Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Na sklonku devatenáctého století bojoval viktoriánský okultní vyšetřovatel sir Edward Grey na ostrově Saint-Sébastien s mocným čarodějem a podařilo se mu jej porazit. O necelých sto let později přijíždí na totéž místo služebně nejmladší agent Ú.P.V.O. Abe Sapien, aby vyzvednul čarodějovy ostatky. Avšak na temné síly, které se mu postaví do cesty, není Abe připraven.

Staňte se svědky prvního samostatného dobrodružství Abea Sapiena podle scénáře Mikea Mignoly, s příjemně mrazivou kresbou od Jasona Shawna Alexandera.

Obsahuje sešity série Abe Sapien: The Drowning #1-5 (únor 2008 - červen 2008)

Scénář
Mike Mignola
Art
Jason Shawn Alexander
Ink
Jason Shawn Alexander
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Václav Dort, Jan Kantůrek, ml., Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
dobrodružný, fantasy, horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-88152-87-3 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 17 mm
Tisk
barevný
Váha
522 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Abe Sapien #01: The Drowning (Dark Horse Comics, 2008)
  • Django
    Django mecenáš7.3. 15:30Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    Hlavní dominantou tohohle komiksu je kresba, má to i správnou atmosféru která je typická pro Hellboyovo universum. Nicméně místy to působí dost okatě. Nevím jak to přesně vyjádřit, ale prostě mi přijde že se ten komiks bere moc vážně.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš20.1.2022 17:31Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    Strašná pecka. Stiahol som ju za hodinu a už v polovici som ľutoval, že som si nekúpil aj dvojku. Nepopieram síce, že za rýchle prečítanie mohol fakt, že je to nielen svižne napísané, ale i to, že Abe nepatrí k ukecaným hrdinom á la Spider-Man. Prvý Abeov spin-off sa každopádne viac, než „len“ vydaril. Abe Sapien je sympaťák, ktorého dobrodružstvu č. 1 je podriadené práve to, že sa jedná o debut. Takže obľúbený vodný hrdina nie je (ani zďaleka) dokonalý, robí chyby a celkovo mu to (ne)klape tak, ako to klapalo Hellboyovi. Bavil ma scenár, ako i kresba Jasona Shawna Alexandra (Gotham Central 3) a s tým súvisiaci koloring Davea Stewarta (Batman a syn, Batman Mikey Mignoly, Batman: Dlouhý Halloween). Bolo to podmanivé. Vidno, že Mignola (Hellboy, Baltimore, Ú.P.V.O.) je v téme doslova ako doma, keďže ju pred rokmi vymyslel. Trocha ma rušil samoúčelný spôsob, ako rozbiť vysielačku a ako sem zakomponovať cameo Hellboya, ktorý tu nemá čo robiť, keďže podľa kánonu mal v danej dobe iné povinnosti a v diametrálne odlišnej krajine. Komiks vyšiel s prebalom, zelenou záložkou a 8-stranovým skicárom. Chýbali mi medailóniky autorov, pokojne aj s fotkami.
  • Fry
    Fry admin9.12.2021 21:00Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    Abe Sapien #01: Dýka z Lipu - Výborný atmosférický horor. Úchvatná malba. Perfektní práce s dynamikou příběhu. Tohle je (opět) jasný důkaz, že i vedlejší série se mohou svým obsahem rovnat, nebo (v tomto případě) dokonce i překonat sérii původní. Asi by se dalo polemizovat nad kvalitou scénáře, každopádně zde jde spíše o atmosféru. Rozhodně jsem nečetl naposled ... Za mě 5*!
  • Norri
    Norri mecenáš19.5.2020 21:18Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    Dobrý příběh, dobrá atmosféra a pěkná kresba. Jsem spokojený.
  • het2
    het212.2.2020 20:50Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    Abeho mam rád, je to jedna z mých nejoblíbenějších postav z Hellboy univerza. Tady se s ním setkáváme na začátku jeho kariéry agenta Ú.P.V.O. a je to ještě zelenáč zmítaný pochybnosti, tápající a hledající víru v sebe sama. A tím vším prochází v úžasném lovecraftovsky laděném hororovém příběhu jehož počátek se táhne napříč věky až k bájné Hyperboree. Pro mne tohle představuje čistou esenci Mignoly - je to nabité imaginací, mytologií, je to temné a plné zvratů a akce je tam tak akorát. Kresba ja parádní. A jak moc nemusím sira Edwarda Greye, tak skvělá je i ta úvodní epizoda z roku 1884. 4,5*
  • perak
    perak5.1.2020 18:26Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    Povedena kresba vytváří až snovou atmosféru tohoto hororového příběhu. Trochu mi vadilo, že Abe je spíše jen pasivním přihlížejícím událostí odehrávajících se v jeho okolí - myslím, že by mu slušelo větší zapojení do akce. V první samostatné zakázce bez Hellboye spíše bojuje s vlastními pochybnostmi než s okolím.
  • Walome
    Walome mecenáš5.1.2020 09:58Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    Naprostej top, moje oblibena kniha z hellboyversa. Jedinecna atmosfera, paradni kresba, Abe (stejne jako Hellboy) pri sve prvni mise spise prihlizi udalostem a je to cely velka parada.
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore31.12.2019 16:23Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    Příběh docela šel, ale myslím si, že se dalo více pracovat s postavou Abea.
  • karl173
    karl173 mecenáš10.10.2019 17:44Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    Tak tohle byla vyloženě jednohubka. Málo textu mám rád, ale tohle byla spíše taková svižná povídka natažená na 5 sešitů. O Abe-ovi jsme se nic nedozvěděli a funguje zde jen jako takový přihlížející. Nicméně i tak mě to bavilo. Má to vše co nabízí každý komiks z mignolaversa. Tajuplný příběh plný příšer a atmosférickou kresbu s hororovým nádechem. Asi už to hold bude tak, že si mile rád přečtu jakýkoliv komiks z tohoto universa a vždy se budu bavit. Někdy více, někdy méně, ale nikdy nebudu vyloženě zklamaný. Zde jsem se bavil poměrně dost, ale jak jsem psal již na začátku, tohle byla zkrátka jen taková jednohubka na rozjezd nové řady. Už se těším na další díly a vzhledem k tomu že jich je v tuto chvíli 9, tak doufám, že se brzy dočkáme nějakého většího příběhu. 4*
  • erik
    erik10.10.2019 17:13Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    Tento komiks zachraňuje kresba. Inak je Abe vykreslený ako ten najpasívnejší nýmand, ktorý tam je, len, aby sa nepovedalo. Škoda.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.10.2019 11:51Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    Trochu mě rozčilovalo, jak na začátku postavy agentů tak prvoplánovitě a otevřeně mluví o tom, že Ostrov Svatého Šebestiána je nezajímavý (taková zajímavá osada uprostřed moře?!) a že tam bude nuda (haha, tak to dojde každému čtenářovi, že nebude). Ovšem mignolovské universum mám už dlouho velmi rád a vzdychám na oko, neb tu máme další spin-off (či snad spin-off spin-offu?), který mě bude "bohužel" asi dost bavit. Kresba mi vyhovuje, tajemná atmosféra je opět vynikající.

    Celkový dojem: 80%
  • cyboy
    cyboy mecenáš4.10.2019 23:46Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    Pro me opravdu povedene prekvapeni. Nejsem si uplne jisty, jestli je Abe Sapien z definice netvor nebo prisera, ale at tak nebo tak, jeho pritomnost v hlavni roli dodava komiksu temer az lovecraftovskou atmosferu (kteryzto primer pouzivam vubec poprve a cinim tak po dlouhe uvaze). Rozhodne nejvetsi, ze vsech komiksu, ktere se o to primo, nebo neprimo snazily.
    Prozatim se budu opatrne drzet ctyr hvezd, ale po dalsich dilech to asi jeste prehodnotim.
    70%
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger4.10.2019 16:03Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    Tak i Abe Sapien zde u nás dostal příležitost ukázat se ve své samostatné sérii a myslím, že to dopadlo skvěle. Kresba se k příběhu hodí, s tím souhlasím s farnhajtem.
    Bohužel opět jako u Sledgehammera a Ú.P.V.O. mi tady něco schází, ale nedokážu plně vyjádřit co. Takže sorry Abe, ale tentokrát jen za 4*.
  • farnhajt
    farnhajt mecenáš4.10.2019 08:34Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    kresba k tomu příběhu opravdu sedí, bavilo mě to. co naplat, budu muset v knihovně vyčlenit komiksům z mignolova univerza další polici. zelená záložka potěšila...
1430132
Četl/a (94)
123peta, 2scha, Anton Whatever, BadBoy, Balů103, ben_bella, binnmode, Bubákolog, calvin10, charvos, Cinema Ranger, ComicBookGuy, ConanVJ, cyboy, dajik, Dalamar, Darker, desto, Dezodoo, Django, farnhajt, figis, Final, foudy, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, gongon44, Hanussen, hellblazer, Himlik, house192, Hugin, Infarkt, invape, Ivan Kucera, Jack, James, japes, jh666, jindroush, Kaaos, kallenved, karl173, KdG, kendor007, Khagrael, Killingjoke, kinak, Knuckless, KOWE, Lachvos, lacoste, lantan1, listr, LookAss, Lord Baltimore, Mariohurbanek, Mercurio, monte walsh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, Nekrokok, Norri, oleav, Olesh, Paldini, perak, Pizza Guy, Poniczech, Poseidon1978, raenius, RaptoR, regressiv, RudyRod, schefik, Sir_Pete, Spike, Tiba, trudoš, tukak, Ukko, vita, Walome, Wasps, worm, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(178)
123peta, 2scha, adam.ra, Alfi, Alfred, Alikkk, Anton Whatever, Awakener, BadBoy, Balů103, bboorreekk, Benji, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, Bubákolog, burzum, calvin10, Caylen-Tor, charvos, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dalamar, Dali, Deckard, DEmnoG, desto, Dezodoo, Django, DKoscik, dvory, erik, farnhajt, faster86, fel68, figis, filemon, FilipNejdl , Final, Fox01, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Goldfinch, gongon44, grinder, Hanussen, herbert, HevyEli, Himlik, Honzin, house192, Hugin, hugosnowden, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, Jack, Jak, James, japes, jeanbaklajean, jendavondra, jh666, jindroush, jjjirik, Joshua_T, kallenved, Karel Sec, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, KINIMODUS, Knuckless, komiksák007, KOWE, kubanec13, Lachvos, lacoste, Lamahe, lantan1, Light, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, maara, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, mcleek, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mirec, Miriyak, Mitak, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, Nekrokok, Netorack, Neuro, Nightmare, Noci, Norri, nx, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, psramek, puolpm, RadimNemec, raenius, RaptoR, Ricarderon, RicHard. , RudyRod, Rumburaq, Saran, schefik, Šedo, semi41, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Spike, suricattaontheway, syon, tacmud, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, utresyby, Valdaufinka, vishnar, vita, vranakx, Wasps, willis, Wiruss, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (15)
Badgu.y1902, Blacklarch, Davispear , deadpool, delsemela, DracoAn, Fida, filosh, gumidekmedvidek, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Petrkoll, raimi, Sebastian the wise
Shání (2)
Al0f0k, mineralk
Nabízí (6)
dajik, Himlik, Ivan Kucera, japes, nx, oleav