Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Když dával Batman dohromady tým ochránců spravedlnosti, s jejichž pomocí by bojoval se zlem v Gotham City, dělal to zčásti i proto, aby své spojence ochránil před nepřáteli, kteří se na ně zaměřili. Být v jednom týmu ale také znamená mít víc cílů pohromadě a někdy pak může dojít k tomu, že se duchové něčí minulosti stanou problémem všech.

Záhadný Řád sv. Dumase vychovával z Azraele dokonalého zabijáka, a on se pak přesto Řádu vzepřel. Když se potom Řád rozhodne vytvořit dokonalejšího zabijáka, ocitne se Azrael s celým týmem v hledáčku smrtelně nebezpečné umělé inteligence pojmenované Ascalon.

S podobnou magií a mysticismem se setkal Bruce Wayne při svém výcviku, než se stal Batmanem. Bruce chce své přátele zachránit, a proto vyhledá ten nejmocnější magický předmět, který kdy existoval. Božský stroj umí svému majiteli poskytnout veškeré vědění, zodpovědět jakoukoliv otázku… stane se ale v rukou největšího detektiva na světě nebezpečnější zbraní než Ascalon?

Obsahuje sešity série Batman Detective Comics (Vol. 3) #957-962 (květen 2017 - srpen 2017)

Vyšlo v standardní brožované verzi, limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor) a speciální alternativní verzi s českou verzí obálky - v tomto případě od Karla Jerieho.


Scénář
Christopher Sebela, James Tynion IV
Art
Carmen Nunez Carnerová, Álvaro Martínez Bueno
Ink
Carmen Nunez Carnerová, Raúl Fernández, Richard Friend, Karl Story
Barvy
Brad Anderson, Javier Mena Guerrero
Obálka
Yasmine Putri
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-227-1 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
144
Cena
299 Kč
Originál
Batman Detective Comics #04: Deus Ex Machina (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #04: Deus Ex Machina (Karel Jerie) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #04: Deus Ex Machina (paperback) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #04: Deus Ex Machina (Black edice) (2019)
  • honza2457
    Zatím nejslabší díl ze série, hold nejde držet kvalitu furt, ale stále o něco lepší než průměrný znovuzrození. Soustředění se na Azraela bylo dobré, ale celkově byl komiks dost ukecaný až to nudilo.
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #04: Deus Ex Machina - Sneak-peak z předchozí knihy mě na tuhle etapu příběhu teda zrovna moc nenalákal. Celá zápletka okolo víry a nevyřčených pravd, že bůh je ve stroji jdou totiž zcela mimo mě. Nicméně Tynion IV si s tím skvěle poradil, a i když je to stále průměr, tak to dopadlo lépe než jsem očekával ... Za mě 3*!
  • Palebras
    Je pravdou, že tento díl možná nedosahuje kvalit svých předchůdců, ale já se i tak bavil. Jelikož se jedná o mou oblíbenou sérii, tak jsem schopný u některých věcí přimhouřit oči. Kvituji, že každý díl je zaměřen na některou z postav a například Azraela jsem znal jen z herní Batman Arkham série a tak nějak jsme jen registroval, že je tato postava součástí postav vesmíru DC. Takže jsem byl určitě rád, že tento díl byl právě zaměřen na tohoto hrdinu. Celý díl je dosti ukecaný, takže chápu, že tohle někomu prostě vyhovovat nemusí. Co musím vyzdvihnout, tak to je postava Zatanny, která je ultra kočka a rozhodně svými schopnostmi dokáže zaujmout. Určitě bych ocenil, kdyby v budoucnu byl dán větší prostor doktorce Octoberové, která má taky něco do sebe a ještě lépe se na ni kouká. Já jsem byl tedy spokojen i přes to, že předchozí díly byly bezesporu lepší. Jenže Tynion IV. je prostě dobrý scénárista a tak věřím, že další díl bude opět parádní a rozhodně se těším. Za celý díl a hlavně za Zatannu, dávám plnohodnotné 4*.
  • ondra kenway
    Tohle už bylo trochu slabší, leč pořád velmi dobré. Co mě zklamalo bylo, že po předchozím díle to vypadalo na pořádný souboj s Ra'sem, ale ten se tu jen mihl. I tak to bylo ale zajímavé a já se dozvěděl něco nového o Azraelovi
  • Spike
    Ačkoli předchozí díly mě bavily, vždy se do každého nového musím trošičku donutit, ačkoli čtení si vždy docela užiju. Tohle není série, u které bych nedočkavě vyhlížel každý nový díl a hned ho slupnul, na druhou stranu se v ní pořád vyplatí pokračovat. Pracujeme zde s podobnou premisou jako v předchozích dílech, totiž že se více soustředíme na jednu určitou postavu z Batmanova týmu. Tentokrát je to Azrael, což se po cliffhangeru z minule dalo předpokládat. A navíc tu máme Zatannu jako takové větší cameo, která tu ovšem není jen tak na efekt a svou roli tu má. Také se nám po maličkých kousíčkách stále sbírají náznaky na něco většího, co by mohlo následovat. Tohle se Tynionovi stále daří a pokračuje tak v nejlepším duchu své předchozí práce. Ačkoli tato kapitola jeho runu patří ke slabším, rozhodně nejde o nějaký výrazný pokles. Jen záporák tentokrát slabší a rozuzlení takové jednodušší, moc zvratů se taky nedočkáme. Ale to nevadí, ne vždy se prostě podaří všechno správně vybalancovat. Tady to táhne nahoru společná linka Batmana a Zatanny a společné flashbacky, za to palec nahoru. Pak následuje ještě poslední sešitovka, kde se k mému překvapení vrátil záporák Wrath a také stará známá Spoiler. Tahle postava mě prostě štve, a ačkoli závěr naznačuje něco jiného, doufám že příští příběh se zase nebude točit primárně kolem ní.
    Jinak kresba velmi dobrá, do umu Eddyho Barrowse z prvních dvou knih sice chybí větší hračičkovství, ale i tak je zde kreslíř Alvaro Martinez detailní a pečlivý. Navíc potěší že o celý hlavní příběh se postaral on a působí tak uceleně, za kresbu rozhodně přidávám plusové body. I kresba posledního sešitu je pěkná a určitě neruší ani neurazí. Ve výsledku je sice čtvrtá kniha podle mě o něco málo slabší než předchozí, ale ne o moc, a svůj standard si tak Detective Comics stále drží. Další díl si určitě zase se zájmem přečtu, a pokud se laťka zas trochu zvedne abych mohl jít s čistým svědomím na ****, pak jedině dobře. 6,5/10
  • rewkon
    Tohle bylo docela nudný kresbě nemám moc co vytknout ,ale příběh byl fakt o ničem jediná věc co se mi na celém dílu líbila je Zattana.
  • karl173
    Do třetice všeho dobrého a je tu další týmovka, tentokrát z Batman universa. Musím se přiznat, že Detective comics už mě tolik netáhne jako po prvním dílu, ale na druhou stranu James Tynion IV stále umí zaujmout a stále má dobré nápady, které umí víceméně prodat. Navíc se mi líbí, jak se v každé knize zaměří na jinou postavu a čtenář má tak šanci, více se sblížit se všemi postavami. V tomto případě se zaměřil na Azraela a jeho jakousi mytologii. Zároveň se ale také soustředil na Batmana, který u Zatany hledá odpovědi a i ostatní postavy nestáli výrazně stranou. Děj se tedy plošně rozprostřel mezi několik postav, přičemž vše bylo přehledné a po celou dobu měl komiks moji plnou pozornost. V tomto bodě tedy Tynion IV určitě uspěl. Na druhou stranu zase tolik se toho tady nevyřešilo a některé momenty vyloženě stáli na jednom monumentálním celostránkovém panelu.
    Tím se dostávám ke kresbě o kterou se krom posledního sešitu postaral Alavaro Martinez a odvedl velmi slušnou práci. Hlavně mi překvapilo, že si dal opravdu hodně záležet na detailech a i v dáli jsou například lidé zachyceni jak něco dělají apod.
    Za mě čtvrtý díl Detective comics stále dobrý, byť už ne tak dobrý jako na začátku a stále se určitě jedná o nejlepší týmovku co u nás v tuto chvíli pravidelně vychází v rámci DC/Marvel.
  • Cinema Ranger
    Opravdu slabota. Kam se poděla ta úžasná série, kterou jsem si tak oblíbil!?
    60%
  • George Walker Bush
    Námět by to byl pro mě velmi líbivý, ale nesmělo by to být tak špatně odvyprávěné. Pronudil jsem se tím.

    Celkový dojem: 30%
  • cyboy
    Tentokrat vazne slabota. Dalsi dil si hodne, ale hodne rozmyslim.
    50%
515242