Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
GOTHAM.
BERLÍN.
PRAHA.
PAŘÍŽ.
ŘÍM.

Poté, co neznámý nepřítel nakazí Batmana smrtícím virem, musí se Temný rytíř vydat do Evropy, aby našel lék. Není však jedinou obětí viru. Jeho největší nepřítel, Joker, se nakazil stejnou ničivou nemocí.
Jak Batman, tak Joker dostali různé kousky skládačky, a ani jeden z nich nemůže záhadu vyřešit bez toho druhého...

Obsahuje sešity série Batman: Europa #1-4 (listopad 2015 - únor 2016)
V tiráži chybně uveden Jim Lee jako autor obálky souborného vydání.


Scénář
Brian Azzarello, Matteo Casali
Art
Giuseppe Camuncoli, Diego LaTorre, Jim Lee, Gerald Parel
Ink
Giuseppe Camuncoli, Diego LaTorre, Jim Lee, Gerald Parel
Barvy
Giuseppe Camuncoli, Diego LaTorre, Gerald Parel, Alex Sinclair
Obálka
Francesco Mattina
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, superhrdinský, thriller
ISBN/ISSN
978-80-7449-778-0 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
610 g
Stran
144
Cena
499 Kč
Originál
Batman: Europa (DC Comics, 2016)
  • Deži
    Deži22.12.2023 15:24Batman: Evropa
    Žiaľ, kresba v tomto komikse mňa osobne neoslovila, niekedy som mal problém zistiť čo sa vôbec na stránke deje. Príbeh zaujme prostredím, keďže sa odohráva vo viacerých krajinách Európy. Odhalenie záporáka a celkové ukončenie príbehu mi prišlo rýchle a ničím výnimočné...
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš29.1.2023 07:29Batman: Evropa
    To, čo tu predvádzajú ilustrátori, je tak neskutočné, že o Batman: Evropa nemám problém vravieť ako o jednom z najlepšie nakreslených Batmanov zo všetkých jeho stoviek príbehov, aké mi kedy prešli rukami. Prirovnal by som ho ku klasickému Arkhamu od nezabudnuteľného Davea McKeana a to už je fakt megapoklona. Žiaľ, po stránke scenára je to horšie. Scenáristi Matteo Casali a najmä Brian Azzarello (Joker, Lex Luthor: Muž z oceli) neodviedli zlú prácu, lež čakal som viac. Zápletka je nalejme si čistého vína skôr len zámienka pre to, aby Batman a Joker putovali po európskych metropolách... a asi aby sa teda Batman lepšie predával nielen v USA, ale aj na starom kontinente? Niektorí považujú za geniálne spojiť Batmana a Jokera, no toto sa samozrejme v minulosti stalo už viackrát. Ale áno, tentoraz je to úprimnejšie a silnejšie, lebo vieme, že to nie je rafinovaná hra, keďže ako Temný rytier, tak klaun gothamského zločinu sú reálne infikovaní smrteľným jedom a tak musia spolupracovať a nie hádzať jeden druhému polená pod nohy. Takže sa síce slovne doberajú, ale sme ušetrení únavných klišé, kedy Joker Batmana v najnevhodnejšej chvíli zradí, spustiac tým samoúčelnú 7-stranovú akčnú scénu. Vôbec, Batman: Evropa je značne neakčný, psychologický a temný komiks. To je ostatne poloha, ktorá nášmu netopierovi odjakživa sekla najlepšie. Obaja páni vytvorili výborne fungujúci tandem, keďže nezabúdajme, že áno, Joker je síce šialenec, ale geniálny šialenec. Takže toto spojenie určite nie je z rangu Einstein/Hloupý Honza. Naopak, niekedy dokonca Batman pôsobí ako ten pomalší, určený len na hrubú silu, kým Joker si všíma detaily. Jednotlivé mestá nevyzerajú ako keby šlo o americkú produkciu, ale ako keby DC oslovilo najtalentovanejších tvorcov z tých-ktorých krajín, ktorí rozumeli dušiam svojich miest. Ono je to vlastne sčasti pravda, keďže jeden ilustrátor je Francúz, druhý Španiel, tretí Talian... Scenár nie je zázrak, ale zas priepasť medzi slabým scenárom a úchvatnou kresbou nie je tentoraz až taká hlboká, ako pri Batman: Můj temný princ, od Mariniho. A keď som jemu dal 4*, tak tomuto ich musím dať tiež.
  • sedw
    sedw1.1.2023 15:27Batman: Evropa
    Pro mě velké zklamání. Dle popisu jsem se opravdu těšil na zajímavý "cestopis" s příběhem, ale v podstatě jsem dostal jen hezké kresby jednotlivých měst s neustávající akcí, kdy hlavní příběh měl sice potenciál být zajímavý, ale ten vůbec nevyužil. Konec nebyl špatný, ale nezachránil nudu, kterou jsem prožíval většinu čtení.
  • MignolaMoore
    MignolaMoore10.2.2021 12:04Batman: Evropa
    Výborná, působivá a sugestivní kresba. Obzvlášť Paříž byla dost LSD zážitek. Nápad spojit Batmana s Jokerem v jeden tým, kde jeden bez druhého umře, byl perfektní a před čtením knihy mě dost nadchnul. Bohužel právě zmíněná Paříž a závěr knihy mě až tak nevzal, spíš mi dobře zamotal hlavu. Potenciání nejasnost závěru mi až tak nevadí, jen mi příběh celkově přišel sepsaný.. jakoby horkou jehlou. Za úhlavního padoucha v Římě si člověk opravdu může dosadit jakýkoliv charakter z Batmanova světa. A to mě zklamalo asi nejvíc. Co nemůžu ale upozadit jsou výborné nápady (Praha), atmosféru (Berlín), a (znovu) kresbu, která byla dokonalá. Evropa je pro mě dost rozporuplný komiks, kdy bych si ho přečetl znovu asi jen kvůli určitým detailům v rámci kresby, jinak bych asi neměl moc důvod se ke knize vrátit.
  • Palebras
    Palebras27.11.2020 12:34Batman: Evropa
    Batman: Evropa slibuje parádní jízdu dvou nesmiřitelných rivalů, nám blízkými metropolemi a to vše pod vedením velikého Briana Azzarella. Tohle prostě samo o sobě musí být nářez. No a po dočtení musím konstatovat, že bohužel není. Celé se to tváří velkolepě a megalomansky. Gotham, Berlín, Praha, Paříž, Řím ! Smrtící virus, Batman vs Joker. Těšil jsem se na pořádný Eurotrip ve společnosti Batmana, ale dostal jsem absolutně nezajímavý příběh doplněný o někdy až katastrofální kresbu a to vše završené zcela triviálním vyvrcholením. Celé putování po Evropských metropolích je zcela okrajově vyplněno o pár informací o daném městě či státu obecně a poté celé město působí jako bezduchá kulisa. Kdyby se daná situace neodehrávala v Praze ale v Komorní Lhotce, nepoznali by jste rozdíl. Tady vidím jednu z obrovsky promrhaných příležitostí, jak tenhle komiks vytáhnout o několik pater výš, ale bohužel se to nepovedlo. Stejně je na tom hlavní zápletka, která je směšně jednoduchá a postavena na nelogických situacích. Celé vyvrcholení je pak sfouknuto absolutně uspěchaně a tak nějak neuspokojivě. Co se týče kresby, tak to bylo trápení. Chápu, že kresba koresponduje s postupně se vyvíjejícím působením viru na Batmanovu mysl a tak je kresba halucinogení a nepříjemná. Ale mě prostě nesedla a ten paskvil u kapitoly s Paříží, mi opravdové halucinace snad i přivodil. Já chápu, že komiks u nás vyšel už jen díky Praze obsažené v příběhu a taky hlavně díky Azzarellovi, ale rozhodně je daleko více lepších komiksů s Batmanem. Každopádně abych úplně nehanil, o totální průšvih se nejedná, dá se to přečíst relativně rychle a nějakým způsobem ani neurazí, ale měl jsem daleko větší očekávání. Jednu hvězdu přidávám za Batmana s Jokerem, které zde Diego LaTorre pěkně výtvarně znásilnil. Za 3!
  • Netorack
    Netorack21.8.2020 15:56Batman: Evropa
    Půjdu jako často proti proudu, mě se to líbilo hodně. Ano, uznávám, že scénář je z kategorie slabších nebo řekněme lineárních. Ale co mě na knize bavilo hodně byly ty lokace, a kresba, jakoby rozostřená nebo zamlžená, evokující pokračující nemoc, k těm výjevům Prahy, Paříže nebo Říma sedí naprosto skvěle. Mě to bavilo. Za vtípek k Pochodni č. 1 přidávám ještě hvězdu navíc.
  • perak
    perak23.5.2020 11:59Batman: Evropa
    Tak toto že napsal autor 100 nábojů? Příběh je spíše nuda a tentokráte to nezachránila ani kresba.
  • Kadin
    Kadin mecenáš21.3.2020 12:40Batman: Evropa
    Okej jednohubka s parádní a netradiční kresbou. Příběh není nic extra, zvraty nijak nepřekvapí a konečná pointa je jen další klišé, které jsme už viděli několikrát. Jediné co tento komiks zachraňuje je kresba. Kreslíře, kterého musím vyzdvihnout je Diego LaTorre. Kreslíř, který umí navodit parádní temnou atmosféru a skvěle pracuje s barvami. Upřímně, Azzarellův styl psaní jsem nikdy moc nemusel a ani zde mne nepřesvědčil. Nebýt třetího sešitu hodnocení by bylo nižší. 6/10
  • Spacecore
    Spacecore6.3.2020 01:06Batman: Evropa
    Posledních pár let si všímám, jak se americký mainstream snaží "vzdělávat" nebo "kultivovat" své čtenáře tím, že do komiksů občas propašuje různé exotické tvůrce, kresby nebo náměty. Proč ne, amíci jsou antolik zahledění do sebe, až to hraničí s ignoranstvím a tak tyto snahy nemusí přijít vniveč. Tohle je dost podobné. Máme tu 4 sešity o nakaženém Batmanovi, který se musí spojit se stejně nakaženým Jokerem na euro tripu za vyléčením a rozluštěním záhady nemoci. Nechybí zde turistický průvodce danými městy (Berlín, Praha, Paříž, Řím), aby se čtenář trochu vzdělal a kromě Jima Leeho nechybí ani vesměs ošklivoučká kresba, aby to bylo pěkně "evropský". Koncept skvělý, ale nedotažený, líbilo by se mi např. více měst ve více kapitolách (např. Londýn, Barcelona..), jenže to by se muselo více zamakat na prosťoučkém příběhu. Námět o spolupráci Jokera a Batmana je fajn, ale zpracování kulhá. Ano, je příjemné vidět Batmana v Praze a pro američany je to asi taky zajímavé vidět Batmana v pro ně exotické Evropě, ale to je tak všechno. Samotný komiks moc nenadchne... ale neurazí!
  • ArmadOon
    ArmadOon mecenáš30.1.2020 19:14Batman: Evropa
    Super kresba, nic moc zápletka . Uspěchaný konec s pic pic a je to. Ale líbila se mi Praha i spolupráce Batmana s Jokerem. Lepší 3 hvězdy.
  • Mleako
    Mleako mecenáš16.1.2020 16:31Batman: Evropa
    Dost tuctový příběh a od Azzarella jsem taky čekal něco lepšího. Ale kresbu to má parádní a evropské kulisy tomu sluší. Už jsem dal tři hvězdy i větším blbostem, tak za mě slabší 4*
  • rewkon
    rewkon5.1.2020 08:41Batman: Evropa
    To je tak když lidi mají vysoká očekávaní a nejsou přitom naplněna hned se to promítne do hodnocení a přitom si nemyslím ,že by tohle bylo horší než některé díly z Kingova runu .Vizuální stránka je přímo famózní a čím víc postupuje u Batmana a Jokera nemoc tím je kresba šílenější a mám podezření ,že to tak kreslíři chtěli. Zápletka není vysloveně špatná a myslím si ,že konverzace mezi Batmanem a Jokerem jsou fakt super jediné co je prostě špatné je finální konec kdy jsme čekali něco trošku epičtějšího a ejhle ne na jednou se objeví průměrný Batmanův záporák dá si sním do zubů i když je to fakt dobře nakresleno a pak přijde finální rozhodnutí které nikoho nepřekvapí a máme konec .Pokud chcete do sbírky Batmana z nekonvenční kresbou můžete jít do toho ,ale nečekejte od příběhu něco velkého jinak můžete být zklamaní. Rozhodoval jsem se mezi třemi až čtyřmi hvězdami.
  • Skot
    Skot mecenáš14.12.2019 20:34Batman: Evropa
    Zklamání. Od Azzarella jsem čekal mnohem více, řídký předvídatelný děj, jednoduchá zápletka . kresba lépe řečeno malba se zbytečnými manýrami a horší přehledností , děj se mohlo odehrávat v jakémkoli jiném městě nebo sousedních ulicích. hodně peněz za málo muziky. Příště raději komiks z Evropy od evropských autorů.
  • 3DD!3
    3DD!311.12.2019 14:07Batman: Evropa
    Výlet po evropských metropolích v nezvyklé společnosti Batmana s Jokerem se vyvedl tak nějak napůl. Vizuální stránka je úchvatná, každé město i díky ní dostává specifickou atmosféru a některé obrazy jsou samy o sobě uměleckým dílem. Příběh je ovšem trochu slabší. Idea udělat s dvou úhlavních nepřátel spojence je skvělá, ale to jak s ní příběh pracuje je mírným zklamáním. Kdyby ve finále čekala údernější pointa mohla ledacos zachránit, konec ale působí hodně odflákle. Na Azzarella je to dost nezvyklé.
  • Norri
    Norri mecenáš18.11.2019 12:17Batman: Evropa
    Krátký příběh, který se většinou odehrává pod vlivem horečky a to je celkem psycho. Ten příběh je vlastně docela nesmyslný a motivace hlavního záporka mi uniká. Po celou knihu jsem přemýšlel, jestli mě to baví a nebo nebaví. Ale vidět Batmana prodírajícího se davem na Václaváku je docela vtipné. Od horšího hodnocení to zachraňuje na Batmana nestandardní kresba. Zvláště Paříž mě kresbou bavila.
  • Liborius
    Liborius12.11.2019 12:58Batman: Evropa
    Scénáristicky trochu o ničem, kresba naopak skvělá. Evropa tak sází především na neotřelé jeviště hlavních evropských měst, mezi kterými pro nás vynikne Praha. Jinak nenabízí nic moc, co by jí táhnulo z vcelku průměrných vod. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/batman-evropa/
  • Spike
    Spike9.11.2019 18:42Batman: Evropa
    Nemůžu se zbavit pocitu, že tohle tu vyšlo jen proto že měl premiéru filmový Joker a ty největší pecky s ním už tu česky vyšly. Po přečtení nejsem ani nějak nadšený, ale ani zklamaný, je to v podstatě jen další z mnoha Batmanovských příběhů který zásadně nevybočuje, ale ani není vyloženě špatný. Co se týče příběhu, to je v zásadě holý průměr, žádná velká překvapení, zvraty, myšlenky... prostě akční příběh kdy se postavy dostávají z bodu A do bodu B a pak zase dál... Od Azzarella bych čekal víc, je to sice autor který mi ne vždy sedne, rozhodně ne hned na první přečtení, má ale svůj rozpoznatelný rukopis, jenže tady jsem ho z komiksu nějak necítil a kdyby nebylo na obalu jeho jméno, mám pocit že to mohl psát kdokoli. Příběh prostě standard, a vyústění takové nijaké, moc fádní a jednoduché... Co ale pochválit musím, to je dvojka Batman a Joker. Ne že by tady byli nějak extrémně dobře napsaní, ale mají spolu skvělou chemii a jejich společné scény jsou jednoznačně to nejlepší z komiksu (u reference na Casablancu jsem se opravdu zasmál). Vlastně nejlepší způsob jak brát tento počin je jako takovou buddy-movie o dvou protikladných jedincích co se musí spojit k vyřešení případu. I tak ale z toho šlo vytřískat víc. Možná kdyby se vynechala celá ta Evropa a pátralo se normálně v Gothamu... je sice hezké vidět naše postavy v jiných kulisách a je to ozvláštnění, na druhou stranu to cestování vlastně je jen taková berlička abychom se podívali do jiných lokací a mohli vystřídat ne tak tradiční výtvarníky, prostředí jako takové žádný dějotvorný význam nemá ani není nijak zvlášť zajímavě využito. Kresba mě taky neohromila, u třetího sešitu mi její nepřehlednost naopak překážela. Kdo určitě nezklamal je Jim Lee, jeho kresba je rozpoznatelná a přeci dostatečně jiná než obvykle, je to příjemná změna. Provedení Crwe až na klasicky chybějící záložku jako vždy parádní, zde není co vytknout. Ve výsledku je tak Batman: Evropa příjemnou jednohubkou na jedno rychlé přečtení. O žádný zázrak se určitě nejedná, na druhou stranu určitě nejde o žádný průšvih. Krystalicky čistý průměr. Máte-li rádi Batmana a Jokera, za přečtení komiks jistě stojí. 6/10
  • Galupus
    Galupus28.10.2019 16:00Batman: Evropa
    Klasický případ navoněnýho hovna. Takřka neexistující příběh a pěkná kresba, ale nenijak úžasná. Pro fanoušky Ortelu a Slušný čechy plus, že se to odehrává i v Praze.
  • kaylin
    kaylin24.10.2019 20:34Batman: Evropa
    Na komiksu "Batman: Evropa" je strašně moc vidět, že nešlo vůbec o to, jak to skončí, jak to dopadne. To rozuzlení je divné a mohl tam být v podstatě kdokoli, kdo patří do panteonu Batmanových nepřátel. Ale funguje to, má to nějakou hlavu a patu, jen to dostatečně nevysvětluje, proč bylo nutné se podívat kvůli tomuhle do Evropy. Ale tvůrci se tak rozhodli, viděli jsme známá města trochu jinak, ve velmi speciálním hávu a musí se nechat, že jim Batman slušel. Skvěle, ač stručně byla do příběhu zakomponována i základní historie některých měst. Souzní to a dává to smysl. Až na to samotné vyústění. Ale i jen skutečnost, že se tu Joker a Batman musí spojit, je dost dobrá. K tomu povedená kresba a máte komiks, který rozhodně stojí za pozornost.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.10.2019 20:35Batman: Evropa
    Musím konstatovat, že tohle je lesklé navoněné komiksové, promiňte mi ten výraz, lejno. Snaží se to tvářit jako něco víc, ale je to hrozně špatně napsaný a nezajímavý příběh, kde ani evropské reálie, ani neortodoxní kresba špatný scénář nezachrání. Pro českého čtenáře může být kapitola číslo dvě z Prahy jediným lákadlem. Ale nestojí to za to.

    Celkový dojem: 30%
  • Blackmoor
    Blackmoor16.10.2019 20:37Batman: Evropa
    No po komentářích níže jsem měl nemalé obavy a špatná očekávání. Nejspíš i proto jsem byl i mile překvapen že zas tak špatné to ani není, příběh táhne a postupuje kupředu, Joker a Batman bok po boku jsou dobrá dvojka, konec byl zajímavý a měl něco do sebe. Kresba místy trochu na mě až moc umělecká, místy nepřehledná. Je to tak na 3,5* ale dávám 4* aby to některé hned neodradilo dle průměru.
  • Benny
    Benny mecenáš13.10.2019 22:05Batman: Evropa
    Velice průměrný příběh, dojem zachraňuje jen kresba. Za mě jeden z komiksů, u kterého budu po týdnu těžko vzpomínat o čem byl. Hodnotím níže asi protože jsem měl přehnaná očekávaní...
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš11.10.2019 15:00Batman: Evropa
    Batman a Joker si dělají tour po Evropě. Zajímalo mě spíš, jak se výtvarník popasoval s Prahou, ale v zásadě toho zas tolik neukázal. Karlův most, Václavák a židovský hřbitov. Vyústění příběhu mi přišlo docela zajímavé, vlastně mnohem lepší než v X dalších batmanovských komiksech, ale celkový pocit z komiksu mám pořád nemastný neslaný a mám dojem, že na dění brzy zapomenu. Takže asi průměr.
  • erik
    erik10.10.2019 17:10Batman: Evropa
    Myslím si, že keby to nemalo vizuálne príťažlivý rukopis viacerých výtvarníkov, tak po tom pes neštekne. Azzarello vymyslel lákavú premisu, z ktorej nevytrieskal vôbec nič. To radšej mohlo vyjsť Broken City, čo je Batman á la 100 nábojov, navyše to kreslil Risso. Pevná väzba je tu úplne zbytočná.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš9.10.2019 15:02Batman: Evropa
    Kresba vynikající a pocta daným městům je skvělá, ale děj je proste mišmaš a katastrofa. Naprosto nesrozumitelná zápletka, jejíž vyústění je ve finále tak prosté, až jsem si říkal, to je jako všechno? Tenhle chaos kvůli tomuto? WTF? Jen kvůli kresbě a oněm lokacím dávám 3 - ty jsou někde úplně jinde - a právě proto nechápu, proč to musí dostat takový příběh úplně o ničem. Velmi zmařený potenciál.
  • cyboy
    cyboy mecenáš8.10.2019 14:07Batman: Evropa
    Jednoduche, ale dobre. I kdyz taky trochu nekonzistentni - na zacatku ma Bata problem serezat Croca, ale v zaveru sereze hlavniho lumpa uplne bez problemu.
    70%
    EDIT: Pri druhem cteni me scenaristicke lapsy tloukly do oci jeste vic. Ma to misty fajn atmosferu, ale za ty nelogicnosti nakonec musim jednu hvezdu ubrat.
    60%
21337131
Četl/a (94)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Al0f0k, Anton Whatever, ArmadOon, Ash Pointak, BadBoy, Benny, binnmode, Blackhand47XD, Blackmoor, Blockholm, calvin10, Cinema Ranger, cyboy, D.K.Logic, dajik, Denis, Deži, Doppelganger, farnhajt, Fida, fifas, Final, Future-Death, Garp, georg, Georgíno J., hellblazer, house192, Hugin, invape, Ivan Kucera, James, JaroKakashi, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, Joker189, Kaaos, Kadin, kallenved, kaylin, Kiko, Kil-Khal, Killingjoke, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, LookAss, Lord Baltimore, Lordsouli, luky.kuky10, Madao, malylada, Mamut12, Mercurio, MignolaMoore, Mleako, Mrlah, NecRoman, Netorack, Norri, Olesh, Paja78, Paldini, Palebras, pavlosson, pearlxjam, perak, Petr, petrik1710, Petrisko911 , Pizza Guy, Poseidon1978, punisher, raenius, RaptoR, rewkon, sedw, Skot, Spacecore, Spike, terrordemon, Tommar, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, tukak, utresyby, Zbysek2410
(125)
2scha, 81splinter, Al0f0k, Alfi, Alfred, Anton Whatever, ArmadOon, Ash Pointak, BadBoy, Badgu.y1902, Benny, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, Caylen-Tor, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Deckard, Denis, Deži, DKoscik, Doppelganger, dvory, Er.Nest, erik, farnhajt, Fida, fifas, filemon, Flowtek, Fox01, FrAnK, Future-Death, georg, Georgíno J., hellblazer, house192, Hugin, hyba1991, invape, Ivan Kucera, James, JaroKakashi, jeanbaklajean, jh666, jindroush, Joker189, Kadin, kallenved, Karel Sec, KarlosJB, Kazumaki, Keenkeen, kendor007, Kiko, KINIMODUS, krupan, lacoste, LookAss, luky.kuky10, Madao, malylada, Mamut12, Mercurio, merhyx, misa, Mleako, monocyt, monty.cl, moris.cz, MP, Mr.Plysh, Mrlah, NecRoman, Norri, Olesh, Paja78, Paldini, Palebras, pavel, pavlosson, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , PH79, Poseidon1978, PumpingArrow, punisher, Radkos, raenius, RaptoR, rewkon, Ricarderon, Roiser, Saran, sedw, Sick666, Sidi Santini, Skot, sleepless, Spike, suricattaontheway, tacmud, terrordemon, The Genius, the.kasztan, Tialster, Tomket.Tom, Tommar, tomned, Tomzany, Toren, trudoš, Tyfus, utresyby, vishnar, xintax, yogi, Zbysek2410
Chce (19)
Blacklarch, deadpool, Draco nobilis, filosh, Fr3d_K, Himlik, Jimbeam90, Joshua_T, kadas97, Lojza, Maty48, MonsterGyre, Murphy722, Nightmare, nx, S313, Sebastian the wise, Tiba, vrazdinek
Shání (1)
Nightmare
Nabízí (2)
Ivan Kucera, sedw