Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Billy, Charlie a Černý Tom jsou nerozluční kamarádi a to ze zcela pochopitelných důvodů! Jeden bez druhého by totiž jen těžko přežili v londýnském East Endu, kde se to hemží falešnými žebráky, pasáky a skutečnými gaunery! Naštěstí se tito tři kamarádi mohou spolehnout na ochranná křídla jistého Sherlocka Holmese, pro kterého občas pracují jako pouliční slídilové…

Ale když je přímo před jejich očima unesena snoubenka Černého Toma, budou muset naši hrdinové rychle zužitkovat své dovednosti získané od jejich slavného učitele, aby ji dokázali najít živou a zdravou… A k tomu budou potřebovat pomoc ještě čtvrtého lotra, kterého by se jen sotva nadáli.

Scénář
Jean-Blaise Djian, Olivier Legrand
Předloha
Arthur Conan Doyle
Art
David Etien
Barvy
David Etien
Obálka
David Etien
Lettering
Eva Lišková
Překlad
Jitka Musilová
Redakce
Eva Lišková, Josef Vybíral
Žánry
detektivka, dětský
ISBN/ISSN
978-80-88098-40-9 (Josef Vybíral)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Váha
276 g
Stran
56
Cena
199 Kč
Originál
Les quatre de Baker Street #01: L'Affaire du rideau bleu (Vents d'Ouest, 2009)
  • Hanussen
    Povedený příběh o Holmesových pomocnících řešících vlastní případy. Na to, že to má být asi primárně pro děti, tak první díl nastavuje dost temnou atmosféru a otevírá závažná a drsná témata. Kresba je celkem dobrá.
  • SickNail
    Čtyřku som pôvodne kúpil pre deti, ale po prečítaní som zistil, že si na to budú ešte musieť počkať minimálne na druhý stupeň základnej školy. :D Ono je to trochu drsnejšie než sa na prvý pohľad zdá. Kresba a farby sú fantastické, aj keď miestami až mierne neprehľadné s množstvom detailov ktoré som si všimol až pri intenzívnom preskúmaní. Priamočiary príbeh odsýpa, a veľa sa toho udeje len prostredníctvom kresby, čo je super. :)
  • perak
    Ta atmosféra starého Londýna z příběhu přímo sálá, a to především díky pěkné kresbě, která nám ukazuje mnohé známé kouty tohoto města v historickém hávu. Vyprávění pěkně odsýpá, až je škoda, že je to tak krátké. Jen mi chování hlavních hrdinů přišlo dospělejší, než byli vyobrazeni.
  • Ivan Kucera
    Toto sa mi veľmi páčilo. Josef Vybíral po francúzskom retre (Děti z Montmartru) prichádza s londýnskym retrom a znova je to pecka. Tentokrát sa však oveľa menej hrá na nostalgiu a spomienky zahalené v čoraz viac hustnúcej hmle, a viac je to hravá detektívka asi nie náhodou pripomínajúca knižnú sériu Traja pátrači. Dokonca je prítomný slávny mentor, akurát Hitchcocka nahradil... Sherlock Holmes! Musím sa priznať, že ma to poriadne bavilo a bolo to milé, živé a parádne nakreslené. Teším sa na dvojku. Nie som si ale istý, či trojka Djian/Legrand/ Etien má až tak čisté svedomie, pretože mi to istým spôsobom dosť pripomínalo nemeckú komiksovú sériu Abrafaxovia, ktorej dva diely v ČR vyšli v rokoch 2001/2002 (hoc áno, viac orientovanú na vyložene detského čitateľa).
  • VanTom
    Vhození do příběhu přišlo rovnýma nohama, bez zastávky k rozhlédnutí (navíc silně přepálenou honičkou kočáru), ale jak jsme dál členy partičky poznávali, jejich osobnosti se tvarovaly a případ posouval, začalo to být zajímavější a semknutější – až do dynamického akčního finále, ve kterém opravdu o něco šlo. Sherlocka Holmese jsem nikdy nečetl, takže (kromě těch nejzjevnějších) mi narážky unikaly, což však ničemu nevadilo a prostředí temných uliček špinavého viktoriánského East Endu, nádherně detailně vykreslené, to vynahradilo. Jinak mě na dětský dobrodružný komiks zarazila drsnost zápletky (únos a prodej nezletilého děvčete do bordelu).
  • Darker
    Výborné, ale krátké, chtělo by to hned další díl. Nebo by to mohl vydavatel vydávat klidně po dvou dílech, když je to takový "sešitek" :)
  • Darth Raelchi
    Oddychovka a jednohubka a na to, že to je vlastně seznamovák, se to docela podařilo a ani jsem nepotřeboval víc. Prostě mě to hodilo do víru událostí a jediné co mě štve je, že nemám další díly. Kresba je prostě fantastická a velmi prostorová. Zvlášť při pronásledováčkách to prostorově vypadá působivě. Koloring žeru a zapadá mi do viktoriánské Anglie. Parádní holmesovská fikce. Proč ne. Dávám 5.
  • Fimi
    Velmi příjemné, naprosto uvolněné a pohodové čtení. Sympatické dětské postavy, úžasná kresba a žádná hluchá místa.. Výborné
  • Norri
    Hodně dobře napsaný příběh. Má neuvěřitelný spád a nemá žádné hluché místo. Je to poctivě napsaná detektivka se správnou dávku napětí. Kresba je úžasná - velmi příjemná a dynamická. Barvy jsou hodně živé, ale v tomto případě to není vůbec na škodu. Celkově jsou panely plné života a obsahují obrovské množství detailů, aniž by působily přeplácaně. Škoda, že to nevyšlo v integrálu. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/ctyrka-baker-street-pripad-u-modre-zaclonky

  • Gmork
    Tady budu těžko nestranný, se Čtyřkou komiksově vyrůstám nějakých deset let, vždy si z Francie přivezu aktuální díl. Tuhle dětskou partu jsem si zamiloval už před lety.
    Snad můžu prozradit, že hned druhý díl je o nějaký ten level lepší a dospělejší. Mám přečteno všech sedm dílů a žádný není slabý. Tak ať se tu klukům (a Charlie) daří a čeští čtenáři ať poznají všechna jejich dobrodružství.

    http://www.komiksarium.cz/index.php/2014/04/bd-je-taime-mali-detektivove-z-baker-street/
  • cyboy
    Souhlas s Blacksadem. Vybiral dobre vybira.
    70%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš20.9.2019 21:06Čtyřka z Baker Street #01: Případ U Modré záclonky
    Milé prekvapenie. David Etien kreslí ako Pán Boh, má to fajn zápletku, hlavná štvorica je stále viac a viac sympatickejšia a má to parádnu atmosféru špinavého Londýna plného temných zákutí a bizarných postáv. Zo začiatku mi vadilo, že sú si Billy a Charlie veľmi podobní a ťažko som ich rozlišoval, ale neskôr sa to zlepšilo. Veľmi sa teším na pokračovanie a zvolený zošitový formát a rozmer sa k tomu perfektne hodil.
17355
Četl/a (80)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adevr, BadBoy, Berry669, calvin10, cyboy, Dalamar, Darker, Darth Raelchi, deefha, Dezodoo, Draco nobilis, flipflop, foudy, Fox01, Géba, georg, Georgíno J., Glumal, Grrr, Hanussen, Himlik, hromotlk, IndyP, Ivan Kucera, James, jankie, japes, jh666, Kaaos, kallenved, Kaluž, Kazumaki, KdG, Kerbellos, Killingjoke, kinak, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, Laik, Light, Lokusta, Lord Baltimore, maco, Mamut12, Mariohurbanek, Mercurio, mineralk, mstefl, NecRoman, Noci, Norri, Paldini, pechna, Pepé13, perak, Poseidon1978, RadimNemec, rajot, rooty, S313, schefik, seneke, SHORTY, SickNail, SNUFKIN, tacmud, the.kasztan, trudoš, tukak, Valdaufinka, vankobra, VanTom, vranakx, Zbysek2410, Zdendy, zipiik
(131)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, Alfred, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Beng.D, Benji, Berry669, blackJag, bmc75, Bob, calvin10, cobe, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Darker, Deckard, deefha, Destiny666, Dezodoo, Dinik, disclose, Draco nobilis, dre, faster86, fel68, filemon, Filip123, filosh, Final, flipflop, Fox01, georg, Georgíno J., Glumal, Greyman, Hanussen, Himlik, hromotlk, hugosnowden, IndyP, invape, James, jankie, japes, Jay-jay, jh666, kallenved, Kaluž, Karel Sec, KarlosJB, Kazumaki, KdG, Kerbellos, KINIMODUS, komik.sx, kubosos, lacoste, Laik, Light, listr, Lobok257, Lokusta, maara, maco, Mamut12, Mariohurbanek, Matio, mcleek, Mercurio, merhyx, Mikei, Milten, mineralk, Mitak, moiqpiom, monty.cl, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Noci, Norri, o2t2, OldaB, Olesh, Paldini, pavel, pechna, Pepé13, Poseidon1978, Radek Blacksad, raenius, rajot, Ricarderon, RicHard. , rooty, royan, S313, schefik, seneke, SHORTY, Skot, sleepless, SNUFKIN, Stara.kryta, suricattaontheway, t0mas, tacmud, terrordemon, Tialster, Tomket.Tom, tomned, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Valdaufinka, valon, VanTom, vishnar, vranakx, willis, xintax, yogi, yojimbo, Zbysek2410, Zdendy
Chce (6)
Blacklarch, burzum, delsemela, DracoAn, maitreja, Nightmare
Shání (1)
Nightmare