Bezkonkurenční idol z úžasného alternativního vesmíru se jmenuje Miles Morales a je to neuvěřitelný Spider-Man.

Velkolepý Spider-Man v tomto nevídaném komiksu vyráží na ultimátní tah, při němž spojí síly se svým následníkem z jiného světa Milesem Moralesem. Vrhněte se mezi mrakodrapy s moderní komiksovou ikonou v příběhu, který vám přináší plejáda těch nejmocnějších marvelovských autorů na oslavu pěti desetiletí pavoukovských komiksů a kde se vám představí zbrusu nový pavoučí Avenger!

Obsahuje příběh:
V síti pavouků

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje materiál z Ultimate Fallout #4 a sešity sérií Ultimate Comics Spider-Man (Vol. 2) #1 a Spider-Men #1-5


Scénář
Brian Michael Bendis
Art
Sara Pichelliová
Barvy
Justin Ponsor
Obálka
Sara Pichelliová
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder, Jiří Pavlovský
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
580 g
Stran
152
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Men (Marvel Comics, 2011, 2012)
  • Ivan Kucera
    13-ročný Miles Morales je fajn chalan a sympaťák. Na nič sa nehrá a je rovnakým nešťastníkom (čo ho v očiach čitateľa robí uveriteľným a zraniteľným), ako svojho času Peter Parker, len z iných dôvodov (v konečnom efekte to ale vyjde narovnako). Je super, že sa konečne dostal aj do našich zemepisných končín, kde ak sa povie Spider-Man, nikomu nenapadne nikto iný, než práve Peter. Čo už však v skutočnosti veľmi dávno nie je pravda! Takže na doplnenie vzdelania je tento komiks super. Poteší fantastická kresba Sary Pichelliovej a tradične svižný, nečakanými zvratmi, parádnymi hláškami a vtipnými dialógmi nabúchaný scenár Briana Michaela Bendisa. Na Benďákovi je pozoruhodné, že najskôr krachujúci Marvel zachránil spajďáckym ultimate reštartom (u nás Ultimate Spider-Man: Moc a odpovědnost resp. "časopisecké knihy" od CREW Ultimate Spider-Man a spol.) a následne upadajúcu Stenolezovu slávu ZNOVA nakopol práve vymyslením Milesa. Napriek tomu v ústach po prečítaní tohto komiksu zostane istá jemná pachuť. Pramení z toho, že je to naozaj skôr iba taká ochutnávka, výsek, ukážka. Objektívne by si to zaslúžilo asi „iba“ 3* (osobne ktovieako nie som na tieto alternatívno-paralelné vesmíry), ale bolo to chytľavé, zábavné a utieklo to pekelne rýchlo, takže za to (a za nedostatok akcie, čo paradoxne vnímam ako plus, pretože je vďaka tomu viac času na postavy, vzťahy a dialógy) prižmurujem pavúka a pridávam štvrtú hviezdu. Nepožičiavajte Wolverineovi peniaze, neváži si to!
  • Lenka.Vílka
    Čteno 09/2020

    Moje první kniha o Milesovi. Doufala jsem tedy, že bude tedy víc o Milesovi. Škoda, že je o něm mnohem míň, než se z názvu tváří. Je to víc o Peterovi. Škoda :(

    Tentokrát jsem začala raději s povídáním na konci knihy. A bylo to hned lepší. Protože na začátku jsou dva sešity, aby to i "viděli ti, kterým to nestačilo číst vzadu v knize". A tak zase po troše shrnutí začne příběh, kvůli kterému si většina tenhle komiks koupila. V síti pavouků...

    ...což je překvapivě povedený kousek. Píšu překvapivě a není to T9 a následně nezkontrovaný komentář. Největší americké zlatíčko není se svýma sólovkama v mém Top řebříčeku. Protože tohle není zas tak moc příběh Milese. Je to příběh Petera a Milese s tím, že pokud všechno dobře dopadne, bude to příběh Milese. Ale dál. Ne v téhle knize.

    Takže jako to si takhle hopsáte městem ve svém kostýmu Spider-mana a všechno je ok. Zachraňujete lidi, sejmete pár padouchů a najednou jste někde jinde. Je to jedna z pastí Mystera? Ne, až tak snadný to nebude. Navíc když vám lidi poví, že to je nevkusný. Oblékat se stejně jako Spider-man? Vždyť je Peter Parker mrtvej! WTF? Já jsem přece Peter Parker! A kdo je ten týpek v kostýmu podobnej mému, jenom černej? Bylo to vlastně docela vtipný. Jenom škoda, že první dva sešity se věnují tomu, co se to, sakra, děje, že už je málo času na cokoliv ostatní. A to je škoda! :(

    Kolem kolem, dobrý komiks, super příběh. Na seznámení to nebylo vůbec špatné. Ale jak je psáno v závěru knihy, je to takové psaní "na zakázku" pro účel rozvoje MCU. A já se stále ještě nerozhodla, jak tyhle situace brát...
  • perak
    Bavilo mne to, ale moc to nebylo o MM, ale spíše o PP, takže jedna hvězda dolů za to, že pokud to má být edice o představování hrdinů z Marvelu, tak to tentokráte byla střela vedle. Pokud však od tohoto odhlédnu, tak příběhově jsem byl spokojen.
  • Moon
    Po dlouhé době povedené NHM.
    Zábavné počtení s hezkou kresbou. Hrozně dobře se to čte(prohlíží)
  • karl173
    Zase po nějaké době povedené NHM. Je to čtivé, zábavné a hezky nakreslené. Co dodat, zkrátka dobrý mainstream. Jediné co tomu chybí je pořádný příběh, protože co si budeme, tohle byla spíš jen taková chuťovka, byť zábavná a dobře převyprávěná. Nicméně já se i tak zkrátka bavil. Pěkné 4*
  • willis
    Teda nevím, přínosnější pro představení Milese Moralese je ten příběh v UKK. Tohle je příběh Petera Parkera v dimenzi, kde je SM Morales. Nic objevného ani zapamatováníhodného, spíš normální superhrdinská zápletka. Po těch hodnoceních tady jsem měl nějaké vyšší očekávání.
  • Cinema Ranger
    Zrovna nedávno jsem četl Smrt Spider-Mana a proto mě tenhle příběh bavil o to víc. Opravdu parádní komiks, podle kterého byl i film Paralerní světy. Nemohl jsem se od toho odtrhnout, přečetl jsem to na jeden rychlý zátah a to je právě škoda. 5 sešitů je málo na takovou zápletku. Ale alespoň jsou k tomu přidané další dva sešity, které byly i v UKK o Milesovi, který bych si také moc rád přečetl. 95%
  • Darth Raelchi
    Asi chápu, proč tady lidi dávají 5 hvězd, ale já je dát nemůžu. To co tam ostatní vidí, tak se vším respektem, tam já nevidím nebo mě prostě nebere a jde to tak mimo mě. Vcelku se to nečetlo nijak blbě a je vidět, že Bendis je takový ekvivalent Geoffa Johnse, s tím rozdílem, že Bendise považuji jako mnohem kvalitnějšího a čtivějšího autora. Kresba od Pichelliové mi tu konečně sedla, ale vadilo mi to obtažení postav, resp. jakási aura kolem Milese. To mi tam nepatří a zavání to ryze dětským komiksem, což mi u tohoto Spider-mana moc nesedí. Zas tak dětské to není. Důvod ale, proč chci dát 3 hvězdy, je proto, že to je prostě standard. Nemastný a neslaný komiks - a co k tomu vede je pojetí celé této postavy v této edici NHM. Z Milese v podstatě nic nemám a jedině první sešit hlavního příběhu ho tam více prezentuje (pak už jedeme na vlně Petera Parkera). Origin a Ultimate Spidey sešity byly ok, ale už je znám z UKK - takže nic nového. UKK série mi mnohem lépe představila Milese Moralese (i když jsem dával 1 hvězdu). Proto budu tuto edici NHM hodnotit i s přihlédnutím na příběh a kresbu, kdy už mi to sedlo a přišlo prostě OK - čili 3 hvězdy.
  • kaylin
    Kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 79: Miles Morales" nepřináší nijak převratný příběh, ale je to příběh, který by fanoušky Spider-Mana mohl bavit. Příběh o tom, jak se setkávají dva různá Spider-Manové, jak si něco vyříkají a přitom e postarají o jednu světovou hrozbu. A sem tam je to navíc i sranda. Asi by se ani nic jiného nedalo čekat. Stačí to.
  • SomeOne
    Tak toto je velmi povedené dílo. Seznámíte se s Milesem Moralesem, pokud ho tedy neznáte, zároveň to pobaví a ani to není přihlouplé. Peter Parker opravdu dlouho neví, co se to s ním stalo, a je pěkné sledovat, jak to postupně zjišťuje a jak na něj reaguje okolní svět. Plus potěší Nick Fury, S.H.I.E.L.D. a Ultimates. Pokud máte rádi (jakéhokoliv) Spider-Mana, kupte si to.
    Jen mi přišlo, že na to, že se na obálce píše "Miles Morales", tak je to spíše o Petru Parkerovi, ale to může být čistě můj subjektivní pocit.
  • Anton
  • hroubek
    Nejnovější NHM mě hodně sedlo. A to z několika důvodů. Mám hodně rád Spider-Mana, Miles Morales je obrovský sympaťák, a animovaný film Spider-Man: Paralelní světy je neskutečná pecka plná skvělý nápadů. A když, jsem četl tento komiks, tak jsem si hned několikrát vzpomněl na tento luxusní film. Největším problémem tohoto komiksu je to, že je zde málo Milese. Určitě šlo vybrat lepší a zajímavější příběh, který by se soustředil spíše na něj, než na Petera Parkera z klasického marvelovského světa. Tím samozřejmě neříkám, že jsem si komiks neužil, jen bych byl radši, kdyby měl Miles více prostoru. Bendis zde odvádí parádní práci a je radost to číst. Dokáže pobavit, dojmout a přinést to správné spider-manovské dobrodružství. Ke konci to šlápne trochu více na plyn, a já bych se nezlobil, kdyby se některé momenty trochu více roztáhly a daly nám prostor je lépe vstřebat. Já jsem hodně spokojený a na konec se přikláním k plné palbě.
  • Carnage
    Ultimate Spider-man je moje srdcovka a do Peterovo smrti jsem přečetl úplně každý komiks Ultimate Spider-man a ještě navíc jsem byl v té době cílovka, přechod na Milese jsem těžce nesl jako spousta dalších fanoušků a tak nějak to pro mě Peterovo smrtí skončilo. Sem tam jsem přečetl něco kde byl Miles, ale nikdy jsem se už k sérii Ultimate nevrátil. Příběh který je v tomhle komiksu je vyjímečně věc kterou jsem v Milesovo období přečetl už když vyšla v originále právě proto že se "vrátil" Peter mě to zajímalo a chtěl jsem vidět dopad postav na dění komiksu. Komiks nezklamal a člověk který jako já žral Peterovo cestu a jeho přátele a rodinu rozhodně dostal to v co doufal že dostane. Výborný komiks jen jsem si zase připomněl že on ten Ultimate vesmír vlastně zaniknul a s ním i drtivá většina těch postav až na Milese. (Samozřejmě vím že se ještě stalo pár šokujících věci před zničením vesmíru ale za mě to byl velký krok vedle)
  • Tyfus
    Super čtení! Po dlouhé době něco solidního se Spideyem!
  • cyboy
    Paradni vec. Konecne vidime kde jsou zdroje inspirace pro film.
    80%
  • mearez
    Tak toto bylo bájo. O sérii Spider-Men vím už delší dobu, ale čekal jsem, až vyjde v češtině. Musim říct, že tentokrát se fakt jedná o výstavní kousek. Skvělé intro do postavy (ovšem pro ty, co četli UKK s Milesem Moralesem, to není nic nového) a pak následuje skvělá série o Spider-menech dvou světů. Plus se český čtenář po dlouhé době konečně podívá do Ultimate Universe. A ta kresba! No prostě lahoda. Nejedná se o další Spider-man rip-off, ale o skvělý komiks, který by si měl koupit nejen každý fanda pavoučí hlavy. Za mě 5*.
272212
Četl/a (75)
2scha, Alfred, Anton, Azik2586, Blackhand47XD, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cinema Ranger, CJFlip, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, Doppelganger, Fida, Final, Hønzza, hicks, hroubek, Hugin, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, jajsemviktor, Jay-jay, jh666, JORDY, karl173, kaylin, Keno, kindanerd, Lachvos, lantan1, Lenka.Vílka, LookAss, Lord Baltimore, Mariomichal, Martinb, Matthew, me, mearez, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, Olesh, opytz, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, perak, petrik1710, punisher, raenius, Ricarderon, Rinter, roswelll, Sagikkun, SekyCZ, Sick666, slavik38, Snegis, Spike, Star36489, the.kasztan, trudoš, TZcomics, VskPrzk, Zaknafeine, zlejzmrd
(180)
2scha, Abe, adam.ra, afri, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Anton, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, Beng.D, Benji, Big_Boss, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, bmc75, bobo666_2005, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cever, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Dexir, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, dvory, Fida, fifas, filemon, Filip123, Final, Fox01, FumarEnPipa, Glumal, Hønzza, hellblazer, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jabba, JackOneil, jajsemviktor, James, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, Knuckless, komik.sx, komiksák007, koudak89, krupan, kucik, Laik, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, Lukyn2810, maara, Mariomichal, Martinb, Marvin, Matio, Matthew, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mikado, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, nx, Nyxxie, Olesh, Onkel 1928, opytz, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, Rinter, Roiser, roswelll, Rumburaq, Sagikkun, saja, Salien, Saran, SekyCZ, seneke, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Spider-man, Spike, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Tomasino79, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, vranakx, Vrtule, VskPrzk, willis, xintax, yogi, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (17)
Blackthunder, BreakingAway, delsemela, Denis1996, filosh, gezic, hahahoho, illy, Kouzelnik7, Odal , Premek, Raul, RicHard. , Sebastian the wise, sleepless, TheLavk, _Baruu_
Shání (5)
gezic, JaroKakashi, NikkiKonig, Raul, _Baruu_