Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Jestli je něco horšího než prastaří bohové a konce světa, je to vlastní rodina. Krysí královny s tímhle problémem už nějakou dobu zápasí… a teď se musejí vrátit tam, kde všechny problémy vlastně začaly. Na magickou univerzitu, aby zjistily, co se vlastně stalo s otcem Hannah. Velké finále první série Krysích královen!

Obsahuje sešity série Rat Queens (Vol. 1) #11-15 (srpen 2015 - březen 2016) a Rat Queens Special: Braga #1 (leden 2015)

Scénář
Kurtis J. Wiebe
Art
Tess Fowler
Ink
Tess Fowler
Barvy
Tamra Bonvillain, Kelly Fitzpatrick
Obálka
Tamra Bonvillain, Tess Fowler
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
dobrodružný, fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-757-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
436 g
Stran
160
Cena
399 Kč
Originál
Rat Queens #03: Demons (Image Comics, 2016)
  • Good Games
    Good Games mecenáš13.4.2021 22:27Krysí královny #03: Démoni
    Krysí královny 3: Démoni sú vyvrcholením prvej série. U nás sa pravdepodobne jedná o posledný diel, ktorý tu bol vydaný, ale ak máte chuť na humorné fantasy plné hlášok, nadávok a brutálnej akcie, rozhodne siahnite po sérii Krysí královny. Síce je tretí diel o úroveň slabší ako tie predošlé, aj tak sa však jedná o fajn uvoľnené čítanie. =►Celá recenzia◄=
  • xflori01
    xflori0117.5.2020 22:25Krysí královny #03: Démoni
    V koronakrizi jsem dostal chuť si přečíst znovu první dva booky Krysích královen a jelikož jsem věděl, do čeho jdu, bavil jsem se u toho a měl jsem z toho mnohem lepší pocit než při prvním čtení. Takže jsem si řekl, že si dokoupím třetí knihu. Ta bohužel jde kvalitou trochu dolů. Knížka se hlavně věnuje Hannah, ale bohužel její celý příběh se nedozvíme. Oblíbil jsem si jejího nevlastního otce, na kterého jsem se těšil, jak tam se všemi zatočí. Jenže všechno dopadne jinak a to k mé nelibosti. A cliffhanger na konci dílu, když se stoprocentně další knihy nedočkáme, taky není pravé ořechové. Speciál s Bragou byla dobrá třešinka na dortu (teď to myslím kladně). Suma sumárum znovu končím na třech hvězdičkách.
  • kaylin
    kaylin3.10.2019 17:34Krysí královny #03: Démoni
    Komiks "Krysí královny 3: Démoni" je pořád v tom duchu, v jakém mě okouzlil první díl. Tahle čtveřice si prostě nenechá srát na hlavu, mluví jako dlaždiči a pro ránu nejdou daleko, i když někdy je to rána do vlastních řad. Kurtis J. Wiebe dokázal postavy pojmout natolik živě, že zvrat, k němuž dojde v knize "Krysí královny 3: Démoni" je skutečně emotivní a dopadne na vás. O to více pak budete zvědaví na to, jak se to dál vyvine, jak bude příběh pokračovat. Na to, že fantasy poslední dobou moc nemusím, je tohle série, která mě chytla a ještě pořád mě baví, protože je to skvělé spojení humoru, vulgarity ale i dobrého vyprávění. Není to vyloženě nový koncept, ale je dobře pojatý a těm čtyřem holkám skvěle sedl. Anebo ony jemu?
  • rewkon
    rewkon25.9.2019 21:03Krysí královny #03: Démoni
    Je tu méně pubertálního humoru za to zajímavější příběh ,ale byl jsem zmatený s posledního sešitu. Kresba šla taktéž dolů je výrazně vidět ,že předchozí dva kreslíři jsou o úroveň lepší.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.9.2019 15:19Krysí královny #03: Démoni
    To bylo divný. Dvojku jsem začal číst taky hned jak vyšla a bez předchozího čtení a sedlo si to, i když oproti jedničce je výrazně slabší. Tohle je výrazně slabší oproti dvojce! To nechápu. Co se děje? Proč to jiné? Nemyslím jen kresbu, kde ta změna je evidentní, ale obecně. Nechápal jsem oč jde, co se děje a co to všechno znamená. Jak píše karl173, skok za skokem a přesně, jako by někdo přeskočil stránku či dvě. Občas hodit do vody není na škodu, ale ne vždy to platí - tady fakt ne. Já se vážně chytal tak z půlky, do toho mě kresba Tess Fowler absolutně nezaujala a poslední speciál byl divnej. Takhle, kdybychom byli v reálném světě, je mi vše jasné, ale my jsme v podstatě ve fantasy světě, a já opravdu nechápu, jak se Brooga stane Braga a nechoďte na mě někdo s LGBTQ+ teorií. Je to fantasy svět a i když má vlastní logiku, je potřeba ji nějak osvětlit. Jestli někdo chce vzdát respekt výše zmíněné skupině, tak ať to tam teda na féra napíše a ne, že si mám něco domýšlet. Celé toto mi nedalo spát, o co jako gou, o jaké zaklínadlo se jedná, že je najednou Braga a na netu jsem se dočetl, že to má být transgender. Znovu, pokud to tak má být, udělejte to evidentní a ne jen, že panel 1 muž, panel 2 žena a kontext nula. Zároveň jsem si tak pročítal o této sérii, abych se prostě chytil a mé domněnky byly v podstatě potvrzeny. Roc Upchurch byl zatčen za domácí násilí a hledal se náhradník, Šejić pak ze zdravotních důvodů odchází a s Fowlerovou je prý Wiebe permanentně nespokojený a práce tzv. drhne. Proto došlo k pauze, následnému webcomicsu, završeno Volume 2 s jiným kreslířem (a volume 3 už prý má dělat někdo jiný na obou postech - to už jen tak bokem). Takže to je asi ten důvod, proč je tato část taková divná a těžko stravitelná. Paradoxně se mi opravdu nejvíc líbil ten speciál, jen nemám rád cílené náznaky a chození kolem horké kaše. Každopádně tato řada má velký potenciál a i přes to všechno, že se trojka moc nepovedla, pořád je to jaksi zajímavé a pořád mě to drží tomu dát šanci. Přece jen jsou předchozí dvě knihy paráda a co jsem četl, tak ty další taky.
  • karl173
    karl173 mecenáš21.9.2019 18:25Krysí královny #03: Démoni
    První dva díly mě bavili a tak jsem se na třetí díl velice těšil. Bohužel tentokrát jsem ale neměl ze čtení takovou radost jako v předchozích dílech. Přitom šílené, akční a plné humoru to je stále. Jenže onen humor na mě tentokrát už moc nepůsobil. Nebyl mi překážkou, ale zároveň jsem se ani jednou nezasmál. Čtení mi celkově bavilo, ale měl jsem neustále pocit, že mi něco uniká. Že jsem asi přeskočil stránku nebo jsem to špatně pochopil. Děj na mě zkrátka působil dosti zmatečně a autoři skákali z jedné scény na druhou poněkud krkolomně.
    Změna kreslíře na Tess Fowler komiksu rozhodně neuškodila. V jistých momentech se kresba zdála i lepší. Hlavně postavy zachycené zdálky byli nebyli tak odfláknuté jako v předchozích knihách.
    Celkově je třetí díl Krysích královen stále fajn oddychovka, ale příběhově to pro mě nebylo tak dobré jako předtím. Lepší 3*
  • Karel Sec
    Karel Sec11.9.2019 16:17Krysí královny #03: Démoni
    Nečekal jsem, že se to takhle rozjede. Začíná mně to bavit.
411142
  • Azalin
    Azalin mecenáš29.12.2019 09:17Krysí královny #03: Démoni
    No tak po shltnutí všech tří dilů jsem se dočetl, že na tenhle story arc se vykašlali a další díl je reboot. Tak to je těžké zklamání, zrovna když příběh zvážněl, zhutněl a zepičtěl se předpokládám vrátí zase ke gagům a houbičkám. Tak to asi bohužel beze mě (pokud to teda CREW bude vydávat)..