Mimozemská technologie ho přeměnila v ochránce vesmírných dálav. Z Wendella Vaughna je nyní zářivý bojovník Quasar!

Vydejte se ke hvězdám po boku marvelovské legendy. Quasar vyráží bojovat i za hranice planety Země. Poznáte kosmického mstitele prostřednictvím sbírky jeho prvních příběhů, v nichž zkoumá nekonečné pláně marvelovského vesmíru! Jaké zázraky na Quasara čekají? To brzy zjistíte. Mistři Marvelu Mark Gruenwald, Paul Ryan a Mike Manley vám přinášejí oslnivou vesmírnou ságu, která je doopravdy jako z jiného světa.

Obsahuje příběh:
Osud vzešlý z popela

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série Quasar #1-9


Scénář
Mark Gruenwald
Art
Mike Manley, Paul Ryan
Ink
Danny Bulanadi
Barvy
Paul J. Becton
Obálka
Paul Ryan, Chris Sotomayor (Sotocolor)
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Karolina Matysová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
763 g
Stran
224
Cena
249 Kč
Originál
Quasar (Marvel Comics, 1989, 1990)
  • Moon
    Ukecané a utahané. Na můj vkus dost dlouhé, ale dalo se to.
    Lepší dvě hvězdy.
  • Darth Raelchi
    Nudné, utahané a ukecané. Kdyby to byl komiks ze 60., potažmo i raně 70. let, tak bych přimhouřil oko, ale na rok '89 je to prostě zastaralé. Kresba je aspoň nějakým způsobem identifikovatelná v rámci 80. let, ale příběh je prostě vata a komiksové klišé. Vše už bylo a vše už bylo řečeno v jiných a lepších, byť dobových, komiksech. Docela jsem se na to těšil, ani nevím proč, protože pro mě ne moc profláklá postava a klasické scifi k tomu. Většinou se můj instinkt nemýlil (Deathlok, Machine Man, Man-Thing, apod.), ale tady ne a ne zapadnout. Snad jen první sešit byl něčím zajímavým, ale zbytek je prostě otřes. Jinými slovy, s podobnou tematikou jsou zde lepší komiksy té doby nebo do té doby. Za mě palec sakra dolů.
  • kaylin
    Kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 81: Quasar" není tak špatná, jak by se dalo z předchozího popisu vydedukovat. Jen to je prostě jednoduchá zábava, která se točí kolem toho, že je Quasar vyslancem jakési divné entity a jeho smyslem je hledat po Zemi mimozemšťany, což je takové celkem divné, když Eon - ona entita - je celkem schopen sám mimozemšťany vyhledat a nejspíš i najít. Quasar tak vyznívá jen jako obyčejná loutka, která nemá moc vlastní hlavu, poletuje si a před sebou má různorodé příběhy, nic, co by se skutečně nějak víc rozvíjelo, i když náznaky nějaké větší ságy zde jsou. Série se dostala až k dílu číslo 60, kdy byla uzavřena, zatím nebyla restartována. Ani k tomu není moc důvodů. Postava se zapojila do Marvel Universe a použije se tam, kde je prostě třeba. Moc víc k ničemu není. Vzhledem k tomu, jak banální Quasarovy příběhy byly, se vlastně člověk může divit, že to dotáhl až na číslo 60. Ale jak říkám, jako celkem jednoduchá - a až příliš ukecaná - zábava, to fungovat může.
  • Cinema Ranger
    Této postavě jsem nikdy nevěnoval moc pozornosti a tak jsem si pořídil toto NHM z důvodu, že se o ní něco dozvím. Bylo to hrozně ukecané a těmi 9 sešity jsem se jakžtakž prokousal. Vadilo mi, že se mělo jednat o hrozbu galaktických rozměrů a ono nic. 50%
  • hroubek
    Quasar patří mezi kosmické hrdiny a díky tomu to s jeho historií není nejjednodušší. Quasara jsem už v pár komiksech potkal, ale nikdy jsem se o něm nic nedozvěděl(a nebo jsem si to prostě nezapamatoval). Až tedy do teď. A toto seznámí nebylo vůbec špatné. Docela mile mě překvapilo, že komiks nenudí a má dobré tempo, i přestože je tam dost dialogů. Příběhy odsýpají a vždy se objeví někdo na hostování. Celkem mě sedl i epizodický styl jednotlivých sešitů, což byla věc, kterou jsem nečekal. Samotný Wendell je dobrá a zajímavá postava, totéž platí i pro Eona, který Quasarovi pomáhá. Ve výsledku je Quasar dobrý komiks, přesto radši je lepší očekávat méně, abyste pak nebyli zbytečně zklamaný.
  • Carnage
    Překvapivě jsem se nenudil tak jak jsem čekal od retra ale pořád tomu něco chybí, jako představení postavy kniha funguje velice dobře a 9 sešitů = spousta obsahu. Ale bohužel jako ochránce vesmíru se Quasarovo příběh odehrává výhradně jen na Zemi (kromě asi 1 sešitu) a ta hrozba na kterou se připravujeme od druhého sešitu ne a ne přijít.
  • cyboy
    Pet hvezd tomuhle? Jenom proto, ze je to o trosicku lepsi, nez nektere predchozi svazky, ale zase o to vic ukecanejsi? Ne! Tak dobre, alespon ctyri hvezdy? Za to, ze jde o plytke pribehy, kdy cela idea stoji na hrozive hrozbe, ktera se samozrejme ma odehrat na Zemi a my si k ni v deviti sesitech ani necuchneme? Ne, ani nahodou!
    60%
451152
Četl/a (40)
2scha, Alfred, Azik2586, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cinema Ranger, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Doppelganger, hroubek, Hugin, Izmir Čupr, Jay-jay, jh666, kaylin, lantan1, Mariomichal, Martinb, me, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, Paldini, pechna, Procky, punisher, raenius, Rinter, roswelll, Sick666, Star36489, Symbi, trudoš, VskPrzk, Zdendy, zlejzmrd
(138)
2scha, Abe, adam.ra, afri, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cever, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Dexir, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, fifas, filemon, Filip123, Fox01, FumarEnPipa, Glumal, hahahoho, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, James, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kiwi1902, komiksák007, krupan, kucik, Laik, Lobok257, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mikado, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Piros0013, plema, Poseidon1978, Procky, punisher, Radkos, raenius, raimi, Rinter, roswelll, royan, Rumburaq, Salien, Saran, Sick666, Sidi Santini, Skot, slavik38, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, yogi, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
Badgu.y1902, delsemela, Denis1996, gezic, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (3)
gezic, JaroKakashi, NikkiKonig