Spider-Man 2099, anachronistický arachnohrdina, vede do boje generaci budoucích bojovníků za svobodu!

Vydejte se nyní do roku 2099, kde vám strůjci marvelovské budoucnosti představí Miguela O'Haru, zbrusu nového arachnoidního Avengera. Objevte dystopickou dynamiku ikonického hrdiny, který brání Nueva York před hroznou megakorporací Alchemax. Pak bude Miguel přenesen do přítomnosti, kde se bude muset pokusit zachránit svou budoucnosti... a ochránit naši minulosti! Připravte se na to nejlepší z komiksového časového chaosu!

Obsahuje příběhy:
Kdo nic neriskuje, nic nezíská
Vyvrženec času

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Spider-Man 2099 (Vol. 1) #1-3, Spider-Man 2099 (Vol. 2) #1-4 a materiál z Amazing Spider-Man (Vol. 3) #11


Scénář
Peter David
Art
Rick Leonardi, Will Sliney
Ink
Al Williamson
Barvy
Steve Buccellato (Electric Crayon), Antonio Fabela
Obálka
Simone Bianchi
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král, Alena Mikulíková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
641 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man 2099: Out of Time (Marvel Comics, 1992, 2014)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš31.3.2021 07:25Nejmocnější hrdinové Marvelu #074: Spider-Man 2099
    Nechcem miešať jablká s hruškami, ale v rámci NHM by som Spider-Mana 2099 prirovnal ku Killravenovi: síce originálne, ale čo z toho, keď scenár z toho nevie vyťažiť dostatočne pútavé atrakcie a paradoxne čím viac sa tu toho deje, tým je to otravnejšie? Mal som veľký problém naladiť sa na správnu vlnovú dĺžku. Pravdupovediac sa mi to nepodarilo. Zostal som oklamaný, rozčarovaný a v neposlednom rade šťastný, že sa to konečne skončilo. Nepomáhali samozrejme ani nudné postavy a nezaujímavý dej. Viac, než zmodernizovaný druhý príbeh, sa mi páčil prvý. Mám totiž nostalgickú slabosť pre 90. roky. Každopádne, aj keď to fakt nie je žiadny zázrak, mám toho načítaného pomerne veľa a tak viem posúdiť, že v rámci superhrdinského žánru to nie je najhoršie a 3* si to zaslúži. Z rôznych spajďáckych alternatív (Dr. Ock, Miles Morales...) mi táto príde najmenej pútavá a ak by sa mi v budúcnosti vyskytla možnosť prečítať si nejaké ďalšie Miguelove príhody, asi sa im vyhnem. Kresba taká klasická, neurážajúca, pekná, ale zároveň prázdna (ale nie úplne).
  • Copak(:-chceš
    Řekl bych, že mě to bavilo, seznámil jsem se s novou postavou. Bohužel málo retra, nedokončený příběh.
    Chtělo by to druhou část s Spiderman 2099 vol 1 č. 4,5,6 a superior Spidermanem
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.2.2020 02:15Nejmocnější hrdinové Marvelu #074: Spider-Man 2099
    celkem bych zas souhlasil s karlem173 a norri (btw. pro cyboye... vysvětlení pohnutek spidermana by asi přišlo v dalších sešitech, na konci v historii máš, že se rozhodně konat dobro, protože je v budoucnosti samá korupce, zlo a další hovna :D).... mám pár svých poznatků, "retro".... 90.tky už jsou retro, jsem starej :D píšu koment s odstupem pár dní a první 90.tkovej příběh si celkem pamatuju, fakt se mi líbil, ale kresba, resp. barvy byly fakt tragický, spektrum barev bylo asi zvoleno schválně (připomíná mi to myslim vetřelce omnibus 1, kde taky měli snad 4 barvy jen :D) kvůli sci-fi nebo co... každopádně se mi líbilo jak Migel jedná arogantně s arogantníma sráčema, aroganci nemám rád a když proti ní někdo sebevědomě inteligentně bojuje arogancí, tak má mé sympatie :))))) Ventura jako záporák alias Kraven sice mele hovna, ale sem tam si nějak odůvodní: "moc kecám, jinak bych se bojem s tebou unudil", apod. :D koncept spidermana 2099 se mi celkem líbí, ty jeho spárky :D oblek taky, jak si vybíral novou holografickou výpomoc, tak vybíral ze tří, první nevím, nějaká rocková žena myslím, druhej vypadal jak alfréd hitchcock a třetí??? teta May, kterou vyfakoval :D pěkná narážka.... i ten jeho otočenej styl, že jako spidey moc nemluví.... příběh má i dobrej humor, když už tak bych bral celou knihu z devadesátek :)
    no, ale ten moderní, ač jakože líp nakreslenej samozřejmě (zapojení kompu je mnohdy hodně patrné), je podle mě horší... hrátky s budoucností většinou bejvaj průser, ale to pominu. Humoru bylo ubráno, příběh průměr, ve spidey úvodu, kde spidermanovi nadává zachráněná černoška, to mě dostalo, na facku :) každopádně obálky jsou super, hlavně ta poslední se škorpikem... ač mám pýtra dejvida rád (viz ukk11 hulk) a jeho styl humoru, tak tady se budeme držet v průměru, 3*
  • _Baruu_
    Hrdina dobrý, chyba těch kdo vybírali sešity. Mohli vybrat ucelenější příběh
  • karl173
    První příběh a vlastně origin této postavy je vcelku průměr. První sešit byl navíc zavalený poměrně velkým počtem textu při kterém si povídali dosti nezajímavé postavy. Druhý a třetí sešit se už sice zlepšili a začalo to být více čtivé, ale pořád to nebylo žádné terno. Pak je tu moderní část, která má fajn kresbu, ale příběhově se jedná opět o průměrnou záležitost. Zároveň oba příběhy spojují vágní postavy a stupidní chování některých z nich. Například teroristé v moderní části jsou naprosto k smíchu. Dal bych za tři, ale nemohu. Mé svědomí ví, že si to tento komiks nezaslouží. 2*
  • Moon
    Origin Spider-mana 2099 má skvělou kresbu a atmosféru 90 let. Dá se to číst a nenudí to.
    Druhá část (podstatně novější) je Spider-man 2099 v roce 2014 a docela to funguje. Tahle ,,verze,, spider-mana je dospělejší, ale o nic méně nudnější. Za mě docela super věc.
  • Norri
    Origin z budoucnosti má old-schoolovou kresbu i barvy, ale příběh je docela dobře odvyprávěný a bavil mě. Ale svoje mouchy samozřejmě má. A ta kresba nakonec taky není úplně marná.
    Druhý příběh ze současnosti už má modernější kresbu, ale celé je to poněkud nudné. Ale i tohle má pár světlých chvilek, kdy mě to pobavilo.
  • Cinema Ranger
    První příběh je nudný a celkově špatný, druhý příběh je fajn, ale oba dva jsou hrozně ukecaný. Jako seznámení s postavou to taky nefunguje. 60%
  • kaylin
    Za mě je komiks "Nejmocnější hrdinové Marvelu 74: Spider-Man 2099" jedním z nejzbytečnějších a tím i nejhorších v rámci série "Nejmocnější hrdinové Marvelu".
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.6.2019 16:00Nejmocnější hrdinové Marvelu #074: Spider-Man 2099
    Zajímavé, ale nekonzistentní. Poslední dobou mě u NHM vadí, že mám sice širší spektrum příběhů v jednom booku, ale ne vždy si to sedne. Tady máme dva rozdílné příběhy, které od sebe dělí i několik let vývoje. První se mi líbil víc, ale je to retro v budoucnosti. Ukecanost a utahanost byla někdy přespříliš a u třetího sešitu jsem si někdy říkal, kdy už to skončí. Nové pojetí a kresba mi paradoxně sedly víc, ale absolutně mě nebavil příběh. Nedokázal jsem se s ním ztotožnit a ani hlavní postava nebyla uvěřitelná svými motivy a pohnutky. Přišlo mi to stylem, tak to je, tak to tak dělej. Možná je to dáno i vytržením z kontextu, ale tak, jak to j v NHm edici, to prostě mate. Vcelku to bylo slušné počtení. Pobavilo na tři hvězdy.
  • Anton
    Hodně kvalitní počtečníčko. 9/10
    Více se dozvíte již brzy v mé recenzi na kanále Amazing Anton.
  • hroubek
    Mé první setkání se Spider-manem z budoucnosti. A vůbec to není špatné. Peter David odvedl hodně dobrou práci a jeho příběh je dobře vystavěný a prodaný. Líbilo se mi jakým způsobem pracuje s budoucností, nápady a taky se samotným hrdinou, který vždy bude porovnáván s Peterem Parkerem. David nám zde představí hrdinu, který je po pár číslech naprosto kompletní a zajímavou postavou. Starý i nový příběh funguje v pohodě, i přes drobné chybičky dobře pobaví. Spider-man 2099 je moc fajn komiks, a čím méně očekáváte, tím je větší šance, že bude překvapený.
  • Carnage
    Nakonec mě víc bavilo retro a byl bych radši kdyby celá kniha byla jen z té doby. Miguel je sympaťák ale bohužel kniha trpí tím čím spousta dalších NHM nastíní rozsáhlejší zápletku a pak skončí. Tak jako tak, já se bavil.
  • Venomslav12stars
    Skvělý komiks hlavně ten z 90 a zajímavá verze spiderman (ty drápy a nebo jeho zuby) super
  • cyboy
    Prvni cast mi prisla ultranablbla, druha cast trochu mene, ale porad zadny zazrak. Jako predstaveni postavy to podle me moc nefunguje, protoze mi nejak jasne, proc se tenhle Spider-Man chova tak, jak se chova. A obe jsou uplne zbytecne ukecane.
    40%
6161361
Četl/a (69)
2scha, Alfred, Anton, Azik2586, Blackhand47XD, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cinema Ranger, CJFlip, ConanVJ, Copak(:-chceš, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, Dexir, Doppelganger, Fida, hicks, hroubek, Hugin, Ivan Kucera, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, jiskra, karl173, kaylin, Keno, kindanerd, Knowho/Wullcann38, Lachvos, lantan1, Lijem24, LookAss, Mariomichal, Martinb, me, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, Norri, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, punisher, raenius, Rinter, roswelll, S313, SekyCZ, Sick666, slavik38, Spike, Star36489, trudoš, TZcomics, Venomslav12stars, VskPrzk, xxSIMIxx, Zajo original, zlejzmrd, _Baruu_
(170)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Anton, Azbest, Azik2586, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, bmc75, bobo666_2005, Borg3po, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cever, ConanVJ, Copak(:-chceš, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, Fida, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Glumal, hahahoho, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, JORDY, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, kindanerd, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Knuckless, komiksák007, krupan, kucik, Laik, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, Rinter, Roiser, roswelll, royan, Rumburaq, Sajmon, Salien, Saran, SekyCZ, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Spider-man, Spike, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Venomslav12stars, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd, _Baruu_
Chce (14)
10milda, Badgu.y1902, Benji, Blackthunder, delsemela, gezic, Jason2808, Odal , Premek, Raul, RicHard. , Sebastian the wise, sleepless, smazenapikantniskeble
Shání (4)
gezic, NikkiKonig, Raul, smazenapikantniskeble