Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Seattle čelí nejhorší sérii krizí, jakou pamatuje. Z nebe padají letadla, obrovské budovy se řítí k zemi a městem se šíří požár. Počet obětí stále stoupá a obyvatel se zmocňuje panika. Ve středu toho všeho je tajemná skupina, která tento chaos vyvolává: Devátý kruh. A mají Green Arrowa přímo na mušce.

Green Arrow zformuje skupinu superhrdinských záchranářů. Pomáhá mu nezdolná Black Canary a bystrozraká Red Arrow. Jenže Seattle je v plamenech.

Může Ollie se svým týmem město zachránit a vyřídit Devátý kruh jednou provždy? Nebo snad Devátý kruh své divoké řádění úspěšně završí a konečně zničí Seattle i Green Arrowa?

Obsahuje sešity série Green Arrow (Rebirth) #18-25

Vyšlo v standardní brožované verzi, limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor) a speciální alternativní verzi s českou verzí obálky - v tomto případě od Tomáše Kučerovského.


Scénář
Benjamin Percy
Art
Mirka Andolfová, Eleonora Carlini, Juan Ferreyra, Otto Schmidt
Barvy
Juan Ferreyra, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design), Arif Prianto, Otto Schmidt
Obálka
Otto Schmidt
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-224-0 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
522 g
Stran
200
Cena
299 Kč
Originál
Green Arrow #04: The Rise of Star City (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Green Arrow #04: Město pod hvězdou (Tomáš Kučerovský) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Green Arrow #04: Město pod hvězdou (paperback) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Green Arrow #04: Město pod hvězdou (Black edice) (2019)
  • JohnyG
    Pro Green Arrowa mám slabost, lučištník bez superschopností jen s techno-šípy a kondičkou uprostřed velkoměsta. Jenže aura Robina Hooda a anamnéza napraveného zbohatlíka nějak nutí Percyho interpretovat v celém tomto runu jeho příběhy o ochraně slabších a nemajetných v konfliktech politické levice a pravice, které jsou v této sérii totální fraškou. Na jedné straně jsou hodní levičáci a s nimi bezdomovci, squatteři, feťáci, rasové menšiny a přistěhovalci, na druhé zlí pravičáci a s nimi fašisti, rasisti, lobbisti, libertariáni, militantní zparchantělí rowdies, byznysmeni a vyšší střední třída, zkorumpovaní policisté, stavbaři, dělníci v dřevozpracujícím průmyslu a rafinériích. Mno... kdyby to nebylo alespoň podané tak naivně, černobíle a expresivně. Proč se nemůže držet Devátého kruhu? Boj proti zločinecké korporaci financující všechny ostatní zločince je pro Arrowa přece úplně super téma. Proč tam musí Percy cpát humry a bezdomovce nebo indiány a ropaře a mlátit čtenáře do ksichtu svou ideologickou nalejvárnou? 3 hvězdy za kresbu, barvy a panelování.
  • Spike
    Po čtvrtém díle už si asi můžu dovolit mít na nějakou sérii ucelený názor. Musím tedy říct - Benjamin Percy podle mě neumí psát. Některé příběhy sice nejsou špatné, ale podává nám je pořád hrozně začátečnicky, podle mě tohle je autor který by se měl držet sérií pro mladší čtenáře. Kniha je docela macek, má 8 sešitů, přičemž první příběh zabírá 3 a ten druhý zbytek. Takže postupně. Ten první je jednoduše špatný, jako by vypadl z druhé knihy která byla jednoznačně nejhorší z celé řady. Vrací se nám do dění postava Roye Harpera, bývalého Oliverova sidekicka, a je dokonalým ztělesněním všeho co je na tomto typu postav špatné. Neuvěřitelně otravný, protivný, alkoholik, feťák, a stejně vše dává za vinu jiným a už po X-té vidíme jak postava co má vlastních chyb a prohřešků až nad hlavu dělá z Olivera toho nejhoršího pod sluncem. K tomu zápletka se stávkujícími indiány, která má asi zase být aktuální a odrážet nejaké vážné společenské téma, ale zas a znovu je zpracována jen jako naivní pitomá agitka se špatnými hláškami, dialogy i postavami, situacemi řešenými stylem deus ex-machina a doslovný ukazováním prstem na všechno a všechny co je dle autora špatné (ano, tohle slovo se tu objevuje nějak často a není to náhodou). Po tomhle jsem si musel dát na čas pauzu než jsem se donutil přečíst si zbytek.
    Naštěstí, druhá polovina knihy už je lepší. Zápletka s Devátým kruhem nám tu nabírá na obrátkách, a příběh konečně o něčem je. Ano, spoustu zvratů a událostí je tu vycucaných z prstu, ale jak už jsem psal, to je Percyho styl. Celé je to možná až moc přehnané a megalomanské, ale to už je problém dnešního mainstreamu obecně. Black Canary se definitivně stává otravnou postavou která vše co vypouští z pusy slouží jen k tomu aby Oliverovi určovala co je a není správné a argumenty se nepřipouští. Veškerá chemie mezi nimi která se mi v jedničce celkem líbila, je fuč. Najde se tu i pár celkem povedených akčních scén, jímž přidává kresba. Opět jak je u série zvykem je tu zajímavé panelování. Všichni jsou tu sice pojati dost černobíle a zas je to agitka, ale díky příběhu to tolik nebije do očí jako v první části. Je fajn že to není narychlo ukončené ale protentokrát ti 'zlí' vyhráli a tak jsem celkem zvědavý na pokračování, oceňuji že dlouho budovaný příběh není ukončen nějak debilně narychlo, tentokrát. I díky překvapivému (i když dost wtf) twistu na konci jsem zvědav co bude dál. Ano, tenhle příběh se docela povedl, i když pořád obsahuje dost pitomostí. Třeba pořád naprosto nevysvětlená zrada jednoho člena týmu v závěru minulé knihy, se kterou si tu ale nikdo moc hlavu neláme. Green Arrow shodí na padoucha spoustu žhavého olova či co to je, ale když ho vidíme v další scéně, má jen rukavičky a poznámku že se 'dával dohromady' (asi se zázračně vyléčil ale na ručičkách mu zůstalo pár puchýřků, to zamrzí).
    A asi nejvtipnější scéna knihy, která má asi znázorňovat autorovu představu spravedlnosti: Postarší obyčejný pár si jde z restaurace a baví se spolu o tom, že žena nedojedla svého humra, tak ho muž vzal s sebou domů aby ho dal psovi, ať si pochutná. Za rohem už na ně čeká Green Arrow, výhrůžně se na ně podívá a ukáže na opodál stojícího bezdomovce, kterého si pár ve tmě a z té dálky nejspíš ani nevšiml. Pár se tedy vyděsí a dá tedy humra k jídlu bezdomovci, který slušně poděkuje. Načež se na ně Green Arrow znovu zamračí a řekne: "Určitě byste nemohli postrádat ještě NĚCO?!" Pár tedy vyhodí z peněženek všechny bankovky co má a vyděšeně uteče. Možná jsem divný, ale zastrašování sice zjevně zajištěných, ale nevinných manželů co si jdou z večeře a donutit je dát vše co u sebe mají nějakému bezdomovci, mi nepřijde jako něco s čím bych se mohl ztotožnit a Green Arrowa za to oslavovat. Být na jejich místě někdo, o kom víme že je špatný atd a trochu ho oškubat, ok, ale takhle bafnout na dva postarší kolemjdoucí lidi a donutit je odevzdat vše co u sebe mají, tomu se snad říká loupež, ne? Bohatým brát a chudým dávat, i když ti 'bohatí' si nejspíš ty peníze poctivě vydělali, nebo nám tu tedy alespoň není ani naznačen opak? Podobných scén kdy někdo někomu takto "pomáhá" ale zcela očividně na úkor jiných, je v celé sérii kupa, ale zrovna tahle mě opravdu dostala.
    Dokud bude u kormidla Benjamin Percy, nemyslím že se série dostane ze svého standardu který si povětšinou drží, a výhrady co mám už od první knihy zjevně budou trvat. Zde to táhne nejdelší hlavní příběh který není špatný, ale sráží ten první co je prostě pitomý, a spoustu ne dobře napsaných situací, scén a dialogů. Můžu znít moc kriticky, ale jen jsem se trochu rozepsal o tom co mi zde vadí, přičemž na hlavní linku co bude pokračovat v dalších dílech jsem celkem zvědavý. Takže celkem, o nic lepší ani horší než minule. 6,5/10
  • karl173
    Z Green Arrowa se bohužel stala průměrná série, která až příliš okatě a naivně nahlíží na boj mezi pravičáky a levičáky. Benjamin Percy navíc zahazuje vše zajímavé co nám dali první dva díly a nevyužívá potenciálu děje. Konec knihy je sice slušný a cliffhanger dává jistou naději, ale k této sérii už bohužel přistupuji s jistými rezervami.
    Kresba je stále fajn, ale cosi se z ní vytratilo. Dynamika v akci už není taková a Juan Ferreyra v první díle kreslil mnohem lépe.
    Green Arrow je pro mě série, která měla silný nástup a snažila se co nejvíce zaujmout, ale teď už spíše paběrkuje. 3*
  • rewkon
    Nevím co si mám myslet o příběhu ovládnutí města pomocí chaosu destrukce a ekonomiky bylo v pohodě, ale neseděli mi tam ty blbosti z siločarama a pak ty levičácský kecy jedinou silnou zbraní je hezká kresba na kterou se dá koukat zbytek je dost zmatený no uvidíme jak se rozvine pokračování.
  • Cinema Ranger
    Asi jsem se radoval předčasně. Opět se jedná o i lehce podprůměrný komiks, který je tedy extrémně zmatený a jediné, co mohu vyzdvihnout je úžasná kresba Juana Ferreyri a Otto Schmidta. Slabota. 45%
  • cyboy
    Misty je to strasne zmatene, ale nakonec se z toho da vydestilovat kapka pribehu, ktery celkem dava smysl. Ale fakt je, ze to neni nic, z ceho bych si sednul na zdek. Tohle vazne neni vic nez cisty prumer, ktery nenadchne, neurazi, ale taky se bez nej da zit bez pocitu, ze vam neco unika.
    60%
8761