Zamiřte do temnějších zákoutí Marvelu, jimiž vás provedou Spider-Man a jeho dávná láska Black Cat. Ti se vydávají pátrat po odpovědích... a odplatě! Feliciina přítelkyně se pohřešuje a všechny stopy vedou ke zlovolnému panu Brownstoneovi, který je posledním kouskem děsivé skládačky, jež dá našim hrdinům na vlastní kůži poznat... zlo v lidských srdcích.

Obsahuje příběh:
Zlo v lidských srdcích

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Spider-Man and the Black Cat #1-6 (srpen 2002 - říjen 2002, únor 2006 - březen 2006)

Po testovací sérii prvních čtyř čísel startuje série oficiálně znovu od prvního čísla a to v září 2019. Oficiální série se v rozměrech drobně, v rámci milimetrů, liší od testované.


Scénář
Kevin Smith
Art
Terry Dodson
Ink
Rachel Dodsonová
Barvy
Rachel Dodsonová, Lee Loughridge
Lettering
Rui Alves, Hugo Jesus
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Changer the Elder
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
599 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man and the Black Cat: The Evil That Men Do (Marvel Comics, 2002, 2006)
  • faster86
    První setkání se Smithem v komiksu a velká spokojenost. Chemie mezi SM a BC funguje skvěle. DD do příběhu zapadne dobře. Kdyby měl každý komiksový komplet takové příběhy tak beru všechno.
  • Hokejový_Svaz
    Tak jsem si až dnes uvědomil, že jsem na tuhle lahůdku nic nenapsal. No, je načase to napravit. Tohle je za mě nejlepší kousek, který ve výběru vyšel. Ano jsem si vědom, že je to hodně nepopulární, ale já už takový zkrátka jsem a tohle mě hodně zasáhlo a potěšilo. Celé to táhne chemie mezi Spider-Manem a Black Cat. Black Cat miluju od chvíle, kdy jsem ji poprvé viděl v 90. seriálu a i když zastávám názor, že Spideyho největší láskou bude vždy Mary Jane, tak zkrátka mám pro Black Cat slabost, protože mi ukradla srdce. Hodně se mi líbí, že Kevin Smith nezapomíná na to, že Spidey má s Black Cat nějakou historii a proto ta jejich chemie a dynamika byla tak úžasná v tomhle komiksu. Taky mu dávám obrovské plus za to, že nechal Black Cat dospět a už to není to snící dítko v dospělém těle, které touží jenom po akci a po vzrušení. A hodně se mi líbí, že měl koule a nebál se víc vykreslit její minulost a nebrat si s ní servítky. Díky tomu už nepůsobí jako taková neohrožená Femme Fatale, ale postava, která je najednou lidštější, líbivější a je daleko snazší se s ní sžít. A ani Spider-Man nezůstává pozadu, který tu má ať už s ní nebo sám naprosto skvělé momenty a to mluvím, jak o jejich posledním dialogu nebo ta scéna na mostě, která byla skvělá. Manželé Dodsonovi to už jenom podtrhli vynikající kresbou a barvami a na všechno (hlavně na ženy ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) se kouká úžasně. Za mě plný počet a nejlepší kousek, který ve výběru vyšel!!!

  • Ivan Kucera
    Strašne vidno, ako z toho Kevin Smith (od ktorého nedám dopustiť najmä na pecku Daredevil: Ďábel strážný) chcel urobiť fakt temnú, kontroverznú vec, ale nakoniec mu Marvel odklepol len pár detských nadávok a trošku krvi (nakreslenej tak, že ako krv príliš nevyzerá). Samozrejme, treba dať dole klobúk za motív znásilnení, čo je hrozne silná téma a je super, že sa o nej rozpráva a že sa o nej rozpráva práve v Marvele a takým zaujímavým spôsobom (čo razom robí lepšiu postavu z istej postavy, ktorá ma inak nikdy príliš nebavila). Problém je v tom, že ono to proste tak úplne nestačí. Hoci vzťahu Spajdy/Black Cat nemožno uprieť dynamiku (viď. skvelá pasáž s mučením väzenkyne spevom a nekonečnými kecami, na čo je samozrejme Spajďák expert). Zlo v lidských srdcích skrátka napriek nemalej snahe žiadna veľká pecka nie je. Bez debaty ma potešili vtipné a svižné dialógy a hŕstka slušných twistov. Pavučinu hore dávam aj za dve slávne cameá (aj keď jedno vzhľadom na Kevinovu prítomnosť asi zase až tak veľkým prekvapením nie je, ehm), skvelú kresbu manželov Dodsonovov (resp. kresbu, aj inkerstvo a aj farby) a sympaticky priamočiary scenár (ktorý ale zároveň vie šikovne zmiasť čitateľa, viď. zaujímavé pohrávanie so záporákmi). Ale ako vravím, proste to nie je srdcovka, netrafila ma do srdca, ani ma ktovieako nestrhla. A Kingpin je nakreslený fakt poriadne divne.
  • mAGiic
    Od Kevina Smithe mám rád hlavně jeho starší filmové kousky, jeho novější tvorba mi přijde spíš weird. Nicméně žádný komiks s jeho scénářem jsem dosud nečetl. Nějak jsem nevěděl, co vlastně od tohoto komiksu dostanu, ale od prvních stránek mi bylo jasné, že to nebudou rozsáhlé fighty s ikonickými záporáky, tolik typické pro Spideyho, ale spíš detektivně laděný příběh. Ze scénáře je patrné, že Smith psal ty první tři sešity v rychlém sledu za sebou a pak se na 3 roky odmlčel, aby dovydal zbylá tři čísla. První tři sešity jsou totiž detektivně laděné s tajemným záporákem, a v tom nejlepším, když se příběh lámal, přišla dlouhá pauza, během které pracoval na filmech. Od čtvrtého sešitu nastoupila docela násilně naroubovaná dějová linka s osvětou proti sexuálnímu násilí. Příběh je hodně dospělý, spíš civilní, zabývá se pocity postav, akce není mnoho. Smith v podstatě za ty 3 roky dopsal úplně jinou minisérii než asi původně plánoval. Jestli je to dobře nebo špatně, to je na osobním vkusu, mě se to takhle líbilo. Výtku mám pouze ke kreslíři Terry Dodsonovi, jehož typická mainstreamová kresba se pro tuhle depresivněji laděnou minisérii moc nehodí. 4*
  • sedw
    Parádní dílo, u kterého jsem hodně dlouho váhal mezi 4 a 5 hvězdami. Nakonec jsem sáhl po nižším hodnocení, protože první dva sešity mě příliš nenadchly, šlo v podstatě o jen o pospojované akční sekvence a už mi byly celkem dlouhé.
  • Delphín
    Geniální počin dokazující, že komiksy opravdu nejsou jen pro děti. Jeden detektivní příběh, který obsahuje humorné i depresivní části. S takovou bravurou jako se to zvládlo tady, klobouk dolů autorům! Já musím vyzdvihnout i kresbu, leč se mnoha lidem úplně nelíbí. Radost mi udělal i výskyt Nightcrawlera a Daredevila i s Kingpinem. A ten závěr? Top strop, to se od komiksu prostě neodtrhnete! Jop, tohle se fakt povedlo a vřele to doporučuji :)
  • louza
    Až na opravdu šíleně mainstreamovou a podbízivou kresbu opravdu hodně slušná kniha. Detektivní příběhy mi ke Spideymu obyčejně sedí jen málo, ale tady je příběh a práce s charaktery i celková pointa tak bravurně zvládnutá, že se prostě nedá jinak. Pokud by to kreslil Maleev, dalo by se to i tesat do kamene.
  • _Baruu_
    Zatím nejlepší sbírka ze série. Výborně vystavěný příběh, kresba mě moc bavila, jednoduchá, výstižná, komiksová.
  • NextOne
    Špičkový příběh. Humor a deprese dohromady. To neumí jen tak někdo.
  • Lord Baltimore
    První Spider-man, kterého jsem četl a nebyl tak úplně pro děti.
  • Moon
    Nečekaně dospělý Spider-man. Super kresba, super příběh a hlavně hrozně dobrá chemie mezi Spider-manem a black cat.
    První půlka velmi zábavná a super nahláškovaná. Druhá půlka velmi změní tón celého vyprávění, hodně zvážní a název comicsu přesně vystihuje to co se v comicsu děje. Hodně dobrá knížka a doporučuji všemi deseti.

  • Norri
    Skvěle nakreslená a nahláškovaná detektivka. Kresbu Terryho Dodsona mám rád, ale tady ho asi předčil scénář Kevina Smitha. Jako bohus pak dostanete origin Black Cat a osvětu ohledně sexuálního násilí. Nikdy jsem se touto problematikou do hloubky nezabýval, ale podle mě jsou zde psychické následky na obětech sexuálního násilí skvěle podány.
  • Darth Raelchi
    Je to prostě takový buddy movie, resp. buddy comics. Přitom se ale ten vztah mezi Peterem a Felicií jen tak nějak zatřepal v této knize. Čekal jsem mnohem víc, tak jak bylo v předmluvě, ale nakonec se to sice skvěle rozjelo, pak to ale šlo sešupem dolů ke klišovitosti. Prostě je vidět, že Kevin Smitih je nadšenec a nerd a splnil si svůj sen. Můj dojem z celé knihy je, že to není hotové (v doslovu pak, že napsal něco dalšího). Takže můj dojem byl víceméně oprávněný. Tohle je jak Akt 1, co bude dál...? Příběh není pitomý, ale jen ho pitomě podává, hodně se vysvětluje, pak ospravedlňuje, do toho ty prostřihy nebyly vždy evidentní. Jinak ta teleportace je podle mě geniální nápad a s tím by se dalo hrát na delší notu, než jen na 6 sešitů. Co mi trošku vadilo, byl jistý přežitek z animáků - viz Scorpiona ve vězení (mříže bez oken, jako fakt v dnešní době?!) - bylo toho víc, ale tohle mi vytrnulo na mysli. Na druhou stranu ta kresba k tomu svádí, resp. jej doplňuje - jinými slovy se to hodí a lze to odpustit. Dodson duo mě baví a rád jej sleduji. Umí fakt skvělé ženy a je to skvost na to koukat, jak si hraje s kresbou. Opět, pobavilo, ale není to terno, a podle Smithových pravidel, není to Ďábel strážný.
  • kaylin
    Nebudu tvrdit, že je komiks "Komiksový výběr Spider-Man 3: Zlo v lidských srdcích" vyloženě depresivní, takový není, když čtete poslední stránky, tedy před epilogem, je vidět, že tu je naděje, že tu svítí slunce, ale přesto se zde řeší minulost, která není pěkná, řeší se zde minulost, která je poměrně hnusná. A i když není komiks "Komiksový výběr Spider-Man 3: Zlo v lidských srdcích" vizuálně explicitní, stejně si snadno dokreslíte, co se děje mimo scénu. I proto na vás pak tyto sekvence budou mít ten správný a celkem tíživý dopad. Přitom máte pocit, že kresba je tak nějak klasicky mainstreamová - je hodně sexistická, předimenzovaná, vyhypovaná a místy dost na efekt. I tak ale dovede vyprávět hlubší příběh, nejen přímočarou superhrdinskou akci. Je vidět, že si Kevin Smith a Terry Dodson skvěle sedli. A tak čtenář dostává zajímavý, trochu temnější spidermanovský příběh, než je zvyklý, ale to hlavně díky Black Cat. Spider-Man je pořád ten náš starý známý.
  • Blackthunder
    K tomuhle komiksu se dá jen říct: Páni!
    První půlka byla tak zábavná a vtipná, především kvůli Black Cat. Ty její dvojsmyslné narážky jsou super a úplně jsem se do ní zamiloval (no, opět zamiloval :D )
    No a pak přišla druhá půlka, která je velmi vážná, šokující a smutná. To co se tam vyplouvá na povrch jsou hodně vážná témata a kniha se tedy stává mládeži nepřístupnou. Taková témata bych v komiksech se Spideym nečekal.
    Navíc to ještě dotváří nádherná kresba a věrohodné dialogy... No prostě; páni!
  • Komiksum
    Velmi mile překvapení, Smith perfektně balancuje mezi vtipy, akcí i vážnými věcmi. Ke konci se příběh příliš stočí někam jinam a pomyslné "finále" je ve skutečnosti zcela prázdné. Hrozně moc mi sedla kresba, Dodson to dělá krásné cartoonově s místy hezky temnými barvami. Rozhodně doporučuji.
  • Carnage
    Kevin umí a tahle kniha se četla svižně, humor byl hodněkrát na místě a celkově reunion s Black Cat vyšel na jedničku a ještě na ní radost pohledět. Pauza o které se píše v závěru knihy je celkem znatelná a na konci už mi to téma které se řešilo přišlo dost na sílu, jakože tobě se něco stalo? No jo mě se to stalo taky a máme tu najednou dlouhé vyprávění které celkem vytrhne z děje. Každopádně je to rozhodně dobrý start této nové série u nás.
  • cyboy
    Ale jo, tenhle dil se celkem da. Trochu mi vadila predvidatelnost a sablonovitost, ale jinak v ramci UKK/KVSM dobry.
    70%
  • willis
    Ta tříletá pauza po třetím dílu je znát. To vypadá jakoby mezitím začal spolupracovat s nějakou neziskovkou zabývající se sexuálním zneužitím, protože tahle linka je tam teda dost na sílu a nějak neodpovídá předchozímu vyznění. Už chybělo jenom aby se i Parker vybrečel jak ho tetička May odmala zneužívala. Jinak příběh celkem dobrý, kresba je líbivá, anatomicky občas ujede a přijde mně nekonzistentní, ale to je jen laický pohled. Klasická týmovka ve které je jiskření mezi hrdiny fajn, jen je tam na mě až moc pubertálních narážek. Celkově takový slušný průměr.
  • PatrikTheMighty
    Několikaletá pauza mezi sešity ze kterých se kniha skládá je znatelná. V ději je cítit mezi kapitolami jistý tonální skok, ale celkově má děj hlavu a patu. Komiks střídá zpočátku lehkovážnou (ale bravurně nakreslenou) akci a vtipné hlášky v druhé polovině děje za rozebírání celkem vážné tématiky. To, že je komiks z pera Kevina Smitha, je zcela evidentní už od prvních pár stran. Inteligentní a zároveň pubertální humor. Zdánlivě nadbytečné scény, které vyzobrazují Black Cat ve sprše. Podobný sexuální náboj se nese i zbytkem celé knihy, stejně jako v jistých částech komiksu Green Arrow : Prázdný Toulec, zde je ale z hlediska děje mnohem více na místě. Tento komiks bych rozhodně nedoporočuval mladším čtenářům kvůli tématům které se zde rozebírají, nicméně dle mého názoru si Smith s touto částí děje poradil až necharakteristicky dobře.
  • hroubek
    Mám rád Kevina Smitha, a to ať už jde o komiksového scénáristu nebo filmového režiséra(jeho nejnovější filmy ignoruji, a v hlavě si uchovávám vzpomínky na filmy z Jersey). Smith v tomto komiksu dokazuje, že má výborný cit pro vyprávění, gradaci a lidskost. Hned ze začátku se to parádně rozjede, hlášky střídají hlášky, do toho skvěle dialogy a fajn nápaditá akce s humore. Postupem příběh dost ztemní, a to se v něm děje není vůbec hezké, ale Smith to dokáže vykreslit a podat výborně, takže to co se v komiksu stane má nějaký emocionální dopad. Do příběhu se zapojí i Ďábel z Hell's Kitchen a celé se to stočí jiným směrem, než jsem čekal. Hodně mě sedla kresba manželského páru Dodsonových, která je moc pěkná a hezký se na ní kouká(zvláště na Black Cat). Co se týče samotného hodnocení, tak je to mezi čtyřmi a pěti, ale za to jak se Smith popral s vážnější částí příběhu, se nakonec přikloním k nejvyššímu hodnocení.
45369
Četl/a (125)
2scha, Al0f0k, Alfred, anfrene, Anton, Azik2586, Bary02, Blacksad, Blackthunder, BreakingAway, calvin10, Carnage, Cemino, Cever, chuckboris, CJFlip, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dejweez26, Delphín, Doppelganger, DracoAn, duri, Dzoglik, Džoworka, faster86, Fida, Final, Fox01, GavlaDan, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, Hønzza, Harlequeen, hellblazer, hicks, Hokejový_Svaz, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Jabba, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, JORDY, Kadin, kaylin, Keno, Knowho/Wullcann38, Komiksum, Lachvos, lantan1, Librarian, Lijem24, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, Lukis89, luky.kuky10, Madao, mAGiic, Majkl151, Matthew, me, Mercurio, michaldca, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, Mr. Baboon, namdnas, NextOne, noovakpetr, Norri, onfr300, opytz, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, Petr, petrik1710, punisher, raenius, raimi, Raul, Roiser, roswelll, Sagikkun, saja, Scaleo1, sedw, SekyCZ, SHORTY, Snegis, Spike, Star36489, štěpin_8, SteveCZ, Symbi, t0mas, the.kasztan, Thurin, Tomski, trudoš, TZcomics, UchihaNaoto, Václav Mikula, valkys, vita, VskPrzk, Vyjebanec17, xflori01, YARYNN, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd, _Baruu_
(229)
10milda, 2scha, 81splinter, Abe, afri, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, anfrene, Anton, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Bary02, Beng.D, Benji, blackJag, Blacksad, Blackthunder, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, calvin10, Carnage, Cemino, Cever, chuckboris, ConanVJ, Copak(:-chceš, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dali, Deckard, deefha, Delphín, Denis1996, Dexir, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, duri, Dzoglik, Džoworka, Ejdý, Ejdý1, erik, faster86, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, Fox01, GavlaDan, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, Golem, Hønzza, hellblazer, hlavathor, Hlousks, Hokejový_Svaz, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, invape, Ivan Kucera, Jabba, James, Jay-jay, jd., jendavondra, jh666, Jimbeam90, Johny87, Joker189, JORDY, Kadin, Kareru, karl173, kendor007, Keno, kindanerd, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Knuckless, komik.sx, komiksák007, Komiksum, koudak89, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, Laik, Librarian, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, Lukis89, luky.kuky10, Madao, mAGiic, Majkl151, Mariomichal, Marvin, Matthew, Maty48, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, Michal Ebert, michaldca, MickeyStuma, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, Mr. Baboon, Mr. Bobeček, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, Nightmare, NOD82, noovakpetr, Norri, nx, Olesh, onfr300, Onkel 1928, opytz, oru, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, perak, perper, Petr, pk123x, psramek, PumpingArrow, punisher, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , Roiser, roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Scaleo1, sedw, SekyCZ, seneke, SHORTY, Sidi Santini, Skot, sleepless, Spike, Stara.kryta, štěpin_8, SteveCZ, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, Ter, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tomasino79, tomntp, Tomski, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, UchihaNaoto, Václav Mikula, valkys, VanTom, Viking, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, willis, xflori01, xintax, YARYNN, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd, _Baruu_
Chce (6)
deadpool, delsemela, hahahoho, illy, Odal , smazenapikantniskeble
Shání (2)
JaroKakashi, smazenapikantniskeble
Nabízí (2)
BreakingAway, Fox01