Joe Chapman je symbolem národa a držitelem posvátného, smrtícího dědictví. Union Jack je hrdinou prostých lidí.

Jako nositel slavné tradice nejlegendárnějších agentů Británie bojuje Union Jack za záchranu nezlomného ducha tohoto národa. Pusťte se s námi do dvou slavných sólových sérií tohoto patriota, které nám přinášejí někteří z nejslavnějších komiksových autorů. Upíři, tajné spolky a nadpřirození strážci stínů... to je pro Union Jacka denní chleba!

Obsahuje příběhy:
Tradice, víra a osud
Pád Londýna

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Union Jack (Vol. 1) #1-3 a Union Jack (Vol. 2) #1-4


Scénář
John Cassaday, Christos N. Gage, Ben Raab
Art
John Cassaday, Mike D. Perkins
Ink
Andrew Hennessy
Barvy
Dave Stewart, Laura Villariová
Obálka
John Cassaday
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Karolina Matysová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
714 g
Stran
208
Cena
249 Kč
Originál
Union Jack: Tradition / Union Jack: London Falling (Marvel Comics, 1998, 2006)
  • wistar
    staré příběhy v pohodě kresba zrovna tak
    nový příběh-nic moc scénář, dialogy, postavy a pár divných věcí, ale díky ok akci je to lehce nadprůměrný akční komiks
    kresba je jako kdybyste vzali 10% kresby alexe rosse a smíchali s mainstreamem, vznikne lepší mainstream
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 07:40Nejmocnější hrdinové Marvelu #073: Union Jack
    Žiadny zázrak, ale napokon aj tak v rámci možností príjemné prekvapenie. No hoci je to na zoznámenie sa s (predsa len menej známym) superhrdinom ideálne, po tomto komikse si asi druhé rande s Unionom nedohovoríte. Kniha pozostáva z dvoch príbehov. Prvý (Tradice, víra a osud) z konca 90. rokov ho ukazuje v upírskej problematike, čo je fajn. Ak by druhý príbeh nebol o čosi slabší ako prvý, prihodím štvrtú hviezdu. Lenže je. Pád Londýna z roku 2004 sa pokúsil Jacka aktualizovať pre novú, teroristickú dobu. Príliš to nevyšlo. Zmodernizovaný Union Jack (až na občasné zmienky o robotníckej triede) je úplne rovnaký, ako Captain America (ktorého Brubakerovým pojatím sa ostatne tvorcovia zjavne inšpirovali), avšak bez Captainovej charizmy (a bez talentovaného Brubakera). Pád Londýna je parádne nakreslený. Kresba a akcia sú fakt masívne a veľkolepé (aj keď pravdupovediac upírsky príbeh, o čo bol skromnejší a relatívne komornejší, mi sadol viac aj vizuálne vďaka vyblednutému štýlu). Inak je to strašne banálny komiks. Union má veľa spoločných bodov nielen s Bladeom (upíri), ale i s inými národnými hrdinami oblečených vo vlajkách svojich štátov a to ako s Capom, tak i (rovnako britským) Captainom Britainom; oproti nemu je Jack menej slávny paradoxne napriek tomu, že sa na komiksovom poli zrodil o niekoľko mesiacov skôr. Zaujímavosťou je, že ide o dedičné predávanie kostýmu, v čom je Union Jack podobný Fantómovi alebo Robinovi. Rozmýšľal som nad tým a zistil som, že Jacka by od „iných“ odlíšilo práve jeho anglické občianstvo. Keby prestal behať po ľahko zameniteľných uliciach (ak by sa občas v zábere nevyskytol červený autobus, ani neviem o tom, že som v UK) a orientoval by sa iba na geniálny, pochmúrny a neskutočne atmosférický anglický vidiek. Taký vidiecky superhrdina. Prečo nie? Škoda, že na toto tvorcovia postavy nenabrali odvahu (alebo im to proste len nenapadlo, ale tomu sa ťažko verí).
  • Moon
    O Union Jackovi jsem až do téhle knížky téměř nic nevěděl. A tak jsem byl zvědavý co je zač.
    Jako postava mě celkem zaujal, hlavně v první části knihy kde bojuje s úpíry, což se k němu tak nějak hodí. To už se nedá říct o zbytku knihy. Druhá část nezajímavá a hodně tuctová záchrana všeho. Nezajímali mě postavy a ani děj (příšerný scénář ). Měl zůstat u těch upírů, to mu sluší nejvíce.
  • karl173
    První třísešitovka je celkem fajn akční jednohubka, která je svižná, má pěknou kresbu a byť upíři se můžou zdát poněkud vágní, tak já je mám přesto rád. Zkrátka jsem vyrostl na Bladeovi.
    Po příjemné jednohubce bohužel přišel sešup dolů. Druhá část má totiž příšerný scénář. Postavy jsou tu tak hrozný, že Union Jack najednou vypadá jako největší borec, což u v podstatě céčkového hrdiny muselo dát práci. Jediné co tu celkem ujde je kresba, akce také není vyloženě špatná a naštěstí se to alespoň celkem rychle čte.
    Celkově se jedná o čistě průměrnou knihu.
  • kaylin
    I když je první příběh knihy "Nejmocnější hrdinové Marvelu 73: Union Jack" relativně dobrý, ten druhý ji sráží do kolen. Je tak špatný, že ani to finále nefunguje, vyznívá směšně. Celé to je jen o tom, aby mohli autoři nechat vybuchovat Londýn, aby to vypadalo, že tu budou obrovské ztráty, ale nakonec se ukáže, že jich vlastně tolik není a že Union Jack je ten správný hrdina pro nižší třídu... Příšerný příběh, který jen naznačuje, že chce řešit zajímavá témata, ale vůbec se mu to nedaří. Chce být spíš jen zábavný, ale nakonec je směšný. Chemie mezi jednotlivými hrdiny - ano, i tohle je vlastně jen týmovka - nefunguje, jejich spojení nedává moc smysl, skoro vypadá trochu prvoplánově jen kvůli tomu blízkovýchodnímu konfliktu, i když na konci je řečeno, proč se to všechno dělo. Vysvětlení ale stejně skřípe. Možná by Británii stačil jen ten Captain Britain, Union Jack už by tolik potřeba nebyl. Anebo by měl zůstat hlavně u upírů.
  • Norri
    Kniha obsahuje dva příběhy - jeden upírský a druhý protiteroristický. Stejný hrdina, ale rozdílné autorské týmy. Upírský příběh s názvem “Víra, tradice, osud” je docela fajn. Má dobrou atmosféru a perfektně zvolený styl kresby, která mi prostě sedla. Není přeplácaná a ani přehnaně barevná. Detaily jsou tam kde mají být a hodně se pracuje se stíny a siluetami. Barvy navíc dělal Dave Stewart, tak není co řešit - velká paráda!.
    Druhý příběh s názvem “Pád londýna” je o něco slabší a lehce zmatený, ale pořád je napínavý a dobře se čte. Union Jack se pouští do boje proti teroristům spolu s partou béčkových superhrdinů. Kresba už není tak exkluzivní, jako v prvním příběhu, ale i tak se jedná o pěkný, barevný a lehce nadprůměrný mainstream.
    I přes slabší druhý příběh hodnotím pěti hvězdami, protože ten upírský příběh mě prostě potěšil.
  • hroubek
    Union Jack je hrdina, o kterém jsem sice četl, ale zapomněl jsem na to(prostě jak má ten oblek s britskou vlajkou, tak se mě pletl s jiným hrdinou, a vy moc dobře víte s jakým). Co se týče komiksu, tak ten se četl dobře. Má dvě části, a každá část dokáže stát sama osobě. Každý z příběhů je zaměřen na něco jiného, dobře u nich funguje příběh, postavy a jisté zakončení. První příběh se mi líbil mnohem více, jelikož je osobnější. Druhý je více akční, a trochu přepálenější(je tam toho hodně, a místy zbytečně hodně). Ve výsledku je Union Jack dobrý komiks, který jako seznámení s hrdinou funguje na jedničku.
  • cyboy
    Prvni pulka se opet zabyva mymi "oblibenymi" upiry, navic to dela nenapadite, zmatene a divne. Druha cast je trochu lepsi, protoze tam zadni upiri nejsou, ale bohuzel je to misty porad dost zmatene. Na tech dvou pribezich se celkem pekne ukazuje jak si s tim Union Jackem vlastne nevedi rady.
    Prvni cast 60%, druha cast 70%. Opet bych potreboval pul hvezdu. Dam tri a tu pulku si tam opet primyslete.
314115
Četl/a (49)
2scha, Alfred, Anton, Azik2586, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Craxx, cyboy, dajik, Doppelganger, Franta z Čokolády, hroubek, Hugin, Ivan Kucera, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, karl173, kaylin, Lachvos, lantan1, Lukis89, Mariomichal, Martinb, me, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, NikkiKonig, Norri, Paldini, pearlxjam, pechna, punisher, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, slavik38, Symbi, trudoš, VskPrzk, wistar, xxSIMIxx, zlejzmrd
(145)
2scha, Abe, adam.ra, afri, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Anton, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cever, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Franta z Čokolády, Glumal, hahahoho, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, James, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kiwi1902, komiksák007, krupan, kucik, Laik, Lobok257, Lukis89, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Norri, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Piros0013, plema, punisher, Radkos, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, Rumburaq, Salien, Saran, semi41, Sick666, Sidi Santini, Skot, slavik38, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (5)
delsemela, gezic, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (1)
gezic
Nabízí (1)
Fox01