Koupit
Flash: Zkrotit bouři (Původně vycházelo od srpna 2006 do ledna 2007)
Během katastrofy zvané Nekonečná krize Bart Allen, dříve známý jako Impulse a Kid Flash, během pár minut zestárl o čtyři roky a vůbec si nepamatoval, jak ten čas strávil. Ve stejné době také náhle zmizel Flash společně se Zdrojem rychlosti dodávajícím schopnosti všem běžcům na Zemi. O rok později podivná nehoda vrátí Bartovi schopnosti všem běžcům na Zemi. O rok později podivná nehoda vrátí Bartovi schopnost fantastické rychlosti i ztracené spojení se Zdrojem. Nový Flash se však nechce podílet na rodinném odkazu a zoufale se snaží schopností zbavit. Dokáže však nechat za sebou i vlastní identitu?

Impulse #1 (Původně vyšlo v dubnu 1995)
Bart Allen, nebo také běžec známý jako Impulse, se musí vypořádat s nebezpečnou skupinou průmyslníků a zároveň se přizpůsobit životu studenta na střední škole.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií The Flash: The Fastest Man Alive #1-6 a Impulse #1


Scénář
Danny Bilson, Paul James De Meo (Demeo), Mark Waid
Art
Ron Adrian, Karl Kerschl, Ken Lashley, Humberto Ramos, Andy Smith, Sal Velluto
Ink
Marlo Alquiza, Wayne Faucher, Serge Lapointe, Rob Lea, Alex Lei, Jay Leisten, Norm Rapmund, Art Thibert, Walden Wong
Barvy
Richard Horie, Tanya Horie, Tom McCraw, Stéphane Peru, Carrie Strachanová
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Hana Vrábelová (Šimečková)
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7566-118-7 (BBart s.r.o.)
978-83-7566-118-7 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
536 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
The Flash: Lightning in the Bottle (DC Comics, 1995, 2006)
  • Spacecore
    Tohle bylo naprosto v klidu oddychové čtení. Tak akorát zábavné a ne příliš složité. Samozřejmě je to opět vytrhnuto z kontextu Flashova brutálně komplikovaného světa, ale já se osobně orientoval a vlastně byl rád, protože v této fázi DC kontinuity často nebývám (na Infinite crisis se teprve chystám). Takže dávám tři hvězdičky s jednou navíc abych trošku zvedl tadyto sražené hodnocení.
  • hroubek
    Je docela ironie, že v DCKK nevyšel žádný příběh s nejznámějším Flashem Barry Allenem. Na druhou stranu pokud budou vycházet takové příběhy jako je Zkrotit bouři, tak mě to tolik nevadí. Chápu proč Zkrotit bouři nesedne spoustě čtenářům. Opět to hodně vychází z toho, že nemáme načteno, je tam velká mytologie kolem běžců a propojení se Zdrojem rychlosti, a k tomu postava Barta Allena, na kterého je potřeba si zvyknout. Ale víte co?? Mě to sedlo a parádně jsem se bavil. Příběh má spád a líbil se mi. Ke konci se tam objeví trochu více linek, které by si zasloužily další pokrčovaní a nebo nějaké zakončení. Samotné vypořádání se záporákem mohlo být lepší a osudovější. Starší komiks s Impulsem byl hodně super, a moc dobře chápu proč měl takovou popularitu. Za mě tedy spokojenost.
  • kaylin
    Kniha "DC komiksový komplet 67: Flash - Zkrotit bouři" obsahuje prostě superhrdinský příběh, který je zaměnitelný s mnoha dalšími, ničím nevyniká a není nijak zajímavý, vlastně ani nic nemění, i když by se tak chtěl tvářit. O to zajímavější pak je, že vás může pobavit retro sešit "Impulse 1", na němž je vidět, jak chce být odlehčený, jak nechce být komplikovaný, jak chce bavit. A navíc mě z nějakého důvodu baví postava Maxe Mercuryho, snad proto, že je to stará škola, podobně jako Jay Garrick. Tohle by měli být ti hlavní běžci, ti noví, modernější, jsou pro mě z nějakého důvodu nudní. Snad i proto, že nemohou přinést nic nového, i když se scenáristé jejich schopnosti snaží více a více zlepšovat až za únosnou mez. Bohužel i tohle kniha "DC komiksový komplet 67: Flash - Zkrotit bouři" tak trochu předvádí, kromě toho, že se nás snaží dostat tak neskutečně nudným záporákem. Ne, Flash v češtině zatím nemá dobré komiksy. A pochybuji, že se na tom něco změní.
  • cyboy
    A dalsi slabota. DCKK i NHM uz prakticky prestaly plnit svou roli. Tohle neni o predstavovani postav, ale proste jen o tom prodat znovu neco, co se puvodne spatne prodavalo. Scenariste televizniho serialu, ktery nemel dlouheho trvani (proc asi), tady dostavaji dalsi sanci a ze se ji chopili! Onehda jsem dostal na sekeru jeden komiks a kdyz jsem ho pak druhy den (pote co jsem ho mel precteny) sel zaplatit, tak se mi vazne nechtelo (protoze to byla strasna slabota) a doslo mi, ze to je pomerne zajimave kriterium. Takze kdyz si ted polozim otazku - koupil bych si znovu tuto knihu, resp. zaplatil bych za ni, kdybych vedel co dostanu? Ani nahodou.
    40%
  • Venomslav12stars
    tak tohle je zklamání hlavní příběh byl špatný hrozná kresba a podprůměrný scénář jediný co bylo čitelné byl sešit Impulse kde řeší problém s divnými průmyslníky kde je Bart sympatický
  • Doppelganger
    Zamrzelo mě, že hlavním příběhem nebyla místo průměrného Flashe větší porce “retro” sešitů Impulse, který mě bavil víc.
4111092
  • lantan1
    Potěšila mě narážka na Magic: the Gathering v sešitu Impulse. Někdo chtěl vyměnit 2 Shivan Dragony za Lord of the Pit :).
  • Venomslav12stars
    Dckk jsem přestal číst po WW kruh pak jsem si po dlouhé době koupil Dckk Flash válka lotru a po přečtení jsem hodně věcí nechápal protože vydali poslední díl což byla hovadina ale dalo se to číst a líbilo se mi Flash univers tak jsem si chtěl koupit dalšího flashe kde jsou spíš vedlejší flashové tak jsem si koupil tohle…..raději koupím nějakého Batmana z 1řady
  • jh666
    Někde na FB jsem zahlídnul něco o podzimu.
  • lantan1
    baatcha: datum spuštění kompletu se Spider-Manem jsem nikde nepostřehl. Zatím byl jen zkouškový prodej myslím někdy na přelomu březen/duben.
  • Mleako
    NHM už jsem odpískal úplně a z DC jsem zatím bral všechno, ale opravdu za to stál jen druhej Swamp Thing, takže už budu taky filtrovat. Místo toho, aby vybrali pořádný pecky, který u nás zatím nevyšly (třeba Knightfall bych bral všema deseti), tak vydávají zaměnitelný filler příběhy. Je sice pozitivní, že to aspoň nejsou starý věci jako v druhý řadě UKK, ale stejně by se to dalo koncipovat výrazně líp. Předpokládám, že to brzy uvidí na klesajících prodejích, ale nejspíš ve vydavatelství nikomu nedojde, že to není tím, že by lidi neměli zájem, ale že jen nemají zájem o průměrný nemastný příběhy.
  • baatcha
    Btw. neměla od července začít vycházet ta nová řada se Spider-Manem? :D
  • Lenny
    Druhá řada DCKK se nějak nedaří :(
  • Fimi
    Karl přesně proto jsem e toho zbavil...1000 Kč měsíčně můžu dávat do něčeho co skutečně chci...a ti jsem v jeden okamžik sbíral Ukk 2, NHM a DCKK...
  • karl173
    Když na to tak koukám, tak už vážně dost uvažuji, že se na DCKK a NHM vykašlu. Jeden průměr za druhým a leze to zbytečně do peněz.
Četl/a (60)
2scha, Al0f0k, Azik2586, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, cyboy, dajik, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, duri, Georgíno J., Harlequeen, hroubek, Hugin, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, JORDY, kallenved, kaylin, KdG, Kiko, Knowho/Wullcann38, Lachvos, lantan1, LookAss, matty87, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, NecRoman, Negan, Paldini, PeNNy, PH79, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, Schirru, seneke, Spacecore, Spike, Symbi, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, Venomslav12stars, xflori01, zlejzmrd
(185)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, blackJag, Blair, bmc75, Borg3po, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cever, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, Georgíno J., gezic, Glumal, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, Kareru, KdG, kendor007, Kiko, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komiksák007, koudak89, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lobok257, LookAss, malylada, Mamut12, Mariomichal, Matio, matty87, MB, mcezik, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, MickeyStuma, mikado, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Mitthrawnuruodo, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, PH79, Piros0013, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, saja, Sajmon, Schirru, seneke, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, timek, Tomasino79, Tomate, Tommar, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, Venomslav12stars, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xai, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
barthez, deadpool, delsemela, dvoracekpetr1, Maty48, Premek, Sebastian the wise
Nabízí (1)
Venomslav12stars