Batman: Dynastie Temného rytíře (Původně vyšlo v listopadu 1997)
TEMNÁ MINULOST. TEMNÁ PŘÍTOMNOST. TEMNÁ BUDOUCNOST.
Tento fantastický grafický román z řady Elseworlds zachycuje boj dvou Batmanů a jedné Batwoman s Vandalem Savagem a jeho nohsledkami, Cat-woman a Scarecrone, v hrdinské sáze překlenující tři tisíciletí.

The Flash #137 (Původně vyšlo v červnu 1963)
Jay Garrick a Barry Allen, Flashové ze Země Jedna a Dvě, spojí síly, aby bojovali s nesmrtelným padouchem Vandalem Savagem.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Batman: Dark Knight Dynasty a The Flash (Vol. 1) #137


Scénář
Mike W. Barr, Gardner Fox
Art
Gary Frank, Scott Hampton, Scott Alan McDaniel
Ink
Scott Hampton, Bill Sienkiewicz, Cam Smith (Smudge)
Barvy
Scott Hampton, Ian Hannin, Matthew Hollingsworth (Matt), Jean Munroe, Robert Ro (Rob), James Lee Rochelle
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7566-117-0 (BBart s.r.o.)
978-83-7566-117-0 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
499 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Batman: Dark Knight Dynasty (DC Comics, 1963, 1997)
  • Joker189
  • rewkon
    Nudnéééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé
  • Mleako
    Tohle se opravdu moc nepovedlo. První příběh má sice pěknou kresbu a námět, ale vylíhne se z toho taková nesmyslná splácanina. Druhý příběh je takový nemastný neslaný, ale jinak celkem ucházející. A třetí příběh zabíjí naprosto nepřehledná kresba. U poloviny panelů jsem měl problém rozeznat, co na nich vlastně je, případně byly tak odfláknuté, že to ani rozeznat nešlo. Roztřesená stylizovaná kresba mi nevadí, ale musí být přehledná, což tady není. Takže suma sumárum tři slabé povídky s nezajímavým Savagem.
  • kaylin
    Kniha "DC komiksový komplet 66: Batman - Dynastie Temného rytíře" je pro mě promarněným potenciál, který sám o sobě ale měl nejistou pozici. Tohle prostě nejsou příběhy, které by mohly být skutečně výstavní. Alespoň se to tak tváří. Batman ve středověku, Batman v současnosti a Batman v budoucnosti nejsou Batmani, o nichž byste chtěli více číst. Vlastně to ani není něco, co by mělo jakkoli zajímavě rozšířit batmanovský mýtus. Prostě je to něco, co jelo vedle, autor si to zkusil, a naštěstí to s tímhle skončilo. A my jsme se ještě dověděli o záporákovi, který je snad nesmrtelný, ale v Barrově podání tak nezajímavý, že není moc o co stát. Vandal Savage patří do zlatého věku a tam mohl možná zůstat. V knize "DC komiksový komplet 66: Batman - Dynastie Temného rytíře" pak ještě najdete bonusový příběh právě s Vandalem Savagem, ale díky jeho stáří ("The Flash 137" z roku 1963) můžete počítat s tím, že to bude naivně přihlouplé. Popravdě, zas v tak velkém kontrastu s hlavním příběhem to není.
  • Darth Raelchi
    Otřes a děs. Neuchopitelné a nesmyslné. Četlo se to otřesně, panely nenavazovaly na sebe plynule. Kresba je celkově docela fajn, ale nedokáže vyvážit tu porci nesmyslů v komiksu. Prostě to mnou projelo a nemám z toho zhola nic. Tenhle Elseworlds kazí dobré jméno této poměrně vydařené sérii.
  • hroubek
    Alternativní příběhy, které nepatří do hlavního kánonu jsou hodně fajn. Dávají autorům možnost si pohrát s daným světem, vykreslení postav a nebo na vše kouknout z jiné perspektivy. A tento jiný úhel pohledu se v tomto komiksu povedl. Všechny tři části jsou zajímavé, jinak graficky udělané a i tempo vyprávění je jiné. Celkově to působí velmi svěžím dojmem. Problém jsou pak samotné příběhy. Buď jsou uspěchané, nepřehledné a či takové nijaké. Což je velká škoda, protože toto pojetí nabízí velkou pestrost, a trochu zamrzí nevyužití toho co tento příběh nabízel.
  • Lenny
    Velký špatný. Banální zápletky, idiotský záporák téměř bez motivace, ošklivá a nepřehledná kresba v poslední části. Konec měl všechno spojit, ale nepovedlo se.
    Námět přitom není vůbec blbej.
  • Spacecore
    Už chápu odkud odevšaď bral Morrisson inspiraci pro The return of Bruce Wayne :-) Tohle je dobrý devadesátkový komiks. Mám slabost pro Batmany z jiných časů a Vandal Savage je dle mě jeden z nejlepších padouchů DC univerza, takže tohle mě potěšilo moc. Bohužel komiks sráží pár věcí.

    První příběh byl skvělý, atmosférický a precizně nakreslený. Druhý, to už právě byl typický devadesátkový mainstream i s jeho neduhy, ale měl dobré (a nečekané) momenty. No a třetí je nejslabší, ačkoli neměl být. Kresba byla velice nepřehledná, i když chápu její záměr a i když se zde příběh dokončil a ucelil, měl jsem pocit, jakoby to bylo splácané horkou jehlou, přestože se zápletka o konspiraci proti rodu Waynů v průběhu knihy jevila dost jasně a zajímavě.

    Suma sumárům dávám 3, i když bych rád 4.
  • erik
    Prečítať sa to dá, ale je to skôr nevyužitý potenciál. Krátka jednohubka o tom, ako Wayneovci zomierajú po stáročia, pretože Vandal Savage má záľubu v astronómii,
  • Carnage
    Kniha jako celek se hodnotí hůř protože každý ze tří příběhů by si podle mě zasloužil vlastní knihu. První část má skvělou kresbu a zajímavej nápad kterej je bohužel málo rozveden a potkáme v něm málo postav a celkově nevíme proč je Batman Batmanem. Druhý příběh podle mě nejslabší je už s "moderní" kresbou která se mi tolik nelíbila a nedávalo mi úplně smysl jak za tak krátkou chvíli mohl být Bruce zkušeným Batmanem. Poslední část má zajímavej nápad a vizuál ale ten vizuál je zároveň tak špatný že člověk kolikrát vůbec neví na co se kouká a když se k tomu přidá nic moc finále tak je to rozhodně druhý nejhorší z knihy. Nápad zajímavej ale první a třetí příběh bych raději viděl jako samostatné knihy s potřebnou délkou a více postavama.
  • cyboy
    Po delsi dobe neco citelneho v ramci DCKK. Sice mi vyslovene vadila kresba posledni casti a konec me trochu zklamal, ale uz jen kvuli tomu odlisnemu pohledu na Batmana to stoji za precteni, i kdyz mezi batmanovskou klasiku to asi patrit nezacne.
    60%
1117163
Četl/a (63)
2scha, Al0f0k, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, duri, Georgíno J., hroubek, Hugin, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, kallenved, kaylin, KdG, Kiko, Knowho/Wullcann38, Lachvos, lantan1, LookAss, malylada, matty87, me, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, opytz, Paldini, pavlosson, pearlxjam, PeNNy, PH79, punisher, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, Schirru, seneke, slavik38, Spacecore, Spike, Symbi, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, zlejzmrd
(188)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, BadBoy, blackJag, Blair, bmc75, Borg3po, Bubákolog, calvin10, CaptainL, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, FumarEnPipa, Georgíno J., gezic, Glumal, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, jardoom, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, Kareru, KdG, kendor007, Kiko, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komiksák007, koudak89, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lobok257, LookAss, malylada, Mamut12, Mariomichal, Matio, matty87, MB, mcezik, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, MickeyStuma, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, PH79, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, raimi, rewkon, Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, saja, Sajmon, Schirru, seneke, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, timek, Tomasino79, Tomate, Tommar, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, Badgu.y1902, barthez, Blacklarch, delsemela, Draco nobilis, dvoracekpetr1, Maty48, Premek, Sebastian the wise