Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Původní Strážce svobody je zpět!

Steve Rogers byl znovuoživen s novým štítem, s novým týmem i novým posláním. A to právě včas. Bude ho třeba – proti všem zločineckým těžkým váhám uprchlým z Pleasant Hillu. Zpět je i jeho Nemesis, Red Skull. Hydra je nyní nebezpečnější a mocnější než kdy dřív. Ale zatímco Red Skull soupeří o ovládnutí ďábelské organizace s baronem Zemem, Steve pracuje na vlastních plánech – a nikdo mu nebude stát v cestě. Je tohle ten oddaný patriot, kterého znáte a milujete? Když Iron Man a Captain Marvel vženou svět Marvelu do druhé Občanské války, Steve zjišťuje, že je opět v centru celého konfliktu. Udrží Steve mír, když si vybere stranu? Nebo jen přilije olej do ohně?

Obsahuje sešity série Captain America - Steve Rogers #1-6 (květen 2016 - říjen 2016) [All-New, All-Different Marvel] a materiál z Free Comic Book Day 2016 (Captain America) (květen 2016)

Scénář
Nick Spencer
Art
Javier Pina, Jesús Saiz
Ink
Javier Pina, Jesús Saiz, Miguel Sepulveda
Barvy
Rachelle Rosenberg, Jesús Saiz
Obálka
Jesús Saiz
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Mirka Jarotková, Richard Podaný
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-254-7 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
462 g
Stran
168
Cena
349 Kč
Originál
Captain America - Steve Rogers #01: Hail Hydra (Marvel Comics, 2016)
Varianty
Captain America - Steve Rogers #01: Hail Hydra (2. vydání) (2021)
Captain America - Steve Rogers #01: Hail Hydra (2019)
  • faster86
    Já asi nikdy nebudu fanoušek kapitána jak to tak vidím. Měl sem při čtení pocit že pořád něco chybí, že se ztrácím. Fakt se snažím do Marvelu nějak dostat, ale zatím marně (blbý výběr crwe, nebo stojí marvel prostě za vyližprdel?)
  • Darth Raelchi
    Dal jsem si to znovu kvůli Tajnému impériu a už to takový průser není. Našel jsem v tom malinko víc než při prvním čtení, ale pořád to pro mě není bůhví jaké terno.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 07:42Captain America - Steve Rogers #01: Hail Hydra
    Veľmi dobré. Captain nikdy nebol mojím miláčikom, ale treba povedať, že toto sa fakt vydarilo. Kresba robustná a až na pár čudných detailov masívnym spôsobom šťavnatá. Akcia nudná, ale kompenzuje to scenár plný zaujímavých a nepredvídateľných momentov. Najväčším plusom sú ale pôsobivé flashbacky do Stevenovho detstva a šialene výborný nápad absolútne všetko poprieť a „zrazu“ z neho spraviť agenta Hydry. To je proste nápad na nezaplatenie. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-captain-america-steve-rogers-1-hail-hydra-komiks
  • honza2457
    Na začátku jsem měl strach abych se v příběhu neztrácel, ale naštěstí opak byl pravdou. I přesto, že jsem komiksy na které se odkazuje nečetl, dalo se domyslet o co v nich šlo. Komiks má skvělou myšlenku a byl jsem zvědavý jak s ní autor naloží. A ač je to trochu ukecané, také velmi čtivé a jsem velice zvědavý jaké bude pokračování. Jediné větší mínus tu je časté přeskakování v čase i místech. Až mě na konci překvapilo , že se autorovi podařilo vše ukočírovat.
  • perak
    Hailující Cap se často nevidí. Dobrý nápad na zápletku, která je celkem uvěřitelná, takže v rámci Capova univerza poměrně osvěžující prvek. Retrospektivní děj všemu dává trochu větší hloubku. Jen je to o maličko více upovídané, a tudíž se tempo vyprávění občas zadrhne. Bohužel neznám příběhy, které tomuto předcházely a na něž je ve vyprávění občas odkazováno. S nimi bych asi pochytil více souvislostí, ale i tak to nebylo špatné.
  • MEGA
    Skvělej nápad. Človek musí počítat s tím že je to začátek série, ne uzavřený příběh, pak to funguje super. Jsem zvědavý co se stane dál.
  • mearez
    Nářez. Asi jsme všichni schopní se dohodnout, že Brubakera nikdo v psaní Capa nikdy nepřekoná. Ovšem Nick Spencer zde (občas i doslova) čaroval s postavou Capa a vytvořil mu skvělej příběh, kterej dává smysl a není jen nesmyslná mlátička. Vysvětlení Hydra Capa zde dává skvělý smysl v rámci širšího univerza a přináší svěží, originální a zábavný příběh, u kterého jsem zase dostal chuť si přečíst Brubakerův run. Kresba byla fakt skvělá a už jen kvůli pěknému maistreamu bych tenhle book doporučil. Rozhodně budu pokračovat. Za mě 4*.
  • 3DD!3
    Hajlující kapitán je obrázek, který asi tak před čtyřmi lety způsobil v americké komiksové komunitě pěkný poprask a scénárista Nick Spencer se dočkal (jak se na správnou demokratickou zemi sluší) spousty vzkazů, ve kterých mu spořádaní američané vyhrožovali násilnou smrtí. Steve Rogers jako tajný agent Hydry bylo totiž něco co nejenže nedává smysl, ale taky všechny yankee pěkně naštve. Připomene jim totiž časy, kdy nacisté pili Fantu a jezdili ve Fordu. Marvel ovšem tentokrát musel ubrat na realismu. Sice skvěle využil magického omlazení zestárlého kapitána Ameriky (koneckonců to dává smysl i divákům Avengers: Endgame) a narouboval ho na tajný plán jeho úhlavního nepřítele, ale zůstaly mu zde příběhové odbočky, které budou pro čtenáře dost zmatené. Kobik - oživlá kosmická kostka, psychické schopnosti Rudé lebky, kouzelné vězení pro superpadouchy nebo chlapec předvídající budoucnost. Nosný příběh je ale dostatečně zajímavý na to, aby tyhle pozůstatky minulých ér Marvelu postupně strkal tam kam patří… do pozadí.
  • karl173
    karl173 mecenáš4.11.2019 19:55Captain America - Steve Rogers #01: Hail Hydra
    Tento komiks by mohl být opravdu skvělý, a věřím že pro mnoha lidí i třeba je, ale pro mne tu jsou jistá ALE. Zaprvé komiks se sice snaží řešit jisté globální problémy, ale vše jen nadhodí a pak jakoby zapomněl, že se něco takového řešilo. Zhruba v polovině se komiks překlopí do úplně jiné roviny a řeší se tu události, které u nás nevyšli. Spencer navíc příběh skládá tak nešťastně, že je ke konci poměrně složité se v tom pořádně orientovat a ke všemu vás sem tam zahltí spoustou textu. Komiks tak působí dosti neuceleně jak po příběhové stránce, tak tempem, které se neustále mění. Ke konci už jsem se poměrně slušně začetl, ale je třeba podotknout, že jsem se mu musel komiksu zcela podvolit a přistoupit na jeho hru. Český čtenář má tak tedy dvě možnosti jak komiks číst, buďto se podvolí a nebo bude s komiksem zápasit až do konce. Nicméně i přesto, že si čtenář vybere první možnost, tak nemusí dostat to pravé ořechové jelikož se ve finále v tomto díle nic moc nevyřeší. Avšak jakýsi potenciál tu rozhodně je a na příští díl jsem hodně zvědavý. Zatím však bohužel za lepší 3*
  • rewkon
    Kresba je fakt zajímavá místy fakt hezká bohužel příběh je strašně ukecaný akce tu najdete minimálně jsou tu zajímavé myšlenky.Bohužel aby jste pochopily trochu co se zde děje je nutná znalost předchozích marvelovek a bohužel většina v ČR ani nevyšla bohužel díky tomu to není tento komiks úplně pro každého.
  • Fry
    Captain America - Steve Rogers #01: Hail Hydra - Kontroverzní avšak bohužel stále velmi aktuální. Spencerův Captain Amerika naprosto dokonale reflektuje nejen imigrační politiku, ale i extremisticky konzervativní pohled na svět, mnohdy vnucovaný fyzickou silou vyvolávající strach. Nicméně vzhledem k tomu, že se řeší právě tyto poněkud zásadní témata, tak mi nepřijde úplně uvěřitelné Captainovo zasazení do role padoucha. Po dočtení mám tedy v hlavě zmatek, nemám tušení na koho Spencer cílí a co si z toho mám ve výsledku odnést ... Za mě 3*!
  • ullad
    Captaina Americu mám rád a když jsem narazil na tento komiks, byl jsem vyloženě natěšený. Ve výsledku jsem z toho zase tak nadšený nebyl. Captain America jako člen Hydry je pro mě výborný nápad, ale to provedení mi prostě nesedlo (byť flashbacky s malým Stevem byly výborné) - mnohem více by se mi zamlouvalo a bylo by to i zajímavější, kdyby byl Cap členem Hydry skutečně, ne jen v důsledku změněného vědomí.. Místy jsem se v událostech trochu ztrácel (Civil War II, na kterou je to navázané, jsem nečetl). Takovému příběhu by více sedlo, kdyby se jednalo o uzavřený příběh mimo hlavní vesmír. Jinak Red Skullovo "jsem superpadouch, takže když mi nechutná polévka, přikážu všem kuchařům, aby spáchali sebevraždu" a rádoby vtipné poznámky Hillové by bylo lepší vynechat. Úplně nechápu, proč se BB art pustil do tohoto Capa a raději nedovydával Brubakera..
  • Cinema Ranger
    Dostal jsem to co jsem očekával, další parádní Cápův příběh, tentokrát s Capem jako členem Hydry. Fajn jednohubka, těším se na další díl.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.9.2019 15:04Captain America - Steve Rogers #01: Hail Hydra
    Hmm, tak Steve Rogers je Hydra. A co jako?! Blbě se mi to četlo. Pořád se skákalo z místa na místo a ta tuna textu!!! Jediné pozitivum vnímám v kresbě, která je fakt nad poměry. Nebýt ji, tak jdu na 1 hvězdu. Mě to prostě nebavilo. Příběh, ač někomu přijde zajímavý svým pojetím, jde prostě mimo mě. Všelijaké ty variace ála Pejsek/Kočička (co všechno lze předělat), tak zrovna tady mě to nebavilo a přišlo mi to prostě uvalené a tuctové. Já z toho prostě nic nemám, do toho všeho ty proskoky mezi kapitolami, ve finále prostě prázdno. Jinak ediční práce je v pořádku a proti ni nic. Překlady jsou u BBartu vždy dobré, čísla stránek na "všech" stránkách pořád vnímám jako velké plus. Suma sumárum, Cap mě prostě už po letech v sólovkách nebaví, vyjma BBart-omnibusů a UKK: Vyvolený.
  • cyboy
    Celkem prekvapeni. Nic moc jsem od toho necekal, ale musim uznat, ze po docteni jsem celkem zvedavy co bude dal a to se mi u plastenek uz dlouho nestalo.
    70%
628194
Četl/a (67)
2scha, 3DD!3, Ash Pointak, Azik2586, Bary02, Blackhand47XD, Blockholm, Bronn, calvin10, Cever, chuckboris, Cinema Ranger, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, faster86, fifas, frantisekcap1, Fry, Golem, Hokejový_Svaz, invape, Ivan Kucera, Jack, JaroKakashi, jeanbaklajean, jh666, jiskra, Kaaos, kallenved, karl173, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Lobok257, Lord Baltimore, Macek78, Madao, malylada, Mariomichal, Martinb, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, monocyt, MP, namdnas, noovakpetr, Olesh, Osimchin, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, perak, raenius, RaptoR, rewkon, slavik38, Tony TwoDee, trudoš, ullad, VskPrzk, Zbysek2410, zlejzmrd
(99)
2scha, 66pepo66, Alfi, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, Bary02, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, calvin10, Caylen-Tor, Cever, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, Denis1996, Dinik, DKoscik, dvoracekpetr1, Erich, erik, fifas, Fox01, Fry, Golem, Hokejový_Svaz, Honzin, hugosnowden, invape, Jack, James, JaroKakashi, jeanbaklajean, jh666, Kaaos, kallenved, karl173, Keenkeen, komiksák007, Krvavý Patejl, kucik, lacoste, Lenny, Lobok257, Macek78, Madao, Mariomichal, Martinb, Marvin, Maty48, me, MEGA, Mercurio, mineralk, misa, monocyt, monty.cl, MP, NecRoman, noovakpetr, nx, Odal , Olesh, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, punisher, raenius, RaptoR, rewkon, Ricarderon, Rumburaq, Sick666, Sidi Santini, Skot, slavik38, štěpin_8, tacmud, tomned, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Wasps, Wiw, xintax, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (13)
Al0f0k, charvos, deadpool, DracoAn, gezic, Jáňa, JanR, Keno, Nightmare, Premek, Sebastian the wise, smazenapikantniskeble, xflori01
Shání (4)
DegiCZ, gezic, Nightmare, Tomate
Nabízí (1)
nx