Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 19 dalších ukázek

Koupit
Jedenáctý Vějíř dokazuje, že čeští komiksoví tvůrci mají stále mnoho neotřelých nápadů a suverénně vládnou svými osobitými styly. Začínající i zkušení autoři ve dvaadvaceti komiksových povídkách rozmanitých žánrů vykreslují příběhy radostné i dojímavé, plné napětí, či naopak meditativní. Otevři Vějíř a ponoř se do podmanivého světa české mangy.

OBSAH:
Niam Halp: Mahó Šódžo Hoblb-pipi
Konata & Andy: O Medvědí hoře
Dyamirity: Home Bittersweet Home
Jan "Arenoth" Vohlídal: Budoucnost patří lidem
Philippe Daniel & Bára Smutná: Jonkuma
Alexa & Gituška: Deštivý
Janiko & DanQ: Duch, lama, eskapáda
Michaela Srovnalová: Všechno nejlepší k narozeninám, princezno!
Chrisana Georgiu: Vzpomínáš?
Mešitka: Žabí princ
Jaroslav Noga: Až do konce
Lucák & Špendla: Ve tmě dál, cesto má
Leni: Strážci
Daniel Janeček: Světlo na konci tunelu
Lucie Travníčková: Alex & Máša
Yin & Lila: Přespávačka
Jakub Knesel: Res Cogitans
Karika & Winety: Lucerna
Lygast: Speedy
Ayumi Rakamusa: Můj (ne)přítel
EaSei: Paradox
Martin Skarka & Libor Popovič: Kárl & To: Cesta na Geekcon


V pořadí jedenáctý svazek

Scénář
Mešitka, Lila, EaSei, Andy, Leni, Winety, Chrisana Georgiu, Niam Halp, Daniel Janeček, Jakub Knesel, Jaroslav Noga, Veronika Nováková (Špendla), Libor Popovič, Ayumi Rakamusa, Daniel Řezníček (DanQ), Lucie Šimánková (Gituška), Martin Skarka, Bára Smutná, Michaela (Míša) Srovnalová, Lenka Štěpánková (Dyamirity), Lucie Travničková, Jan Vohlídal (Arenoth), Richard Voldán (Lygast)
Art
Mešitka, Yin, EaSei, Leni, Karika, Philippe Daniel, Chrisana Georgiu, Niam Halp, Daniel Janeček, Jakub Knesel, Jaroslav Noga, Libor Popovič, Ayumi Rakamusa, Dita Šimánková (Alexa), Martin Skarka, Michaela (Míša) Srovnalová, Lenka Štěpánková (Dyamirity), Jana Suchomelová (Janiko), Lucie Travničková, Jan Vohlídal (Arenoth), Richard Voldán (Lygast), Veronika Vondrová (Konata), Lucie Zavadilová (Luc, Lucák)
Redakce
Marian Ertl, Veronika Nováková (Špendla), Daniel Řezníček (DanQ), Prokop Smetana (NeoWorm), Veronika Sýkorová (Lysandra), Sára Wokounová (Shinji, Míša Wokounů)
Žánry
sborník
ISBN/ISSN
978-80-904985-9-4 (Kobuta, o.s. (Yatun))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 190 mm
Tisk
černobílý
Váha
292 g
Stran
272
Cena
179 Kč
  • Mitsuko
    Vějíře většinou nekomentuji, protože povídky se hodnotí těžko, jak je známo, a ve Vějíři je jich navíc opravdu hodně, u tohohle svazku ale udělám výjimku. Tentokrát jsem totiž byla opravdu velmi mile překvapená, protože většina povídek byla super, pracovaly se zajímavými tématy a nápady, a navíc i spousta z autorů, kteří publikovali ve Vějíři poprvé, měli zajímavý a pěkně nakreslení příběh. Jasně, vždycky se najdou i slabší kousky, ale přišlo mi, že letos jich bylo pomálu. Celkově mi tohle přijde jako zatím nejlepší svazek Vějíře, a tak i přimhouřím oči a poprvé mu hodím těch 5*, protože jsem se skvěle bavila a mám pocit, že si to zaslouží.

    Za sebe bych mezi pomyslnou top 5 vyzdvihla třeba hned první příběh o mahó šódžó holubech (kdo by to byl řekl, že kraťoučký komiks o holubech bude tak vtipně podaný, super práce a pro mě velké překvapení); Budoucnost patří lidem; Ve tmě dál, cesto má; Res Cogitans a Cesta na Geekcon. Ale jak jsem psala, i zbytek je super.
121