Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Hrobař vždycky jen nepohřbíval mrtvé. Tajemný muž v černém má svou minulost, a ta se teď vrací. Přichází za ním jeho velitel z dob občanské války, aby mu zadal práci. Ne, tentokrát nejde o funus. Je nutné najít a zabít člověka, který je už nějaký čas považovaný za mrtvého a který měl přezdívku "Monstrum ze Sutter Campu". A přezdívka nelže. Ten člověk je opravdu monstrum.

Obsahuje původní dvě alba série Undertaker, vydané nakladatelstvím Dargaud:
Hrobař #03: Lidožrout ze Sutter Campu (Undertaker #03: L'Ogre de Sutter Camp, 2017)
Hrobař #04: Hippokratův stín (Undertaker #04: L'Ombre d'Hippocrate, 2017)


Scénář
Xavier Dorison
Art
Ralph Meyer
Barvy
Caroline Delabie, Ralph Meyer
Obálka
Caroline Delabie, Ralph Meyer
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr, Philippe Ravon
Žánry
akční, dobrodružný, western
ISBN/ISSN
978-80-7449-653-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
356 g
Stran
112
Cena
249 Kč
Originál
Undertaker #03: L'Ogre de Sutter Camp, Undertaker #04: L'Ombre d'Hippocrate (Dargaud, 2017)
  • mkolar
    mkolar16.9.2022 19:41Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    Naprostá paráda! Doktor fakt bavil!
  • faster86
    faster8617.11.2021 12:54Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    Ve dvojce se potvrzuje, že kvalita záporáka dělá kvalitu komiksu, tady je záporák s deduktivními schopnostmi Holmese a je vždy o krok napřed. Díky tomu se mi trojka a čtyřka líbí o něco víc než jednička/dvojka. Ale i tak hold western nebude můj šálek čaje.
  • choze
    choze10.10.2021 13:18Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    I druhý svazek servíruje scenáristicky i kresebně suverénní road western a přidává to jediné, co chybělo k dokonalosti poprvé - silného záporáka. Touha postav ho zabít je přímo hmatatelná a přenáší se i na čtenáře, záporák ji ale brzdí tím, že postavám i čtenářům připravuje morální dilemata, která jim brání provést okamžitou spravedlnost/pomstu a vedou je k pochybnostem. Hranice mezi tím, co je správné a co ne, se tak stírají, a v postavách i čtenáři se to krásně sváří. Akce si moc neužijeme, zato se dovídáme víc jak o hrobaři, tak o Lin.
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.8.2021 21:20Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    Skvělé pokračování příběhu, nasáklého hnijícími mrtvolami, krvi a brutalitou - opět velice originálně, nečekaně a moc zábavně, skvělé!
  • Norri
    Norri mecenáš23.5.2020 13:44Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    Tak to byla jízda! Pokračování Hrobaře rozhodně netrpí syndromem druhých dílů. Nejsem si jistý, jestli je to lepší než první kniha, ale rozhodně to není horší. Příběhy Hrobaře jsou pro mě nové a neokoukané, což je hrozně super. Dorison rozjíždí se stejným triem hrdinů úplně nový příběh, který nijak nevykrádá příběh předchozí. A je to zatraceně zábavné a napínavé. Ze začátku jsem se ještě chechtal vtípkům, zato ve druhé půlce už jsem téměř nedýchal. Děj se hnal dopředu jako splašené dvojspřeží a nemilosrdně mě s sebou vláčel. Paráda!
  • VanTom
    VanTom25.3.2020 13:31Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    Poutavý (a hezky nakreslený) western povyšuje nad 1. knihu vynikající, nejednoznačná postava záporáka: brilantní, arogantní sadistický lékař stižený božským komplexem, který ale kromě mrtvých, na kterých experimentuje, za sebou zanechává i mnoho vyléčených živých. Nevykompenzovává tím své brutální činy (ve jménu vědy a pokroku)?
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.12.2019 11:33Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    Jestliže se mi první dva díly dost pozdávaly, ale spíše v rámci průměru, tak postava lidožrouta, která dovolila nahlédnout i psychologii a historii postav ostatních, tahá díly 3 a 4 hodně nahoru. A tímhle směrem jde i můj palec za tuhle sérii.
  • james89
    james8922.11.2019 21:41Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    Předchozí díl se mi líbil víc, ale i tak skvělý příběh. Místy opět bezva hlášky :-)
  • kaylin
    kaylin17.10.2019 18:38Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    S knihou "Modrá Crew 12: Hrobař 3 a 4" nám nakladatelství Crew přineslo pokračování skvělého westernového příběhu. Vůbec by mi nevadilo, kdybychom podobných westernů mohli číst více. Je to něco, co mě skutečně babí a co jen dokazuje to, co si já myslím už nějakou dobu – western vůbec není mrtvý žánr, jenom je třeba, aby se ho chopili schopní autoři. Jejich příběhy pak budou stát za to a western zase ukáže, že má smysl, že v jeho žánru je pořád co vyprávět. A trojice Dorison, Delabie a Meyer rozhodně prezentují, že tomu tak je, jsou těmi schopnými, kdo může western posouvat. Možná je trochu paradoxní, že western nejlépe umí Evropané, ale stačí se podívat na nejlepší westerny filmové. Ten úplně nejlepší najdete u italského tvůrce. A Francouzi podle všeho tenhle žánr umí také dobře.
  • mcleek
    mcleek29.9.2019 12:01Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    Pro mě o fous slabší než první díl, ale pořád super kvalita. Western rulez!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.8.2019 08:47Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    Tak tohle bylo heavy. Čekal jsem dohru z 1. a 2. dílu, ale v podstatě tam, až na jednu zmínku, nebylo nic. Teď vyvstává otázka, je to dobře nebo špatně. Ze začátku jsem si říkal, že spíš to druhé, ale čím víc jsem četl, tím jsem se víc přikláněl k tomu prvnímu. Kdyby to bylo pokračování. Tak by to prostě bylo osekané na hranice toho nastaveného příběhu a pouze každý sešit by to mohl zbytečně natahovat, až by to bylo nečitelné. Jelikož tomu tak ale není, zaměřujeme se vlastně na Hrobaře, což je dobré v tom, že se poodkrývá víc a víc z jeho minulosti a chování. Najednou je ten Hrobař důležitý. Předtím to byl pouze důležitý doplněk, který hrál důležitou roli v misi mrtvého muže. Tady je to o něm. Do toho to pronásledování toho doktora. Můžu říct s naprostým klidem, že jsem chtěl, aby ho fakt dopadli a zabili. V mých představách se zobrazovali ty nejhorší kreatury v dějinách lidstva, ale s postupem čtení se to naopak měnilo. Doktor vypadal mile, hezky mluvil a teď najednou, kdo je sakra ten špatný. Nebo mě někdo mate a on je opravdu špatný a já to jen nevidím. Toto dovedlo komiks do té vyšší třídy komiksové. Kresba je dobrá a vždy bude, i když to není můj evropský top, přesto zde to sedělo a bez výhrad jsem si ji užíval. Hrobař je hustej komiks. Western si vybírám, a tento bych si rozhodně vybral. Tohle se Modré Crwi naprosto povedlo a to jsem to původně ani nechtěl v této edici!
  • andre
    andre mecenáš14.8.2019 11:02Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    Hodnotím přísněji. Asi jsem byl příliš namlsán prvním dílem, tento byl pro mne lehkým zklamáním. Westernovost se kamsi vytratila, což by normálně ani tolik nevadilo, ale já se těšil právě na ni. ... Plus občasné tvrdé střihy - skoky v ději. Nemohl jsem se zbavit pocitu, že se autoři občas prali s tím, aby se vešli do předepsaného počtu stran a je to dost znát. ... Nebýt tak famózního prvního dílu asi bych hodnotil lépe, ale bohužel nemohu. Takže tak.
  • rooty
    Myslel jsem, ze jednicka byla perfektni, nicmene tento dil me presvedcil, ze to jde jeste lepe, skvely scenar s vybornou zapornou postavou, kde po cely dej premyslete, jakeho zla se muze dopustit clovek, od ktereho byste to vubec necekali. Jedinou vytku mam ke zpracovani, tohle melo byt ve velkem formatu a v pevne vazbe! Za me postava funebraka zatim tento rok vede nade vsemi.
  • perak
    Kromě pár šerifů zcela zmizely atributy westernu, ale to vůbec nevadí, protože souboj Hrobaře a jeho "ladies" s hlavním záporákem vše vynahradí. A záporák je skvělý, chvíli jsem ho miloval, chvíli nesnášel, ale pořád mne přitahoval. Každopádně dokázal nastolit otázky, které jednání všech nestavělo do černobílé roviny, což bylo dobře. V součtu obou knihspolu s Johnem Silverem asi nejlepší příběh, který dosud v MC vyšel.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.7.2019 11:07Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    Hodnotím velmi podobně jako první dvojdíl. Velmi zajímavá zápletka, která je postupem času lehce natahovaná a ubíjí se v gradované akčnosti. Tentokrát však se zvláštní katarzí, o které nevím, co si mám myslet. Hranice většího a menšího zla je navíc teď už zcela rozmělněná.

    Celkový dojem: 70%
  • louza
    Oproti první knize, která byla blíž skutečnému westernem je tohle spíš alá Tarantinovská zápaďácká freska. Na první pohled je to dost dobrý. Problém ale je, když se čtenář trochu zamyslí. Hlavní padouch je i přes svou originalitu neskutečně přepálený a dává všem třem hrdinům i vedlejším postavám pořádně zahulit. A to levou zadní. No ale dočkali jsme se něčeho jako konce, takže snad dobrý. Dalo se to, ale klidně mohlo zůstat při první knize.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš29.7.2019 11:45Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    Ako od Quentina Tarantina! Nahláškované, napínavé a má to jedného z najlepších záporákov, akých som v komiksoch videl. Bavil som sa ešte lepšie ako pri prvej knihe.
  • cyboy
    cyboy mecenáš29.7.2019 11:43Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    Libilo se mi o dost vic, nez prvni svazek. Velmi dobre vybudovana zaporna postava, ktera celou dobu predpovida jak to cele skonci a to je asi jedine, co me na tom trochu mrzelo.
    70%
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš29.7.2019 11:06Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    Další Hrobař s fajnovým záporákem, jehož zbraní není kolt u pasu, ale vědomosti a vyčůranost prohnaného chirurga. Temná zápletka plná hořkých dilemat, otevřených ran a opět takřka westernová road movie. Líbilo se mi kreativní využití ptačí mrtvolky. Jsem spokojen.
62366
  • Scarface
    Scarface10.8.2019 17:31Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    Drobná oprava - nevydáváme to v MDEKU, protože bychom se báli, že by to tam propadlo. Spíš se to tam nehodí. Do MDEKu spíš vybíráme (a je to samozřejmě subjektivní hodnocení), věci, které už považujeme za klasiku, za prověřené tituly, často s nějakým přesahem. Občas i vážnější věci. Modrá Crew jsou prostě dobré zábavné komiksy.
  • rajot
    Je paradoxní, že v Modrý Crwi nejvíc zaválely témata, který crwáci nechtěli vydávat v MDEKu, protože "by nejspíš propadly" - tzn. piráti a western. Škoda, že tydle dva výborný kousky asi bohužel nespustí podobnej boom jako Druuna s pornem.
Četl/a (146)
123peta, 2Hitman3, 2scha, Alfred, anka, Balů103, ben_bella, bidlo10, Bronn, Bubákolog, buscheer, Cabal, calvin10, Cemino, charvos, choze, Cinema Ranger, Const.ex, Covenant, cyboy, dajik, Dalistar, DanQ, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davispear , Destiny666, Doppelganger, duri, Dzoglik, Erich, faster86, Filios dVekerec, filmator, filosh, Final, Finvarra, flipflop, Fort, Fos4, foudy, Fox01, Géba, Georgíno J., Grrr, Hønzza, Hanussen, hellblazer, Himlik, house192, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, JaggedSK, Jahunda, James, Jay-jay, jiskra, kallenved, Kamoš, Kapis, kaylin, KdG, Keno, Kerbellos, Killingjoke, kinak, Kouzelnik7, Kraken, Lachvos, lacoste, lantan1, Lawer de Sanctis, libcenko, Librarian, Light, Lobok257, Lord Baltimore, lukascus, majer, Mamut12, Mariohurbanek, Martinb, Marty_von_Shit, Matthew, Mercurio, mgeralt, michaldca, mineralk, mkolar, monte walsh, MP, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, Norri, NylKasbri, oleav, Ozymandias, Paja78, Paldini, parado, paulmuaddib, Pavel2222, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, Plechy, Poseidon1978, punisher, radimisko, raenius, rajot, rooty, S313, Scaleo1, schefik, Schirru, Sikk, Sir_Pete, start05, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, tomaseek, trudoš, tukak, Ukko, Valdaufinka, VanTom, vita, vranakx, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(240)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, Alfred, anka, Azbest, BadBoy, Balů103, beanek, Beng.D, Benji, ben_bella, Berry669, bidlo10, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, Borg3po, Bronn, Bubákolog, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, charvos, cobe, Const.ex, Covenant, CSE_AC/DC, cyboy, Dalistar, Darker, davidek, Davispear , Deckard, Destiny666, desto, Dezodoo, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, duri, dvory, Dzoglik, Erich, erik, faster86, fel68, felis, filemon, Filios dVekerec, Filip123, filosh, Final, flipflop, Flowtek, Fos4, Fox01, Fr3d_K, Fry, Future-Death, Garp, Géba, Georgíno J., gezic, Golem, Greyman, Grrr, guseppe, Hades, hahahoho, Hanussen, Hawwwran, Himlik, Honzin, Horstik, house192, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, illy, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, JackOneil, JaggedSK, Jahunda, Jak, jakub186, James, jankie, Jay-jay, Jezbo, jiskra, jjjirik, Joshua_T, kallenved, Kamoš, kapicka, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, Killingjoke, kinak, Kraken, kubosos, kucik, Lachvos, lacoste, Lamahe, Lenny, libcenko, Librarian, lifi, listr, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, LuckyLjuk, lukascus, Macek78, maco, majer, Mamut12, Mariohurbanek, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, Matthew, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MIKER65, mineralk, mirec, Mitak, mkolar, moiqpiom, monty.cl, moris.cz, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Nexis, Noci, Norri, NylKasbri, o2-waster, o2t2, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Orbeek, Paja78, Paldini, parado, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, plema, Poseidon1978, punisher, Radek Blacksad, radimisko, RadimNemec, raenius, rajot, Ricarderon, rooty, Saran, Scaleo1, Scalix, schefik, Schirru, seezeethree, SickNail, Sikk, Sir_Pete, SkillJam, Skot, sleepless, slothest, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, timek, tomaseek, trudoš, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, valon, vankobra, VanTom, vishnar, vita, vranakx, Vrenn, Wasps, willis, xai, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (13)
Askalon, barthez, deadpool, delsemela, Draco nobilis, dvoracekpetr1, gwen666, Kerbellos, meffis, MonsterGyre, Nightmare, S313, wittos
Shání (2)
Nightmare, Tomate
Nabízí (1)
Himlik