Koupit
Hledaný: Hal Jordan (Původně vycházelo od září 2006 do července 2007 jako Green Lantern #14-20)
Mezigalaktická policie stvořená nejstaršími bytostmi veškerého jsoucna, Strážci vesmíru, si vybrala do svého středu pilota Hala Jordana. Neohrožený Pozemšťan nyní chrání Zemi i celý vesmírný sektor 2814 před všemožnými mimozemskými hrozbami a hrdě je zahání světlem Green Lanternů!
Ve svém nekonečném boji proti zlu se Green Lantern neohlíží na hranice. Zásady mezinárodního práva ho nezajímají - a tak když na něj někdo navlékne vraždu právě ve chvíli, kdy narušuje vzdušný prostor Ruska, stává se stíhaným zločincem. Smaragdový bojovník hodlá svá jméno očistit, ale je na to sám - a ve stínech se už shromažďují mnozí staří nepřátelé i zapomenuté tváře z minulosti, aby si s ním vyřídili účty.

Green Lantern #16 (Původně vyšlo v říjnu 1962)
Soukromý tryskáč Carol Ferrisové se nevrátil a Hal Jordan už o ni má strach. Ani ve snu by ho však nenapadlo, že ji ve skutečnosti unesla mimozemská rasa a proměnila ji v záhadnou a mocnou Star Sapphire!

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Green Lantern (Vol. 4) #14-20 a Green Lantern (Vol. 2) #16


Scénář
John Broome, Geoff Johns
Art
Gil Kane, Ivan Reis
Ink
Oclair Albert, Joe Giella
Barvy
Moose Baumann
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7566-108-8 (BBart s.r.o.)
978-83-7566-108-8 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
565 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Green Lantern: Wanted Hal Jordan (DC Comics, 1962, 2006, 2007)
  • Ivan Kucera
    „Odvaha není nepřítomnost strachu, ale schopnost konat i navzdory našim obavám!“ Toto fakt nemá zmysel čítať, ak ste nič iné s GL nečítali. Máme totiž dočinenia so skutočne značne špecifickým hrdinom, ktorého svetu je vcelku ťažké pochopiť. Človeka dané univerzum musí baviť a logicky by ho mal mať načítané. GL nie je ako Batman, kde vám (OK, drasticky zjednodušujem) stačí vedieť, že Batman je Wayne, ako malému mu zastrelili rodičov a teraz si oblieka kostým netopiera. GL (alebo Flash, ale to je iný príbeh) je úplne iný level. Je to esencia geekovosti so všetkým dobrým (a azda i zlým?), čo k tomu patrí. Mňa osobne to baví a veziem sa na smaragdovej vlne, no chápem, že (a prečo) mnohým GL nesedí. Ale na vine nie sú ani tak scenáristi, ako skôr divoké a vskutku nepredvídateľné české vydávanie, počas ktorého to tu vychádza všelijako a divne a na preskačku a väčšinu príbehov do dnešných dní ani vydaná nebola. Čo sa týka komiksu Hledaný: Hal Jordan, na prvý raz som sa príliš nechytal, ale každý komiks čítam povinne dva razy a pri repríze som bol príjemne prekvapený, ako zrozumiteľne sa zrazu javil. Samozrejme v rámci možností - ak ste s GL nikdy žiaden komiks nečítali, tak netuším, ktorý vám odporučiť, ale viem, že tento rozhodne nie. Scenárista Geoff Johns je preklínaný i milovaný zároveň. Ja som niekde uprostred, ale jeho bláznivý (?) štýl písania sa ku GL hodí dokonale. Až ma zaskočilo, ako málo vecí mi v jeho scenári vadilo (ťažko sa verí napr. tomu, že Abin Sur vedel, že má dieťa a behom rokov ho ANI RAZ nenavštívil, naopak nekonečné záchrany v poslednej chvíli mi neprekážali, asi som si zvykol a rezignoval). Všadeprítomná zelená je nádherná (už tá obálka!), postavy sú sympatické, akcia vynaliezavá, oceňujem interaktívnu hru so „spektrom farieb“ a páči sa mi mierové posolstvo, že GL môže vytvárať akékoľvek kúzla, ale nesmú brať životy (je samozrejme otázkou, čo s tým, ak „vyčaruje“ zábavnú blbinku, prostredníctvom ktorej protivníka odhodí o 20 metrov ďalej a ten na následky zranení zomrie, ale asi nad tým príliš rozmýšľam). Nakreslené je to rodákom z Brazílie Ivanom Reisom (Green Lantern: Tajemství původu, Green Lantern: Pomsta Green Latnernů) špičkovo. Kochal som sa najmä epickými jednostranovými (a ešte lepšie dvojstranovými) obrázkami. Faktom je, že GL by rozhodne prospelo, aby ho konečne niekto u nás (minimálne Johnsov run) vydal kompletne a nie takto na preskačku, raz taký diel, potom onaký a medzi tým X nevydaných pokračovaní, nad ktorých dejom sa môžeme len zamýšľať, prípadne si informácie ako detektívi hľadať na nete, alebo si to kúpiť v angličtine.
  • tom173
    Johns představuje další barvy emočního spektra, růžovou a žlutou. Události které povedou až k Sinestro corps war což je jeden z vrcholů GL od Johnse. Škoda že vydání v DCKK zase postrádá kontinuitu a nedostaneme ani kompletní sešit sinestro corps. České vydání průměr, en sešitovky nebo omnibus 4*
  • Darth Raelchi
    Jedná velká splácanina a ještě vytržená z kontextu. Další komiks z DCKK, který bohužel padl kvůli tomu na hubu a upadl tak v nelibost. DCKK apod. mají výhodu seznámit široký okruh lidí v podstatě bez rozdílu a za dobré peníze. Nevýhodou je, když vyjde něco, co prostě nezapadá už ani komiksákovi. Co teprv běžný čtenář, pro něj maximálně splněná čárka nebo obrázek v knihovničce. Tohle není vyloženě katastrofa, ale není to nic, k čemu bych se měl v budoucnu vracet a prostě to mnou projelo. Už ani nevím, o čem to bylo a co tam vlastně bylo. Kresba obyč, nic závratného. Scénář standard. Prostě spotřební komiks na entou. Nic víc.
  • Mleako
    Není to špatné, ale chybí mi tu detailnější povědomí o tom, co předcházelo a následovalo po tomhle příběhu. Jako samostatný příběh bez ukotvení to totiž příliš nefunguje. Hlavní vina v tomhle případě leží na vydavatelství, protože sedm sešitů předcházejících u nás vyjde až někdy kolem vánoc a Emerald Twilight a New Dawn, kde se řeší věci kolem Parallaxe, u nás na rozdíl od jiných jazykových mutací pravděpodobně nevyjde vůbec.
  • karl173
    Není to špatné, ale bohužel tady jde ruku v ruce problém nazývaný DC komiksový komplet. Dovedu si totiž představit, že z toho vzniklo něco skvělého, ale bohužel takhle samostatně těžko říct. Green Lanterny, kteří tu u nás vyšli jsem už kdysi četl, ale i když už si z nich moc nepamatuji, tak mi přišlo, že tady se jede absolutně jiný příběh, tudíž jsem se občas nechytal. Nicméně tohle mi ani moc nevadí. Jsem na to už tak nějak zvyklí a umím si příběh užít i bez veškerých informací. Více mi vadilo to, že to bylo na můj vkus až příliš překombinované a když je tenhle komiks plný nápadů, tak je takhle samostatně neumí zkrátka příliš využít. Tento komiks tak beru jen jako fajn akční jednohubku, která má skvělou mainstreamovou kresbu, ale víc tu pro mě nebylo.
  • hroubek
    Tohle není komiks pro každého a naprosto budu rozumět každému komu to nesedne. Já mám štěstí, že budu na druhé straně barikády. Geoff Johns pokračuje dál ve svém vyprávění a nezpomaluje. On to má všechno dobře rozplánované a promyšlené. Jen je potřeba mít něco načteného a orientovat se v tom co se děje. A s tímhle do toho Johns jde. Jeho příběh si nejvíce užijí fanoušci, kteří mají hodně načteno. Já sice nemám tolik načteno, ale to nejdůležitější nám už bylo řečeno(Tajemství původu, Žádný strach, Pomsta Green Lanternů), takže se dá v ději orientovat a užít si ho. Hal Jordan už má to nejhorší za sebou, přesto má kupu problému před sebou a s jeho povahou se vždycky problémy rozrostou. A to ať už jde o Globální strážce, Rudou raketovou brigádu, nájemné lovce, Ligu spravedlnosti nebo Star Sapphire. A Johns tohle všechno a ještě mnohem více zabalil do dobré komiksu, který se čte fakt parádně. Já jsem spokojený.
  • Spacecore
    Johns umí i mnohem líp a tady tomu kousku ubírá body v podstatě jeho uspěchanost, která je u US comicsů normální, ale u nás je to trochu vytržené z kontextu. To platí zejména u prvního příběhu, kterému by slušel delší průběh. Druhý příběh mi naopak přišel tak akorát, Lanternovy milostné avantýry jsou něco, co tomu dodává šťávu a nebráním se tomu. 3,5
  • Anton
    Fajn komiks. Je to jedna velká akční jízda s naprosto úžasnou kresbou. Mně se to líbilo. Dávám 08/10.
  • cyboy
    Hledany: kvalitni scenarista.
    40%
  • rewkon
    Mně se to líbilo hezká kresba zajímavý příběh .
  • kaylin
    Svět Green Lanternů má pro mě pořád určitý potenciál, ale s knihou "DC komiksový komplet 63: Green Lantern - Hledaný: Hal Jordan" se jednoduše ukazuje to, že na náš trh se tahle série - a všechny další, které jsou s ní propojené - prostě nehodí, protože tu nemáme dostatečně dobrou základnu pro to, abyste všechny příběhy ocenily. A zrovna u Green Lantern světa je to potřeba, alespoň z mého pohledu ano. Díky tomu mi přišlo, že celý příběh okolo Star Sapphire je trochu hloupý, i když má celkem hluboké základy. Byl ale příšerně sexistický a hloupoučký. Proč musím mít postavy, které jsou nahé, ale stejně nic neukázat a všechno blbě maskovat? Proč prostě nezůstat jen sexy, i když i to je v superhrdinském pojetí ujeté? Tohle mi na čtení docela vadilo, celé je to nesmyslná politika přístupu k nahotě a degradaci určitého pohlaví. Ale v komiksu je to do jisté míry standard. Pěkně hloupý. I to sráželo zážitek ze čtení.
313149
Četl/a (67)
2scha, Al0f0k, Anton, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Denis, Doppelganger, DracoAn, duri, erik, Georgíno J., hroubek, Hugin, Ivan Kucera, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, JORDY, kallenved, karl173, kaylin, Kiko, Knowho/Wullcann38, Lachvos, lantan1, Lijem24, LookAss, malylada, matty87, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, PH79, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, Schirru, slavik38, Spacecore, Spike, tom173, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, xxSIMIxx, zlejzmrd
(199)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Anton, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, blackJag, Blair, bmc75, Borg3po, Bubákolog, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Dani El, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, Fry, FumarEnPipa, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, Ivan Kucera, JackOneil, Jak, jakub186, James, jardoom, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komiksák007, koudak89, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lijem24, Lobok257, LookAss, malylada, Mamut12, Mariomichal, Matio, matty87, MB, mcezik, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, MickeyStuma, mikado, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, PH79, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, rewkon, Ricarderon, Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, saja, Sajmon, Schirru, semi41, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, Viking, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
Azik2586, barthez, deadpool, delsemela, dvoracekpetr1, Maty48, Sebastian the wise
Nabízí (1)
Ivan Kucera