Desky
Přebal zadní
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Lord Baltimore se pouští po stopách Rudého krále, který má na svědomí upírskou nákazu. Poté, co Baltimore zachrání mladou ženu před jejím nemrtvým manželem, vydává se spolu s dalšími upírobijci pronásledovat démonického zplozence jisté čarodějnice. Druhý příběh pak vypráví o děsivém konci soudce Duviće.

Obsahuje sešity sérií Baltimore: The Witch of Harju #1-3 (červenec 2014 - září 2014) a Baltimore: The Wolf and the Apostle #1-2 (říjen 2014 - listopad 2014)

Scénář
Christopher Golden, Mike Mignola
Art
Peter Bergting, Ben Stenbeck
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Václav Dort, Jan Kantůrek, ml., Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-88152-84-2 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 17 mm
Tisk
barevný
Váha
510 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Baltimore #05: The Apostle And The Witch of Harju (Dark Horse Comics, 2015)
  • sedw
    Začátek nového arcu, změna kreslíře a dva samostatné příběhy, které nám představily dvě nové postavy. Více se mi líbil první příběh, ale jen o chlup, oba příběhy byly super a zábava z předchozích dílů pokračuje.
  • karl173
    karl173 mecenáš19.5.2021 23:31Baltimore #05: Apoštol a čarodějnice
    Poté co Comics Centrum dokončili tuto sérii, rozhodl jsem se přečíst si to celé od znovu v nějakém rychlejším sledu. A jsem tak zvědavý zda-li budu mít rozdílné názory a pocity než při prvním čtení.
    Kniha pátá: Když tak čtu svůj předchozí komentář, tak se musím velmi divit. Není to tak dlouho a přesto si už nepamatuji, že se mi tento díl tolik líbil. Přitom bych dal ruku do ohně že už zde jsem byl trochu rozhozený. Zřejmě tomu kdysi pomohla ta velká pauza, která v tomto případě nebylo tolik na škodu, jelikož se jedná spíše o delší povídky a tak jsem byl pravděpodobně rád, že jsem si mohl přečíst dalšího Baltimora.
    Ovšem když se to čte krátce po sobě, tak je vše jinak. Užil jsem si spíše ten druhý dvousešitový příběh. Ten je v duchu předchozích knih i skrze parádní kresbu Bena Stenbecka.
    Ten první, který má pro změnu sešity tři, nebyl špatný. Ale v takto krátkém sledu je tu přeci jenom více vidět ten rozdílný kontrast, který Mignola s Goldenem po předchozích událostech nasadili.
    Vícero postav, méně vysvětlování kde se kdo vzal a děj tak nějak více skáče. A na to se musí tak trochu zvyknout.
    Kresba Petera Bergtinga má své kouzlo a v některých momentech je to pastva pro oči. Ovšem občas mi chybí ty precizní detaily. Tomu ale napomáhá i akčnější střih. Už to zkrátka není ta ryze atmosférická horrorovka jako tomu bylo na samém začátku.
    Když to shrnu, i tak se jedná o kvalitní počtení, které mne stále baví. Pořád se jedná o výjimečnou sérii. Ovšem při druhém čtení jsem si z toho na zadek tolik nesedl a vidím tu větší výkyvy. 4*
  • VanTom
    Story se víceméně znovu rozjíždí, akorát Baltimore už nepase po osobní mstě, ale po Rudém králi, původci všeho démonického zla. Dvě atmosférické povídky (slušná s čarodějkou a ještě lepší o zátahu inkvizitorů na vlkodlaka Duviće) pak slouží také jako "team assemble", respektive k rozšíření stávající anonymní party.
  • faster86
    Minulou knihou skončil jeden boj Baltimora tak se zaměřil na jiný, na ten už je potřeba tým. Který je nám předhozen bez jakéhokoliv vysvětlení, tady to skočení o dva roky mi nesedlo jak postupné měsíční trasování cesty,ale akce dobrá. A objeví sei všemi oblíbený inkvizitor i když jen ve vzpomínkách.
  • JohnyG
    Dvě povídky, které by šlo asi číst i samostatně. Zpracování opět vynikající. Práce jen s několika barvami a jednoduchou kresbou funguje opět báječně a podněcuje stísněnou hororovou atmosféru.
  • james89
    Tato kniha mi připadala poněkud vleklá a zdlouhavá bez velkých změn, zvratů a akce, ale celkově mě tato série drží :-) 4* za tuto knihu, předchozí se mi líbily víc
  • het2
    Mám slabost pro příběhy s čarodějnicemi. A že je Mignola umí, dokázal už v Paskřivcovi. Tady proti čarodějnici nestojí Hellboy, ale Baltimore a pár jeho souputníků. A možná právě proto, že jsou to jen lidé, je příběh vpravdě mrazivý a čarodějnice děsivá. Některé obrázky jsou fantastické - Baltimore sedící na židli a hlídající "spící" Sofii, první zjevení čarodějnice nad městem a řada dalších. Užil jsem si to.
    Druhý příběh o osudu soudce Ďuviče je taky fajn, ale možná by tomu stačil jeden sešit namísto dvou. Vlastně je to natahované hlavně likvidací jednotlivých postav a ukazuje se, že méně je někdy více. První obrázky znázorňující vlkovo řádění jsou drsné a znepokojující, jenže s každou další utrženou končetinou či vytrženým srdcem se dostavuje spíš nuda. Zvlášť, když je vlastně od začátku jasné, jak to skončí. Překvapením je pak vlastně až poslední stránka. Ta je skvělá.
    Čarodějnice z Harju 5*, Vlk v rouše apoštolském 4*
  • perak
    K této sérii je snad i nadbytečné něco více dodávat. Sice se v této knize hlavní děj moc neposune a někomu to může připadat jen jako nastavovaná kaše, ale pořád jsou to dvě výborné hororové povídky s úžasnou kresbou. Pojetí každé z nich je trochu jiné, ale ani u jedné z nich jsem nebyl zklamán. To zase bude absťák do dalšího pokračování:).
  • karl173
    karl173 mecenáš13.9.2019 16:46Baltimore #05: Apoštol a čarodějnice
    Ne, prostě Baltimore je boží série. Dva kratší příběhy, které ale nijak nevybočují z hlavní dějové linky, spíše jí jen rozšiřují a přináší nové zajímavé postavy. Zároveň se nevytratila ta skvělá atmosféra, která je pro tuto sérii hlavním znakem. Stejně tak kresba. Ben Stenbeck je Ben Stenbeck, tam je to jasný palec nahoru, ovšem ani Peter Bergting nezahálel a i s jeho kresbou jsem spokojený. Za mě prostě další povedený díl. Jen je škoda, jak to člověk vždycky tak rychle přečte. 5*
  • louza
    Historicky první Baltimore, který mi sedl jen z menší části. Příběh o vlku uzavírající události v předchozích povídkách je Baltimorovskou klasikou a je jedním slovem perfektní. Zato vymítání čarodějnice je nudná bída. V podstatě tupá rubačka bez ladu a skladu, která má ukázat, že je náš lord rudému zlosynovi v patách a že si na něj pozval kámoše, které se ale autor nerozpakuje zabít, pokud se mu jen trochu zachce. Trochu málo na tři sešity.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.9.2019 17:23Baltimore #05: Apoštol a čarodějnice
    Trochu slabší, než předchozí knihy, ale ne zas tak moc. Trochu mi to svým rozvrstvením připomíná knihu 3, ale i tak to nebyl vůbec žádný průser. Kresba a celkový děj obou příběhů jsou pořád na velmi vysoké úrovni. Je to pro mě něco mezi 3 a 4 svou kvalitou, nicméně mě to pořád dost baví. Jediné co mi trochu vadí je jistá rozmělněnost, což dávám za vinu finále knihy 4. Takhle, kdybych měl Baltimora v jednom a četl ho tzv. v kuse, tak vnímáme vrcholy a pády dolů (po literární stránce) a přijde nám to normální. Přirozený vývoj děje, když to někdo umí. Jak to máme ale po částech, za což prostě nikdo nemůže, tak pokaždé vychytáme nějaké hluché místo, jakýsi předěl mezi něčím dalším drsným, akčnějším, nebo dějově potřebnějším. Čarodějka se nás snažila hodit do víru, jako kdyby se pokračovalo dál po 4, ale moc ji to nešlo. Nicméně kresba, porce akce a drsnost + jiný styl jsou pořád někde tam hodně nahoře. Naproti tomu Apoštol jede zase na vlně nám známého Baltimora a i když je to jakýsi předěl, naprosto evidentní zastávka, tak nám zase dává víc do celého univerza. Zkrátka to budeme potřebovat v dalších knihách. O to víc si díky této knize uvědomuji, jak moc se těším na další knihy a vyvrcholení celé série. Přemýšlel jsem nad 4 a 5 hvězdami, ale když si to srovnám v hlavě, jsem v podstatě víc než spokojen. Mě v podstatě štve, že nemůžu číst dál :-) a za to se body dolů nedávají - za nadšení.
  • Norri
    Norri mecenáš5.9.2019 21:33Baltimore #05: Apoštol a čarodějnice
    Další dobrý díl se skvělou atmosférou - hlavně v případě čarodějnice. Přesto mi cosi chybí a brání mi to dát vyšší hodnocení. Možná mi chybí nějaký výraznější posun v ději.
  • cyboy
    cyboy mecenáš4.9.2019 22:11Baltimore #05: Apoštol a čarodějnice
    Jako obvykle skvele. Po docteni jsem plynule presel zase na prvni stranku a dal jsem si to jeste jednou. Vytecna serie.
    90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.9.2019 18:34Baltimore #05: Apoštol a čarodějnice
    Čarodějka byla dost hustá, ale o něco lepší atmosféru měl vlk. Nic proti, ale stále se to zdá býti "jen" takovou povídkovou výplní v celkovém hlavním příběhu.

    Celkový dojem: 80%
363551
Četl/a (119)
123peta, 2scha, 81splinter, Alikkk, AlmightyMates , anka, Ash Pointak, BadBoy, ben_bella, Berry669, binnmode, buscheer, Cabal, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dalamar, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Denis, desto, Dezodoo, dvory, Dzoglik, farnhajt, faster86, figis, Final, flipflop, foudy, Franta z Čokolády, fuerto_gepa, Georgíno J., Giskard, Hanussen, hellblazer, HevyEli, Himlik, Hugin, IndyP, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, jeanbaklajean, jindroush, JohnyG, kadas97, Kadin, kallenved, karl173, KdG, kendor007, Killingjoke, kinak, KOWE, kubosos, L4MIOzZ, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, malylada, Mariohurbanek, Matthew, Mercurio, mineralk, MP, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, NecRoman, Nekrokok, Noci, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Ozymandias, Palebras, paulmuaddib, pechna, perak, petad, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, Raul, rooty, RudyRod, sedw, Sir_Pete, Spike, terrordemon, the.kasztan, Tomzany, trudoš, Ukko, Valdaufinka, VanTom, vita, Wasps, wolfgang, Yaromil, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(218)
123peta, 2scha, 81splinter, adam.ra, Alfi, Alikkk, AlmightyMates , anka, arnecht, Ash Pointak, Awakener, AwatarDK, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Benji, Berry669, binnmode, blackJag, bmc75, Borg3po, Buchtic, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, calviti, Carnage, Caylen-Tor, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Dali, Darker, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Denis, desto, Devilek, Dezodoo, Dinik, dvory, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, fel68, figis, filemon, Filip123, Final, flipflop, Flowtek, Fox01, Franta z Čokolády, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, gongon44, grinder, hahahoho, Hanussen, herbert, herrman, Himlik, Honzin, Hugin, hugosnowden, hyba1991, Infarkt, invape, Jabba, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, jeanbaklajean, jindroush, jjjirik, Joshua_T, kadas97, Kadin, kallenved, kapicka, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, kinak, KINIMODUS, Knuckless, komiksák007, Kouzelnik7, KOWE, kubanec13, kubosos, Lachvos, lacoste, Laik, lantan1, Lenny, Librarian, Light, Lobok257, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, maara, malylada, Mamut12, marduk, Mariohurbanek, Marvin, Matio, Matthew, mcleek, Mercurio, merhyx, mikado, Mikei, MIKER65, mineralk, mirec, Miriyak, Mitak, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Mysak92, NecRoman, Nekrokok, NellUl, Netorack, Noci, Norri, o2t2, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, petad, plema, porculan, Poseidon1978, psramek, raenius, Ricarderon, rooty, RudyRod, Rumburaq, Saran, Šedo, sedw, seezeethree, semi41, Shake, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Spike, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tomasino79, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, Valdaufinka, VanTom, Velkej šéf, vishnar, vita, Vrenn, Wasps, willis, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (21)
Badgu.y1902, besikv, Davispear , delsemela, DKoscik, DracoAn, dvoracekpetr1, Fida, filosh, gumidekmedvidek, Jack, Keno, MonsterGyre, Murphy722, Nightmare, OldaB, Premek, Radkos, Sebastian the wise, Tiba, tukak
Shání (2)
Al0f0k, Nightmare
Nabízí (3)
flipflop, MindReader, Vrenn