Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Po událostech příběhu „Odznak“ se Barry Allen alias Flash a nejrychlejší člověk na světě nachází na rozcestí. Může dál lhát ženě, kterou miluje, a tajit jí svou totožnost? Dokáže napravit pochroumaný vztah s Kid Flashem?

Radu mu nabídne Green Lantern Hal Jordan, ale Flash nemá na přílišné rozhodování čas, protože se vrací jeho největší nepřítel, cestovatel v čase známý jako Reverzní Flash! Eobard Thawne odvleče Iris Westovou do 25. století, aby jí odhalil ta největší z Flashových tajemství... a pak je oba zabil! Flash je následuje do budoucnosti a konečně se dozvídá, proč ho jeho arcinepřítel tolik nenávidí. Ani tyto vědomosti ale možná nebudou stačit k tomu, aby porazil nepřítele, který zná všechny z jeho možných budoucností.

Obsahuje sešity série The Flash (Rebirth) #23-27 (květen 2017 - červenec 2017)

Vyšlo v standardní brožované verzi, limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor) a speciální alternativní verzi s českou verzí obálky - v tomto případě od Petra Kopla.


Scénář
Joshua Williamson
Art
Carmine Di Giandomenico, Neil Googe, Pop Mhan, Paul Pelletier, Howard Porter (HP), Ryan Sook
Ink
Carmine Di Giandomenico, Neil Googe, Andrew Hennessy, Pop Mhan, Howard Porter (HP), Ryan Sook
Barvy
Dave McCaig, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design), Ivan Plascencia
Obálka
Carmine Di Giandomenico
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský, Petr Schwarz
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-734-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
136
Cena
299 Kč
Originál
The Flash #04: Running Scared (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Flash #04: Bezhlavý úprk (paperback) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Flash #04: Bezhlavý úprk (Petr Kopl) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Flash #04: Bezhlavý úprk (Black edice) (2019)
  • tom173
    Je to lepší než minulý díl, kterému jsem dal čtyři hvězdy (vlastně ale už nevím proč, děj si mi z hlavy vypařil jako pára), takže tohle si čtyři pravděpodobně taky zaslouží. Těšil jsem se na, podle zdejších komentářů, vrchol série, ale pro mě zatím vyhrává jednička. Na scénu se dostává Eobard Thawne aka Reverse Flash. Ikonický Flashův záporák, která zazářil v pro mě zatím nejlepším komiksu Znovuzrození - Odznaku. Nebojí se jít za hranu, zlámat Kid Flashe (yes!!) a je nám odkryto i něco z jeho minulosti. Trochu zklamání pro mě byla jeho motivace, to Flashe opravdu nenávidí kvůli takové hovadině? OK je to fanatik, ale i tak. První sešit s Multiplexem jsem protrpěl, pak už to má tempo a dá se přečíst na jedno posezení jak je to chytlavé. Tahle série má zatím (kromě druhého dílu) kvalitu, problém je, že mi začíná být Barry trochu protivný a já budu promýšlet další díly. Tady je prostě tahákem Reverse Flash, který patří celkově k nejlepším DC záporákům.
  • Sv1hl1k
  • honza2457
    Hned na začátku řeknu, že jsem knihu přečetl na jeden zátah. Bohužel hned po uzavření knihy mě přepadl pocit zklamání. Bezhlavý úprk má vše: příběh, záporáka, romantiku, dialogy, přátelství i mladistvou nerozvážnost. Ale přes to všechno tomu něco chybí. Přijde mi jako by autor nalepil na stěnu papírky s tím co vše v knize chce a pak to spojoval provázky dohromady, jenže ono to dohromady tak úplně nefungovalo. Nakonec z toho vznikl dobrý komiks, ale s trestuhodně promrhaným potenciálem.
  • MarvelLover
    Tenhle díl byl pro mě trochu slabší, než díly předchozí.
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Flash #04: Bezhlavý úprk - Velké překvapení. Po řadě průměrných eskapád z minulých knih jsem nečekal vůbec nic a ač mě civilní linka bavila už od začátku, akční zápletky byly důvodem k odkládání této série na neurčito. Tady se však něco změnilo, protože jsem za jedno knihu přečetl na své poměry velmi rychle a za druhé jsem vydržel číst bez přestávky až do konce. Velké odhalení motivací Reverse Flashe je sice trochu 'meh' a autor v podstatě jen recykluje nápady jiných, výsledek však působí velmi nadstandardně ... Za mě 5*!
  • krvinka56
    Tak tohle je ten bezesporu nejhorší díl rychlíka co sem četl. Někdy až opravdu bizardní kresba, návaznost jednotlivých kapitol a někdy i samotných stránek byla fakt špatná. Nijak to nenavazuje ani na předešlou knihu rozjíždí se to divně. Fakt jsem se těšil na reverzního flashe ale bylo to parádní zklamání. Ano přečtl jsem to na jeden zátah ale nějak mi zde chybělo to nadšení z minulých knih. Bylo to dost meh.
    Pokračovat budu protože flashe mám rád a tohle bylo snad jen mírné škobrtnutí v doposud kvalitní sérii
  • Spike
    S Flashem je to těžké. Po super prvním díle přišel sešup do průměru, odkud se rychlík posléze trochu zvednul, pak si střihnul parádní týmovku s Batmanem v "Odznaku" a vše završil zde, v asi zatím nejlepším dílu jeho samostatné série. Důvodů pro to je hned několik. Zaprvé, ačkoli má kniha jen 5 sešitů, v podstatě vypráví jeden ucelený příběh, takže to chytí tempo už na začátku a do konce nepoleví, takže přečteno máte sice rychle, ale nemáte pocit že by jste dostali málo. Dalším důvodem je jednoznačně to, že se nám do hry (ne)překvapivě vrací Eobard Thawne alias Reverse Flash, a s tímto vynikajícím záporákem jde ruku v ruce i i zajímavá příběhová linka. Na začátku, kdy se teprve připravuje půda pro další dění, si sice střihneme potěšující, leč lehce zbytečnou týmovku s Green Lanternem, ale jakmile se do děje plně vloží Thawne, je to bez výhrad. Civilní i akční linky se tu přirozeně spojují a příběh má nějaký posun a nějaké následky do budoucna, což nebývá u superhrdinského mainstreamu tak úplně standard. Potěší zde i upravený origin Reverse Flashe a vlastně vůbec celý vzájemný vztah obou protivníků. Ano, motivace jsou občas trochu naivní, ale nemáte problém vidět a chápat to z perspektivy postav. Ono vůbec, ve většině z ne až tolika komiksů s Flashem co tu vyšly se Thawne objevil, a pokaždé to stálo za to, takže za mě se definitivně stal Flashovým Jokerem a sázkou na jistotu že kdykoli budu vědět že se objeví, budu se těšit. Co se týče problému který s touhle sérií konstantně mám, totiž protivná postava černého Wallyho Westa, tady se v podstatě objeví jen na chvíli a to jen proto aby dostal nádherně naloženo od Reverse Flashe, takže další velké plus. Co se kresby týče, mám čím dál víc pocit že hlavní kreslíř Carmine Di Giandomenico je ze všech nejslabší, Howard Porter i ostatní hostující výtvarníci jsou prostě lepší a jejich postavy prostě lépe vypadají. A kreslit celý book někdo jako Jim Lee, Gary Frank, Jason Fabok nebo Ethan Van Sciver, tak s plnou palbou asi neváhám. Takhle je to za 8/10, velmi silné ****, a tu další hvězdu si nechávám jako rezervu do budoucna kdy se ukáže jestli kvalita jde opravdu pořád nahoru, nebo tahle kniha byla tak dobrá hlavně kvůli záporákovi. Na další book se každopádně velmi těším.
  • karl173
    Flash je pro mě zatím nejlepší sérií ze Znovuzrození DC, která u nás vychází. Drží si ze všech sérií nejkonzistentnější kvalitu jak po příběhové stránce tak po té kresebné. A čtvrtý díl je toho důkazem. Vrací se Thawne a pro mě to je vlastně první pořádné seznámení s touto postavou a dopadlo to na jedničku. Je to skvělá postava a výborný Flashův záporák, který stejně jako Batmanův Joker, se dokáže svému nepříteli dostat pod kůži a vystavit ho tak tomu nejhoršímu co ho může potkat. Ztráta svých blízkých. Flash se tak musí vypořádat nejen s rolí Flashe, ale také s rolí přítele, což mu dělá velké problémy. Z toho důvodu je pro mě Flash momentálně jedna z nejzajímavější postav, kterou Williamson navíc skvělé zvládá.
    Kresba je opět pastvou pro oči a její koloring je parádní.
    Za mě tedy naprostá spokojenost. Toto je superhrdinský mainstream v té nejlepší kvalitě. 5*
  • rewkon
    Za mně nejlepší série co tu v znovuzrození hrdinů dc vychází a tenhle díl to dokazuje :-D
  • Cinema Ranger
    Po předchozích dvou dílech jsem si říkal, že se to snad nezlepší, ale teď tady máme konečně pořádného Flashe, který se vrací do starých kolejí prvého dílu. V tomto čísle se řeší více okolností okolo příběhu The button (Odznak), který tady také nedávno vyšel a je naprosto super. Snad to takhle zůstane i do dalšího dílu. 85%
  • SomeOne
    Toto je vlastně pokračování Odznaku a je docela povedené. Jako u mnoha dalších komiksů, knížek a filmů je zajímavé vidět, jak si autor představuje svět o několik (desítek/stovek) let později, v tomto případě je to 25. století. Místy je to trochu zmatečné, ztrácel jsem se tam v příběhu, ale takových pasáží je pouze pár.
    Kresba je průměrná, pro Flashovu řadu normální.
    U této knihy jsou hezké obě obálky, jak ta americká, tak i ta česká od Petra Kopla.
  • Fimi
    Lepší než předchozí díl, vrací se ikonický padouch a kdo nezná minulost Flashe, tak bude totálně v řiti, protože právě to se tu řeší. Kresba je moc fajn a závěrečný souboj je moc pěkný. Flash rozhodně patří mezi to nejlepší.ze znovuzrození, nenechte se ovšem mýlit, je to spíš jednooký král mezi slepími, každopádně je to fajn.
  • cyboy
    Jako jiz nekolikrat driv, mi na tom nejlepsi prijde ta ceska obalka.
    Zhruba stejne dobre/spatne jako minuly dil. Pro me asi posledni Flash obecne. Tahle figura je proste strasne divna a nedomyslena s vyslovene slabymi pribehy.
    Dalsi komiks z kategorie "Kdybych vedel co dostanu, tak to nekoupim."
    60%
122462