Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Temné dny velké hospodářské krize, pradávná tajemství středověku, strašidelné pláně Divokého západu a vybombardované trosky za druhé světové války…

Třetí kniha úspěšné série FATALE přináší čtyři provázané, hororové příběhy vyprávěné ve stylu noir, a v každém z nich i další kousek skládačky osvětlující záhadu osudové Josephine.

Obsahuje sešity série Fatale #11-14

Scénář
Ed Brubaker
Art
Sean Phillips
Barvy
Elizabeth Breitweiserová, Dave Stewart
Obálka
Sean Phillips
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
detektivka, horor
ISBN/ISSN
978-80-7595-226-4 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
380 g
Stran
104
Cena
399 Kč
Originál
Fatale #03: West of Hell (Image Comics, 2013)
  • Kapis
    Kapis mecenáš24.10.2023 11:15Fatale #03: Na západ od pekla
    Bravurní jízda pokračuje čtyřmi samostatnými epizodami, které přikládají další důležité kousky do puzzle tohoto úžasného příběhu. Pozorný a zanícený čtenář už asi chápe jak to pravděpodobně s naší hlavní hrdinkou je - (brojler) - umřít může, má holka ale kapku nevýhodu, že se musí po třetí smrti učit všechno znovu, když se znovu narodí. Takže začátek je minimálně někde v 12. století, přes divoký západ a 30. léta se pak dostáváme podle mne k dílu nejzásadnějšímu, kde je to nejčistší zlo tím nejčistším zlem, co musel tento svět zažít (a mám hrozný strach, že nás to čeká znova) a to nacismem. Stránky 78 a 79, kde je popsáno a božsky nakresleno, jak si démoni užívají "na frontách války, v koncentrácích a na zmrzlých ruských pláních" jsou pak vrcholem knihy. Nepočítám-li tedy obálku, protože ta je naprosto šílená a pana Bishopa, když už je v ráži, pochopitelně. V tomto díle se taky dovysvětlí asi nejvíce toho, jak se Jo dala dohromady s Waltrem, kdy ji pak ta paměť pár desetiletí sloužila a co je potřeba pro pochopení pokračování sklonku 20. století.

    Scénáristicky, hloubkou úvah i popisů děje ve 3. osobě, dialogy, kresbou, barvami, atmosférou, tajemnem, slídící hrůzou, která se nemůže unavit a celkovým vyzněním má tato série jednoznačných 100%. Normálně při čtení sedím na prdeli, ale tentokrát jsem si sedl tak nějak víc hlouběji, když jsem cítil ten rytmus hudby z hlubin Země. Bravo!
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš4.3.2023 19:35Fatale #03: Na západ od pekla
    Som rád, že som dvojke dal „iba“ 3*, lebo 4* si naplno zaslúži až práve tento diel. Pozostáva zo štyroch „poviedok“, ktorých spoločným menovateľom je stará známa Jo. Vzhľadom na to, že každý z príbehov je umiestnený do diametrálne odlišnej doby a prostredia (dokonca kontinent), umožnilo to Brubakerovi, Phillipsovi a Stewartovi predstaviť nám (a pohrať sa) s natoľko odlišnými prostrediami a žánrami, ako je western, čarodejnícky horor, vojnové retro, Divoký Západ, či Európa. Všetky príbehy sú výrazným spôsobom lovecraftovsky hororové, čo je príjemný návrat k duchu jednotky, keďže v dvojke to až na pár okamihov predsa len absentovalo. Musím povedať, že som ti túto jazdu sakra užil.
  • Palebras
    Palebras1.12.2021 00:15Fatale #03: Na západ od pekla
    Na západ od pekla obsahuje čtyři provázané příběhy, které přinášejí několik střípků do záhadné příběhové mozaiky a možná nejsou tak vyťukané jako dějová linie nastolená v předchozích dvou dílech, ale i tak se pořád jedná o kvalitní záležitost, která těmito příběhy mírně zbrzdí a zvolní tempo. Změna prostředí a posunutí se napříč stoletími jsou příjemnou změnou a i přes skutečnost, že padesátá léta v San Franciscu či sedmdesátky v Los Angeles sérii Fatale sluší daleko více než například divoký západ, celé to sérii ostudu rozhodně nedělá a jednalo se o příjemné zpestření. Nicméně se však těším na návrat k hlavní dějové linii, která je naprosto skvělá.
  • louza
    louza1.11.2021 08:04Fatale #03: Na západ od pekla
    Nadechnutí v půli dějového oblouku. Brubaker se tady snaží odhalit Josefininu minulost a rozvíjí některé narážky z předchozích dvou knih do krátkých jednosešitových povídek, což by byla jistě chválihodná snaha, kdyby k tomu nepoužil opravdu podivný premisoidní přešlap. Bylo by určitě krásné sledovat kořeny hlavní hrdinky až do středověku i hlouběji, třeba ve střípkách a náznacích. Základní myšlenka série by to v pohodě umožnila. Problém ale je, že ne všechny ze čtyř sešitů jsou o Jo. Části ze středověku a divokého západu totiž přináší příběhy úplně jiných žen, které jen shodou okolností stejně vypadají a mají podobné schopnosti. Což teda samo o sobě přináší více otázek než odpovědí a autor si tak pod sebou uřízl větev obsypanou šťavnatými plody, jež mohly být a nebudou. Čtenář se s vysvětlující knihou propadá stále hlouběji a právem si může klást otázku, jestli vůbec sám autor zná na všechny otázky které zvedá odpověď, když na krásně narýsované platformě dělá takové psí kusy. Trochu zbytečná část jinak vynikající série.
  • Norri
    Norri mecenáš12.7.2021 00:51Fatale #03: Na západ od pekla
    Ed Brubaker v povídkách dále vytěžuje svět, který vytvořil v první knize. Ve čtyřech krátkých povídkách přibližuje minulost Josephine i dvou jiných jejích předchůdkyň… ať už to znamená cokoliv. Dostáváme malé drobečky odhalení, ale jinak mi tahle změna kurzu nastaveného v prvních dvou knihách moc nesedí.
  • sedw
    Přesně tento typ příběhů se mi v delších sériích vždy líbil. Odbočení od hlavní linie, nahlédnutí do jiných časových rovin nebo na vedlejší postavy, dokreslení příběhu z jiné perspektivy. Nejlepší byly příběhy 2 a 4, ale povedené byly všechny. Paráda a nemám co vtknout.
  • faster86
    faster8619.1.2021 23:11Fatale #03: Na západ od pekla
    Ďej se nikam neposune, ale příběhy z minulosti odkrývají víc o Jo a o femme fatale jako je ona. Je to fajn, jen mi to nesedlo tak moc jako předchozí díly.
  • Spike
    Spike13.1.2020 17:46Fatale #03: Na západ od pekla
    S Fatale je to těžké. Ačkoli si každý díl užiju a scénář i kresbu si patřičně vychutnám, něco tomu pořád chybí. Pořád zůstává spoustu otázek a já jen doufám že až si v posledních dílech do sebe všechno sedne, že sérii naplno docením. Máme tu proti minulým knihám změnu, nemáme souvislý příběh ale čtyři kraťasy s různými postavami i z jiných časových období. Některé věci se vyjasní, spoustu dalších otázek zase naskočí. Těžké hodnotit to komplet, ale příběhy si drží svou úroveň po celou dobu. Jen je každý úplně jiný, prostředím i atmosférou. Ten první je ještě docela v duchu minulých knih, ze druhého co se odehrává ve 13. století cítím hodně Gaimana, třetí je do westernu a poslední z 2. světové zas jakoby z pera vypadl Mignolovi. Není to moc soudržné, ale je to pestré a doplňuje to celou tu mozaiku tohohle světa. Ač kresba pořád stejně skvělá, logicky tenhle díl díky žánrové rozvětvenosti už postrádá tu noir atmosféru jako předtím. To nic nemění na tom, že se těším na zbylé knihy a že jsem zvědavý jak to do sebe ke konci vše zapadne. 7/10
  • lukascus
    lukascus15.11.2019 20:12Fatale #03: Na západ od pekla
    Bohužel zklamání, a to tuto sérii mám tolik rád. Noir se úplně vytratil, napětí rovněž. Mnoho příběhů, mnoho rozkouskování, je to rovněž tenčí, než předchozí díly. Správné grády to dostalo až na závěrečných stránkách v příběhu z Třetí říše...
  • 3DD!3
    3DD!324.10.2019 22:12Fatale #03: Na západ od pekla
    Povídkový formát funguje ještě lépe. Bruebaker střídá holky. Dvě povídky jsou o Jo a jejím pátrání a dvě další nahlíží ještě dál do minulosti a odpovídají na otázky týkající se prokletí a sektařů, kteří fatale hledají (i na tu co se stane, když je oběť pozřena démonem). Vynikající!
  • karl173
    karl173 mecenáš28.9.2019 15:02Fatale #03: Na západ od pekla
    Po minulém lehce zmateném díle jsem měl trochu obavy z toho, co přijde dál a jak na mě bude Fatale dále působit. Naštěstí se však třetí kniha povedla a vrátila mě zpátky do hry. Čtyři kratší povídky zcela jednoduše, ale jasně definují oč v této sérii vlastně jde a my se tak dozvíme, že se příběh odehrává už velice dlouho a v různých koutech světa.
    Brubaker mě opět dokázal upoutat a kresba Seana Phillipse je neuvěřitelně přesvědčivá. Třetí kniha se jednoduše povedla. 5 *
  • Gmork
    Gmork24.8.2019 20:43Fatale #03: Na západ od pekla
    Čtyři krátké příběhy, každý z jiné doby a každý dobře napsaný. Holt Brubaker, záruka kvality. Přečtené to bylo v cuku letu, teď zas čekat rok na další díl. Ach jo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.8.2019 17:25Fatale #03: Na západ od pekla
    Na Fatale se vždycky těším jako kdyby to byla moje oblíbená série, ale ona vlastně tak úplně není. Kresba mě baví, první tři povídky ze čtyř jsou opět dobře odvyprávěny a jsou napínavé, ale celková hororová tématika na mě tady příliš nepůsobí, celkový obraz a vyústění mě nějak přestává zajímat. Noir se tentokrát taky jako by někam úplně ztratil.

    Celkový dojem: 60%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.8.2019 09:09Fatale #03: Na západ od pekla
    Noooo, tak to mi pěkně sedlo. A to jsem ani nečetl znovu knihu 1 a 2, abych se tzv. chytil. Pěkné krátké příběhy doplňující svět Fatale. Vše fakt moc pěkné a umně provedené. Za mě nejvíc vede sešit dvojka a pak čtyřka (resp. 11 a 13). Jsem zvědavý, jak to pak celé dopadne, tak doufám že tato kniha nebude ta pro mě světlá výjimka ve zbytku šedi. Pořád nějak doufám, že se to nějak rozjede, resp. rozjede a zakončí. Dále doufám, že mi nadšení neopadne, protože čekat na zbývající dvě knihy další dva roky je docela dlouhá doba. Takže uvidíme no....
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko16.8.2019 07:50Fatale #03: Na západ od pekla
    Taková, řekněme příprava na větší, věci příští. Druhý a třetí příběh slabší, hold, pokud se udělá krok stranou -od noiru- ještě v takhle výrazných, časových skocích, můj zájem, na okamžik poleví. Mezihra, pře závěrečným aktem
  • cyboy
    cyboy mecenáš14.8.2019 18:36Fatale #03: Na západ od pekla
    Pro Brubakera mam proste slabost a s chuti bych si od nej precetl i nakupni seznam. Jsem hodne zvedavy co bude dal, protoze tech indicii a nezodpovezenych otazek uz je opravdu hodne a zatim ani naznak rozuzleni. Teda, jak znam Brubakera, tak ono tam je, ale proste ho nevidite, kdyz nevite na co mate koukat.
    Jestli to ted BBart zarizne, tak tam asi zajedu a nekoho zariznu taky.
    90%
42367
Četl/a (137)
123peta, 2scha, 3DD!3, andro_animal, anka, Anton Whatever, Ash Pointak, BadBoy, ben_bella, binnmode, Bonpar, Bronn, buscheer, calvin10, Caylen-Tor, cobe, Const.ex, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, disclose, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Elfo.here, farnhajt, faster86, fifas, Final, flipflop, foudy, Fox01, Fr3d_K, frantisekcap1, fuerto_gepa, Géba, Georgíno J., Giskard, Glumal, Hanussen, Hawwwran, hellblazer, HevyEli, hypermlok, IndyP, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, Jahunda, James, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, KdG, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, kindanerd, Kiwi1902, kubosos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Librarian, Light, LookAss, Lord Baltimore, lukascus, Macek78, majer, malylada, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Matthew, Matthew, MonsterGyre, mstefl, namdnas, NecRoman, Nezbi, Noci, Norri, oleav, Olesh, Ozymandias, Palebras, paulmuaddib, Pavel2222, pearlxjam, petrSF, Plechy, punisher, puolpm, RadimNemec, raenius, rajot, rooty, RudyRod, Saint of Killers, schefik, Schirru, sedw, seneke, Sir_Pete, spagr, Spike, Stara.kryta, start05, t0mas, the.kasztan, trudoš, tukak, Ukko, Unerr, Valdaufinka, Velkej šéf, vranakx, Wasps, wolfgang, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(204)
123peta, 2scha, Abe, Alfi, anka, Anton Whatever, Ash Pointak, Azbest, BadBoy, bboorreekk, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, Borg3po, bourgeois, Bronn, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, Caylen-Tor, charvos, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Darker, davidek, Daw8ID, Deckard, delsemela, Denis, disclose, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dvoracekpetr1, dvory, Elfo.here, Elnie, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, fifas, filemon, Filip123, Final, flipflop, Fox01, Fr3d_K, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Géba, Georgíno J., Glumal, Golem, gumidekmedvidek, Hanussen, Hawwwran, hellblazer, herbert, herrman, HevyEli, Honzin, Horstik, hyba1991, hypermlok, IndyP, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jak, jakub186, James, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, Joshua_T, kadas97, Kadin, kallenved, Kapis, karl173, KdG, Killingjoke, kinak, KINIMODUS, Kiwi1902, Knuckless, komik.sx, koudak89, Kouzelnik7, krupan, kubosos, kucik, lacoste, lifi, Light, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, lukascus, maara, Macek78, majer, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, Matthew, Matthew, mcleek, merhyx, mgeralt, Mikei, mirec, Mitak, moiqpiom, MonsterGyre, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, NecRoman, Nightmare, Noci, Norri, o2t2, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, perak, perper, petrSF, Plechy, porculan, Poseidon1978, punisher, puolpm, RadimNemec, raenius, raimi, rajot, regressiv, Ricarderon, rockyt, rooty, RudyRod, Rumburaq, Saint of Killers, schefik, Schirru, SHORTY, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, spagr, Spike, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, Tialster, timek, tom173, Tomas024, Tomasino79, trudoš, Ukko, Valdaufinka, Velkej šéf, vishnar, vranakx, Wasps, Wiw, wolfgang, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (25)
Askalon, barthez, besikv, BreakingAway, cybern, Davispear , DKoscik, Fida, filosh, hahahoho, Himlik, illy, Infarkt, Jáňa, Maty48, Mighty_Morphine, monocyt, monty.cl, Premek, psramek, royan, Saran, skepsi, sleepless, Tiba
Shání (2)
Al0f0k, mineralk
Nabízí (1)
bourgeois