Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Mladá dívka mezi zlodějíčky? Kdo to kdy viděl! Lapka Lili je ale rozhodně na svém místě – je fikaná, obratná a nebojí se ničeho a nikoho, ani Velmistra cechu lapků, který jí kdovíjak nevěří a zásobuje ji jen podřadnými úkoly. Jenže Lili vloupačky a drobné krádeže nelákají, touží se stát mistryní oboru.

Nedůvěra ostatních členů cechu ji tak dopálí, že se malou lstí přichomýtne k náročnější misi. Netuší ale, že objeví prastarý kult spolčený s dávno zapomenutými nadpřirozenými silami a že před ním bude muset doslova zachraňovat svět.

Česká mutace vychází z francouzského vydání, co se týká počtu knih a jejich obálek (rozdělení do tří knih). Původní finské vydání s názvem 'Voro - Kolmen Kuninkaan Aarre' vydané nakladatelstvím Like, bylo pouze v jedné knize. Český překlad ale vychází přímo z finského vydání.

Scénář
Janne Kukkonen
Art
Janne Kukkonen
Barvy
Kévin Bazot
Obálka
Kévin Bazot, Janne Kukkonen
Lettering
Grafické a DTP studio Fragment, Petra Grulichová
Překlad
Jitka Hanušová
Redakce
Jakub Šedivý, Daruše Singerová
Žánry
dětský, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-2534-312-8 (Fragment (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
184 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
592 g
Stran
96
Cena
299 Kč
Originál
Voro - Le secret des trois rois #01 (Casterman, 2019)
  • Sv1hl1k
    Sv1hl1k18.6.2020 13:52Lapka - Poklad tří králů #01
    super fantasy komiks co má budoucnost
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš18.4.2020 14:48Lapka - Poklad tří králů #01
    Tak po přečtení prvních tří knih bych měl podotknout, že první kniha je vlastně jen jakýmsi mini prologem, který dělá jen to, že představuje hlavní postavy. Nic víc, nic míň. Lapka se vzepře pravidlům a na vlastní pěst jde do akce, čímž ohrozí svého mentora. Tváří se to jako klasická storka, ale další díl už se naštěstí ubírá trochu jiným směrem a spíš se přiklání k zápletkám známým z mnoha JRPG her.
  • cyboy
    cyboy mecenáš10.9.2019 20:30Lapka - Poklad tří králů #01
    Neni mi jasny kdo je vlastne cilova skupina. Pro dospeleho je to trivialni detske povidani o holcicce, ktera je samozrejme desne nezavisla a chytra, kvuli cemuz spadne do prusvihu, kterej z ni nakonec tutove udela vudkyni cechu nebo tak neco. Pro deti (je tam psano, ze je to od deseti let) jsou tam zcela zbytecne situace a hlasky. Napr. ze holcina jeste nema kozy, pripadne, ze uz je skoro zrala na bordel apod. Nevim, mozna ze tohle dnesni desetileti vazne bezne resi. Taky preklad stoji za zminku - ten kontrast a nesoulad mezi spisovnym a nespisovnym je otresny. Jako priklad dve navazujici bubliny z proslovu hlavni hrdinky: "Vlastní pravidla, která nás chrání jak před námi samými, tak před cizáky.", "Etiketu, jejíž porušení vede k přísnýmu trestu." To je asi prekladatelcina prisna pest na oko. Hrozny. Do dalsiho dilu asi nepujdu, protoze me to nijak nechytlo, zadne vtazeni do deje se nekonalo a detem to jeste davat nechci, navic naprosto pochybuju o tom, ze se v nasledujicich dilech dockam nejakeho dejoveho prekvapeni. Proste kterak namistrovana holcina ke stesti prisla.
    Kresba se mi nicmene celkem libila.
    50%
26