Koupit
Superman a Legie superhrdinů (Původně vycházelo od prosince 2007 do května 2008)
Superman zachytil tísňové volání a vyrazil do 31. století, aby zachránil nejlepší přátele, jaké kdy měl: Legii superhrdinů.
V této budoucnosti se z odkazu Muže z oceli stala odporně pokřivená vize šíříci hrůzu celým vesmírem. Členové Legie jsou hledaní zločinci, válka mezi Zemí a Spojenými planetami je na spadnutí a "mírotvorné" činy xenofobní Pozemské ligy spravedlnosti vše jenom zhoršují...
Pokud chce Superman této krutovládě učinit přítrž, musí zachránit Legii superhrdinů a s její pomocí pokračovat ve svém nekonečném boji za pravdu, pravedlnost a mezigalaktický způsob života!

Adventure Comics #247 (Původně vyšlo v dubnu 1958)
Mladý Clark Kent užasle potkává trojici teenagerů, kteří znají jeho tajnou identitu Superboye. Představili se mu jako Legie superhrdinů a přicestovali z 30. století, aby mu nabídli členství.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Action Comics (Vol. 1) #858-863 a Adventure Comics (Vol. 1) #247


Scénář
Otto Binder, Geoff Johns
Art
Gary Frank, Alfred John Plastino (Al)
Ink
Jonathan Sibal (Jon)
Barvy
Dave McCaig, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design)
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7566-109-5 (BBart s.r.o.)
978-83-7566-109-5 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
536 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
Superman and the Legion of Super-Heroes (DC Comics, 1958, 2007, 2008)
  • karl173
    Za mě v pohodě jednohubka, která sice má své neduhy v podobě předvídatelného a klasicky supermanovsky sluníčkářského konce (respektive takto vypadali už poslední dva sešity ) a další neduhou jsou postavy, kterých je tu zkrátka příliš mnoho a zapamatovat si všechny jejich jména, schopnosti a nedej bože i jejich pravé identity, to je prakticky nadlidský výkon a to i přesto, že na každém rohu jsou k postavám přišpendlené základní informace a to i u Supermana ( jako kdyby ho někdo náhodou neznal... )
    Na druhou stranu ale Johns přišel se " suprovým " nápadem, který do jisté míry dokázal slušně odvyprávět. Minimálně zábavnost, svižnost a povedený filmový spád se mu povedl na jedničku.
    Kresba Garyho Franka se také povedla a dobře se mi na ní koukalo.
    Takže když to shrnu, tak se nejedná určitě o žádné veledílo, ale spíš o zábavnou jednohubku, která je ve velkém vedru, kdy mozek jede tak na půl plynu a chce se pobavit jednoduchým způsobem ideální. Slabší 4*
  • Spacecore
    Dlouho jsem se těšil na vydání něčeho o Legii superhrdinů a dopadlo to skvěle ! Scénář je parádní, vůbec jsem se nenudil, neztrácel se v ději a naopak se mi líbily příchody dalších postav, fungovalo to jako gradace příběhu. Určitě je to efektnější pro fandy DC, co se vyznají v postavách, ale i bez toho je to určitě solidní superhrdinská sci-fárna z budoucnosti. Gary Frank kreslí skvěle !
  • hroubek
    Možná už jsem to v nějakém svém komentáři zmínil, ale když to zopakuji, tak se nic nestane. Líbí se mi jak Geoff Johns pracuje se svými scénáři, historii komiksů, a hlavně že je to obrovský fanoušek, který rád píše příběhy pro velké fanoušky jako je on sám. A v tom tkví největší problém tohoto komiksu. Bez znalosti historie o Legii superhrdinů je tento komiks dost náročné čtení. Johns jako správný fanoušek tam dává všechno, aby složil poctu postavám a příběhům, které má rád. Jenže díky tomu je tam snad padesát postav a já jsem za chvilku byl z toho docela vyčerpaný, protože mi ty postavy splývaly. Je toho tady opravdu hodně, a kdybych měl načteno, tak to jistě ocením, ale jako čtenář, který nemá tolik načteno je dost ubíjející. I přestože je příběh dobrý a dějí se tam zajímavé věci, tak to na mě tolik nefungovalo.
  • Lenny
    Legie superhrdinů mi na celém Supermanovi přišla vždycky strašně pitomá, takže ke komiksu jsem přistupoval docela zaujatý. A není to dobré. Johns vykrádá Days of Future Past a místo aby nějak rozvíjel charaktery svých postav, neustále vrhá na scénu nové a nové hráče - ve výsledku je v tom akorát chaos a den po dočtení si pamatuju z dvacítky legionářů asi 2. Příběh má naprosto skvělej nápad, kdy populisté v budoucnosti překroutí Supermanův mýtus a využijí ho k extremisu - jenže Johns to jen naťukne a vlastně nijak nedořeší. A podobných otevřených věcí je tam bohužel víc, motivace některých aktérů navíc vůbec nedávají smysl a Frankovi nejdou ženský. Nuda, nuda.
  • cyboy
    Rozhodne to patri mezi jeden z mala scenaru, ktere Johns jakz takz udrzel pod kontrolou. To ale neznamena, ze je to nejaky zazrak. Ono by to mozna i fungovalo, kdyby ctenar nemel mozek a nepremyslel behem cteni nad tim, co cte a kdyby Johns odolal pokuseni tahat kraliky z klobouku. Navic kraliky, kteri v tom klobouku nejen nebyli, ale ani nemeli byt.
    40%
  • rewkon
    Já to vidím úplně naopak za mně změna prostředí supermana mimo profláklé Metropolis přidala supermanovy více na zajímavosti a navíc dočasná ztráta super schopností nebyl špatný tah aspoň to nebylo ve stylu přijde superman bum prásk konec. Jinak Legie superhrdinů se objevila už v jednom předchozím z komiksů co u nás už vyšel a fanoušci seriálu supergirl zajisté znají taktéž z některými postavami.
  • kaylin
    Kniha "DC komiksový komplet 64: Superman a Legie superhrdinů" představuje tým, který moc neznáme a představuje nám spoustu dalších postav. Většinu z nich jsem už úspěšně zapomněl. Není moc proč si je pamatovat. Jejich schopnosti jsou takové, které máte spojené s jinými postavami, v rámci komiksu v knize "DC komiksový komplet 64: Superman a Legie superhrdinů" nedostávají moc prostoru a nejsou tu s nimi emotivní scény. Proto mi příběh knihy "DC komiksový komplet 64: Superman a Legie superhrdinů" připomíná pískoviště, na kterém si Geoff Johns mohl hrát, ale stejně nepřekvapil, prostě udělal jen pár báboviček, nic víc. Tedy udělal jich trochu moc, nejspíš mu je pak stejně někdo rozkopal, anebo zapršelo a ony nevydržely. Za mě je komiks "DC komiksový komplet 64: Superman a Legie superhrdinů" velmi slabý a nezmění to ani přítomnost Supermana. Nebo to je ta slabina?
5131362
  • Carnage
    Doppelganger: ty vole zrovna jsem ten jeho koment četl a kroutil jsem u toho hlavou :D ještě 3x to tam měl někam napsat.
  • Doppelganger
    kaylin: na tvých komentářích se mi líbí, že mě vždycky přenesou do doby o deset let zpět, kdy jsem psal seminární práce a vymýšlel jsem všechny možné způsoby, jak uměle natáhnout počet slov, abych dosáhl požadovaného limitu. Vážně musíš jméno knihy v tak krátkém odstavečku ČTYŘIKRÁT zopakovat? :))
Četl/a (57)
2scha, Al0f0k, Anton, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, ConanVJ, cyboy, dajik, Denis, Doppelganger, DracoAn, duri, Georgíno J., hroubek, Hugin, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, kallenved, karl173, kaylin, Kiko, Lachvos, lantan1, LookAss, malylada, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, Paldini, pearlxjam, PeNNy, PH79, punisher, puolpm, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, Schirru, Spacecore, Spike, Symbi, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, xxSIMIxx, zlejzmrd
(190)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Anton, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, blackJag, Blair, bmc75, Borg3po, Bubákolog, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, Fry, FumarEnPipa, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, Kiwi1902, komiksák007, koudak89, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lobok257, LookAss, malylada, Mamut12, Mariomichal, Matio, matty87, MB, mcezik, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, PH79, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, rewkon, Ricarderon, Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, saja, Sajmon, Schirru, semi41, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, timek, Tomasino79, Tomate, Tommar, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (9)
Azik2586, barthez, deadpool, delsemela, Draco nobilis, dvoracekpetr1, Maty48, Premek, Sebastian the wise