Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Temný rytíř v černé a bílé!

Sborník, na kterém se sešli ti nejslavnější kreslíři a scenáristé z komiksové branže s jediným úkolem: vytvořit skvělý Batmanův příběh zcela bez barev. Jen v černé a bílé. Měli se soustředit na to nejpodstatnější: Na světlo a stín. Na lásku a nenávist. Na dobro a zlo. Na Batmana. Ve sborníku najdete poctu klasickým příběhům i cesty do budoucnosti. Najdete tu drsné kriminálky, psychologická dramata, akci, horory i grotesky.

Obsahuje dvě původně samostatná alba (Batman: Black and White #01, Batman: Black and White #02) sebraných černobílých příběhů.

Obsahuje sešity sérií Batman: Black and White #1-4 a Gotham Nights #1-16


Scénář
John Arcudi, Brian Azzarello, Brian Bolland, Alan Brennert, John Byrne, Howard Chaykin, Chris Claremont, Paul Dini, Chuck Dixon, Warren Ellis, Harlan Ellison, Neil Gaiman, Dave Gibbons, Archie Goodwin, Alan Grant, Andy Helfer, Klaus Janson, Robert Kanigher, Joe Kubert, Paul Levitz, Ted McKeever, Katsuhiro Otomo, Dennis O'Neil, Tom Peyer, Paul Pope, Kelly Puckett, Steve Seagle, Bill Sienkiewicz, Walter Simonson, Jan Strnad, Ty Templeton, Bruce Timm, Matt Wagner, Kent Williams
Art
Kyle Baker, Jordi Bernet, Simon Bisley, Brian Bolland, Enrique Breccia, Mark Buckingham, John Buscema, John Byrne, Howard Chaykin, Gene Colan, Richard Corben, Ronnie Del Carmen, José Luís Garcia-López, Gary Gianni, Dave Gibbons, Gene Ha, Klaus Janson, Teddy Kristiansen, Joe Kubert, Jim Lee, John Paul Leon, Tanino Liberatore, Ted McKeever, José Antonio Muñoz (Muñoz), Kevin Nowlan, Katsuhiro Otomo, Tom Palmer, Paul Pope, Eduardo Risso, Paul Rivoche, Alex Ross, Steve Rude, Tim Sale, Tony Salmons, Marie Severin, Bill Sienkiewicz, Walter Simonson, Brian Stelfreeze, Bruce Timm, Daniel Torres, Matt Wagner, Kent Williams, Jorge Zaffino
Ink
Simon Bisley, Brian Bolland, Howard Chaykin, Richard Corben, Gary Gianni, Klaus Janson, Teddy Kristiansen, Joe Kubert, Tanino Liberatore, Ted McKeever, José Antonio Muñoz (Muñoz), Kevin Nowlan, Katsuhiro Otomo, Bill Sienkiewicz, Walter Simonson, Brian Stelfreeze, Bruce Timm, Matt Wagner, Kent Williams, Jorge Zaffino
Obálka
Jim Lee, Lee Loughridge, Scott Williams
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Martin Královec, Ľudovít Plata (Turlogh), Richard Podaný, Darek Šmíd, Michael Talián
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, sborník, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-774-2 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
černobílý
Váha
1250 g
Stran
416
Cena
789 Kč
Originál
Batman: Black and White #01, Batman: Black and White #02 (DC Comics 1997, 2003)
  • sedw
    sedw4.3.2023 15:38Batman v černé a bílé
    Bohužel jde o komiks dvou zcela odlišných polovin. První, ve které jsou delší povídky, byla super a až na výjimky mě bavily všechny příběhy. Druhá část byla ale za mě tragická. Příběhy v podstatě jako přes kopírák, Batman někoho zmlátil a hotovo. V druhé části se mi líbily v podstatě jen tři poslední příběhy, jinak jsem se musel do čtení vážně nutit.
  • Palebras
    Palebras27.10.2021 20:36Batman v černé a bílé
    Nejsem zrovna největším fanouškem těchto příběhových sborníků, protože jak to bývá, kvalita jak scénářů, tak kresby je opravdu velice rozkolísaná a pokud se objeví nějaký zajímavý příběh, skončí rychleji, než se stihne rozjet. Ono se neni čemu divit, protože vymyslet kloudný, zajímavý a hlavně poutavý příběh na pár stránkách je relativně kumšt. Co se však Batmana v černé a bílé týče, tak zde se několika autorům podařilo přinést opravdu kvalitní a hlavně zajímavé příběhy které vyloženě potěšily a mé srdce nad nimi zaplesalo. Stejně tak ale sborník obsahuje spoustu slabších příběhů, které ničím zásadním nezaujmou a jsou pouze jakousi výplňovou vatou celé knihy. Na druhou stranu jsem ale neměl pocit, že by některý z příběhů byl vyloženě tak špatný, aby jsem měl chuť knihu odložit. Ale patrně ani nemohu říct, že jsem se bavil po celou dobu čtení. Z celého sborníku cítím jakousi polovičatost. Co se kresby týče, tady jsem opět dostal několik láhůdkově nakreslených příběhů, kterým kontrovalo opět několik kreseb vyloženě slabších. Něco je prostě dobré, něco méně ale myslím, že každý fanda Batmana si přijde na své. Rozhodujícím faktorem, který vyšvihl celou knihu o level výše bylo použití černé a bílé barvy, jak již napovídá název celé knihy, protože díky zvolené barvě dostává Batman včetně Gothamu a všech protivníku perfektní noirový nádech a ten mě absolutně baví. Dále musím ocenit velice kvalitní zpracování celé knihy. Celkově se nejedná o nijak vyjímečný počin ale rozhodně jsem rád, že tento sborník příběhů od slovutných autorů v našich končinách vyšel. Pokud by u nás došlo k vydání pokračování, rozhodně se bránit nebudu.
  • instageek_cz
    instageek_cz13.10.2021 21:58Batman v černé a bílé
    Vynikající omnibus pro fanoušky temného rytíře!

    Ačkoliv je celá kniha opravdu „jen“ v černých a bílých barvách, jedná se o neskutečně pestrou sbírku komiksových povídek. Je jich celkem 40, každá má plus/mínus 10 stran a nikdy nevíte, co přijde příště. Jestli to bude epizoda ponurá nebo humorná, kreslená klasicky nebo experimentálně.

    Na jednotlivých kouscích je znát, že pro autory (většinou velikány v oboru) šlo často o osobní záležitost, o jejich vlastní malý příběh, který si s Batmanem v hlavní roli přáli odvyprávět. Samozřejmě ne všechno jsou to úplné skvosty a některé povídky vyzní do ztracena. Jenže jiné ve vás budou rezonovat ještě dlouho.

    V mém případě to tak bylo např. hned u té úplně první, nazvané Věčné truchlení, kde Batman na pitevně odhaluje smutný osud jedné zavražděné ženy... V knize zkrátka najdete momenty bláznivě ujeté i bolestivě realistické. Celkově jde o úžasnou přehlídku nadání mnoha komiksových tvůrců a já jsem se těšil na každou další povídku, v očekávání, že to bude zase něco úplně jiného, nového.

    Parádním bonusem jsou i galerie překrásných obálek, které k těmhle Black nad White sešitům zřejmě původně byly. Takže ono není moc co vytýkat, pro fandy Batmana se jedná o vydatnou nálož gothamské temnoty, a někdy i jejích jasnějších odstínů!

    Hodnocení: 10/10

    PS: Další nejen komiksové tipy a recenze čtěte na Instagramu, profil instageek_cz , díky!:)
  • autokineton
    autokineton7.6.2021 19:15Batman v černé a bílé
    Bohužel značně rozkolísaná záležitost, některé příběhy jsou skvělé jednohubky, jiné naopak docela nudné. Souhlasím plně s Darth Raelchi - měl jsem stejný pocit. Málokdy se mi stane, že knihu tohoto typu nepřečtu na jeden zátah a tady ano... bohužel.
  • Good Games
    Good Games mecenáš8.2.2021 20:50Batman v černé a bílé
    Výnimočná publikácia, ktorá na našom trhu nemá obdobu. Viaceré legendárne scenáristické mená či viacerí výnimoční komiksoví kresliči sa tu zišli, aby vytvorili tematicky a graficky rôznorodé krátke príbehy o Batmanovi. Síce trpí kniha poriadne kolísavou kvalitou či už scenárov alebo kresby, no už len kvôli tej výnimočnosti toľkých zvučných mien na jednom mieste si zaslúži svoju pozornosť. =►Celá recenzia◄=
  • Netorack
    Netorack8.9.2020 10:57Batman v černé a bílé
    Těšil jsem se a bylo to velice příjemné. Bohužel jsem musel knihu zkonzumovat za jediný den, pak jsem ji musel vrátit do knihovny. Takže to ještě umocnilo ten kalup, ve kterém se celá ta kniha odehrává - jak jde o osmistránkové kraťasy, tak je všechno v obrovském spěchu, na expozici často musí stačit ne jedna stránka, ale jediný panel. Není čas na moc psychologie ani dlouhé vyšetřování. Takže by to tuhle knihu chtělo mít položenou u postele a vždy si přečíst jeden dva tři příběhy, určitě by to prožitku velice pomohlo.
    Černobílá také funguje, někde více, někde méně, ale vcelku se k Batmanovi v této podobě hodí.
    Jinak se dá kniha taky považovat za adresář ne první ligy, ale síně slávy komiksových tvůrců.
    A ty pocity dejavu, které jsem občas dostával u těch příběhů z Crwe, byly vlastně taky fajn.
  • krvinka56
    krvinka5622.1.2020 13:55Batman v černé a bílé
    Tak na tohle jsem se opravdu těšil a jsem rád že , jsem si tohle souborné vydání pořídil. Dost komiksů vyšlo kdysi v legedárních magazínech Crew . Některé příběhy zubu času neodolali a udrželi si kvalitu do dneška a jiné zub času pořádně poškodil. Navíc některé příběhy mají fakt otřesnou kresbu ale naštěstí převažují ty které mají super kresbu a zajímavý příběh. Dokonce se tu najde pár pekelných šíleností. Ale i ty mne dokázali zaujmout. Nejvíc se mi líbily ty to příběhy: Věčné truchlení, Dokonalý pár, Drobné zločiny, Černý a bílý svět ač Bisleyho kresbu moc nemusím tady se opravdu vytáhl, Ve snech, Dobrý člověk ještě žije, Obludy ve skříni, Případová studie, Batsman no tady jsem dlouho váhal ale nakonec je to tak střelené že se mi to zalíbilo a dočetl jsem to. Schovávaná ten konec hmm..., Peníze na hraní, Sázka : nu tohle patří k mým oblíbeným už z dávna ač blbina prostě srdcovka, Bouřlivé podsvětí no snad nejlepší příběh se Scarecrowem.

    Toto souborné vydání má perfektní zpracování jak bonusy pevnou vazbu. Je vidět že Crew si na téhle knize dala opravdu záležet a patří k tomu nej co tu s Batmanem vyšlo a neměla by chybět v našich sbírkách . Jsem spokojen.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.1.2020 10:54Batman v černé a bílé
    Průkopník, revolucionář, klasik, nejlepší, legenda, talent, ověnčený tvůrce... ony medailonky autorů jsou někdy opravdu úsměvné. Nijak neshazuji tvůrce a jejich um, pouze jich je nějak moc skutečně nejlepších!:-)

    Co se týče samotných příběhů, je to dosti tlustý sborník, takže ačkoli byli vybráni ti "nejlepší", některé mikropovídky stojí za starou bačkoru a některé jsou normální, průměrné, méně zajímavé. Proto jsem se jakožto velký Báťův fanoušek zaměřil spíše na kresbu, která je mnohdy zajímavá a je kde se kochat. Některé styly mi sedly hodně. A abych nebyl nespravedlivý, najde se i celá řádka komiksů, které jsou skutečným klenotem i po stránce scénáristické - buď jsou zábavné, nebo jsou opravdu dobře vypointované. Není jich moc, ale není jich ani úplně málo.

    Celkový dojem: 60%
  • Spacecore
    Spacecore20.12.2019 04:33Batman v černé a bílé
    Když jsem si jako malý četl všechny ty krátké Batmanovské povídky v Crwi, říkal jsem si odkud se pořád berou. Tak odsud! Potkat je po letech bylo nostalgické, nicméně i několik dalších se mi zde moc líbilo, některé už tolik ne. Průměr všech povídek dává 3 hvězdy, nicméně černobílá Batmanovi sluší a tady se toho chopila opravdová all-star sebranka scenáristů a kreslířů, takže hodnota je vyšší!
  • Spike
    Spike28.10.2019 01:33Batman v černé a bílé
    Tak vydání tohohle komiksu mi udělalo opravdu neskutečnou radost. Jak mi občas nesedí to, jak se nakládá s Batmanem v současnosti, tohle je přesně něco co jsem potřeboval abych si připomněl proč Batman býval na pěkných pár let mým nejoblíbenějším superhrdinou. Ač příběhy snad ani nemohly být více pestré a rozdílné, dýchá tu na mě ta správná temná atmosféra kterou jsem si kdysi tak zamiloval, a černobílé provedení tomu jen přidává. Samozřejmě, v takovém množství autorů a výtvarníků se najdou případy kdy kresba není zrovna přehledná nebo oku lahodící, stejně tak některé scénáře a nápady jsou dost diskutabilní, tady ale o nějaký sevřený zážitek nejde. Jediné s čím u nás tuhle antologii můžeme srovnávat je tak max Hellboy: Neuvěřitelné příběhy.
    Které příběhy bych ve stručnosti nejvíce vyzdvihnul? "Věčné truchlení" je makabrózní atmosférická pecka, "Dokonalý pár" i na minimu stránek vystaví a odvypráví tragickou noirovou zápletku s Harveyem Dentem v hlavní roli a parádně sednoucí kresbou k tomu, "Drobné zločiny" zase vystaví fungující temnou detektivku, "Ďáblova trumpeta" je další povedený noir, "Stvořitel stvůr" možná trochu nedotažený, ale kresba Richarda Corbena to prostě táhne vysoko. Ono s jistou stručností nebo nedotažeností je tu problém častěji, ale co byste chtěli když žádná z povídek nepřekročí 8 stran... Nutno říct, že ty nejlepší příběhy ale i tento malý prostor využily naprosto dokonale. "Ďáblovy děti" další povedená detektivka, "Černý a bílý svět" parádní svěží pohled na komiksovou branži očima komiksových postav, je to docela bizár a nikde jinde než tady by tohle asi vyjít nemohlo, ale Neil Gaiman a Simon Bisley nám tady představili vtipný a svěží náhled na Batmana a Jokera zase trochu jinak. "Ve snech" nám ukáže Batmana který pomáhá i trochu jinak, "Citlivý občan" představí výbornou premisu a pohled z druhé strany k zamyšlení, jen ten závěr trochu vyšumí což je škoda. "Půjdem spolu do Gothamu" na mě zapůsobil hlavně svou vánoční atmosférou, podobné příběhy mám rád. "Dobrý člověk ještě žije" je příběh nám velice dobře známý, mrazivý pohled do mysli průměrného slušného člověka, výborný nápad a výborná kresba Briana Bollanda. "Případová studie" nám představí další možný origin Jokera. I na malém prostoru výborně napsaný příběh který by nikdo neměl minout, plus černobílá malba Alexe Rosse která vypadá opravdu jak staré fotografie. Prostě paráda. "Věc důvěry" je jeden z mnoha komediálně laděných příběhů co tu jsou, ale jeden z mála které rád vyzdvihnu, protože ač se zápletka může zdát dost bizarní, nakonec přejde na vážnější notu a konec je vpravdě dojemný. "Noc co noc" má jednoduchou myšlenku, ale kresba Tima Salea, na tu je v rámci Batmana vždy radost se dívat. "Stát se netopýrem" mě zaujalo kresbou Jima Leeho, který ji tu jen tak lehce nahazuje, nevykresluje se s ní jak je u něj zvykem, a připomínal mi tu - překvapivě - Franka Millera. "Schovávaná" mi kresbou strašně připomíná Davida Mazzucchelliho z Roku Jedna, a rozuzlení zápletky je taky jiné než bychom čekali, je to takové milé. "Hádanka" je jeden z těch příběhů co tu jsou stylizované do stylu Batmana z 40.-60. let, ale tenhle vyčnívá jak funkční zápletkou, opravdu vtipnými momenty, a dobrou pointou, tohle mě překvapivě dost bavilo. "Jizvy" od Briana Azzarella a Eduarda Rissa jsou taky moc příjemnou jednohubkou, od téhle dvojice bych si dalšího Batmana dal líbit. "Zatemnění" je taky podařené retro do 40. let, donutilo k úsměvu. "Ochránce" zahraje zas na vážnější notu a k mému překvapení přivede na scénu původního Green Lanterna, a na malém prostoru rozehraje příběh k zamyšlení.
    Zdá se že jsem toho vyjmenoval hodně, ale nebojte, to zdaleka není všechno co se tu nachází. Ale tyhle příběhy na mě, ač každý z jiných důvodů, zapůsobily nejvíce. Ty ostatní jsou buď takový pěkný a ničím neurážející průměr, a nebo mi prostě neseděly. To se týká hlavně druhé poloviny knihy kde se sešlo snad až příliš humorně laděných příběhů, některé jsou záměrně naivně pitomé a retro, a některé už totální úlety. Ale pochopím že někomu se jako osvěžení mohou líbit, přeci jen tato antologie nebyla vázána tím jaký typ příběhů nám má být prezentován a pestrost je zde samozřejmá, stejně jako to že ne každému tu sedne všechno a každému něco jiného. A o tom to je. Já ocenil hlavně ty vážnější a temnější příběhy, ale své jsem si našel i na mnou vypíchnutých 'oddechovkách'. Hlavně je to ale jiný Batman než na jakého jsme zvyklí dnes, pro mě klasičtější, prostě takový na jakém asi hodně českých čtenářů vyrůstajících na Crwi začínalo. Ani jsem nečekal, jak moc na mě ta atmosféra a nostalgie zapůsobí. Ale opravdu neskutečně jsem si to celkově užil.
    Ač rozhodně ne všechny příběhy mě nadchly a kdybych to vykalkuloval vyšlo by mi průměrné hodnocení nějakých 7/10, ale já hodnotím celkový dojem. A body přidávám i za odvahu to tu vydat a prvotřídní zpracování (až na - už klasicky - chybějící záložku, která by v případě takhle tlusté knihy obzvlášť bodla). Víc podobných věcí a starších Batmanů. Ta černobílá tomu opravdu sluší, a u některých příběhů jsem se jen na několik minut zastavil a kochal se atmosférou a kresbou. Pro každého kdo se nazývá fanouškem Batmana je tohle prostě povinnost a kvalitní, pestré čtení, co vydrží na hodně dlouho. 9/10
  • kaylin
    kaylin27.10.2019 10:24Batman v černé a bílé
    Celkově je možné říct, že první poloviny knihy "Batman v černé a bílé" je zajímavější než polovina druhá, a to i přesto, že ve druhé polovině jsou také skvělí autoři, kteří si zkusili osmistránkový černobílý komiks s Batmanem. Jako kdyby ale ve druhé polovině přišli spíš takoví autoři, kteří chtějí pojmout těch osm stránek jako anekdotu, takže jejich přístup je spíše v komické rovině, i když i v jejich případě se zde najdou výjimky. Jako kdyby ale ani jeden příběh skutečně nevynikal. Ty lepší jsou obsaženy v první části, kde jsou komiksy jako "Dokonalý pár" od Bruce Timma, který má skvělou noirovou atmosféru, "Drobné zločiny" od Howarda Chaykina, kde je zajímavé poselství, nostalgický "Dobrý večer, půlnoci" od Klause Jansona či "Dobrý člověk ještě žije od Briana Bollanda. Není pak divu, že jsme se s některými těmito komiksy mohly setkat už v češtině. Knihu "Batman v černé a bílé" pak můžeme vidět především jako skvělou ukázku práce s Batmanem a toho, jak se na něj každý autor dívá trochu jinak. Přiznám se ale, více temnějších příběhů by bylo fajn.
  • Liborius
    Liborius11.10.2019 08:52Batman v černé a bílé
    Díky tomu, že jde o sborník, je samozřejmě čtenářský zážitek trochu roztříštěný, i černobílá kresba může dělat nenavyklému oku problémy. Přesto z fanouškovského pohledu jde o velice dobrou publikaci, která by neměla chybět v poličce žádného batmanofila. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/batman-v-cerne-a-bile/
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger4.10.2019 16:37Batman v černé a bílé
    Těžko se mi hodnotí. Některé povídky jsou fajn, některé jsou nudné. Asi tak 50 na 50 a dávám velký plus za to, že tu vůbec něco takového vyšlo. 70%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.9.2019 21:44Batman v černé a bílé
    Půl dobrý, půl blbý, resp. První book je dobrej, ten pobavil a konzistentnost celé sbírky tam nějak je. Příběhy, které jsou dobré, převažují. Obálky a komentáře super. Druhý book mě vyloženě nudil. Těžko se to vysvětluje, ale takový mám z toho celkový dojem. Ano, co příběh to unikát, ale takhle mi to prostě přijde. I ten Ross mě nijak zvlášť neoslovil. Čím zvučnější jména, tím víc mi to přišlo jako blbina- do toho všeho úplně bytostně nesnáším 60. vizuál Batmana. Mám problém dát 3 hvězdy a dávám je jen proto, že si této sbírky v podstatě vážím. Koncepčně se tomu nedá nic vytknout, ale asi fakt stárnu, když už mě to nebere jako kdysi. Batman je pro mě čím dál víc kapitola četby již starých známých a prověřených příběhů.
  • cyboy
    cyboy mecenáš18.9.2019 20:23Batman v černé a bílé
    Soubor desitek mikropribehu, z nichz nektere jsou vtipne, nektere dobre, nektere zajimave a nektere spatne. Tezko se to hodnoti jako celek. Strasne vaham mezi tremi a ctyrmi hvezdami a nakonec (ciste za tu odlisnost a misty nadsazku) davam ctyri.
    70%
153215
  • jh666
    jh6666.7.2021 08:04Batman v černé a bílé
    Vznikla a bude v některém z dalších dílů, které se u nás snad někdy vydají.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš6.7.2021 07:52Batman v černé a bílé
    Ďakujem. Áno, to viem, že je v Batmanovi Mikea Mignoly, práve ho čítam. Myslel som, že sa objavila aj v Batman v černé a bílé. Dávalo by to logiku, keďže ak sa nemýlim, Plynárna vznikla v origináli práve pre projekt Batman: Black and White.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš3.7.2021 17:43Batman v černé a bílé
    IvanKucera: Tak Plynárna tam není, ale objevila se třeba v Batmanovi Mikea Mignoly
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš3.7.2021 06:40Batman v černé a bílé
    Ahojte, je tu nejaký svätec ochotný dobrovoľne a nezištne mi dodať informáciu o tom, či je tu zastúpená aj Plynárna (vyšla už napr. v Zkáze, jež postihla Gotham)? Potrebujem to do recenzie. Vopred ďakujem.
Četl/a (86)
2Hitman3, 2scha, Al0f0k, AlmightyMates , anka, Anton Whatever, Ash Pointak, autokineton, BadBoy, Benny, ben_bella, Bronn, calvin10, Caylen-Tor, Cinema Ranger, Const.ex, Covenant, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Denis, Denis1996, Doppelganger, Draco nobilis, farnhajt, Fox01, Franta z Čokolády, Garp, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, Good Games, Hanussen, house192, hromotlk, instageek_cz, invape, jeanbaklajean, jh666, jiskra, Joker189, Joshua_T, Kadin, kallenved, kaylin, Kiko, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, Lachvos, lacoste, LookAss, Lord Baltimore, Macek78, majer, malylada, Matthew, Maty48, Mercurio, MignolaMoore, Mleako, NecRoman, Netorack, Onkel 1928, Paja78, Palebras, pavlosson, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , petrSF, Poseidon1978, PumpingArrow, raenius, RaptoR, sedw, Spacecore, Spike, the.kasztan, Tommar, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, Walome, Zbysek2410
(151)
2scha, 81splinter, Al0f0k, Alfi, Alfred, AlmightyMates , anka, Anton Whatever, ArmadOon, Ash Pointak, autokineton, BadBoy, Benny, ben_bella, blackJag, bmc75, Bronn, buscheer, calvin10, Caylen-Tor, CHester Turner, cobe, ConanVJ, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Deckard, Denis, Denis1996, Deži, DKoscik, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dvoracekpetr1, dvory, Er.Nest, erik, farnhajt, felis, Fida, filemon, Fox01, FrAnK, Franta z Čokolády, Fry, Géba, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, Hanussen, hellblazer, house192, hromotlk, hyba1991, instageek_cz, invape, Jak, jeanbaklajean, jh666, jiskra, Joker189, Josh, Joshua_T, Kadin, kallenved, Kaluž, Karel Sec, Kiko, Killingjoke, kinak, Krvavý Patejl, krvinka56, lacoste, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, maara, Macek78, majer, Majinek, malylada, Mamut12, Marvin, Matthew, Maty48, Mercurio, merhyx, MignolaMoore, Mikei, mirror, Mitak, Mleako, Montiseus, moris.cz, MP, Mr. Bobeček, NecRoman, Nevimtrebastofi, Noci, Norri, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Paja78, Paldini, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrSF, Piros0013, Poseidon1978, PumpingArrow, Radkos, raenius, raimi, RaptoR, Ricarderon, roswelll, Rumburaq, Saran, sedw, Sidi Santini, Skot, sleepless, Spike, start05, tacmud, The Genius, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tommar, tomned, tomntp, Tomski, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, vishnar, xintax, yogi, yojimbo, Zbysek2410
Chce (27)
arnecht, Azik2586, Badgu.y1902, Blacklarch, deadpool, deefha, filosh, Fr3d_K, gezic, Himlik, James, kadas97, Madao, monty.cl, Moyek, Murphy722, Nightmare, nx, RadimNemec, Sebastian the wise, Tomasino79, tukak, Tyfus, vrazdinek, WEAPONE, Wiw, Wodry
Shání (4)
D.K.Logic, deefha, gezic, Nightmare
Nabízí (2)
Fox01, sedw