Koupit
Připravte se okusit skutečnou kanadskou odvahu. První superhrdinský tým z velkého bílého severu vyráží do boje.

Talentovaný scénárista a kreslíř John Byrne ukazuje, že i severně od hranice se dá najít poklad, a vysílá Alpha Flight vstříc jejím vlastním dobrodružstvím. Členové první linie kanadské obrany se pouštějí do X-Menů, potýkají se s hrozivým Tundrou i s tajemným Pánem světa. Může tato výjimečná sestava překonat strasti seznamování a své protivníky porazit? To se dočtete právě zde... protože Alpha Flight konečně šikuje své řady!

Obsahuje příběhy:
Hledá se: Wolverine, živý či mrtvý
Odhodlání

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií X-Men #120, Alpha Flight (Vol. 1) #1-6 a materiál z Alpha Flight (Vol. 1) #7, #8


Scénář
John Byrne, Chris Claremont
Art
John Byrne
Ink
Terry Austin
Barvy
Glynis Wein Oliverová (Wein), Andy Yanchus
Obálka
Sean Chen
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder, Kateřina Tichá
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
702 g
Stran
200
Cena
249 Kč
Originál
Alpha Flight (Marvel Comics, 1979, 1983, 1984)
  • VanTom
    Přestože Alpha Flight představuje první čistě kanadský tým, víceméně se ničím (kromě sněhu, nějakých folklórních legend nebo úsměvného kanadského patriotismu) neodlišuje od klasických, národnostně bohatých a různorodých X-Menů a z fleku by mohl zastávat jejich pobočku (přestože nikdo zde není mutant). Scénáře ani postavy tedy žádnou velkou originalitu v té záplavě textů nepobraly, rozhodně však nezklamala Byrneova klasická kresba. NHM přináší 6 prvních sešitů / bitek samostatné řady a v dalších krátkých "zvláštních přílohách" dokončuje zkratkovitý úplný původ Alpha Flight; druhou část (ze 2) jejich prvního objevení v The Uncanny X-Men #120 si naštěstí můžeme dočíst v Comicsových legendách #16.
  • Moon
    Další dost průměrná kniha.
  • kaylin
    John Byrne je rozhodně lepší kreslíř než scenárista, alespoň tedy v případě série "Alpha Flight". Jeho skoro až experimentální pojetí šestého sešitu série, je v mainstreamu skoro až zarážející a já se docela divím, že mu to prošlo. Ale proč ne, funguje to. A myslím, že by to fungovalo i bez těch zvukových efektů. Ve scénáři je Byrne mnohdy hodně ukecaný, což se dá ještě v první polovině 80. let pochopit, ale nic to nemění na tom, že z dnešního pohledu je tam těch řečí skutečně moc. Právě až v tom šestém sešitě to dává smysl, ale v ostatních číslech příliš ne. Kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 78: Alpha Flight" se prezentuje skvělou kresbou postav, trochu slabšími scénáři, které ničím zásadně nevynikají, i když je vidět, že Byrneovi postavy docela sedli a celkem si tvoření jejich příběhů užíval. Alpha Flight ze začátku byl zajímavý tým s nezajímavým vývojem, ale třeba se to po těchto číslech trochu zlepšilo, když série vydržela tak dlouho. Docela fajn jsou krátké bonusové příběhy, kde se rozvíjí origin jednotlivých postav.
  • hroubek
    Příjemné překvapení. Těch týmovek za poslední pár čísel bylo moc, přesto mě dokázal tým Alpha Flight překvapit. Komiks má velmi zajímavé postavy, dost dobré tempo, které nenudí. A hlavně Johna Byrnea. Byrne mě zde znovu dokazuje jak moc je talentovaný scénárista a perfektní kreslíř. Místy se nebojí být originální(sešit se Snowbird) a krásně propojovat svět postav Alpha Flight s marvelovským vesmírem. Za mě dost povedený komiks.
  • cyboy
    Nebylo by to tak spatne, kdyby se to neutapelo v balastnim textu. Kazdopadne neverim, ze v Marvelu nemaji lepsi pribeh s Alpha Fight.
    Tohle "predstavovani" starych komiksu nove generaci mi proste nedava smysl. Davno zapomenuta logika stary/novy pribeh v jedne knize by daval vetsi smysl. Po docteni rozhodne nemam potrebu jit shanet dalsi komiksy s AF.
    60%
27133
Četl/a (37)
2scha, Alfred, Azik2586, calvin10, CaptainCzech, Carnage, cyboy, dajik, Deckard, Doppelganger, hroubek, Hugin, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, kaylin, lantan1, Mariomichal, Martinb, me, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, Paldini, punisher, raenius, Rinter, roswelll, seneke, Star36489, Symbi, trudoš, VanTom, VskPrzk, zlejzmrd
(139)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cever, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, fifas, filemon, Filip123, Fox01, FumarEnPipa, Glumal, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, James, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kiwi1902, komiksák007, krupan, kucik, Laik, Lobok257, Lukis89, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, raimi, Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, Salien, Saran, seneke, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, VanTom, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, yogi, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (9)
Badgu.y1902, BreakingAway, delsemela, gezic, hahahoho, Keno, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (2)
gezic, NikkiKonig