Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Tým Gantzu bojuje z posledních sil. Dává do toho všechno… ale v té chvíli vstupuje do boje finální boss, stvoření, které je stejně tak krásné jako vražedné. Za jeho zabití je sto bodů, ale je vůbec možné zabít něco, co ustavičně mění svou podobu?

Scénář
Hiroja Oku
Art
Hiroja Oku
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7449-715-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 mm
Tisk
černobílý
Váha
255 g
Stran
220
Cena
199 Kč
Originál
Gantz #23 (Shueisha Inc., 2008)
  • VanTom
    VanTom3.3.2020 15:12Gantz #23
    Nepřetržitá velkolepá řež s japonskými folklórními strašidly se stává zajímavou až poté, co namísto slabého ufňukánka proti sobě stane to (téměř) nejsilnější z obou táborů. Finální boss na ósacké suverény nicméně ještě čeká a na posledních stranách nabývá opravdu obskurně vzrušujících tvarů. :-)
  • Mitsuko
    Mitsuko7.7.2019 13:21Gantz #23
    Líbí se mi inspirace v japonských strašidlech, která jsou na konci nejaponským čtenářům přiblížena, celkový dojem z tohoto volume ale bohužel tak dobrý není. Postavy, které známe, zůstaly úplně v pozadí a většinu času se věnujeme jen bojům postav nových, což je škoda. Kdyby s mýtickými obludami bojoval Kató a další, ke kterým máme vybudovaný nějaký vztah, mohlo by to být opravdu wow. Kresba je pořád super, ale boje bohužel působí tentokrát trochu zmateně (možná i kvůli tomu, že postavy nemám nijak zažité).
    Slabší volume, škoda.
  • GORERATED
    GORERATED23.6.2019 11:50Gantz #23
    Tohle byl hodně slabej díl. V podstatě jedna velká zmatená bojová scéna. Texty mají asi takovou náplň jako "je to kampáááň" proslov.
  • trudoš
    trudoš editor23.6.2019 06:05Gantz #23
    To je tak obskurní, že to není možný. Nádhera.
  • kaylin
    kaylin19.6.2019 13:12Gantz #23
    Komiks "Gantz 23" ukázal, že série už se opravdu plácá na místě. akce je natahována tak, že se příběh v podstatě nepohne, a místo toho, aby se Hiroja Oku soustředil na to hlavní, tedy postavy, které jste si stačili oblíbit, věnuje se více těm novým, u nichž vidí potenciál toho, že jejich souboje by mohly čtenáře dostat. A jo, nejsou zde špatné momenty v boji, ale to už je strašně málo. Nestačí to. Hiroja Oku se roto místy snaží i o to, aby byl hodně krvavý, ale ani to už nějak není ono, ani to nestačí. Najednou je to brutalita pro samotnou brutalitu, není to proto, abychom i emočně trpěli spolu s tím, kdo dostává na frak, nebo jsou mu rovnou trhány končetiny. Jsem trochu smutný z toho, že se série takto vyvinula. Pořád bych jí přál, aby se zvedla, aby tu najednou byl zlomový díl, ono to získal zase nějaký děj, ale bojím se, že to nepřijde. Těch možností ale ještě bude dost. Sice jsme za půlkou, ale ještě nás dost dílů čeká. Však je těch svazků dohromady 37.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.6.2019 11:31Gantz #23
    To je tak obskurní, že to není možný:-)

    Celkový dojem: 30%
  • p3tris
    p3tris14.6.2019 11:33Gantz #23
    Bitva proti démonům Tengu a Imugami vrcholí. Ale ze všeho nejhorší je hlavní démon Nurarihjon, který dokáže měnit podobu a nepůsobí na něj zbraně od Gantze. Tým má další oběti a poradit si s ním nedokáže parta z Ósaky. A mezi tím zasahuje vojsko proti obřímu Gjúkimu, který ničí město ve stylu známé Godzily.
  • Fry
    Fry admin11.6.2019 18:38Gantz #23
    Gantz #23 - Slabší než obvykle a to hlavně kvůli tomu, že minimálně půlka knihy se věnuje nějaké no name vedlejší postavě a na pořádné zvraty dochází až v úplném závěru s tím, že si na pokračování počkáme zase čtvrt roku. Ono celkově této sérii hodně ubírá to pomalé tempo vydávání, protože nebudeme si nic nalhávat, autor od začátku cílí hlavně na akci a když celý díl věnuje monstrózní bitvě, která navíc není ukončena, chcete automaticky hned pokračovat. Každopádně tentokrát to na průměr nezachránil ani býčí obr skřížený s pavoukem ... Za mě 2*!
5723