Ty nejzvířečtější z nepřátel Petra Parkera zasáhla bestiální zuřivost. Když mu teď Lizard, Black Cat a další jdou po krku, je z pavoučího hrdiny ještě větší štvaná zvěř než kdy dřív. Senzační Spider-Man se ocitá v srdci temnoty a bude muset být mazaný jako liška a silný jako býk, aby tohle řádění vůbec přežil.

Obsahuje příběh:
Zvířecí instinkt

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série The Sensational Spider-Man (Vol. 2) #23-27 (duben 2006 - srpen 2006)

Po testovací sérii prvních čtyř čísel startuje série oficiálně znovu od prvního čísla a to v září 2019. Oficiální série se v rozměrech drobně, v rámci milimetrů, liší od testované.
Poslední díl testovací série.


Scénář
Roberto Aguirre-Sacasa
Art
Clayton Crain, Angel Medina
Ink
Clayton Crain, Scott Hanna
Barvy
Clayton Crain, Dan Kemp
Obálka
Clayton Crain
Lettering
Rui Alves, Liana Stormová
Překlad
Ondřej Král
Redakce
Changer the Elder
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
515 g
Stran
128
Cena
249 Kč
Originál
The Sensational Spider-Man: Feral (Marvel Comics, 2006)
  • louza
    Tady rozhodně forma převládá nad obsahem. Kniha je koncepčně hodně podobná McFarlaneho utrpení. Ve městě se děje něco divného. Všichni padouši i hrdinové se zvířecím aspektem osobnosti se začínají chovat divně a mají divné choutky. Spidey tu tentokrát není v problému namočený sám, ale jinak je to extra bojový díl se záhadou na pozadí. Na stránky každopádně radost pohledět. Pokud je pro vás komiks i něco jiného než příběhy zprostředkující médium a dokážete ho číst i vizuálně, tak na tomhle si zgustnete. Bohužel je to trochu na úkor scénáře. I tak je to ale fajn kniha.
  • Delphín
    Byl to pro mě prvotní kousek autora Aguirre-Sacasa, pokud tedy nepočítáme ,,Zpátky v černé" , kde si zahrál druhé housle u Straczynskiho. No, velmi milé překvapení! Budu asi dost odbočovat z davu, ale mně se tenhle komiks opravdu líbil. Odpočinková krátká jednohubka. Její krátkost sice ději ubírá větší napětí a dramatičtější rozuzlení, nicméně i tak je to napsáno skvěle napsané za doprovodu pěkné kresby.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš30.12.2020 08:49Komiksový výběr Spider-Man #004: Zvířecí instinkt
    Spider-Man bol toho dňa nepokojný. A stále neprestávalo pršať. K milovanému Spajďákovi sa hodia akčné jednohubky - nonstop akčné jazdy, kedy si ani na okamih nemôže oddýchnuť, lebo mu to nedovolí súper, ktorý je mu neustále v pätách. Súhlasím s úvodným slovom, že jednoduché nápady bývajú často najlepšie (a za seba dodávam, že často je najťažšie napísať paradoxne práve tie). Takže ak aj vy zbožňujete McFarlaneove spider-manovské pecky Utrpení a Úhel pohledu (a čiastočne aj Sternovho Nezastavitelného Juggernauta), prídete si na svoje. U kresby od radosti neviete, kam pohľadom skočiť skôr. Je až natoľko zaprataná vecami rôzneho druhu, že až po druhom čítaní som pochopil, že vlastne v skutočnosti ZAČIATOK SPOILERU boli Lizardovia dvaja KONIEC SPOILERU. K slovu sa dostáva nezameniteľný Lizard (Utrpení), ale tiež Vermin (Poslední Kravenův lov) a Madame Web a Puma, ktorých zbožňujem už od semic-slovarťáckeho vydania z 90. rokov. Scenárista Roberto Aguirre-Sacasa (Komiksový výběr Spider-Man: Zpátky v černé) a najmä ilustrátor Angel Medina (ktorému s jedným zošitom vypomohol radikálny Clayton Crain - Ghost Rider: Cesta do zatracení) si túto v podstate doslova divočinu (Spajdy bojuje so svojimi „zvieracími“ protivníkmi, čo teoreticky niekomu môže evokovať „totemový“ spajďácky Návrat od Straczynského) užívajú tak mohutne, až ich upodozrievam z toho, že dôvod, prečo sa všetko deje, vymysleli až na konci. Práve slabšie zakončenie by som označil za hlavné mínus Zvířecího instinktu. To a divnú obálku, na ktorej jednak stenolezový krásavec v kovovom kostýme od Starka vyzerá ako filmový Vision a jednak anotácia líči Black Cat ako zápornú postavu, čo však nie je pravda. Celkovo sa mi Zvířecí instinkt páčil o malú pavučinu menej, než Utrpení, ktoré mi pripadalo predsa len intenzívnejšie a zovretejšie; toto príliš často odskakovalo k rôznym ďalším postavám a inému dianiu, čo rušilo moju pozornosť. Ale aj tak skvelá jazda a s prižmúrenými očami jasných 4*.
  • mAGiic
    "Feral" má hrozně zajímavou premisu, že bájný kámen dokáže generovat ve zvířatech zuřivost a pudovost, takhle na papíře to zní strašně super a v první půlce toho scénárista Aguirre-Sacasa využívá naplno, protože komiks je krvavý, umírají zde lidé a všichni Spideyho zvířecí foes lační po krvi. A není jich málo, jsou tu Vulture, Lizard, Man-Wolf, Vermin, Puma. Bohužel se však příběh vyvine do basic rutiny *SPOILER* o šíleném vědci se zálibou v plazech, který chce z New Yorku udělat takový Jurský park. Finále je uspěchané a takové zklamavší. Co je na tomhle příběhu zajímavé je, že sešity 23-25 a 27 kreslí Angel Medina a Mary jane tu vypadá hrozně divně. V sešitu č. 26 obohatil tento příběh svou zajímavou plastickou kresbou Clayton Crain, kterého český čtenář zná z Ghost Riderů, co tu vyšly od BBartu. 3*
  • Milo_Harwey
    Poslední dobou jsem celkem vlidně hodnotil znovuzrození řady, protože mě prostě bavily, tahle kniha naopak kupodivu ne, s čímž v závěru naložím krutopřísně. :)) Ani jsem neměl nějak extra velký očekávání, ale anotace knihy (absolutně nesedí! Bestiální zuřivost? Štvaná zvěř víc než kdy dřív? Srdce temnoty? Přežije vůbec? Tak to jo :D brutální, no) zněla fajn, dobrej nápad + prolistoval jsem to cca měsíc zpet, což obvykle nedelam a kresba mě zaujala, obzvlášť samozřejmě kleitn krejn (sešit 26). Tak jsem nějak začal číst klasicky jako záchodo(f)ku. :) Obálka c.23 vyvolala lehkou klaustrofobií, i když ji netrpim.. hmmm, dobrý...MJ nakreslena nic moc (jak fetka po tripu, pak už ok, BC je sexy), spidey ok, endžl Medina volí podivné úhly pohledu, což je originální, oceňuji (i když sem tam má spidey třeba delší ruku než nohu :D a kreslíř si na sebe sám trochu usil bič a později od těch úhlů sám ustoupí). Celostranka s lizardem na konci prvního sešitu je super, stejně jako ty ostatní jsou fajn. Kresba pak ale spadne celkem do průměru potažmo lehkého nadprumeru, než nastoupí geniální krejn a jeho malba, co panel, to obraz ;) příběh pěkně odsýpá, sama akce, něco se děje, ale přistihl jsem se, že čtu bez zaujetí, pohlcení, čehokoliv, nějak mě to nezajímalo, to je asi chyba, ne? :D zdálo se mi, že mě to chvilema nudí (začal jsem si říkat, že se S-manovi v ty masce asi špatně dejcha a mluví a jak vůbec přes tu látku vidí a celkově, že všechny ty elastaky jsou pitchovina:D), nemělo to náboj, kouzlo, neco...(což je paradox vzhledem k faktu, že se pořád něco děje) a najednou poslední sešit a rychlé uzavření příběhu a já jen "hm,dobrý", absolutně mě to nenalakalo jakkoliv dál pokračovat, což stejně nejde. Za jiných okolností bych dal knihu opět do průměru (někdy záleží na rozpoložení u čtení a tomuhle dám ještě šanci), ale jak jsem psal v úvodu, přichází trest, a to v podobě snížení hodnocení ze 3 na 2*!! Cejtim se drsně... :) 1* za to, že se to rychle přečte :))) a druhá 1* za některé z kreslířských orgií a klejtona kreje (ještě bych dodal, že 1 minusova * v záloze je za madame webb, která má psycho kecy - btw. V jednom panelu ji spidey sedí na hlavě a sahá na slepý oči ? Haluz...)


    Ještě dodám, že mě zaujaly dvě hlášky rádoby vtipnej Spiderman jich tu má poskrovnu a ještě jsou antivtipny, příklad: "Kde jste to koupil, doktore? V samosce?" - reakce na vědecký popis nějaký pitchoviny od rýda rýčrdse... Tohle byl vrchol humoru..
    Já teda nejsem typ, co by se u komiksu smál, a když už se pousměju, asi takhle ":)", tak to je extrémně vtipný, že se někteří nerdove válí smíchy ve vlastní moči... Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 4: Zvířecí instinkt"  jak by napsal kaylin :) povestny spideyho humor postrádá ... To, ať radši prostě drží hubu jako spidey 2099, možná proto se mi i líbil. ;)

    A druhá od Black cat (co mu dle anotace měla jít po krku, ale nesla :D), a to: "prima, doktore connorsi. Jako každá holka mám ráda poradny ocas. Dáme si repete?"
    Ja už netuším, co je a není pro děti, či pro koho co v dnešní době je... Stejně se všude zabíjí a suka za denního dne, tak co? ;) Sám jsem uchylak, ale tohle mi tam nesedělo...

    Potesil(a) mě Puma , jehož jsem jinde než v http://comicsdb.cz/comics/450/zahadny-spider-man-23 neviděl a v předešlém díle, zřejmě.

    P.S. všichni se regenerují včetně jejich šatů :D

    Můne: horší 4* jsou u tebe 3*? A lepší 4* budou teda za 5*? :D
  • _Baruu_
    Odpočinková literatura. Kresba nádherná, příběh bez dějové linky. Škoda.
  • NextOne
    Byl jsem spokojen. Bavilo mě to :)
  • Snegis
    Prostě "mlátička" u které můžete vypnout a relaxovat . Dle mého názoru skvělá kresba 4. booku.
  • kaylin
    Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 4: Zvířecí instinkt" představuje příběh, který se Spider-Manem česky doposud neznáme. A musím říct, že je to příběh, který mě docela potěšil. Je to příjemná akční jednohubka, která se tu uzavře, nečeká se, že bude mít nějaké následky, také je nemá, ale nehraje si na nic víc. Prostě Spidey musí řešit další problém, sem tam u toho zahláškovat, sem tam se na někoho spolehnout, tohle je jednoduše něco, co se Spideym chcete číst, i když to nebude příběh, který si budete nějak moc dlouho pamatovat. Akční scény jsou tu skvěle zachycené, příběh má spád, a i když je rozuzlení spíše zklamáním, tak nakonec dojdete k tomu, že se to dobře četlo, že to bylo fajn a že byste si podobnou jednohubku zase dali. Tak snad se na podobné komiksy poštěstí a budeme je v rámci "Komiksové výběru Spider-Mana" dostávat víc.
  • Mleako
    Pěkně dynamicky nakreslená mlátička s příliš zbrklým koncem. Nic víc, nic míň.
  • Moon
    Zvířecí instinkt je taková jedna velká bitka. To však není úplně špatně, akce baví a dobře se na ní kouká.
    Nicméně měl jsem tak trochu problém s kresbou a to hlavně jak je nakreslená M.J. a některé jiné postavy. Ale vypíchnul bych kresbu sešitu 26, který je úplně jiný než všechny ostatní, což je škoda a tak trochu to nechápu, když ty sešity mají tvořit celek.
    Horší 4 hvězdy
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.11.2019 21:41Komiksový výběr Spider-Man #004: Zvířecí instinkt
    Tohle mi fakt sedlo. Chvílemi jsem nevěděl v jakém komiksovém období jsem. Jednou 90. léta, pak zase přelom století. Jednou odkaz na Straczynského, pak na McFarlanea, a pak zase na starou éru. Správně okořeněný pavoučí mišmaš, který je i příjemně nakreslený. Jako vážně, já tomu nemůžu nic vytknout, snad jen délku, chci prostě delší, a pak konec, který byl takový useklý v tom nejlepším. Čím dál víc si všímám, že jak Marvel, tak DC, dobře nastartují příběh či story arc, ale pak jakoby se báli to dotáhnout do konce pořádně, jak si to předsevzali na začátku, a tlápnou na brzdu a řeknou si, wo-ho it's for kids actually. Až do 4. sešitu napnutý až po strop, i změna na postu kreslíře ve 4. čísle mi vůbec nevadila, i když tam vlastně nepatřila, ale ten konec prostě meh-meh. Jinak celkově povedené a suprově nakreslené. Jen ten konec dotáhnout a pořádně rozvinout. Proto 4 hvězdy.
  • Blackthunder
    Tohle mi přišlo nějak hodně krátké. Pěkně kresby, ale scénář mi nějak habroval. Přišlo mi to nějak moc snadné a spousta padouchů, které bych tam čekal, kteří budou Spideymu dělat šíleně problémy nějak chyběli.
    Nejspíš je to tím, že jsem četl docela nedávno Spidermenovský event "Hunted' kde má Spidey opravdu problémy se zvířecími padouchy. Kdybych ho asi nečetl tak třeba hodnotím lépe...
  • hroubek
    Zvířecí instinkt má zajímavou premisu a těch možností jak ten příběh využít a pořádně vygradovat je spoustu. Ze začátku se to krásně rozjede. Příběh má rychlejší tempo a je akčnější. Což, není vůbec na škodu. Komiksu se dobře daří budovat atmosféru tajemna a pocit nejistoty, co se může stát některým postavám, když se přestanou ovládat. A celé to funguje do posledního sešitu. V posledním sešitě se vyloží karty na stůl, a to co se stane jsem rozhodně nečekal. A to není myšleno v dobrém. Atmosféra je pryč a samotné vygradování příběhu nefunguje, a ke všemu to působí jako pěst na oko. Je to obrovská škoda, protože to bylo rozehráno moc pěkně a sedla mě i kresba. Nebýt toho konce, tak bych šel s hodnocením výše, takhle musím hodnotit, tak jak hodnotím.
  • Doppelganger
    Ze slibné premisy, že se ze Spideyho “zvířecích” protivníků stanou krvelačné šelmy, se bohužel povedlo vykřesat jen průměrnou béčkovou mlátičku. Škoda.
519272
Četl/a (87)
2scha, Al0f0k, Alfred, Anton, Azik2586, Badgu.y1902, Bary02, Blackthunder, calvin10, Carnage, Cemino, Cever, chuckboris, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Delphín, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Fox01, GavlaDan, Georgíno J., Glumal, hicks, hroubek, Hugin, Ivan Kucera, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Johny87, Joker189, JORDY, kaylin, Keno, lantan1, Lijem24, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, Madao, mAGiic, Majkl151, me, Mercurio, michaldca, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, namdnas, NextOne, noovakpetr, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, petrik1710, Procky, punisher, raenius, Raul, roswelll, Sagikkun, saja, Scaleo1, SekyCZ, Snegis, Spike, štěpin_8, taidana, Tomski, trudoš, TZcomics, UchihaNaoto, Václav Mikula, Vajper, valkys, vita, VskPrzk, xflori01, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd, _Baruu_
(174)
2scha, 81splinter, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Anton, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Bary02, Beng.D, Benji, blackJag, Blacksad, Blackthunder, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, Cever, chuckboris, ConanVJ, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, Delphín, Denis1996, Dexir, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý1, fifas, filemon, Filip123, Fox01, GavlaDan, Georgíno J., Glumal, hlavathor, Hlousks, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, invape, Ivan Kucera, James, Jay-jay, jendavondra, jh666, Jimbeam90, jiskra, Johny87, Joker189, JORDY, Kareru, karl173, kendor007, Keno, komiksák007, Krvavý Patejl, Laik, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, Madao, mAGiic, Majkl151, Mariomichal, Marvin, Maty48, me, meffis, Mercurio, merhyx, Michal Ebert, michaldca, MickeyStuma, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, Nightmare, NOD82, noovakpetr, nx, Olesh, opytz, oru, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, perak, perper, pk123x, Poseidon1978, Procky, psramek, PumpingArrow, punisher, Radkos, raenius, Ricarderon, RicHard. , roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Saran, Scaleo1, SekyCZ, seneke, Sidi Santini, Skot, sleepless, Spike, štěpin_8, StressCZ, Symbi, tacmud, taidana, TheoDread, Tomasino79, Tomski, trudoš, tulipstros, Tyfus, UchihaNaoto, Václav Mikula, Vajper, valkys, VanTom, Viking, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, xflori01, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd, _Baruu_
Chce (4)
deadpool, delsemela, hahahoho, Odal
Shání (1)
JaroKakashi
Nabízí (1)
Fox01