Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Konverzační komiksová komedie z fantasy prostředí, kde je kouzelnický řád konfrontován s nebezpečnou Magickou koblihou nekonečna. Dva vybraní čarodějové, Klerenc a Eliot, jsou vysláni najít tzv. časomága, který jako jediný může koblihu sníst, aniž by způsobila konec světa. Jejich cesta je však dlouhá a komplikovaná. Při svém pátrání navštíví elfí hipsterskou kavárnu, hřbitov uprostřed temných hvozdů, prastaré bitevní pláně či kouzelnickou akademii pro čarodějky. V průběhu děje se seznámí se spoustou charakterů, mezi které patří hrdá princezna barbarů Noria, nekromant Funus či velitel stráží jménem Cedrik. Příběh je prošpikován vtipem, narážkami a odkazy na dnešní popkulturu.

Dotisk vyšel v srpnu 2023 (uvedeno v tiráži).

Scénář
Nikkarin
Art
Nikkarin
Barvy
Nikkarin, Marie Menšíková
Obálka
Nikkarin
Lettering
Nikkarin
Redakce
Joachim Dvořák
Žánry
dobrodružný, fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-8726-079-1 (Labyrint)
Vazba
šitá v tvrdých deskách (kombinovaný potah s plátěným hřbetem)
Formát
225 x 315 mm
Tisk
barevný
Váha
920 g
Stran
112
Cena
395 Kč
  • faster86
    Já se tady té dětské kresbě a dětskému příběhu od Nikarina celkem dlouho vyhýbal, ale... ALE ježíš, mě to bavilo, nejsem fanoušek fantasy a tohle si z fantasy dělá tak krásnou prdel, že to musím chválit kudy chodím. Odkazů na filmy, komiksy je tu mnogo. A co je super bonus je soundtrack, fakt si ho najdete na youtube nebo spotify a pouštějte si to ke čtení, protože se autorovi fakt povedl.
  • Gaming Professors
    Gaming Professors3.3.2023 12:29Super Spellsword Sága: Legenda o Nekonečnu
    Nikkarin tady prodal snad vše, co autor komiksů může. Vtipný, jednoduchý a nekomplikovaný příběh je protkán slušnou porcí humoru, jenž je vyloženě „tak akorát“. Nádherná kresba nás provází komiksem spolu s narážkami na celý popkulturní svět. Super Spellsword Sága: Legenda o nekonečnu je prostě český komiks, který by neměl chybět žádnému sběrateli.

    Celá recenze: Super Spellsword Sága: Legenda o nekonečnu je utahování si z popkultury všemi způsoby

  • Good Games
    Good Games mecenáš6.12.2022 15:35Super Spellsword Sága: Legenda o Nekonečnu
    Dokonalá fantasy zábava a jeden z najlepších Českých (ale aj Slovenských) komiksov, ktorý by sa nestratil ani v zahraničí. Vo všetkých smeroch lepšie ako oceňovaný zahraničný komiks z rovnakého žánru Nimona. Nikkarin na komikse pracoval dva a pol roka a vidno to, prepracoval totiž všetko do najmenších detailov a ja som sa perfektne bavil. Sympatické postavy, skvelé vtípky, príjemná kresba a fungujú tu aj vážne scény. Pevne dúfam, že sa Nikkarin ešte k týmto hrdinom dakedy vráti a keby aj nie, jeho tvorbu už budem detailne sledovať. =►Celá recenzia◄=
  • Pán rostlin
    Komiks minimálně české úrovně. Smyslem pro humor mi připomíná Smaxe, ale bod navíc za lokální původ. Obnovil ve mně zájem o (humoristickou) fantasy, jíž jsem přestal číst (ale to je asi jenom můj problém). Zaujaly mne popkulturní odkazy a playlist. Jen tak dále, Nikkarine! Těším se na případná pokračování. A nezapomeňte, Magie je naživu v nadprostoru!

    P. S. N. by určitě zvládl i toho příslovečného koně, jeho kresba se mi docela dost líbí...
  • Lojza
    Lojza mecenáš15.4.2020 12:32Super Spellsword Sága: Legenda o Nekonečnu
    Pestrá a humorná fantasy. Fungující příběh i postavy, dobrá pointa. Tohle stálo za tu jízdu. Nikkarin se od dob 130 hodně vykreslil, zjednodušil styl a barvy tomu vyloženě sedí. Kresba asi nemusí vyhovovat každému, ale rozhodně jí nelze upřít množství detailů, konzistenci a zábavnost. Magický svět, kde si nekromant nastavuje časovač na videu, aby nepropásl svůj oblíbený seriál, kde si kouzelník balí na cesty svou oblíbenou herní konzoli, kde není nouze o překvapivá úmrtí sympatických hrdinů a kde i pouhé olíznutí zaleptaných prstů může vést k zásadnímu posunu v příběhu, takový svět rozhodně stojí za navštívení (v mém případě určitě i opakované). Formát knihy a její kvalitní vyvedení nelze než pochválit. Nikkarin odvedl velký kus dobré práce, díky za to!
  • SNUFKIN
    Přes tu neumětelskou kresbu se taky nějak nemůžu přenést.
  • Sv1hl1k
    velice dobře rozpracované panely.kdo naučí nikkarina kreslit koně?
  • rewkon
    Tady se mluví o nadhodnocování a furt jsem o tom uvazoval nad tím uvažoval jestli se u tohoto komiksu tak děje ,ale došel jsem k závěru ,že mně tento komiks bavil přečetl jsem ho na jeden zátah ano jsou tam věci jako je klišé příběh a nebo kresba která se nemusí líbit všem ,ale dílko si najde čtenáře jak u mladých a tak starších čtenářů a prostě po přečtení odcházíte s pocitem ,že to bylo fajn a to je přeci dobře.
  • kaylin
    Komiks "Super Spellsword Sága: Legenda o Nekonečnu" nemá nijak komplikovaný děj, nepřekvapí nějakou nečekanou pointou, ale na druhou stranu velmi potěší hravostí, úžasnou fantazií, kdy některé panely jsou v tomhle směru skutečně úchvatné, a také si budete užívat různé narážky, které autor v komiksu má, a to i třeba takové, kdy vám předkládá jakou píseň si máte při čtení některých pasáží pustit. Pokud ji znáte a začne vám hrát v hlavě, jen to umocní prožitek. A pokud ji neznáte, můžete si ji pustit. Nebudu tvrdit, že komiks "Super Spellsword Sága: Legenda o Nekonečnu" je skvěle originální, je to přelomové dílo, takový prostě není. Ale je to zábavný komiks, který bude bavit děti i dospělé. A to je na jedno komiksové dílo víc než fajn. A vzhledem k tomu, že je to české dílo, je to ještě příjemnější.
  • Gocek
    Jak říká Gervais "Tady se vsechno domaci porad nadhodnocuje"
  • Ricky Gervais
    To neni stylizace, Nikkarin proste neumi kreslit. Tady se vsechno domaci porad nadhodnocuje. Ok, ale staci ho srovnat se suverenitou Jerieho nebo Gruse a neni co resit.
  • Norri
    Norri mecenáš7.11.2019 22:07Super Spellsword Sága: Legenda o Nekonečnu
    Na rovinu říkám, že jsem byl po prvním čtení zklamaný. Nebudu rozepisovat, co všechno mi vadilo, protože to není důležité. Bavil jsem se, ale mé přehnané očekávání to zkrátka nedokázalo naplnit. Důležité je ale to, že napodruhé už jsem spokojený! Dal jsem si pár dní odstup a celé si to přečetl znovu. U některých vtípků jsem se bál, že nebudou podruhé fungovat, ale fungují. Celý děj je víceméně poskládaný ze skečů, které jsou zasazené do různých žánrových klišé. Je škoda, že se při tom nedaří budovat nějakou hutnější napínavou atmosféru, ale ke konci to celé naštěstí dostane docela grády a knihu jsem zavíral s neurčitým pocitem ztráty a loučení.
    Co se týče kresby, tak k té mám taky několik poznámek. Miluju, jak Nikkarin kreslí prostředí - interiéry i exteriéry - se spoustou malých detailů a skrytých odkazů. Docela se mi líbí, jak je to všechno hodně barevné. S postavami je to už trošku horší, ale u těch dávám trošku vinu velkému formátu knihy. Ve Čtyřlístku jsem s tímto typem kresby problém neměl. Co mě ale hodně irituje, je Klerencův nos… Nikdy dřív jsem si nevšiml, že Nikkarin kreslí barevné nosy. Když jsem poprvé viděl ten Klerencův zlatý frňák, tak jsem si myslel, že je to odkaz na astronoma a alchymistu Tycha de Braha. Ale všechno je to možná jinak. Sakra Nikkarine, proč jsi mu “ho” dal na ksicht!? :-)
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš7.11.2019 04:34Super Spellsword Sága: Legenda o Nekonečnu
    „Ta kniha je úplně super!“
    Jonáš (8 let)

    „No ty p#@o! TOHLE je hustej nářez!“
    Lukáš (35 let)

  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.11.2019 00:28Super Spellsword Sága: Legenda o Nekonečnu
    Ale nakonec jo, proč ne. Nějak se mi do toho nechtělo, Nikkarin není úplně můj favorit, ale zase jeho 130 má i tak něco do sebe a celkově to má pochvalné recenze. Pravdou je, že mi ve 130 kresbou sedl více, ale tady mi zase více sedl příběhem a konzistentností. Barvy mi k němu nějak nesedí, ale třeba je to jenom o zvyku anebo se i tak vyvíjí - kdoví (např. obálky ze 130 jsou parádní, možná zkusit jiný koloring, ale zase fantasy svět potřebuje jiný druh barev - tohle je jen můj dojem. Co mi trochu kazilo čtení, byly postavy, teda jak byly nakreslené. Tintin zkříženej s Moebiem. Je to asi jeho styl a rukopis, a zde platí pravidlo "ber nebo nech ležet". Přesto všechno se to číst dalo a na druhou stranu mě zase uchvátily velké panely a pozadí a jejich preciznost. To jsem si užíval a strašně se mi to líbilo. Nikkarin je trochu slabší v rozvržení panelů a vedení dialogů, ale zase, jde to a vyvažuje to promyšleným příběhem a humorem. Vcelku to do sebe zapadá a je vidět, že to je jeho originální přístup k této látce, který si jistě své fandy najde. Nebudu asi veliký fanoušek, ale budu jen fanoušek, resp. příznivec. Příběh je k tomu všemu fakt správně pitomý, chápejte ulítlý, jako bych se jednu chvíli díval na Simpsonovi, pak na Futuramu a pak to završil Rickem a Mortym. Přitom to není vykradačka, kdepak, ale tak jsem se cítil při čtní, taková ztřeštěnost z toho číšila (evokuje mi to konkrétně Bender's Big Game z 5. řady). Knihu můžu fakt vřele doporučit, i přes mé osobní výtky. Tohle se mi daleko lépe četlo a uchopovalo než 130. Troufám si říct, že se rozjíždí další komiksová série. Za mě krásné 4 hvězdy.
  • Walome
    Walome mecenáš5.11.2019 14:32Super Spellsword Sága: Legenda o Nekonečnu
    Co si budeme povídat, u českého komiksu vždycky mám v hlavě takovéto "je to český komiks, budu shovívavější". A ačkoli je Spellsword Sága moc fajn, byla tato mantra potřeba. Děj byl na celém komiksu spíše do počtu, neobešel se bez jednoho obřího klišé, které čekáte od samého začátku a kresba má daleko k tomu, co vídáme v americkém komiksu. ALE u čtení Spellsword Ságy jsem se upřímně bavil. Hry s barvama jsou moc fajn. Hodně překvapilo, že na mě fungovala akce. Úžasné jsou pasáže, které prezentují zrychlené plynutí děje (například cestování po moři) a některé scenérie jsou vážně parádní.

    Humor někdy funguje, někdy méně. Práce s jazykem mi přišla slabší, některé fráze připomínali spíše angličtinu. Ale nic, nad čím bych kroutil hlavou.

    Těšil jsem se na dospělejší zážitek, tohle je opět "jen" dětský komiks (možná teen komiks), ale jsem moc spokojen. Zamrzí snad jen, že celá tahle sranda byla dotovaná hned dvěma subjekty, ale jinak to u nás asi (zatím) nejde. Já nelituju ani koruny a klidně bych dal i víc, aby tam ta dvě loga nemusela být.
  • Light
    Naprostý TOP, doufám ve vytvoření dalších pokračování!
  • cyboy
    cyboy mecenáš19.10.2019 00:29Super Spellsword Sága: Legenda o Nekonečnu
    Nedavno jsem u Komiksodejek psal, ze problem spousty autoru vidim predevsim v tom, ze si o sobe mysli, ze jsou zaroven dobri scenariste, kdyz umi alespon nejak kreslit, a ze lidi, kteri jsou schopni napsat i nakreslit dobry komiks je jako safranu. No a Nikkarin evidentne patri mezi ne. Nerikam, ze to je na Nobelovu cenu za literaturu, ale je to dobre nakreslene, dobre odvypravene a pribeh nijak neurazi. Velmi prijemna a misty opravdu vtipna oddechovka.
    70%
  • Toren
    Naprosto skvělá věc. Zamiloval jsem se. Tohle českému komiksu chybělo. Více: http://www.youtube.com/watch?v=G2bOReRxQQs&t=304s
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš17.10.2019 17:50Super Spellsword Sága: Legenda o Nekonečnu
    Takové práce, potu, krve a slz a člověk to má přečtené "za chvilku." Ale snad i časem potvrdím slova z konce knihy a ke knize se budu vracet :)
    Humor obsažený v komiksu mě baví a o nic méně mě baví také sledovat tu kupu detailů a všemožných narážek na cokoli. Jsem si jist, že fanda RPG her a Nikkarinových komiksů si určitě užije i tuhle Super Spellsword Ságu. Barvy ji krásně oživují a já celkem nemám nic, co bych vytkl, snad až na jeden lehce zmatený panel v kapitole 6, kde Klerenc balí Eliota, ale to podle mě bude chyba z přepracovanosti.
    Jinak myslím, že opravdu Super. Nic dalšího prozrazovat nebudu a skoro mám chuť zase oprášit Rime.
  • farnhajt
    farnhajt mecenáš14.10.2019 09:39Super Spellsword Sága: Legenda o Nekonečnu
    tak tohle mě hodně bavilo. bylo to vtipný, barvy i formát tomuhle komiksu sluší. a jsem zvědavý, jestli půjde do barvy taky něco od petra korunky..

    p.s. nikkarinův kůň by vypadal asi jako jeho drakorožec.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.10.2019 15:33Super Spellsword Sága: Legenda o Nekonečnu
    Na tohle jsem se velmi velmi těšil, jsa namlsán velevtipným předchůdcem v podobě gamebooku. A musím se přiznat, že než jsem měl tento komiks poprvé v ruce, domníval jsem se, že půjde také o gamebook. Nakonec je to parodické sword & sorcery dobrodružství, ale to vůbec nevadí! A rozsah knihy je úctyhodný, musí to dát jednomu člověku fakt práci stvořit podobné autorské dílo. Barva Nikkarinovi navíc hodně sluší.

    Kniha je to především vtipná. Sice jsme některé vtipy, např. o hipsterech fotících si jídlo, elfech, nebo kočkách shazující věci ze stolu, slyšeli asi sto tisíckrát, jiné vtípky jsou ale fakt dobré. A to nepočítám tu tunu popkulturních narážek. Jako "konverzační komedie" fakt prima, děj mě bavil tak přiměřeně. Prostě to cestování v čase až na výjimky nemusím. A musím se ještě k něčemu nestydatému přiznat: série 130 mě bavila možná o chloupek více.

    P. S. Chci vidět, jak Nikkarin kreslí koně!

    Celkový dojem: 70%
263143
  • rewkon
    Nelibý se mi ta kritika na to nadhodnocovaní kolikrát najdete díla která mají mnoho násobně lepší kresbu a nápaditější příběh ,ale stejně se může stát ,že to lidí nebaví a každý máme jiný vkus vkus příkladem můžou být některá hodnocení u Providence kde to někteří hodnotí pomalu jako Masterpiece a někteří jako totální nudu a utrpení .
Četl/a (86)
123peta, 2Hitman3, Benny, ben_bella, binnmode, Blackhand47XD, Bubákolog, Cinema Ranger, Covenant, cowok, cyboy, dajik, DanQ, Darth Raelchi, davidek, deefha, Dezodoo, disclose, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, Elfo.here, fanae, farnhajt, faster86, Filip123, filmator, flipflop, Fox01, frantavasil, Gaming Professors, GeorgeeW, Georgíno J., Good Games, Grrr, Hanussen, James, jankie, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, Ježek_22, jh666, jiskra, John Wick, kadas97, Kaluž, kaylin, Keno, Kerbellos, kinak, Kocour, L4MIOzZ, lacoste, Light, Linhartka, Lojza, Marty_von_Shit, Mikei, Mr.Plysh, NecRoman, Norri, Pán rostlin, pechna, Pizza Guy, Plechy, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, rewkon, robert.hladil, RR, schefik, seneke, start05, SteveCZ, Sv1hl1k, the.kasztan, Tiba, Tomket.Tom, Troyoun, trudoš, Velkej šéf, Vyjebanec17, ZD3H, zgrywus
(118)
123peta, 2Hitman3, Alfi, Awakener, Benny, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, Bubákolog, burzum, Calvin Klein, Černá Krysa, cobe, Covenant, cowok, CSE_AC/DC, cyboy, Dani El, DanQ, davidek, deefha, DEmnoG, Dezodoo, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, Elfo.here, fanae, farnhajt, faster86, filemon, Filip123, flipflop, flynander, Fox01, frantavasil, Galupus, Georgíno J., Goldfinch, Hades, Hanussen, Hawwwran, invape, James, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, Jestrab2, Ježek_22, jh666, jiskra, John Wick, kadas97, Kaluž, Kapis, Karel Sec, Kazumaki, Keno, Kerbellos, kinak, Kocour, L4MIOzZ, lacoste, Light, Linhartka, Lojza, Mamut12, Marty_von_Shit, mcleek, merhyx, Mikei, MP, Mr.Plysh, NecRoman, Norri, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pechna, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, rewkon, Ricarderon, robert.hladil, RR, schefik, Schirru, seneke, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, SteveCZ, suricattaontheway, Sv1hl1k, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomket.Tom, Tony TwoDee, Toren, Troyoun, trudoš, tukak, valon, VasaX, Velkej šéf, Viking, vranakx, Vrenn, Yaromil, yogi, ZD3H, zgrywus
Chce (7)
Blacklarch, delsemela, Meesha, monty.cl, Nightmare, Saran, TZcomics
Shání (1)
Nightmare