Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Mlčenlivý bojovník prolétá fantaskními světy, aby sváděl kruté a komické boje s bizarními a obřími protivníky. Snové sci-fi příběhy zasahující čtenáře melancholickou náladou a neuchopitelnou atmosférou. A spolu s ním přicházejí bizarní příběhy dadaistického rázu jménem Hermetická garáž! Dva příběhy, které předvádějí Moebia v jeho nejlepší formě a podobě. Vychází ve velkém, luxusním vydání, doplněném o důkladný rozbor Moebiova díla a malířského stylu!

Obsahuje dvě původně samostatné alba (Arzach & le garage hermétique) doplněném o důkladný rozbor Moebiova díla a malířského stylu.

Scénář
Moebius
Art
Moebius
Barvy
Moebius
Obálka
Moebius
Lettering
Martin Hanslian
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Pavel Kořínek
Žánry
fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-702-5 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
233 x 310 mm
Tisk
barevný / černobílý
Váha
1108 g
Stran
160
Cena
549 Kč
Originál
Arzach & le garage hermétique - intégrale anniversaire (Les Humanoïdes Associés, 2018)
  • Django
    Django mecenáš3.2. 17:09Arzach / Hermetická garáž
    Paráda hermetická garáž se mi líbila víc jak arzach, předkreslena fotka Patti Smith mě milé překvapila.
  • Spacecore
    Spacecore31.10.2019 03:31Arzach / Hermetická garáž
    Asi bych ani neměl komentovat, protože se přiznám, že jsem Hermetickou garáž ani nedočetl. To nešlo. Já chápu, že se v 60. a 70. dost bralo LSD a ti autoři ty zážitky a pohled na realitu chtěli rvát do těch děl chtě nechtě, v tomhle ale u mně vítězí Robert Crumb. Moebius je velký umělec, je geniální a když se potkal s dobrým scenáristou, tak vytvářeli kulty. Tohle je moc hezká knížka, ale bral bych to spíš jako uměleckou expozici, než jako funkční komiks. I když jako jasně, když bych to bral v historickém kontextu a přidané hodnotě, zaslouží si to hvězd pět, ukazuje nám to jak je komiks (ostatně jako každé jiné umění) naprosto svobodný a otevřený všem tvůrčím způsobům a bořením konvencí (které se ale opět vytvářely volně umělci samotnými) a bla bla, jenže to teď nestačí. Tehdy to bylo něco, teď je to nuda. Každopádně Arzach je príma a rád jsem si ho po letech připomenul. Ovšem i tam to stojí a padá na výtvarné stránce. Takže suma sumárum potkat se s tímhle je povinnost, ale zda se budete bavit, to bych nezaručoval.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.8.2019 08:40Arzach / Hermetická garáž
    Dát 4 nebo 5.... Tak jsem si to zpětně procházel a došel jsem k názoru, že mě to vlastně bavilo víc než bych očekával. Konkrétně se nebavím o Arzakovi, který je jasný. Být to na něm, tak se o 5 hvězdách ani nebavíme, zvlášť na takovém formátu. Řeč je tu ale o Garáži. Když si to člověk projede krok za krokem, zjistí, že ho to vlastně může i bavit, a ještě se něco dozví, resp. ten příběh i přes to všechno, že má být absurdní a nelineární, je vlastně uchopitelný. I ty projevy a změny stylu kresby a následného stylu vyprávění tomu všemu dodávají na věrohodnosti díla. Zkrátka to do sebe zapadá, i když to má působit dojmem, že ne. Ano, chvílemi jsem se ztrácel na začátku v té změní černé a bílé, ale při dalším čtení už tomu bylo obráceně, ztrácel jsem se méně, a to i na úkor toho, že mě chtěl Moebius pořád oblbovat svými kreacemi. Za mě nakonec plných 5.
  • 3DD!3
    3DD!35.8.2019 10:48Arzach / Hermetická garáž
    Studie vizuálního vývoje komiksu. Moebius je průkopník a jeho obrazy stále budí úžas. Příběhově je Hermetická garáž až moc trippy, aby obstála v dnešní době, ale dala vzniknout obrazům, které se vryjí do paměti a je možné je studovat stále dokola objevovat nové věci. Obzvláště cenná je finální pasáž s rozborem některých políček. Zde teprve doceníte jeho génia.
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš23.7.2019 22:15Arzach / Hermetická garáž
    Arzach a Hermetická garáž, jenž vyšli společně pod taktovkou Crwe, jsou naprosto odlišná pojetí jednoho média. Moebius se nám zde představuje ve své nejlepší formě, byť Hermetická garáž svým hravým až dadaistickým vyzněním nemusí sednout každému. Přesto je to Arzach, který uchvátí, zatímco Hermetická garáž je sice super, ale působí spíš jako experiment. Což ve výsledku nevadí. Přinejmenším to ukazuje na kvalitu autora samotného.
    http://geekcave.cz/comics/recenze/arzach-v-hermeticke-garazi
  • Ricky Gervais
    Ricky Gervais13.7.2019 11:44Arzach / Hermetická garáž
    Arzach se mi líbil vždycky, ale překvapila mě Hermetická garáž. Nerozuměl jsem vůbec ničemu, ale přišlo mi to nečekaně vtipný. A to Moebia jinak nemusím.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.5.2019 19:09Arzach / Hermetická garáž
    Arzacha jsem kdysi četl a výrazné stopy to na mně nezanechalo. Dnes jsem z něj měl možná o něco lepší pocit při druhé četbě, ovšem Hermetická garáž, to je panečku něco, tím jsem se spíše pronudil. Nemám nic proti surreálnému necenzurovanému proudu vědomí, ale nějak mě zase Moebius štval. Ačkoli stvořil minimálně zajímavé světy a kresba byla super, příběh byl... no prostě moebiovský. S Jodorowským se fakt u jiných děl hledali, až se našli, když tak hodnotím zpětně, co jsem od těchto dvou pánů četl.

    Celkový dojem: 40%
  • kaylin
    kaylin23.5.2019 17:50Arzach / Hermetická garáž
    U Arzacha se ale na první pohled budete kochat kresbou, která je prostě úchvatná. A ona něco vypráví. Jednotlivé příběhy "Arzachu" skutečně chtějí něco sdělit, jsou povídkami, i když ke konci už o tom možná budete pochybovat. Jako kdyby se Moebius skutečně více obrátil do nitra, na své démony, jako kdyby je kresbou prezentoval tak, že to pochopí především jen on sám. ale přitom světu přinesl něco, co je naprosto jedinečné, specifické a do jisté míry doposud nepřekonané. Jistě, při čtení komiksů, které jsou v knize "Arzach / Hermetická garáž" obsaženy, se může dostavit i frustrace. Do knihy ale prostě nesmíte jít s tím, že dostanete zajímavý příběh, ne do knihy "Arzach / Hermetická garáž" musíte jít s tím, že dostanete zajímavé a jedinečné umělecké dílo. A takové skutečně dostáváte. Zkušenost s dvojicí "Arzach / Hermetická garáž" se při čtení komiksu příliš opakovat nebude. I to tvoří jeho jedinečnost.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš16.5.2019 13:13Arzach / Hermetická garáž
    Smál jsem se nahlas u každé druhé stránky. Oproti očekávání - rozuměj žádná očekávání jsem k dějové lince neměl - se příběh sklenul velice dobře do klasického moebiovského závěru s nadbytostmi, ale celý ten svět funguje lépe, než to zpočátku vypadá.
  • cyboy
    cyboy mecenáš10.5.2019 16:58Arzach / Hermetická garáž
    Citovano z doslovu: "...upresnil sam Moebius: "Tehdy jsem byl toho nazoru, ze svatokradeznejsi a zabavnejsi bude provozovat vytvarnou cinnost zamerne zbavenou jakehokoli vedomeho myslenkoveho poselstvi... podle me zalezelo predevsim na zahade, na cire zahade, ke ktere bude tolik moznych reseni, kolik je ctenaru."

    Takze necekejte smysl, protoze ten chybi. Jak vam v doslovu pan Pizzoli vysvetli, tak Moebius byl genialni malir. No me slo vzdy predevsim o pribeh...
    60% (prave kvuli te absenci smyslu)
126942
Četl/a (52)
2Hitman3, Apucko, autokineton, ben_bella, Berry669, binnmode, Bronn, calvin10, charvos, cyboy, Dalistar, DanQ, Darth Raelchi, disclose, Django, Draco nobilis, farnhajt, filemon, GeorgeeW, Georgíno J., Giskard, Hawwwran, house192, Ianus, Infarkt, James, Jay-jay, jindroush, kallenved, kaylin, lacoste, Light, majer, Mamut12, monte walsh, NecRoman, Nexis, Paja78, pechna, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, RaptoR, Scaleo1, Schirru, Spacecore, start05, Stlucius, suricattaontheway, Tomket.Tom, Velkej šéf, vita
(95)
2Hitman3, 2scha, Alfi, Apucko, autokineton, bboorreekk, beanek, Benji, ben_bella, Berry669, binnmode, blackJag, bmc75, Borg3po, Calvin Klein, calvin10, charvos, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Dalistar, Darth Raelchi, Deckard, deefha, disclose, Django, Draco nobilis, dre, farnhajt, Georgíno J., Glumal, GORERATED, Hades, Hawwwran, herrman, house192, hugosnowden, Infarkt, invape, James, jankie, Jay-jay, kallenved, kaylin, Kazumaki, lacoste, majer, Mamut12, merhyx, MIKER65, Mitak, MP81, NecRoman, Nexis, Odal , Olesh, Paja78, pavel, pearlxjam, pechna, Pej, Philologus, Poseidon1978, Premek, punisher, RadimNemec, RaptoR, rockyt, Saran, Scaleo1, Schirru, Šedo, sercial, Skot, slothest, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, Tialster, Tomket.Tom, Tony TwoDee, Traum, trudoš, tulipstros, valon, Velkej šéf, vita, vranakx, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original
Chce (18)
barthez, besikv, Blacklarch, burzum, chcita, Corvus, delsemela, filemon, HellWeber, Keenkeen, monty.cl, Moyek, Nightmare, nx, raimi, sleepless, smazenapikantniskeble, Tarka Daal
Shání (4)
Černá Krysa, Corvus, delsemela, Nightmare
Nabízí (2)
charvos, pavel