ve velkém stylu a to rozhodně musí potěšit.
  • Skot
    Skot mecenáš16.10.2021 19:12Pérák: Oko budoucnosti
    Průměrný scénář s dějovými zvraty a zkratkami . Snaha o vytěžení tvz české mytologie dle Aloise Jiráska bez hlubší logiky , zasazené do obvyklých klišé průměrných superhrdinských sešitů. Jeskyně, souboje ve vlaku atd. Koplova kresba blížící se cartoonovému stylu . Oceňuji dodatek a vysvětlení za příběhem , ale rozhodně to není žádné mimořádné dílo. Třeba pokračování překvapí .
  • czeeri
    czeeri11.7.2021 08:55Pérák: Oko budoucnosti
    Za mě super úvodní díl od dvojice Macek-Kopl, jejich respekt k přechozím dílům o Pérákovi a vysvětlení proč je tam to a to, jelikož dobře usoudili, že většina lidí předchozí verze nečetla. Jejich nápad, dělat super hrdiny z postav starých pověstí českých, je za mě něco co suprového. Na konci knihy je i popsáno, jak komiks byl kreslen a vytvářen, takže super úvod. Vezmu v potaz pevnou vázanou vazbu a nízkou cenu, tak takto dobrý český komiks tu dlouho nebyl. Doufám, že série bude pokračovat.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.3.2021 10:17Pérák: Oko budoucnosti
    Tak jsem si to dal znovu v souvislosti se souborným vydáním Zázraka a musím uznat, že to tak marné není. Není to bůhví co, ale už mi to přišlo mnohem zajímavější a čtivější. Takže nakonec trochu přehodnocuji tento komiks.
  • Sagikkun
    Sagikkun29.1.2021 00:12Pérák: Oko budoucnosti
    Čekal jsem více prostředí okupované Prahy, dostal jsem superhrdinského Indiana Jonese - a proč ne.
    Pérák je parádní svižná (občas až moc svižná, což se dá vzhledem k původnímu formátu vydávání odpustit) jednohubka, na kterou se hezky kouká a dobře čte.
    V čem si vážně libuju, tak je ta propojenost, a to ať už s reálnými českými legendami a historií, tak s vlastním komiksovým univerzem Petrů (které se, doufám, bude stále rozšiřovat!).
    Pár hlášek hraničí s trapností (zejména ty na začátku), většina je ale úsměvných, děj je nabitý akcí a dynamikou, skvělými momenty, dobrými charaktery a výpravou, fajn bonusy... perfektní to není (souhlasím, že by si Pérák zasloužil více osobního prostoru), ale kvalitní je to dost a jsem spokojený.
    Více Péráka a Zázraka prosím, pro tohle univerzum mám vážně slabost.
  • Delphín
    Delphín1.7.2020 02:13Pérák: Oko budoucnosti
    Celý příběh se četl dobře, a to hlavně na začátku. A i když děj svižně plynul, lze najít dost nedostatků. Moc se mi líbilo propojení s českou minulostí, bohužel se autoři ke konci snažili navodit více depresivní atmosféru. Snaha byla, ale opravdu se to nepovedlo. Další velké mínus je, že za celý příběh jste v podstatě nedostali důvod, proč zbytečně naivnímu českému Indiana Jonesovi fandit.
    Kresba Petra Kopla byla dobrá. Pár panelů mu sice ujelo, ale sám ukázal, jaký talent on ve skutečnosti má.
    Rozhodně nemohu říci, že bych byl z tohoto komiksu nějak zklamán, ale o úžasnou bombu se nejedná. Čistá průměrná jednohubka z české komiksové kuchyně.
  • Sv1hl1k
    Sv1hl1k18.6.2020 13:59Pérák: Oko budoucnosti
    magický zvrat se mi nelíbil ale bylo to super
  • Sv1hl1k
    Sv1hl1k27.4.2020 12:05Pérák: Oko budoucnosti
    podle mě se k tomu ten magický zvrat nehodil ale jsem rád že to nakonec na mé přání v abíčku vyšlo
  • Blackmoor
    Blackmoor1.9.2019 21:05Pérák: Oko budoucnosti
    Milé překvapení , příběh akční, žádné zbytečné vykecávání, kniha se moc dobře četla, dobře zvolený formát, barvy jsou pěkné, někde bych jen uvítal detailnější kresbu v obličejích. Těším se a doufám v pokračování, časem třeba i nějaká teamovka se zbytkem českých hrdinů. Za mě maximální spokojenost.
  • perak
    perak29.8.2019 14:47Pérák: Oko budoucnosti
    Propadák to nebyl,ale ani nějaká bomba. Čekal jsem příběh více realistický z prostředí okupované Prahy a vlastně i nesuperhrdinský. Takto to sklouzlo do varaice na Indianu Jonese stříknutého Spidermanem. A ani samotný Pérák nedokázal získat nějak velké sympatie. Nejoblíbenější postavou tak byl jednoznačně Žiletkář, který ke konci dokonce překvapil maxivariací na své zbraně. Kresba byla jako vždy u Petra Kopla fajn.
    Každopádně Péráka nezatracuji a těším se na pokračování.
  • JohnyG
    JohnyG15.7.2019 22:07Pérák: Oko budoucnosti
    Dynamické pojetí panelů a samotných scén je skvělé. Vzhledem k poměrně drsnému ději i pozadí by mi víc seděla realističtější kresba, kterou ale Kopl tahá víc do cartooningu. Tím někdy komiks působí opravdu až příliš Ábíčkovsky, přitom pro děti dvakrát není. Téma je dobré, jen ten Pérák nějak nedal čtenáři šanci, aby si ho oblíbil a fandil mu. Celkově pěkný počin s originál českým hrdinou, kterému by slušela větší hloubka osobnosti.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.5.2019 19:54Pérák: Oko budoucnosti
    Nedávno vydaný Mýtus o Perákovi jakožto historickou-sociologickou studii jsem četl, jsem tedy v námětové rovině lehce přivzdělán. Co jsem však nečetl, je Dechberoucí zázrak. Nicméně po přečtení tohoto komiksu bych si ho snad v budoucnu i někdy a snad i rád přečetl. Líbí se mi idea toho, že nám tu vzniká jakési české universum komiksových superhrdinů. Tohle dílo je koplovské, tedy dynamicky a slušně nakreslené, humor (někdy až ukrutně černý) se tu střídá se závažností děje. Příběh je celkem akční a rychle odsýpá, takže za mě překvapivá spokojenost.

    Celkový dojem: 70%
  • kaylin
    kaylin23.5.2019 18:39Pérák: Oko budoucnosti
    Komiks "Pérák: Oko budoucnosti" není špatným komiksem, pořád je to velmi povedený komiks na české poměry, je to čtení, které zaujme mladší i starší, ale přece jen jsem od dvojce Macek a Kopl čekal malinko více. Petrovi Koplovi bych za kresbu nic moc vytknout nemohl, odvádí dobrou práci, ale dějově by si Pérák zasloužil něco trochu jiného, něco trochu víc, aby se sám trochu vyčlenil, aby nebyl jen dalším, kdo zapadá do Zázrakova světa, aby měl vlastní styl, třeba i vlastní žánr. A popravdě, hned v prvním příběhu vytáhnout "kolaboraci s Němci, protože jsem vydíraný tím, že mi zabijou rodinu, kterou mám jeden panel", není zrovna něco úplně světoborného. I tak ale doufám, že se Pérák v komiksu ještě objeví, A že to bude o chlup lepší.
  • choze
    choze15.5.2019 22:47Pérák: Oko budoucnosti
    Od prvního, až hororového dílu, kde Žiletkář řeže Libušku do tváře a huhlá, že “si spolu užijí”, se mi to na komiks pro Ábíčko jevilo nečekaně temné. Ale já bych děcka nepodceňoval, takže za mě ok. Za zařazení Žiletkáře palec nahoru, jen je trochu škoda, že je využitý jen na začátku a na konci a mezitím jen statuje.

    Akční scény jsou správně cool, ať už Pérák sundá vykolejenou tramvají nacistický náklaďák, prohání se přestřelkou na bagru, skáče se samopalem v ruce z motorky na vlak a s rozbitými brýlemi dramaticky křičí na padoucha, nebo seskakuje z vybuchujícího vlaku, přičemž se mu rozpadají skákací boty a zůstává ležet na kolejích končících v propasti.

    Pérák je tu za zaťatého, drsného, hláškujícího suveréna a pro mě ve výsledku za dost nesympatickou postavu. Působí tak vykořeněně, plný (oprávněného) vzteku, nenávisti, ale i samolibosti, že mi byl sympatičtější rovněž samolibý, ale “vyklidněnější” nacista Verner. Pérákovy hlášky jsou spidermanovsky jalové, ale dvakrát, třikrát za celý komiks jsem se upřímně uchechtl. Žiletkář je správně groteskní (včetně závěrečné proměny do variace Dr. Octopuse), jeho zavalitá postava a otravně huhlavý projev kontrastují s drobností a zářivou elegancí jeho břitev a zároveň jeho korpulentnost kontrastuje s hubeným a výrazně pohyblivějším Pérákem.

    Kresba je dynamická, jak rozpanelováním, tak zvolenými perspektivami, a cool.

    Celkově se to na můj vkus až moc zhlédlo v Indianu Jonesovi a s tím souvisejícím oprašování a romantickým rozvíjením české mytologie. V prvním případě by to nemělo až tak okatě opisovat a v druhém by to chtělo trochu míň přednášek z historie. Celkově ale tvůrci dokázali uspět tam, kde jiní před nimi ne a sice v Pérákově ucházejícím komiksovém oživení v rámci české popkultury. A mezi současnými ábíčkovskými komiksy je to výrazný a atraktivní počin, kterých by to tam chtělo víc.

  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš15.5.2019 09:29Pérák: Oko budoucnosti
    Zázraka jsem nikdy nečetl, zato legendu o Pérákovi, který vždy vyskočil ze stínů, aby nakopal náckům znám už nějaký ten pátek. No a tohle pojetí Péráka mi prostě moc nesedí. Ono je to vážně přetavení české městské legendy do superhrdinského žánru západního střihu a podle mě to právě ztrácí kouzlo našich specifických podmínek. Neříkám, že je komiks vyloženě špatný, ale je jasné, že je určen spíše mladšímu čtenáři, který je již v současnosti zvyklý na trošku té krve a násilí...
  • cyboy
    cyboy mecenáš10.5.2019 15:57Pérák: Oko budoucnosti
    Zdarile, i kdyz misty zbytecne zkratkovite. Vice stranek by tomu svedcilo. Kazdopadne jak me ve finale nudil Zazrak, tak me bavil Perak.
    70%
925303
  • AveRageManCZ
    AveRageManCZ21.5.2019 15:03Pérák: Oko budoucnosti
    Je to na 4, ale když někdo haní jen kvůli "americkému stylu" tak musím 5...
Četl/a (99)
123peta, 2Hitman3, anka, BadBoy, ben_bella, binnmode, Blackhand47XD, Blackmoor, calvin10, charvos, Crics, cyboy, czeeri, Dalamar, DanQ, Darker, Darth Raelchi, deadpool, Delphín, Dexir, Draco nobilis, farnhajt, faster86, Fida, flipflop, foudy, Fox01, fuerto_gepa, Géba, gezic, Glumal, Goldfinch, gongon44, Good Games, Hugin, IndyP, James, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, Jestrab2, jh666, JohnyG, Kaaos, kaylin, Keno, Killingjoke, lacoste, libcenko, Lijem24, Lookass33, Mamut12, MEGA, Mercurio, mineralk, monte walsh, namdnas, NecRoman, Onkel 1928, Osimchin, Paja78, Palebras, paulmuaddib, pechna, PeNNy, perak, petrSF, Pizza Guy, Plechy, Poniczech, Poseidon1978, rajot, robert.hladil, robertsedmik, Ruw, Sagikkun, Schimi85cz, seezeethree, seneke, Skot, Sv1hl1k, tacmud, taidana, the.kasztan, tomaseek, Tommar, trudoš, tukak, TZcomics, Ukko, utresyby, vranakx, Wasps, Yaromil, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(141)
123peta, 2scha, Alfi, Alfred, anka, Askalon, Azbest, BadBoy, Benji, ben_bella, bidlo10, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, bmc75, burzum, Calvin Klein, calvin10, charvos, Crics, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, DanQ, Darker, deadpool, deefha, Delphín, delsemela, Dexir, Draco nobilis, Fananek, farnhajt, faster86, fel68, Fida, filemon, Filip123, flipflop, Fox01, fuerto_gepa, Géba, gezic, Glumal, Goldfinch, gongon44, Greyman, guseppe, Hades, hellblazer, herrman, Hugin, hugosnowden, invape, Jak, James, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, Jestrab2, jh666, Karel Sec, Keno, komiksák007, krupan, kucik, lacoste, Lenny, libcenko, Lijem24, Lojza, Lookass33, Mamut12, maravenger, Marvin, Maty48, MB, mcleek, MEGA, Mercurio, merhyx, MIKER65, mineralk, Miss Amphipolis , Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Netorack, Nightmare, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Paja78, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pavel, pechna, PeNNy, pk123x, Poseidon1978, RadimNemec, rajot, RicHard. , robert.hladil, robertsedmik, Ruw, Sagikkun, seezeethree, seneke, Sidi Santini, Skot, songoku, Stara.kryta, suchosch, suricattaontheway, Sv1hl1k, tacmud, taidana, tomaseek, Tommar, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, Ukko, utresyby, vranakx, Wasps, xintax, Yaromil, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (14)
barthez, Blacklarch, Dezodoo, DracoAn, Elnie, GeorgeeW, Infarkt, Kamoš, Kryysa1892, monty.cl, Osimchin, Sebastian the wise, Sixtyeagles, sleepless
Nabízí (4)
Lojza, seezeethree, suricattaontheway, tukak