Koupit
Původní X-Meni se kamsi ztratili, a tak ochrana lidstva padá na bedra zbrusu novému týmu marvelovských mutantů!

Schází se nová generace mutantských hrdinů. Staňte se svědky prvních kroků New Mutants, které naše malé zelenáče zavedou přímo do cestu Hellfire Clubu! A pak se sny Charlese Xaviera rozplynou, když tým začne párat na kusy jistá noční můra. Přežijí New Mutants svou malou hororovou noc? To se dozvíte právě zde, protože do boje vstupuje pět nových výjimečných zástupců nadané mládeže pod taktovkou marvelovských mistrů Chrise Claremonta, Boba McLeoda a Billa Sienkiewicze!

Obsahuje příběhy:
Nová krev
Medvědí démon

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií New Mutants (Vol. 1) #18-21 a Marvel Graphic Novel #4


Scénář
Chris Claremont
Art
Bob McLeod, Bill Sienkiewicz
Ink
Bill Sienkiewicz
Barvy
Glynis Wein Oliverová (Wein)
Obálka
Bob McLeod
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Karolina Matysová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
638 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
New Mutants: Renewal / New Mutants: Death-Hunt (Marvel Comics, 1982, 1984)
  • VanTom
    Zatímco v origin speciálu s toporně zastaralou kresbou Boba McLeoda nepředstavil Chris Claremont nové mladé hrdiny nikterak originálně ani poutavě (na druhou stranu, udělal to osvědčeným postupem jako X-Meny před lety), magický psycho souboj s medvědím démonem (a následný přílet polosyntetického Warlocka) už vedly sérii vlastním, lehce hororovým směrem. Na čemž měla lví podíl i pološílená, eklektická kresba Billa Sienkiewicze, za kterou přihazuji celou jednu hvězdu.
  • louza
    Chris Claremont, nový mutantský team, Marvel graphics novel, Bill Sienkiewicz. Klíčová slova úspěchu, který se překvapivě nekoná. Už úvodní novela je i přes krásnou retro kresbu příběhově ne moc povedená a team, který Chris tentokrát vymyslel mnohem méně hvězdný, než ten jímž proslul. Korunu tomu ale dává v příběhu s medvědem, který se snaží uchopit, zřejmě pod tlakem dobové atmosféry, až sandmanovským způsobem. Nejen že to nefunguje, protože je to jen superhrdinská rubačka. Nefunguje to ještě mnohem víc, protože Sienkiewiczova surealistická kresba ještě více zdůrazňuje přesdržkovou tupotu a prázdnost v jádru příběhu. Zajímavý pokus, ale téhle progresi palec nezvedám.
  • Moon
    První sešit nuda, klasická seznamovačka s novými mutanty.
    Nicméně série Medvědí démon už je zajímavější, zábavnější a hlavně se mi líbila kresba. Ale noví mutanti ,jako postavy, mi ve většině případech přijdou jako nezajímaví a nudní.
  • Norri
    První příběh “Nová krev”, což je origin nového týmu, je nezajímavý a má poměrně nudnou retro kresbu. Druhý příběh, nebo spíš druhá část s názvem “Medvědí démon” už je zajímavější. Začíná to příběhem o medvědím démonovi a pokračuje to pyžamovou párty a seznámením s Warlockem. Warlock je celkem standardní a relativně zábavný příběh. Medvěd má zajímavý nápad i průběh, ale konec je bohužel rozplizlý a nezáživný. Jedna věc ale hraje u této knihy prim a to je kresba celé druhé části. Postaral se o ni Bill Sienkiewicz a já jsem si ji doslova užíval. Moje hvězdičky jdou tedy hlavně za Sienkiewiczem.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.6.2019 21:26Nejmocnější hrdinové Marvelu #072: New Mutants
    Trochu chaos. Můj první dojem. Nevím, jak to celé brát a co mi chce tím vším básník říct. Marvel Graphic Novel dobře představí nové hrdiny a dá jim nový směr. To sedlo a je to pro mě dobový ekvivalent Giant-Size X-Men z roku 1975. Kresba už jeví jist dávky stáří, ale pro ty účely seznamováku to šlo nějak přežít, ale místy prostě ukecané a zbytečně utahané mezi panely. Naopak jsem rád, že už další story arc kreslil někdo jiný a trochu jsme se i posunuli v časové linii. Postavy jsou etablované s vlastními cíli, ale to je asi tak vše co jsem vnímal. První sešit ještě dobrý, druhý už pokulhával, ale zbytek už byl fakt chaos a už se mi pozornost rozjela na všechny světové strany. Snad jen kresba a akční scény to trochu zachránily. Věřím, že mít větší znalosti nebo zkrátka mít víc načteno, hodnocení by bylo asi lepší. Takhle s tím medvědem to prostě necvaklo a já se fakt ztrácel a do toho Warlock na závěr. Nějak moc nahuštěné a matoucí a komiks jsem si moc neužil, i když ta látka je velmi dobrá.
  • karl173
    X-meny mám rád a navíc když se scénáře chopil Chris Claremont, tak šlo zatím pokaždé o nadprůměrné až parádní dílo, byť sem tam trochu ukecané. Bohužel, zde zůstala jen ta ukecanost. První sešit byl pro mě utrpení. Četl se strašně dlouho a nebylo v něm nic co by mě zaujalo. Postavy se chovali debilně a celý scénář působil nelogicky a naivně. Navíc i kresba mi moc nesedla. Pak ale přišlo razantní zlepšení. Sinekiewiczova bizarní kresba oživila knihu o 100% a navíc i příběh měl mnohem větší tah na bránu. Méně ukecanosti, zajímavý děj a já se konečně bavil. Jenže náhle se příběh začal šíleně zamotávat. Čím více tam bylo postav, tím více jsem se ztrácel v ději a opět to sklouzávalo přesně tam, čím kniha začínala. Pro mě zde nebyla ani jedna postava se kterou bych se mohl nějak ztotožnit nebo bych si k ní udělal nějaké pouto. Zkrátka New Mutants mi k srdci zrovna nepřirostli. Knihu bych hodnotil někde mezi podprůměrem a průměrem, jelikož zajímavých a dobrých věcí jsem si tu našel málo. Ale za zajímavou kresbu Billa Sienkiewcze zůstanu u toho průměru.
  • kaylin
    Na hlavním příběhu v knize "Nejmocnější hrdinové Marvelu 72: New Mutants" je zajímavý záporák. Ten příběh se jmenuje "Medvědí démon", a tak je celkem jasné, kdo ten záporák bude. Ano, je to medvědí démon. Ale není to takový ten hajzl, co se neustále chvástá, říká, že všechny zabije, ale pa je nezabije, protože chce, aby trpěli, a nakonec to skončí tak, že stejně prohraje. Ne, tenhle záporák je jiný, je to vlastně jen jakási síla, která za celou dobu nepromluví. A tady si Claremont a Sienkiewicz skvěle padli do noty. Claremont sice používá víc slov, než je potřeba, ale tím nijak nezabíjí to, co řekne kresba. A že jsou ty scény někdy naprosto dechberoucí. Například chvíle, kdy doktoři operují Dani a najednou se kolem nich roztrhne prostor. A to je jen jeden příklad. Bill Sienkiewicz se ani tady, relativně na začátku kariéry, nebál experimentovat, a díky tomu vzniklo dílo, které by jinak mohlo zapadnout, ale díky němu a funkčnímu spojení s Claremontem se tak nestalo. I po téměř čtyřiceti letech má tento komiks co nabídnout.
  • Carnage
    Já čekal průser a dost jsem se bavil, první sešit je taková poznávačka se starší kresbou která mi moc nevoní a obličeje tam jsou občas fakt hrůza ale po přečtení toho sešitu jsem prostě nečekal to co přijde ve zbytku knihy a o to víc jsem byl mile překvapen. Spousta lidí ví že byl plánovaný film New Mutants a měl být hodně ovlivněn právě těmito sešity o Medvědím démonovi a možná se filmu nikdy nedočkáme, no tak tady můžete ochutnat jak by to asi vypadalo kromě trochu jiného zasazení ale i tak na mě tísnivá atmosféra nemocnice a všudypřítomného nebezpečí ze stínů hodně fungovala a dost to i podtrhovala kresba která je opravdu jiná ale sedí tomu příběhu jak prdel na hrnec. 3 sešity z tohohle runu jsou fakt moc dobrý ale čtvrtý je už bohužel slabota s novým členem který přišel z vesmíru a ač se mi zdá hodně zajímavý tak ten sešit mě nebavil jako ty tři přechozí ale přesto dávám 4 hvězdy protože mě to opravdu chytnulo. Kéž by ten film nakonec opravdu vyšel...
  • hroubek
    Chris Claremont udělal pro svět X-Menů mnoho. Ty nejlepší příběhy vymyslel on. A byl to také Claremont, kdo rozjel další série, které rozšířily daný svět. Od New Mutants jsem nevěděl co mám čekat. Nevěděl jsem nic o sestavě, příběhu, prostě jsem zde začínal s čistým štítem. A bohužel mě komiks tolik nesedl. Je to místy zbytečně ukecané, překombinované a ty nové postavy mě moc nesedly. Za zmínku rozhodně stojí kresba Billa Sienkiewicze, která je progresivní a neokoukaná. New Mutants nejvíce potěší fanoušky X-Menů, pro nás ostatní jde o obyčejný komiks.
  • Tyfus
    Nemám rád Sienkiewicze, jeho kresba je na mě asi moc umělecká a nevyznám se v ní.
  • cyboy
    Prvni cast slabsi nez druha. Opravdu lehounce na prumerem NHM. Tady presne chybi pul hvezdy. Na tri to neni, na ctyri taky ne. Nakonec davam tri a tu pulku si tam pridejte.
113167
Četl/a (54)
2scha, Alfred, Azik2586, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cinema Ranger, CJFlip, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Doppelganger, EnolaGay, erik, Fox01, hroubek, Hugin, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, jiskra, karl173, kaylin, Keno, lantan1, Mariomichal, Martinb, me, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, NikkiKonig, Norri, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, punisher, raenius, Rinter, roswelll, Spike, Symbi, the.kasztan, trudoš, VanTom, VskPrzk, xxSIMIxx, zlejzmrd
(152)
2scha, Abe, adam.ra, afri, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cever, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, Ejdý1, EnolaGay, erik, fifas, filemon, Filip123, Fox01, FumarEnPipa, Glumal, hahahoho, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, James, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, komiksák007, krupan, kucik, Laik, Lobok257, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Norri, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, raimi, Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, Salien, Saran, semi41, Sidi Santini, Skot, slavik38, Spike, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Toi, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, VanTom, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
delsemela, Elnie, gezic, Magi621, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (1)
gezic
Nabízí (2)
EnolaGay, Fox01