Z válečného hrdiny se stal superhrdina. Jedna z postav marvelovské klasiky na sebe bere zbrusu novou roli. A není to nikdo jiný než Venom!

Mysleli jste, že Flashe Thompsona znáte? Chyba lávky! Právě zde se dočtete, že sága černého symbionta zapustila velmi nečekané chapadlo. Z někdejšího středoškolského frajírka se stává hrdina. Uvidíte přerod rozervaného mladíka ve válečnou legendu. Pak se ovšem původní Venom Eddie Brock vrací, aby si své zvrácené dědictví nárokoval opět pro sebe. Připravte se na pěkně divokou a zamotanou akci... symbiont proti symbiontovi!

Obsahuje příběhy:
Minulost
Projekt znovuzrození 2.0
Toxická pomsta

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Amazing Spider-Man (Vol. 1) #574 a Venom (Vol. 2) #1, #31-35


Scénář
Cullen Bunn, Marc Guggenheim, Rick Remender
Art
Barry Kitson, Tony Moore, Declan Shalvey
Ink
Crime Lab Studios, Mark Farmer, Sandu Florea, Karl Kesel
Barvy
Antonio Fabela, Lee Loughridge, Anthony J. Rauch Jr. (John Rauch / J. Rauch / Soto's John Rauch)
Obálka
Tony Moore, Val Staples
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
620 g
Stran
168
Cena
249 Kč
Originál
Venom: Toxin with a Vengeance! (Marvel Comics, 2008, 2011, 2013)
  • Lenka.Vílka
    Čteno 07/2019

    V tomhle komiksu jsou tři části. Čili tři části "příběhu". Na půl dobře, na půl špatně. Jasně, ať o Flashovi něco víte. Ale byla bych raději za ucelenější příběh. I za cenu toho, že nebudu svědkem toho, jak si Flash zatancuje s Brockem.

    Jenže první část, tedy Minulost, je kousek ze Spider-mana. Je to o tom, jak Flash přišel o nohy. A do háje zelenýho, každej snad ví, že o ně přišel ve válce! Nebo snad ne?! Takže je to rychlé a přestože dobré, celé naprosto zbytečné v rámci komiksu, který má přinést nejikoničtější momenty. Ale pokud je ovšem šance, že nevíte o co s ním jde, přečtěte si nejdřív historii postavy vzadu v knize. Patří to k Základní znalosti 101.

    Takže, pokračujeme příběhem Projekt Znovuzrození 2.0 a hned vás tedy hodí do vody. Jsme ve východní Evropě. Opět oceňuji vynalézavost scenáristů. Nrosvekistán. Už se vidíte, jak tohle popisujete kámošovi na netu? No, tam ho ani nemáte, ale představte si, kdyby jo! Ale máte tam padoucha, co má místo hlavy vydlabanou hořící halloweenovou dýni a lítající koště. A protože OSN je v hajzlu, přichází Venom. Ale ve výsledku je to o ničem. Asi je to v knize jenom proto, aby jste se o Flashovi "zase něco dalšího dozvěděli". Je to první sešit jeho vlastní serie.

    A potom letem světem "Dosud se stalo..." a konečně nějakej normální ucelenej příběh! Toxická pomsta. Flash chce začít znovu. Nové město, nová práce, jeho "kamarád" symbiont si dává dvacet. Bylo by to krásný. Ale je tady ta pomsta. A Eddie se nevzdá bez boje. A že Venom vs. Toxin za to stálo! Já nevěděla, kam koukat dřív. Krása střídala nádheru! A že to byla pomsta! (Hlavně dlouhá!!!) A taky bylo super, že SPOILER se umí spojit, když přijde někdo mnohem horší. "Vzájemně se vraždit můžem pozdějc".

    Nejvíc mě tedy bavila kresba ve třetím příběhu. Všechno to mlácení, natahování se, sexy jazyk dovnitř a ven. Flashbacky hezky vizuálně oddělené. Tady se mohl kreslíř utrhnout ze řetězu a využil toho.

    Kolem kolem to není špatný komiks. Jenom je špatně koncepovaný. A to je škoda. Ale já vím, takhle to v tomhle kompletu chodí...
  • Milo_Harwey
    Souhlasím s mearez a Darth Raelchi. :) Já bohužel čekal to samé, co z UKK: Venom, protože tak kniha je z druhé řady u mě možná nakonec to nejlepší. Tady převzali otěže jiní tvůrci, ač první sešit z UKK je zde: Venom (Vol. 2) #1 a pak teda : #31-35, kde je Venom, Toxin a nějakej biomechamutant :) konečně se dá odpustit regenerace , protože všichni prostě mají healing power. :) Jedná se o akci doprovázenou tím, co bylo řešeno v UKK, tj. Problémy se závislosti, na chlastu, symbiontovi, apod., O dost min než dřív a hur. :) Akce je ale dobrá... Co se týče venoma, tak jeho "Svatá Maří" byla super :) trochu jak Spawn... Jinak Flash přejal parkerovu úlohu, smůla, depka, zmar... Problémy všude...
    Co se týče sešitu o válce , resp. Poválečném sešitu z nemocnice, kde se hovoří o akci, kdy flash přišel o nohy:
    Amazing Spider-Man (Vol. 1) #574, to je samozřejmě jak z jiného soudku, flash retrospektivně vypráví z luzka co se stalo spolu s kontraspojenim se spideyho životem...tím se vlastně ukazuje výše zmíněný přerod na parkera:D
    Kresebně: amazing dobrej, venom 1 uzasnej, hlavni příběh jednoduchý styl kresby , nic moc v civilní sféře, v superhero a akci stél jednoduchej, ale výbornej...

    UKK venom za mě 5*, tohle je mezi 3-4*, ještě jsem nečetl všechny NHM jak cyboy, co tomuhle dál 4*, páč je to lepší než ostatní, tak se jich celkem bojím :) dávám též 4*

  • hroubek
    Eddie Brock mě jako Venom nikdy nebral, ale zmrzačený válečný veterán Eugene "Flash Thompson je jiná káva. Flash je jako Venom mnohem zajímavější a hlavně komplexnější postava, než by se na první pohled mohlo zdá. A je jen dobře, že to scénáristé umějí využít. Thompson si prošel pěkný vývoj a jeho Venom je díky tomu lepší a smysluplnější postava. Škoda, že v této knize nevyšel delší nebo o trochu zajímavější příběh. Venom(Flash Thompson) je dobrý komiks a mě se líbil.
  • Moon
    Fajn knížka, dobře se na ní kouká a dobře se čte. Akční jednohubka.
    Bohužel se ale za pár dní vypaří z hlavy.
  • _Baruu_
    Nabídne nádherný pohled na změnu ve Flashově životě, čtení mě opravdu bavilo a hlavně mi v hlavě zůstávala myšlenka Flashova života na střední. Naučí vás soucítit s každým. (Kdo četl Scarlet Spidera: taky jste si všimli kdo ho ke změně přivedl?) *****
  • Mleako
    První sešit je super, druhý nám vydavatel naservíroval podruhé (prvně v UKK: Venom), ale chápu, že tady má svoje místo jakožto první nasazení Flashe jako Venoma. A hlavní příběh je příjemná jednoduchá akčňárna se stylovou kresbou, kterou si ale asi za měsíc pravděpodobně nebudu už pamatovat. Za mě lepší 3*
  • karl173
    Velmi povedená akční jednohubka, která má svižný a solidní děj a velmi pěknou kresbu. Sešity jsou poskládány dobře a po dlouhé době tu máme komiks NHM, který zcela splňuje účel této sběratelské série. Navíc Eddie Brock aka Toxic je naprosto parádní. Za mě určitě spokojenost.
  • Darth Raelchi
    tak to byla solidní komiksová akčňárna. Proti tomu nic. Pobavilo, potěšilo, ale zároveň jedním uchem sem a druhým tam. Nepřináší to nic nového, ale vzápětí je to zase příjmené oddychové počtení, které je i k tomu po stránce ediční i dobře zpracované. Pro mě to je prostě střed. Na takové jednoduché a oddychové počtení to mohu doporučit všemi deseti.
  • louza
    Velmi slušně napsaný origin i návazný příběh, kde se Venom pere se symbiontem, který vypadá jako carnage a ukrývá pod maskou Eddieho Brocka. Docela dobrý i když mám pocit, že už jsem malou část knihy někde četl. Flash je vlastně takový spider man pro hendikepované jehož nemesis mu neustále šlape ehm...na paty. Každopádně je to čtivé, svižné a pěkně napsané.
  • mearez
    Tato série je jedna z mojich nejoblíbenějších sérií, a to převážně díky skvělému startu Ricka Remendera. Je možná nefér porovnávat tuto knihu s Remenderovým začátkem, ale myslím si, že minimálně u mě to bylo nevyhnutelné. Už to prostě není o vládním agentovi, ale z agenta Venoma se (bohužel) stal prostě klasický superhrdina. Pokud od NHM čekáte to, co jste dostali v UKK, tak na to rovnou zapomeňte, ale to nic nemění na faktu, že tato postava je stále zajímavá a svěží. Takže i když můj komentář vyzní negativně, pořád jsem si NHM užil a můžu doporučit. Za mě 4*.
  • kaylin
    Pokud máte rádi postavu Venoma, myslím, že kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 77: Venom (Flash Thompson)" vás neurazí a bude vás bavit. Její příběh není vyloženě originální a je to taková jednodušší detektivka ve stylu některých Batmanových příběhů. Do toho je dán prvek sci-fi, který je spojen s tématem závislosti a schopností se s ní vyrovnávat, což je rozhodně stěžejní myšlenka - tedy charakterová myšlenka - postavy Flashe Thompsona. Bohužel není tento konflikt závislosti probrán nějak do hloubky a je po něm klouzáno spíše po povrchu snad s tím, že to bylo více řešeno v jiných příbězích. V konečném důsledku to pak vypadá, že kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 77: Venom (Flash Thompson)" představuje vlastně jen klasický souboj se záporákem do něhož se připlete ještě jeden záporák, z jehož příchodu je patrné, že by tu mohlo být řečeno ještě víc. Ale to až v jiném příběhu. Není to špatné, zábava na chvíli to rozhodně je, ale nic výjimečného.
  • Anton
    Vskutku kvalitní matroš.
  • cyboy
    Ano, je to jedno z lepsich cisel NHM za posledni dobu. Prvni sesit je opravdu dobry a kniha celkove neurazi. Nevim jestli se k tomu nekdy vratim, ale rozhodne jsem behem cteni nemel chut tlouct hlavou o zed.
    70%
  • Cinema Ranger
    Po delší době tady máme skvělé NHM, které splnilo své účely. První sešit, kde Flash vypráví svůj příběh je zajímavý, zvláště pro nováčky, kteří nevědí, jak přišel o nohy. Tož druhý sešit mě vyloženě nebavil. Ale hlavní příběh, který se v této knize nachází je pecička, která mě dost překvapila. Kdyby takhle dobré byli všechny NHM, bylo by to super. 80%
92714
Četl/a (70)
2scha, Alfred, AlmightyMates , Anton, Azik2586, Blackhand47XD, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cinema Ranger, CJFlip, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, Doppelganger, Fida, hicks, hroubek, Hugin, invape, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, jiskra, Joker189, JORDY, karl173, kaylin, Keno, Lachvos, lantan1, Lenka.Vílka, Lobok257, Lord Baltimore, Mariomichal, Martinb, Matthew, me, mearez, Mercurio, Michal Ebert, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, opytz, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, punisher, raenius, Rinter, roswelll, seneke, Sick666, slavik38, Snegis, Spike, Star36489, the.kasztan, trudoš, TZcomics, VskPrzk, zlejzmrd, _Baruu_
(166)
2scha, Abe, adam.ra, afri, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Anton, Azbest, Azik2586, Beng.D, Benji, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, bmc75, bobo666_2005, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cever, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, Fida, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Glumal, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joker189, JORDY, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, komik.sx, komiksák007, krupan, kucik, Laik, Lobok257, Lord Baltimore, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Marvin, Matio, Matthew, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, Michal Ebert, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, Ricarderon, Rinter, Roiser, roswelll, royan, Rumburaq, Salien, Saran, seneke, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Spike, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, Toi, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd, _Baruu_
Chce (12)
Badgu.y1902, Blackthunder, BreakingAway, delsemela, gezic, hahahoho, illy, Jason2808, Premek, RicHard. , Sebastian the wise, sleepless
Shání (2)
gezic, NikkiKonig
Nabízí (1)
Fox01