Ben Reilly byl stvořen k tomu, aby byl geneticky nadřazený, ale dokázal se vzepřít vlastnímu osudu. Stal se z něj Scarlet Spider!

Navzdory zvráceným úmyslům a činům svého stvořitele se Scarlet Spider dokázal sám stát pavoučím hrdinou. Nyní ho však začíná strašit jeho vlastní minulost. Do New Yorku se vrací Kaine, nedokonalý klon původního Spider-Mana... a touží po krvi! Poznejte, jak hluboké kořeny mají příběhy marvelovského vesmíru. Bena Reillyho čeká osudové střetnutí.

Obsahuje příběhy:
Pokání
Noc Goblina

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Amazing Spider-Man #149, Spider-Man: Redemption #1-4 a Peter Parker: Spider-Man #75


Scénář
Gerry Conway, J.M. DeMatteis (Michael Ellis, Wally Lombego), Howard Mackie
Art
Ross Andru, John Romita Jr., Michael J. Zeck (Mike)
Ink
Mike (Mickey) Esposito (Mickey Demeo, Mickey Dee, Joe Gaudioso), Scott Hanna, Bob McLeod
Barvy
Janice Cohen, Christie Scheeleová, Kevin Tinsley (Stickman)
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
661 g
Stran
184
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Redemption (Marvel Comics, 1975, 1996)
  • Moon
    Knihu bych tak úplně nenazval scarlet spiderman, protože Ben tu celou dobu vystupuje jako klasický spiderman. Nicméně je tu vše zásadní a nenudí to, jen se mi to už druhý den vykouřilo z hlavy.
  • _Baruu_
    Umíte si představ být jeden z nich? Ať už Peter nebo Ben... Nevědět kdo jste je ta nejhorší nejistota v životě. Barva i kresba nádherná, krásně provází příběh. *****
  • Darth Raelchi
    Tohle naopak vůči Klonové sáze byla pecka. Tady jsem se bavil, s postavami i ztotožnil a hlavně jsem dostal skvělou porci nesuprácky supráckého komiksu. Absolutně jsem nečekal, že to bude takové - komorní a osobní. Skvělá kresba a tady mi ty 90. baví o sto šest. Poslední sešit mi tam jaksi nezapadal, ale dobrý, šlo to. Co mi vadí je, že to mám vytržené z kontextu a znát více z univerza Klonové ságy, tak jsem asi nadšený víc (nebo taky ne - kdo ví). Každopádně za mě super.
  • kaylin
    Na knize "Nejmocnější hrdinové Marvelu 80: Scarlet Spider (Ben Reilly)" mi trochu vadí skutečnost, že Scarlet Spider tu vlastně vůbec není, Ben Reilly tu nejvíce vystupuje jako Spider-Man v době, kdy zaskakoval za Petera Parkera. I v prvním příběhu má spider-manovský kostým, v tom poslední žádný kostým nemá. Člověk si Scarlet Spidera představí trochu jinak. Ale zase se musí nechat, že tu je řečeno všechno zásadní, co bychom o postavě chtěli vědět. možná z rychlíku, ale stačí to, abychom se o postavě dověděli dost. Ani po přečtení knihy "Nejmocnější hrdinové Marvelu 80: Scarlet Spider (Ben Reilly)" jsem se ale nezbavil dojmu, že je Ben Reilly trochu zbytečnou postavou, která by nefungovala sama, to by byla jen obyčejná, ale funguje až v konfrontaci s jinými, zajímavějšími postavami. Ale funguje, i takhle to je dobře.
  • Venomslav12stars
    Skvělý retro a další příběhy taky dobrý
  • cyboy
    Slabota. Mel jsem co delat, abych to docetl. Davam tri hvezdy jen kvuli te ochutnavce klonove sagy. Alespon uz tusim, ze jsem nejspis o nic zasadniho neprisel.
    60%
  • Tyfus
    Ona klonová sága je v podstatě totální nekonečná sračka... nicméně Scarlet Spider mi vždycky přišel super a tyto příběhy k 90kám prostě patří. I tato knoiha je důkazem, že nekonečné komplety mají přínos... tohle by v češtině nikdy nevyšlo. Já jsem spoko!
  • Carnage
    Klonová sága mě jako koncept baví a některý Peterovo klony jsou i docela zajímavý, no Ben Reilly je bohužel jeden z těch méně zajímavých a jeho zajímavost začíná a končí u jeho kostýmů. Nápad nahradit Petera a tvrdit že je klon je dost dobrej ale přišlo mi že nemá na postavu Petera vlastně žádný dopad protože kromě toho že pověsil síťostřely na hřebík žil svůj život pořád stejně s MJ a tetou May akorát s vědomím že je klon. Příběh Bena a Kaina je docela tragický ale u Kaina mi strašně vadilo že vždycky otočil takže vlastně furt jen opakoval jak chce vytrestat Bena a několikrát otočil a prostě nedokázal zapudit tu hrdinskou stránku v sobě. Docela se divím že to dotáhnul až na posledního Scarlet Spidera a že celkově měl velkou roli ve Spider-Verse a že se vůbec stal tak dobrou postavou (jako Scarlet Spider mě baví). Vztah Bena s Janine mě vůbec nebavil a Ben se kvůli ní choval jak hlupák a ona se zase chovala úplně hloupě též, její motivace a důvody k tomu proč dělala co dělala mi fakt přišli přitažený za vlasy. Poslední sešit s návratem Petera zase zvýšil kvalitu knihy, kresba je v tomhle sešitu klasicky Romitovsky hnusná ale ke Spider-manovi to docela sedí. Kniha nenudí ale ani ničím nepřekvapí 3*.
  • hroubek
    Vždycky jsem považoval Klonovou ságu, za něco hodně divného a nikdy jsem si k ní nenašel cestu. A proto mě tento komiks hodně nesedl. Ben Reilly není špatný hrdina a jeho vztah s Janine mě bavil na celém příběhu nejvíce. Vůbec mě nesedl záporák Kaine. Chápu, že po tom všem čím si Kaine prošel se nebude chovat normálně, ale to že každý pět stránek opakuje pořád dokola to samé mě nebavilo. Nejlepší na celém komiksu byl závěrečný sešit o souboji Petera s Normanem, protože má spád, a je v něm cítit jistá osudovost a nekonečná rivalita. Za mě je toto UKK dost slabé a J.M DeMatteis je hrozně ukecaný scénárista.
49172
Četl/a (50)
2scha, Alfred, Azik2586, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cinema Ranger, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, Doppelganger, hroubek, Hugin, Izmir Čupr, Jay-jay, jh666, JORDY, kaylin, Keno, Knowho/Wullcann38, lantan1, LookAss, Mariomichal, Martinb, me, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, opytz, Paldini, punisher, raenius, Rinter, roswelll, Sagikkun, seneke, slavik38, Spike, Star36489, Symbi, trudoš, Venomslav12stars, VskPrzk, zlejzmrd, _Baruu_
(153)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, Benji, blackJag, Blackmoor, bmc75, bobo666_2005, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cever, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Dexir, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, fifas, filemon, Filip123, Fox01, FumarEnPipa, Glumal, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, James, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komiksák007, krupan, kucik, Laik, listr, Lobok257, LookAss, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, raimi, Rinter, Roiser, roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Salien, Saran, seneke, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Spider-man, Spike, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Toi, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Venomslav12stars, vranakx, Vrtule, VskPrzk, willis, xintax, yogi, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd, _Baruu_
Chce (14)
10milda, Badgu.y1902, Blackthunder, delsemela, Denis1996, gezic, hahahoho, Odal , Premek, Raul, RicHard. , Sebastian the wise, sleepless, smazenapikantniskeble
Shání (6)
gezic, JaroKakashi, karl173, NikkiKonig, Raul, smazenapikantniskeble