Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
"NA SVOU MOC SE DÍVÁM JAKO NA DAR, KTERÝ NENÍ JENOM MŮJ, ALE MĚL BY SLOUŽIT VŠEM, KTEŘÍ TO POTŘEBUJÍ."

Když do Metropolis dorazí Vánoce, začne si Superman palčivě uvědomovat hlubokou propast mezi několika málo privilegovanými a chudobnou většinou, která žije na pokraji vyhladovění.

Rozhodne se, že nejlépe může pomoct tak, že půjde příkladem, a vloží titánské úsilí do snahy zbavit svět hladu. Navzdory cynismu, na který na své cestě naráží, je jeho největším darem světu nezpochybnitelné poselství naděje a míru.

Scénář
Paul Dini, Alex Ross
Art
Alex Ross
Ink
Alex Ross
Barvy
Alex Ross
Obálka
Alex Ross
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr, Jiří Hrbek (Daren), Alena Tejnická (Sarah)
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-718-6 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
252 x 344 mm
Tisk
barevný
Váha
895 g
Stran
64
Cena
349 Kč
Originál
Superman: Peace on Earth (DC Comics, 1999)
  • Deži
    Deži22.12.2023 15:17Superman: Mír na Zemi
    Veľmi dobrý komiks, samozrejme je trochu naivný, ale s pekným posolstvom. Kresba a formát je úžas.
  • martin28
    martin2828.6.2023 17:21Superman: Mír na Zemi
    Oslava lidství, pocta Supermanovi.
    Snaha o poselství, které má místy hořkou příchuť. Tento kratší inspirativní příběh (vlastně to ani není příběh, jen nejúžasněji namašlená forma sdělení, jakou si můžete v komiksovém světě představit) v nezvykle velkém formátu vynikne díky božské malbě Pana malíře A.R.
    Tohle sdělení přímo od srdce, na pár stranách dokonale vystihne celosvětový problém. I když jste bůh, či polobůh, neunesete tíhu strádání celého světa, i kdybyste se rozkrájeli. A malba? Ta je strop. 90%
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš1.6.2021 08:52Superman: Mír na Zemi
    „Problém jsou lidi.“ Superman je veľký a taký musí byť aj jeho komiks. Spolu s JLA: Svoboda a spravedlnost („náhodou“ od rovnakého dua Dini/Ross) jeden z najväčších (nie najhrubších) komiksov na našom trhu. Samozrejme, väčší neznamená lepší. Toto každopádne maľoval neskutočný Alex Ross (ďalej napr. Zázraky alebo Království tvé). Alex je vo svete komiksu fenomén. Jeho výtvarná stránka rafinovane stiera hranice medzi bežným komiksom a obrazovým románom. Jeho výtvarné práce sú neskutočné, v podstate až, ehm, nadkomiksové. Niekto možno povie, že Superman: Mír na Zemi ponúka úchvatné obrazy, ale scenár je slabý. No mne sa práveže v tej svojej krásnej jednoduchosti ohromne páčil aj ten. V tej svojej obyčajnosti (osievanie) je poctivá, ľudská nádhera hodná nasledovania. Oceňujem realističnosť, že nič nie je také jednoduché, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať a hoci by Superman vyriešil problémy s celosvetovým hladomorom, naráža na to, že niektorí ľudia sú proste svine a nie sú ochotní začať premýšľať trocha inak. Čo je myšlienka, ktorá určite poteší každého mizantropa. Nedostatok akcie mi nielenže nevadil, ale som si ho dokonca vychutnal. Teoreticky sa komiks dá prelistovať za pár minút, ale bol by to hriech, pretože tou maľbou sa treba kochať a vychutnávať si nie že každú stranu, ale každý obrázok, každý detail.
  • Spacecore
    Spacecore1.11.2020 16:30Superman: Mír na Zemi
    Toto jsem četl před víc než deseti lety prvně a nedávno když jsem měl nějaké peníze a byl jsem v knihkupectví, nemohl jsem odolat! Tohle je must have co se týče komiksové knihovničky. Alex Ross je pán malíř a v takovém formátu to vynikne. Neznám živější malbu / kresbu a ponořit se zrovna do týhle knížky s čajem a dekou někdy v zimě vydá ze všechny prachy (a že tahle publikace zrovna stojí přijatelný peníze!). Paul Dini je zase mistr old fashioned atmosféry, ke které zde přidal (větší) špetku sociálního komentáře, který je dnes možná ještě zvučnější, než před dvaceti lety v době vydání. Rozhodně tohle dílo přesně ví, co dělá a co nám chce sdělit, bez jakýchkoli postraních úmyslů.
  • Netorack
    Netorack16.10.2020 09:34Superman: Mír na Zemi
    Malba Alexe Rosse je neskutečná, nějak jsem si jeho jména na přebalu knihy v knihovně nevšiml, ale hned po otevření mi naskočily patnáct let staré vzpomínky na Marvels.
    Příběh nepříběh je zde spíše komplementem, nic moc se neuděje, nic moc se nevyřeší, je to takový sled výjevů ze světa. S lehkou naivitou devadesátých let, dnes jsme asi zase o poznání cyničtější.
    Malba za pět, příběh za tři? Asi tak.
  • perak
    perak16.7.2020 08:39Superman: Mír na Zemi
    Supermanovo poselství humanismu, které mnohými není přijímáno tak nadšeně, jak by Superman očekával. Ono není nic černobílé a i snaha o dobrý skutek může být z jiného úhlu pohledu chápán jinak a především pokud určitý čin není podepřen dalšími skutečnostmi, tak nemusí nic znamenat. Ano, je to trošku agitka, ale ono to tak nějak k Supermanovi patří a na celkovém vyznění příběhu mi to nevadilo. O kresbě Alexe Rose asi není potřeba nic moc uvádět. V takto velkoformátové knize prostě výborné.
  • Fry
    Fry admin26.12.2019 18:23Superman: Mír na Zemi
    Superman: Mír na Zemi - Skvělá myšlenka, nádherná malba a úchvatný formát. Je mi jasné, že z toho konzervativní komiksový fanoušek toužící pouze po světově uznávaných dílech nového desetiletí asi úplně nadšený nebude, nicméně samotná premisa i zpracování za pozornost rozhodně stojí. Největší problém této edice však už napodruhé vnímám ve zvětšeném formátu, který přece jen běžného čtenáře superhrdinského žánru nejspíše mine. Já jsem sice spokojen, nicméně po 1 000 přečtených komiksech tomu pátou hvězdu nedám ... Za mě 4*!
  • Palebras
    Palebras26.12.2019 15:21Superman: Mír na Zemi
    Komiks který v sobě nese poselství, že nic není tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát .. A to ani když jste Superman... Já například komiks četl na Štědrý den, takže co se týče onoho poselství do jisté míry jsem byl vtažen hlavní myšlenkou a opravdu jsem zapřemýšlel, že se tady u nás vlastně nemáme tak zle a že jsou po celém světě lidé, kteří tohle štěstí nemají. Takže ano, musím říct že hlavní myšlenka mě zasáhla... Každopádně ale scénář není dominantou tohoto komiksu... Prim tady hraje jednoznačně kresba Alexe Rosse, která je fantastická.. Jeho tvorbu miluju... Krásně se na to dívá, jen mě mrzí že vyobrazení vánoc je věnováno poměrně málo stránek.. Zvládl bych klidně i více.. Jedná se o příjemnou jednohubku, kterou bych normálně hodnotil jako takový lepší průměr, ale kresba Rosse a atmosféra Vánoc, kterou jsem nasával při čtení tohoto komiksu zvedly o stupínek hodnocení...
  • kaylin
    kaylin6.8.2019 09:09Superman: Mír na Zemi
    Nebudu tvrdit, že komiks "Superman: Mír na zemi" nestojí za koupi. To rozhodně není pravda. Ale za koupi stojí jen proto, že Alexovi Rossovi zase není moc co vytknout, jeho malba je prostě krásná a budete se jí kochat, budete se na ni chtít dívat. Ze začátku je krásné, jak je Supermanův život krátce shrnutý jen v lehce hnědém odstínu a pak se najednou Alex pustí do barvy, je to prostě nádhera. Jen jsem zíral, a to i na to, jak Superman přilétává s tím stromkem a jak se s tím autor vymaloval krásně do detailu. Jenže pak jsem se víc a víc začetl a prostě se mi skoro chtělo brečet z toho, jak je Paul Dini špatný, jak je přímočarý a jak akci nebo něco překvapivého vkládá prostě jen proto, aby se neřeklo, protože kdyby tam nebyl ani jeden výbuch, tak by ho asi fanoušci skutečně poslali do háje proto, že nedal Alexovi možnost alespoň trochu vyniknout v akci, což by byla prostě nesmírná škoda. Ale je zajímavé, že v podstatě ani jedním komiksem pro DC nedostal Alex Ross možnost vytvořit takový komiks, jako dostal v případě marveláckého komiksu "Zázraky". Ani "Království tvé" není tak dobré, ne scenáristicky. A "Superman: Mír na zemi" už vůbec ne.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.8.2019 17:58Superman: Mír na Zemi
    Tady to táhne kresba, to je jasná věc. Příběh, ani by se to tak nemuselo nazvat, spíš poselství, bylo jasné, evidentní, na nic si nehrající a možná to byl i ten důvod to tak i podat. Podle mě tady o nic jiného nešlo, než jen ukázat v podstatě každodenní či rutinní aspekty Supermanova superhrdinského života, resp. s čím se musí denně v mysli, i fyzicky, zabývat. V takovém případě to splnilo svůj účel a já jsem spokojený. Nicméně, není to zase terno a že jsem z toho odvařený, také říct nelze. Čili, díky celkovému pojetí vydání to vyvažuje prostinký a kratinký scénář, dávám proto 4 hvězdy. Těším se na další příběhy ze série.
  • Norri
    Norri mecenáš27.7.2019 00:56Superman: Mír na Zemi
    Líbí se mi téma a potěšila mě závěrečná pointa. Asi každý se občas zamyslí nad humanitární pomocí, která je organizovaná pro chudé části světa. Každý se určitě občas ptá, proč mocní neudělají to či ono. Stejnou otázku si položil Superman a hned to i zkusil - a asi není spoilerem, když napíšu, že neuspěl. Ve své misi selhal a já jsem rád, že selhal. Ukázal totiž, že svět je složitý a jednoduchá a líbivá řešení v něm prostě nemohou fungovat. Naopak často celou situaci ještě zhorší. Co se týče malby Alexe Rosse, tak jsem byl překvapený tím, jak je zde “hrubá” - je plná nedotažených detailů a rozpité barvy. Nevadí mi to, možná mě to právě naopak o to více baví. Jenom je zajímavé srovnání této knihy s JLA: Svoboda a spravedlnost, která vznikla o pár let později a ten rozdíl v preciznosti je na první pohled vidět.
  • Lobok257
    Lobok25725.7.2019 18:46Superman: Mír na Zemi
    Tenhle Rossův styl realistické malby budu mít navždy spojen s náborovými brožurkami jehovistů, ale superhrdinům to prostě sedne :)
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš18.7.2019 15:48Superman: Mír na Zemi
    Pekne maľovaná inteligentná jednohubka. Myslel som si, že to bude len načančaná nuda ako JLA: Svoboda a spravedlnost, ale o to vačšie je moje prekvapenie, že aj bez akejkoľvek akcie to bolo príjemné čítanie. Hlbšie posolstvo komiksu a Supermanov plán, ako vyriešiť hladomor vo svete bolo pútavejšie ako hociktorá superhrdinská bitka. Spokojnosť.
  • Liborius
    Liborius16.7.2019 09:58Superman: Mír na Zemi
    Jedinečný Alex Ross namaloval další unikátní dílo, které ale vázne příběhem, respektive takřka jeho absencí. Mír na Zemi totiž místo scénáře přináší lehkou agitku a přímočarou morální úvahu, která ale klouže po povrchu a ani úplně nesedí superhrdinskému žánru, navzdory tomu, že pasuje Supermanovu charakteru. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/superman-mir-na-zemi/
  • PKD
    PKD11.7.2019 10:22Superman: Mír na Zemi
    Kvalitní,lidský,dojemný příběh,který prostě ve správném rozpoložení,chytne za srdíčko. Tohle prostě JE SUPERMAN,tak jak má býti prezentován. Ale je mi jasné (jako Spikeovi),že velké množství lidí,tomu šmahem přiklepne krocana,za to,že to nesplnilo jejich představy. Což je jejich problém,nikoli tvůrců. Ve srovnání s tímto,byl příběh u JLA,o exkrementu. A že jest malba jiná jak u JLA? No,to je jednoduché...Ross prostě a jednoduše,pracoval trochu jinou technikou v 90tkách,něž v 21.st. Což ale není jaksi jeho chyba,ale problém až příliš zmlsaných comicsových čtenářů. P.s.pro případné šťouraly...ten plný počet tomu nedávám proto,že je to Ross a tak se to zdá povrchnímu pozorovateli,jasné. Nic není jasné. Vše je skryto pod povrchem (abych citoval Davida Lynche) a když člověk chce a má odvahu,najde tam někdy neuvěřitelné věci. Stačí chtít. Naprosto přesný a krystalicky jasný komentář- Spike. Posílám směrem k tobě uznalé a pochvalné,pokývnutí.
  • Spike
    Spike6.7.2019 17:15Superman: Mír na Zemi
    Toto dílo dává další význam slovnímu spojení 'superhrdinský komiks'. Ne, tady skutečně nejde o to že si Superman dává do huby se šmejdem z vesmíru, nebojuje proti Lexi Luthorovi atd... Hlavní postavou tu sice je Superman, ale ten tu slouží především jako symbol, příklad hodný následování, který řeší celosvětový problém který je a bohužel i bude stále aktuální. Ať člověk nebo nadčlověk, nikdo sám nezmění svět, nezmění lidské uvažování, to nejlepší co můžeme dělat je změnit každý to svoje a být inspirací i ostatním. Téma je to silné a dobře zpracované, ač nic nového či objevného čekat nelze. Ale o to nejde. Jde o myšlenku a tento komiks jí svým čtenářům prostřednictvím největšího superhrdiny všech dob podal důrazně a přitom nenásilně. Ano, je tu patos, jsou tu klišé, ale bez toho by to nešlo a k tomuhle to prostě sedí a zrovna k Supermanovi obzvlášť. Na ochotu a vůli nezištně konat dobro se vždy někteří lidé budou dívat s cynismem, nedůvěrou a skrze prsty. Pro takové Mír na Zemi není. Kdo chce propracovaný, spletitý a mnohovrstevnatý scénář, zde se nedočká. Zde jde o myšlenku, a ačkoli by jí šlo obalit i kolem jiných postav, k Supermanovi to sedí nejvíc. Malba je samozřejmě skvělá, ač Ross bývá i detailnější, jeho velké celky jsou epické jako vždy a zde nemám výhrad. Zajímavostí je že zde nenarazíme na typické komiksové bubliny ani dialogy, text doprovází obrazy zasazen přímo do nich, což komiksu přidává na unikátnosti. Příběh je dle mě dlouhý tak akorát a velký formát je prostě skvělý a díla jako tohle po něm vyloženě volají. Vlastně ani nemám co bych vytknul, ve své (i když dost samostatné) kategorii je tenhle komiks naprosto skvělý, i když ne všichni ho ocení, a zrovna u nás jich bude, řekl bych, ještě méně.
  • erik
    erik6.7.2019 12:50Superman: Mír na Zemi
    Ross má lepšie diela a scenár tam ani nie je. Malá morálna úvaha na tému - jedinec nezmení ľudstvo, ale za pokus to stálo - mi príde veľmi málo na takto veľkú, ale inak prázdnu knihu.
  • Ricky Gervais
    Ricky Gervais28.6.2019 13:42Superman: Mír na Zemi
    Kresba je bomba.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.6.2019 10:55Superman: Mír na Zemi
    Mám zcela totožný náhled a názor jako u předchozí JLA, tedy že na onu kresbu zase tolik s nadšením neskáču, ale že chápu poselství díla a kvituji ho s porozuměním. Kontext konce 90. let je jasný - to nebylo jenom naše Nagano, hitparáda Eso, opoziční smlouva dvou dneska nenávistných dědků, ale též hladomory v Etiopii, Kongu, Súdánu a jistě byly v podvědomí stále katastrofy somálské či severokorejské. Řešení světového hladu je enormně závažné téma, podobně jako dezinformace či manipulace davem (JLA), ale v tomto podání je to prostě takové "přepatosované", unylé, přes veškeré snahy o emoce, etické apely a mentorství vlastně dokonale "americky sterilní". A trochu nudné.

    Celkový dojem: 40%
  • rewkon
    rewkon27.6.2019 18:20Superman: Mír na Zemi
    Zde není důležitá užasna kresba nebo trošku naivní příběh jestli se tomu dá tak úplně říkat jediné co je důležité je poselství který tento komiks v sobě nese pro to dávám plný počet.
  • Fimi
    Fimi mecenáš27.6.2019 09:25Superman: Mír na Zemi
    Tohle je přesně ten typ Rosse, kdy hraje prim kresba a příběh je v pozadí někde v poslední řadě. Za mě jednoznačně nejslabší Ross, jako ano je to fajn a už jsem četl horší Červenoslipáky, ale i lepší...kdyby tohle nedělal Ross, zapadlo by to někde v propadlišti dějin. Takže ne, nemůžu hodnotit stejně jako u Marvels, Kingdom come nebo Justice, nejde to a dokonce i ta Liga Svoboda a spravedlnost byla lepší...
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.6.2019 18:35Superman: Mír na Zemi
    Superman krmi svet. No,… nebudu rozebirat logiku (Superman se supersluchem neslysi, ze na nej vystrelej raketu a co vic najednou ji nedokaze spalit ocima, odfouknout apod., ale proste nemuze nic delat? Jako vazne?) a pokusim se tvarit, ze jsem si to uzil. Vizual je samozrejme skvely.
    60%
  • louza
    louza25.6.2019 15:07Superman: Mír na Zemi
    Superman bojuje s celosvětovým hladem. Mír na zemi má jednoduchý i na tak útlou knihu ne moc dostačující scénář o tom jak Superman páchá nadnárodní dobro a o tom jak jen tento pojem relativní. Dinni dokáže dobře vychytat podstatu věci, takže spíš než o superhrdinský komiks je o filosofický manifest humanismu. Tentokrát ani ne nějak výrazně dobře namalovaný. I když je malířova patina stále zachována, Ross je tu v detailech snad nejhorší za svou éru, což paradoxně velký formát spíše zvýrazní. Kniha je příjemná jednohubka, ale jinak nic výrazně zásadního. 65%
13241121
  • Spike
    Spike8.7.2019 19:29Superman: Mír na Zemi
    Ano, hodně komiksů by ve zvětšeném formátu krásně vyniklo... Ale já ti nevím, osobně si neumím tohoto Supermana představit v klasické malé velikosti jako takovou 64stranovou brožurku... :D I Když takový Hellboy: Půlnoční cirkus dává představu jak by to mohlo vypadat... Ale ne, jsem rád že to vyšlo jak to vyšlo.
  • Fimi
    Fimi mecenáš7.7.2019 20:51Superman: Mír na Zemi
    Ano to souhlasím, Rossovi sluší velký formát ale je to asi komiks od komiksu prostě tento Superman tomu dle mě spíš ublížil protože mi to na tom formátu přijde horší než třeba ta předešlá JLA. ale kdo ví jak by ve stejném formátu vypadal třeba MDEK Temnými cestami
  • Spike
    Spike7.7.2019 19:48Superman: Mír na Zemi
    Fimi - To nebylo cíleno jen na tebe, víc lidí brblá... Ano, Ross má i komiksy s detailnější kresbou než Mír na Zemi, ale i tak si knihu neumím představit v menším formátu, resp. zážitek by pak byl poloviční. Pokud si něčí komiksy/obrazová alba zasluhují výhradně velký formát, je to právě Ross, a to říkám jako někdo kdo spíš vždy obdivoval detailní kresbu nežli malbu...
  • Fimi
    Fimi mecenáš7.7.2019 00:40Superman: Mír na Zemi
    Spike já neřval, naopak...třeba ta Liga je v tom formátu skvělá ale Superman tolik nevynikl. Osobně bych radši ve stejném formátu Gabriela DellOtta nebo komiks Ravine od Sejiče kdyby ten komiks dokončil
  • Spike
    Spike6.7.2019 17:29Superman: Mír na Zemi
    Zábavné, jak dřív všichni volali po tom aby tu Alex Ross vyšel v nějakém obřím formátu i když tušili že jsou to nejspíš jen zbožná přání... a teď když jsme se konečně dočkali, tak zase všichni prskají že tohle tu vycházet nemuselo, líp by se k tomu hodil menší formát... :D Jako co člověk to názor, ale tohle mi přijde stupidní :D Teď budou lidi volat po tom aby tu vyšlo např. Království Tvé v takto velkém formátu, a vsadím se že až se dočkají, budou zase brblat že ten menší byl lepší atd ;)
  • Fimi
    Fimi mecenáš3.7.2019 20:18Superman: Mír na Zemi
    Jako ta kresba je příšerná, velký formát tomu vůbec nesvědčí, jakoby byla nedodělaná, je taková rozmazaná a celkem odpudivá...prostě ne jako v případě Justice, i ta velká Liga vypadá lépe
  • S4TW
    S4TW27.6.2019 22:10Superman: Mír na Zemi
    Tak záleží jak na to nahlížíš... V případě špatné kresby a výborného čtenáře se opít rohlíkem nechají...
  • louza
    louza27.6.2019 22:07Superman: Mír na Zemi
    Tak je to ale podle mě správně, že se čtenáři nenechají opít rohlíkem.
  • S4TW
    S4TW27.6.2019 10:48Superman: Mír na Zemi
    Zajímavé je, že scénář dokáže kresbu často přebít a čtenáři jsou ochotni přimhouřit oko, když je výborný scénář a průměrná kresba, ale naopak to dost často nefunguje. :-)
  • Fimi
    Fimi mecenáš27.6.2019 09:22Superman: Mír na Zemi
    Štekl by po tomto pes, kdyby se o kresbu/malbu nepostaral Ross? Můj názor, ani omylem.
Četl/a (75)
2Hitman3, Alfred, AlmightyMates , Benny, binnmode, Const.ex, cyboy, dajik, Darth Raelchi, dcpatr , Deckard, Deži, Doppelganger, Draco nobilis, farnhajt, fifas, Final, Fox01, Fry, Géba, georg, GeorgeeW, Georgíno J., Hønzza, Hawwwran, house192, hypermlok, Ivan Kucera, JaroKakashi, jeanbaklajean, jh666, kallenved, kaylin, Khagrael, Lachvos, lacoste, Lord Baltimore, majer, martin28, me, Mercurio, mineralk, NecRoman, Netorack, Norri, Palebras, pavlosson, pearlxjam, perak, Petrisko911 , PKD, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, raenius, Raido26, RaptoR, rewkon, roswelll, S313, saja, Schirru, Sick666, Spacecore, Spike, taidana, the.kasztan, Tiba, Tommar, trudoš, tukak, vrazdinek, Wiw, Zbysek2410, zlejzmrd
(130)
2Hitman3, 2scha, Alfred, AlmightyMates , ArmadOon, Azbest, BadBoy, beanek, Beng.D, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, calvin10, Caylen-Tor, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, dcpatr , Deckard, Deži, DKoscik, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, faster86, fifas, filosh, Fimi, Fox01, Fry, georg, Georgíno J., Hawwwran, hellblazer, herbert, house192, hyba1991, hypermlok, Infarkt, invape, James, JaroKakashi, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jjjirik, JORDY, Joshua_T, Kadin, kallenved, kendor007, koudak89, krupan, Lachvos, lacoste, Lenny, luky.kuky10, maara, Mamut12, martin28, Marvin, Matio, Maty48, me, Mercurio, mineralk, misa, moris.cz, MP, MP81, Mr.Plysh, NecRoman, Norri, OldaB, Olesh, Paldini, Palebras, pavlosson, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , PKD, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, Radkos, raenius, Raido26, RaptoR, rewkon, roswelll, S313, Saran, Schirru, Sick666, Sidi Santini, Skot, songoku, Spacecore, Spike, suricattaontheway, tacmud, taidana, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Tiba, Tomket.Tom, Tommar, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, utresyby, valon, vrazdinek, willis, Wiruss, Wiw, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (19)
10milda, Al0f0k, Badgu.y1902, barthez, BreakingAway, deadpool, delsemela, dvoracekpetr1, Goldfinch, kadas97, Kiko, Madao, monty.cl, Nightmare, Philologus, Raul, Sebastian the wise, sleepless, Tomasino79
Shání (2)
Nightmare, Raul
Nabízí (1)
tukak