Dwayne Taylor přetavil nezměrný žal v palčivou vůli bojovat se zločinem a spojil proslulé rytíře devadesátých let v New Warriors!
Komiksové legendy Fabian Nicieza a Mark Bagley vás uvedou do nového věku majestátní marvelovské moci a představí světu šest neuvěřitelných, dokonale uvěřitelných puberťáků, New Warriors! Tito idealističtí mladí hrdinové, kteří překračují hranice a rvou se s nejtužšími titány marvelovského vesmíru, nejsou jen spojenci... jsou rodina!

Obsahuje příběhy:
Na začátku
Proti Juggernautovi

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií The Mighty Thor #411-412 a New Warriors #1-6


Scénář
Tom DeFalco, Ron Frenz, Fabian Nicieza
Art
Mark Bagley, Ron Frenz
Ink
Larry Mahlstedt, Joe Sinnott, Al Williamson
Barvy
Michael Rockwitz (Mike), Andy Yanchus, Nelson Yomtov (Nel)
Obálka
Mark Bagley, Skottie Young
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
690 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
New Warriors (Marvel Comics, 1989, 1990)
  • louza
    Líbilo se mi to až překvapivě. Juggernaut je můj oblíbený padouch už od dob Semicu a jeho potyčka z Thorem za tou Spidermanovskou vlastně ani moc nezaostává. A kupodivu se to moc nezhoršilo ani v hlavní sérii. Superhrdinské týmovky zejména mladých jsou mou noční můrou, ale tady mi všechno docela sedělo. Tým vedený agresivním psychopatem bez super schopností sdružující takovou běžnou hrdinskou klasiku (z nichž dvě jsou pěkné holky!), jež uzavírá charakter imbecilního hopíka, který ač úchylně, opravdu funguje docela vtipně. Charaktery v týmu jsou dostatečně jinaké a kromě akcí netráví čas jen povalováním se v privátním věžáku, ale občas i chodí do školy a řeší i jiné problémy než záchranu světa. Technicky jde sice o devadesátky, ale velmi rané a dozvuk osmdesátých let je tu jasně patrný. Kresba už je trochu odlišná, ale pokud odečtu příšerný inking prvních dvou sešitů Warriors, je jinak velmi precizní a hezká, stejně jako klasický dobový coloring. A dobře se to čte. Marvel měl rozhodně do deváté dekády nakročeno slušně. To, jak to nakonec skončilo už je věc jiná... 85%
  • Moon
    Jedna z nejhorších knížek této série. Nuda, nuda , nuda a zase nuda. Jedna z nezbytečnějších knížek.
  • karl173
    Tak bohužel tento komiks mi nesedl. Už první sešit napovídal tomu, že se nebude jednat o nějaké veledílo, ale nýbrž o typické 90-kové retro, které často bývá průměrným čtivem, jelikož se v té době zkrátka psalo, ne na kvalitu, ale na kvantitu, ale to už jistě všichni znáte. Nicméně po průměrném začátku přišli dva sešity s Thorem, které jsem si přes veškerou jednoduchost kupodivu příjemně užil. Žádné zdráhání, zkrátka fajnová rubanice na oddych. Jenže pak to začalo. Jeden blbější sešit než druhý. New Warriors totiž sráželi dvě základní věci. Zaprvé postavy, ty jsou převážně nezajímavé a takové nemastné, neslané. Nejvíce se mi líbil Nova a Namorita, ale ani jeden z nich nedostali moc prostoru. Naopak například takový Speedball, ten mě ke konci už vyloženě vytáčel a jeho chování hraničilo s trapností. O laxní práci s postavami nemluvě. A zadruhé, aby toho nebylo málo, tak se New Warriors museli popasovat s plejádou trapných záporáků kteří měli stupidní důvody k boji a nikam jejich pohnutky nevedli a jelikož i dějově to v podstatě nikam nesměřovalo, tak mi nezbývalo nic, než to se sebezapřením dočíst. Sem tam se mihla zajímavá myšlenka a sem tam to vypadalo, že se to příběhově zvedne, ale ono nic. Co se týče kresby, tak ta nevypadala zle, ale mnohdy mi přišla už zastaralá. Ono celkově jsem měl pocit, jako kdybych četl komiks místo z 90. let, tak spíše ze 70. let. Tento komiks byl pro mě obřím krokem zpátky a utvrdil mě v tom, že týmovky ze starší doby asi už číst nechci.
  • mearez
    Na Warriors jsem se těšil, protože jsem o nich nic moc nevěděl, prakticky jen to, že zapříčinili Občanskou válku superhrdinů. Proto pro mě tento komiks byl velkou neznámou, ovšem chtěl jsem si o týmu něco zjistit, tak jsem sáhnul po tomto kousku.
    Dvě čísla samostatné Thorovy série jsou skvělá věc, Juggernauta mám rád a je to skvělý intro do New Warriors, společně ještě s prvním sešitem. Jak Thor, tak první sešit New Warriors jsou kousky nabitý akcí a vůbec jsem se nenudil. Potom přichází druhý sešit který byl přinejmenším zajímavý. Nejedná se o něco, co jsem něják moc chtěl číst, upřímně mě origin Night Trashera vůbec nezajímal, plus záporák byl naprosto debilní. Třetí číslo bylo strašně ukecaný a nudný, ale Mad Thinker se mi celkem líbil. Čtvrté číslo bylo zábavné, ale zase nic, co by stálo za to. Poslední dvě čísla byla nadprůměrná, Star Thief byl zajímavej, i když měl neskutečně hloupou motivaci.
    Teď bych se asi vyjádřil k postavám. Night Trasher si u mě tímto komiksem odbyl premiéru, no a musim říct, že nebýt toho skateboardu, tak by to pro mě byla taková víc kůl verze Bruce Wayna. Co mě ovšem fakt vytáčelo byl Kid Nova. Fakt neskutečně tupě napsaná postava, ještě ke všemu se chová jak kretén, no tohle strčit do týmu dětí, to se divim, že si tam ještě navzájem nerozbili huby. Pak mě trošku naštvalo porušení ,,podstaty'' postavy Watchera, který se sám zařekl, že bude jen pozorovat a nezasahovat, ale přitom to na konci komiksu porušil. Ale to už jsou jen hovadinky
    Kresba v Thorovi stála celkem za prd, no ovšem Bagleyho kresba se mi ve zbytku komiksu jako vždy líbila.
    Na seznámení s týmem dobrý, ale pokud vás New Warriors nezajímají, tak si tenhle komiks nekupujte, ušetříte čas, peníze a místo v knihovně. Prostě průměr. Za mě 3*.
  • Carnage
    Kniha vyloženě nenudí, ale ani ničím neoslní. Příběh s Thorem slouží jen jako ukázka toho kdy se Warriors vlastně ukázali na scéně a zbytek knihy je už jen o nich. Paradoxně nejhorším členem týmu je rozhodně velitel týmu Night Trasher... je totiž fakt celkem Trash (bojovat po boku nadlidí na skateboardu? když je to vlastně takovej druhej Bruce Wayne?) a tým vyzdvyhuje nejvíc Namorita, Speedball a Nova (jehož design je fakt otřes tentokrát) Marvel Boy má sice prostor ale nudí a Firestar je tak akorát do počtu. Tak nějak to celý ale funguje a jak jsem psal hlavně to nenudí za mě 3 hvězdy.
  • Tyfus
    Obvykle když něco začíná na New, nebo Young, tak je z toho cítit obrovská infantilnost a vůbec mě to nebaví. Nicméně New Warriors jsem si užil! Fajn postavy, pěkná kresba a napínavý scénář. Poslední dva sešity jsem hltal jako dlouho nic. Opět jsou z toho cítit 90s a ty já rád. Pokud se někdy dostanu k pokračování, rád po něm sáhnu. Šlo rozhodne o to lepší z druhé várky NHM.
  • hroubek
    Další týmovka. Těch týmovek je na začátku druhé části NHM trochu moc. Naštěstí jsou celkem kvalitní, takže se čtou dobře a není to ztráta času. New Warriors je zábavný komiks, který mě pobavil, ale i zde bylo pár věcí, jenž mě nesedli a nebavili mě. Velkou předností komiksu jsou postavy, o kterých mohu s klidným srdcem říci, že jsou zajímavé a mají uvěřitelné motivace. A třeba takové setkání s Thorem je opravdu povedené a dobré. Komiks lehce sráží poslední sešity, protože jsou takové uspěchané a přepálené, až nad rámec přepálenosti daného příběhu. New Warriors je slušný komiks, který neurazí, ale opět o žádné veledílo nejde.
  • cyboy
    To se vam takhle v jednom dni sejdou tri komiksy, ktere vazne otresou vasim presvedcenim, ze se vam libi komiksy a ze si chcete jeste nejaky koupit.
    Tohle je cislo 1.
    Ukecane a nepresvedcive.
    40%
178111
Četl/a (41)
2scha, Alfred, Azik2586, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Craxx, cyboy, dajik, Doppelganger, hroubek, Hugin, Izmir Čupr, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, karl173, kaylin, lantan1, Mariomichal, Martinb, me, mearez, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, Mr.klown, NikkiKonig, Paldini, punisher, raenius, Rinter, roswelll, SekyCZ, Star36489, Symbi, trudoš, VskPrzk, zlejzmrd
(140)
2scha, Abe, adam.ra, afri, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cever, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, filemon, Filip123, Fox01, Glumal, hahahoho, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kiwi1902, komiksák007, krupan, kucik, Laik, Lobok257, Lukyn2810, Majkl151, Mariomichal, Martinb, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, mikado, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.klown, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, pearlxjam, pechna, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, raimi, Rinter, roswelll, Rumburaq, Salien, Saran, SekyCZ, seneke, Sidi Santini, Skot, slavik38, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
Badgu.y1902, delsemela, gezic, Jason2808, Premek, Sebastian the wise, sleepless, Venomslav12stars
Shání (1)
gezic