Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Počítání mrtvých
Kevin Eastman, Simon Bisley

Ano, ten Simon Bisley (Lobo: Poslední Czarnian, Sláine: Rohatý bůh) se pustil i do kreslení želváků! Tedy, ne všech. Hrdinou příběhu je Raphael, který se spolu s Caseym Jonesem pustí do likvidace padouchů – ať už jsou to gangsteři, poldové, nebo cyborgové. Tyhle želvy rozhodně nejsou pro děti! Je to jedna velká zběsilá akční jízda plná střelného prachu a starého dobrého násilí!

Obsahuje sešity série Bodycount #1-4 (březen 1996 - červen 1996)

Scénář
Kevin Eastman
Art
Simon Bisley, Kevin Eastman
Ink
Simon Bisley
Barvy
Altered Earth Arts, Steve Levigne
Obálka
Simon Bisley, Kevin Eastman
Lettering
Tomáš Neubauer
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, týmovka, underground
ISBN/ISSN
978-80-7449-759-9 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
512 g
Stran
112
Cena
379 Kč
Originál
Bodycount (Top Shelf, 2018)
  • Alfi
    Alfi11.4.2022 22:45Počítání mrtvých
    Ako píše Spike, toto je darček pre ľudí čo čítajú komiks od devädesiatok a za celý čas sa nikam neposunuli. Loba som mal rád a pred dvadsiatimi rokmi by to bola bomba, dnes je už ale takáto absencia logiky a deja a humoru málo. Kresba je ale stále fajn.
  • martin28
    martin2811.4.2022 21:30Počítání mrtvých
    Když jsem poprvé o tomto projektu četl v CRWI, byl to jeden z mých nejvytouženějších comicsů. Teď, když jsem to četl po letech, bylo to spíše zklamání. Bisleyho miluju, k výtvarné stránce nemám nic (ani bych si nedovolil urážet boha), ale tak nějak jsem čekal větší řežbu a ještě větší berserk od Rapha. Zase taková bomba to kromě kresby není no...
  • trudoš
    trudoš editor2.10.2021 19:25Počítání mrtvých
    Akční jízda, která si prostě na nic nehraje. Jak přiznávají sami tvůrci v závěru, původním úmyslem bylo vytvořit nejdelší přestřelku v dějinách komiksu a podle mě se jim to bezpochyby podařilo. Nemůžu ovšem říct, že by scénář hýřil přehledností, Kevin Eastman se motá v jakémsi prapodivném motivu o znovuzrození, který mi ve výsledku přišel naprosto zbytečný. Nadstavbu tomu dává až výtvarník Simon Bisley, který tentokrát odvedl doslova kulervoucí práci. Jak je u něj zvykem, je to vždy celá jedna detailní stránka na několik nepřehledných čmáranic, ale k tomuhle druhu úchyláren se to hodí maximálně. Jistě, nejde o víc než o létající oční bulvy, cákance krve a nějakou tu krční páteř na kapotě volkswagenu, jakmile však na tuhle hru přistoupíte, musíte se zákonitě bavit. Na druhou stranu, postpubertální výkřiky vprostřed masakrování vyžadují jistou hladinu alkoholu v krvi, aby si člověk tenhle druh rádoby drsné poetiky vychutnal. Lepší se soustředit na kresbu a text i zápletku hodit za hlavu.
  • mearez
    mearez16.7.2020 22:31Počítání mrtvých
    Kvalitní srandička. Tak bych popsal tenhle komiks. Jakožto fanoušek krásných akčňáren bez logiky jsem si užil tuhle velkou přestřelku naplno. Kritice nemůžu odepřít úplnou absenci jakýkoliv logiky a je mi jasný, že lidi, kterým se Bisley nelíbí, budou jen krouti hlavou nad naprosto náhodnýma debilitama, který se v panelech objevujou snad každou stránku. Jenže mě se to líbilo. Kresba od Bisleyho se mi moc nelíbí, ale tady jsem překvapil sám sebe a hltal jsem každou stránku. Však ono to ani o ničem jiném neni, protože dialogy jsou tu téměř nulový nebo moc debilní, aby se daly brát vážně. Proč by ale nikomu neměl tento kousek uniknout je díky duu Bisley+Eastman, rptože to jsoumaníci co umí a je vidět, že v tomhle komiksu se snaží jen upustit uzdu svý hravosti a představivosti. Zklamán jsem byl jen absencí více želvýho materiálu, čekal jsem větší propojení s komiksama TMNT. Prostě pokud hledáte logiku, práci s postavama nebo přenádhernou kresbu, tomuhle se vyhněte. Ale pokud se chcete ponořit do myslí fanoušku akčního filmu a komiksů a vychutnat si s nimi tuhle jízdu, tak do toho jděte. Za mě 4*.
  • Skot
    Skot mecenáš29.3.2020 21:14Počítání mrtvých
    Komiks určený malé skupině fanoušků Johna Woo. Scénář plytký , náznak zápletky jen v závěru. Kresba typická pro Bisleyho , i když se Sláínem si dal určitě větší práci. Na Loba ale nemá, podruhé číst asi nebudu, ale poděkování patří Crwi za skvělou úpravu a bonusový materiál , jinak bych dal 2 hvězdičky.
  • Norri
    Norri mecenáš17.12.2019 11:45Počítání mrtvých
    K tomuto komiksu jsem měl dopředu předsudky a ani jsem nepočítal s tím, že by se mi to mohlo líbit. Ale víte co? Ono to celé nějak funguje! Nefunguje to vždy, ale pokud se vám podaří naladit se na tu správnou mentální vlnu, tak začnete vnímat tu parádní nadsázku a poctu všem drsným béčkovým bijákům. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/pocitani-mrtvych-brutalni-groteska
  • karl173
    karl173 mecenáš1.12.2019 18:22Počítání mrtvých
    I přesto že budu tento komiks brát s nadsázkou a že si autoři zkrátka chtěli udělat komiks, kde bude Raphael střílet kolem sebe jako blázen a Casey neřekne nic kloudnějšího než, že nesnáší zbraně a zkrátka půjde jen o akci, o akci a ještě jednou o akci, tak stejně musím konstatovat, že je to příšerný komiks. Beru, chcete akci, ale kdyby byla udělaná alespoň pořádně. Ale to co jsem mohl vidět nebyla akce, ale spíše jeden velký madlajz, který si nakreslilo děcko pro zábavu.
    Nečekal jsem nic a dostal jsem ještě méně. Strašné. Poprvé dávám 1*
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš30.10.2019 18:09Počítání mrtvých
    Komiks, o kterém se před 20 lety mluvilo se zatajeným dechem. Souhlasím, že tenkrát, kdy se všichni dojímali nad Lobem, by to byla pecka, ale ona je to docela pecka i dnes. Je to sice tupej akčňák, ale zabalenej v úžasný formě, a to někdy úplně stačí. Jde o to se srovnat se žánrem a nechtít po každém kusu, aby posouval hranice vnímání umění a měl emociální či psychický dopad na léta. Právě jako pocta Johnu Woo to tak úplně nefunguje, protože ten právě své epochální akční filmy protkal mnoha sice patetickými, ale poměrně hlubokými a zásaditými emocionálnímu pasážemi. Simon Bisley mi sice čistě subjektivně zas tak nesedí, ale je to neskutečnej bourák, zde navíc v nejlepší formě. Mimochodem pobavilo, jak Eastman v doslovu nebyl spokojen s vizáží Midnight, ta se přitom prezentuje a vypadá úplně přesně jako Julie Strain :D
  • Liborius
    Liborius30.10.2019 09:43Počítání mrtvých
    Komiksová pocta Johnu Woo. Příběh nula, akce level milión. Ploché jako startovní dráha na letišti. Takže i když se to zdá být totálně přímočaré, stejně to trochu drncá. Jako krvavý relax ke kafi (víc času vám čtení fakt nezabere) ale OK. Pokud ale tomuhle vyprázdněnému řeznictví neholdujete, za vaši pozornost to nestojí. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/pocitani-mrtvych/
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš22.10.2019 07:55Počítání mrtvých
    Bisley je pro mě polobůh komiksové kresby (a malby).
    Bodycount sice nemá nejlepší příběh na světě, ale bavil jsem se dobře.
    Co mě zamrzelo, že některé stránky neměly pořád stejně ostrou linku (přitom u fontu zůstala ok, takže to bude něco v nekvalitních podkladech). A v připojené galerii (o vzniku komiksu) se povedlo jednu stránku zduplikovat a pěkně to celé zamotat.
    Ale tím si nebudu tento pěkný krvák kazit.
  • Spike
    Spike19.10.2019 15:09Počítání mrtvých
    Chápu že se to někomu nelíbí a chápu i proč. Fakt že jo. Tohle je dneska už prostě retro, čistý produkt 90's. My co v devadesátkách vyrůstali to sice neradi slyšíme, ale tenhle typ komiksů už je dneska přežitek, takže fakt rozumím že někdo kdo ke komiksu přičichl prvně teprv před deseti, pěti lety tomuhle dá nízké hodnocení a diví se že tohle tu Crew vydává když přitom by se našlo tolik lepších věcí co vydat místo toho. Jenže tohle nemá za cíl nabrat nové fanoušky, tohle je prostě dárek těm starým co s Crwí začínali od začátku a už kdysi v prvních číslech viděli ukázky z tohoto masakru a snili že jednou tu tohle vyjde. To byla doba předrsnělých mačo antihrdinů, Lobo byl na vrcholu, Simon Bisley byl bůh a tenhle komiks (by) byl tenkrát ultimátní pecka, minimálně pro české čtenáře. Ano, tohle tu mělo vyjít už v devadesátkách. Dnes už je i český čtenář jinde, zvyklý a zmlsaný spoustou mnohem kvalitnějších komiksů, o kterých by se před 20ti lety nikomu ani nesnilo že tu vůbec kdy vyjdou. Ale tohle všechno nechávám stranou, a do tohohle jsem prostě šel s tím že si to užiju jako by to bylo kdysi.
    Příběh, co si budeme povídat, tu vlastně není. Ten pokus na konci dát tomu nějaký smysl a nějak to zamotat byl vlastně zbytečný, tady si opravdu vystačíme jen s jednoduchou zápletkou "týpek dostane zakázku zabít jednu mužatku a ta před ním zdrhá a nechávají u toho za sebou tuny mrtvol". Toť opravdu vše. S tím, že k ženštině se spíš náhodou připletou Raphael a Casey, což je asi největší tahák komiksu, i když ono by to vlastně stejně dobře fungovalo i bez nich. Tolik asi k příběhu. A kresba? Bisleyho jsem ani tehdá neřadil ke svým top oblíbencům, ačkoli musím uznat že je prostě svůj a stylový a spousta lidí asi jeho kresbu nesnáší. Jeho postavy jsou extrémně stylizované, někdy je to hračička a postavy i sebemenší detaily na stránkách vypiplává jak jen to jde, jindy zase jeho kresba vypadá jako něco co jsme si kreslili na základce při hodině pod lavicí. Prostě jak se mu to kdy hodí. To prostě k jeho stylu patří a naprosto rozumím že se to někomu nelíbí. Já Simona taky neřadím k top 10 svých oblíbených výtvarníků, ale k tomuhle typu komiksu prostě jeho styl sedne jak kulka do hlavy a těžko si představit lepší. Navíc, akce a brutalita, o které tu jde především, je to co mu jde nejvíce a proto proti výběru výtvarníka pro tento projekt nemůžu mít výhrad.
    Tisk mi občas přijde trochu neostrý, když už to Crew konečně vydala a v takové kvalitě, mohli si s tím ještě víc vyhrát, na druhou stranu kdoví v jaké kvalitě byly podklady... A že je pevná vazba pro něco jako Počítání Mrtvých zbytečná? No jak jsem psal, tohle je dárek fanouškům, a když už dárek tak proč ne rovnou krásně zabalený... Ale aby na nás nebyli až moc hodní, samozřejmě nám tam Crwáci zase nedali záložku. Co bych ještě vyzdvihnul je překlad, ty zkomoleniny, hlášky a hrátky se slovíčky k tomuhle prostě patří, ačkoli jejich vtipnost je už jen na čtenáři. Tenhle komiks může zklamat ty co nevědí do čeho jdou nebo ty co si ho koupí kvůli tomu že tam je Raphael, ty co tuší co dostanou naopak potěší. Ano, přes to všechno jsem si to neužil tolik jako bych si to užil tehdá, to bych tenhle komiks uctíval jako svátost. Ale s vypnutým mozkem a pivem v ruce, fakt jsem se bavil, nespěchal a co nejvíc při čtení zkoumal kresbu, protože jsem věděl že k tomuhle se vrátím až za delší dobu. Příjemná jednohubka, bonusy na konci taky potěší. Spíš než fandům Želv bych to doporučil fandům Loba, ti dostanou přesně to co mají rádi. Bez znalosti kontextu vydání tohoto komiksu bych dal **, objektivně ***, ale protože jsem cílovka, lehce nadhodnotím a dávám ****.
  • erik
    erik10.10.2019 17:20Počítání mrtvých
    Toto tu malo vyjsť v 90. rokoch. Dnes je to pre mňa nudná rúbačka bez deja, Michalangelo do počtu a Simon Bisley ma nikdy nebral, takže neviem, čo vyzdvihnúť. Nuda v pevnej väzbe, pritom by sa hodil lepený toaleťák.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš9.10.2019 12:27Počítání mrtvých
    Tenhle komiks šlápl hodně vedle. Koupil jsem ho jen kvůli Raphovi, který tam ale nemá prakticky žádnou užitnou roli a ze svého bojového umění taky nic neukáže. Místo toho zcela nepochopitelně střílí z "kvéru" a dělá divné obličeje. Všude lítají trapné hlášky a zbytky těl a co se týče zápletky, tak ani nevím, co se tam vlastně mělo dít. No pardon. Pevnou vazbu k tomu taky nepobírám.
  • 3DD!3
    3DD!38.10.2019 08:35Počítání mrtvých
    Moje krevní skupina. Želváci Ninja nikdy nebyli víc cool než v květnatém překladu Dareka Šmída a s kulometem v pazourách. Hláškami narvaná jízda je v podstatě jednou velkou akční scénou s polonahou sexbombou, magorem s hokejkou a zeleným pučmidrátem v hlavních rolích. Eastman se v Počítání mrtvých pustil do krvavé pocty filmům Johna Woo Woo a uspěl. Bisleyho rozšafná kresba přináší zarputilé výrazy k tomu všemu střílení a sekání.. a výbuchům nesmím zapomenout na výbuchy. Tenhle komiks je splněný sen všech co na Želvách vyrůstali. Prvotřídní zábava.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.10.2019 22:32Počítání mrtvých
    Tak tohle fakt ne. Cekal jsem zelvy, cekal jsem eastmana, cekal jsem bisleyho a cekal jsem proste neco jineho nez bylo puvodne avizovano. Souhlasim, ze pribeh chybi, resp. je tak prostinky a primocary, ze se o nem takrka neda mluvit. Loba a podobne ptakoviny nectu a cetl jsem jich jen par, abych vedel, ze tohle je dost podobny a taky je to podobna ptakovina. Naprosto jsem se ztracel, i v te kresbe jsem byl vic mimo. Koloring ala Darebak me vylozene sere, proc to nemuze byt jako ve Slainovi?! Jeste ze to v nazvu nema zelvy, jinak bych byl asi nastvanej, na druhou stranu ten Raphael mi tam prisel uplne mimo, takhle, ano ano, casey jones a raph, dynamic duo, ale daleko lepsi by byl spinoff s caseym a klidne i s april. Takhle tam nebylo nic zac se da chytit, akce strelba blby kecy a vse jedna velka kravina. Proc vzdycky skocim nekomu na spek. Nic proti Crwi, ale absolutne nechapu vydani tohoto komiksu a aniz by k tomu vysly dalsi zelvy. Komiksy mam rad ale cim dal vic zjistuju ze mam hranice. Nevim jestli 2 nebo 1 hvezdu... Asi jedna, me to fakt nebavilo. Dam pak asi edit jako cyboy.
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger4.10.2019 16:22Počítání mrtvých
    Nevím, co k tomu mám říct. Kresba je hodně specifická. Příběh neexistuje a jediné, co tu je, je neustálé brutální mordování. Schytá to veliké hodnocení. Bude to mít hodně fanoušků, ale já mezi ně rozhodně nepatřím, protože jako většina ujíždím na komiksech s příběhem. 45%
  • farnhajt
    farnhajt mecenáš1.10.2019 15:35Počítání mrtvých
    masakr.
  • kaylin
    kaylin30.9.2019 13:20Počítání mrtvých
    Kniha "Počítání mrtvých" je přesně to, co je určené pro fanoušky, kteří mají rádi namachrované čtení ve stylu Loba, co si užívají spoustu hlášek, kdy skoro žádná není vtipná, ale je drsná. Já jsem fanoušek příběhu, který zde chybí, ale jsem i fanoušek kresby, která je dostatečně explicitní, a to se musí Simonovi Bisleymu nechat. Pokud dokázal něco skvěle nakreslit, jsou to masakry, jež jsou součástí tohoto komiksu. Jeho kresbě skutečně věříte vyvrhnuté mozky, rozpůlená těla, usekané končetiny, celkově krev, která se na vás ze stránek hrne. V tomhle ohledu jeho kresba funguje skvěle, a to i přesto, že je zřetelně stylizovaná. Minimálně pro tohle stojí za to komiks přečíst. A možná trochu i protože, že máte rádi Želvy nindža, i když přítomnost Raphaela je na některých stránkách skutečně spíše symbolická.
  • Dinik
    Dinik25.9.2019 21:49Počítání mrtvých
    Kresba skvela, masakry taky, ale vubec nechapu o cem to bylo.
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.9.2019 10:56Počítání mrtvých
    Hadam, ze tohle schyta pomerne vysoke hodnoceni, ale ja ho dat nemuzu. Strasne se mi nelibila kresba, pribeh vlastne neexistuje a jak autor sam uvadi, tak by to mela byt jakasi obdoba akcnaku od Johna Woo. No nevim, ale v akcnich filmech se obvykle neztracim.
    Nafrnena slabota.
    EDIT: I podruhe jsem se v tom ztracel a nejsem si jisty, ze vubec vim, v cem spocivala hlavni zapletka. A osklivejsi mi to prislo vic, nez pri prvnim cteni.
    40%
11121774
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.10.2019 23:51Počítání mrtvých
    Spike: Smekám. Hezky naspáno.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.10.2019 16:17Počítání mrtvých
    Taky me to zarazilo 🙂. Obavam se ze asi neslo o chybu v sazbe, ale ze to ma symbolizovat beznou mluvu odnekud z horni dolni. Co vim tak pouze ovo v privlastnovacim prid. jmene se pouziva na melnicku a mladoboleslavsku. Nechapu nejak smysl to ovo cpat do prekladu v tomto komiksu. Lenny, zarazil jsem se stejne 🙂.
  • Lenny
    Lenny mecenáš6.10.2019 12:19Počítání mrtvých
    Prosímvás, strašně mě zaráží tvar "Dongovo chlapi", kterej je v knize několikrát. Je to lord Dong, proč tam není "Dongovi"?
Četl/a (60)
3DD!3, Al0f0k, Alfi, anka, binnmode, Blacklarch, calvin10, charvos, Cinema Ranger, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Doppelganger, Draco nobilis, duri, farnhajt, Final, Franta z Čokolády, hellblazer, invape, Izmir Čupr, J.Connor, jankie, Jay-jay, jiskra, karl173, kaylin, kendor007, Kil-Khal, kinak, Mamut12, mearez, Mercurio, monte walsh, MP, namdnas, NecRoman, Norri, pearlxjam, pechna, Petr, Poniczech, raenius, raimi, RaptoR, RudyRod, S313, SHORTY, Skot, Spike, start05, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, vrazdinek, Yefery, Zbysek2410, zgrywus
(100)
Al0f0k, Alfi, anka, BadBoy, Benji, binnmode, blackJag, Blacklarch, bmc75, burzum, calvin10, charvos, ConanVJ, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, deefha, DEmnoG, Dinik, disclose, Doppelganger, Draco nobilis, dre, duri, dvoracekpetr1, Erich, erik, farnhajt, felis, Fox01, Franta z Čokolády, GORERATED, hellblazer, invape, Izmir Čupr, J.Connor, Jak, jankie, Jay-jay, jiskra, JORDY, Josh, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, kendor007, kinak, krvinka56, Mamut12, martin28, Marvin, Maty48, Mercurio, merhyx, Michal Opitz, mikado, moiqpiom, monte walsh, monty.cl, MP, Mr.Plysh, NecRoman, Norri, OldaB, Olesh, Paldini, pearlxjam, pechna, Petr, Poniczech, Radkos, raenius, raimi, RaptoR, rockyt, RudyRod, Rumburaq, Saran, SHORTY, Sidi Santini, Skot, sleepless, Spike, start05, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, timek, tomned, trudoš, Tyfus, Ukko, Velkej šéf, vrazdinek, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, zgrywus
Chce (14)
deadpool, delsemela, DracoAn, Elnie, illy, Infarkt, jajsemviktor, Joshua_T, Lojza, Nightmare, nx, RadimNemec, Sebastian the wise, WEAPONE
Shání (3)
D.K.Logic, Lojza, Nightmare
Nabízí (1)
karl173