Batman / Huntress: Volání po krvi (Původně vycházelo od června do listopadu 2000)
Je krátce po skončení gothamské události „Země nikoho“. Kdosi jde Huntress po krku a touha po pomstě ji dál žene k sebezničení. Co její posedlost pohání? Jak mohla z nevinné dívky Heleny Bertinelliové vyrůst Huntress? Pokud to muž jménem Question nezjistí, nejspíš ji nedokáže udržet naživu. Ale i když se mu povede získat její důvěru, je to asi tak všechno, čeho může dosáhnout. Jedině sama Huntress se může rozhodnout, kudy se hodlá vydat – zda po cestě spravedlnosti, nebo pomsty.

DC Super Stars #17 (Původně vyšlo v prosinci 1977)
Helena Waynová, dcera Bruce Wayna a Seliny Kyle-Waynové, pronásledovaná zármutkem a touhou po pomstě, se rozhodne stát bojovnicí proti zločinu v Gothamu, hrdinkou Huntress.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Batman / Huntress: Cry for Blood #1-6 a DC Super Stars #17


Scénář
Paul Levitz, Greg Rucka
Art
Terry Beatty, Richard Burchett (Rick), Joe Staton
Ink
Terry Beatty, Richard Burchett (Rick), Bob Layton
Barvy
Anthony Tollin
Obálka
Richard Burchett (Rick)
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7566-224-5 (BBart s.r.o.)
978-83-7566-224-5 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
493 g
Stran
160
Cena
269 Kč
Originál
Batman / Huntress: Cry for Blood (DC Comics, 1977, 2000)
  • Ivan Kucera
    „Chcete-li pochopit omertu, musíte chápat Sicílii.“ Som rád, že som sa s Huntress zoznámil, ale napokon to nebola taká pecka, ako som čakal od sanfranciského rodáka Grega Rucku (Gotham Central). Huntress je relatívne nová postava. Debutovala až v r. 1977, teda v čase, kedy boli iné postavy na svete tak dlho, až mali právo pomýšľať na dôchodok. A pozor, vtedy sa nejednalo o nikoho menšieho, než o dcéru Batmana a Catwoman! Keďže ale nie na „bežnej“ Zemi, ale na Zemi Dva, tak po udalostiach z Krize na nekonečnu zemí (polovica 80. rokov) nastalo zásadné prekopanie postáv a udalostí a z dcéry netopiera a mačky (ehm) sa stala len „obyčajná“ gothamská bojovníčka proti zločinu. Aby sa v rámci udalostí New52 opäť veci zmenili. Situáciu paradoxne skomplikoval aj konkurenčný Marvel, ktorý svojho času vytvoril taktiež silnú ženskú hrdinku bez superschopností s prezývkou Huntress, ale práve kvôli DC ju napokon musel pretransformovať na Mockingbird. Komiks samotný ma až tak nebavil a to napriek tomu, že Batmanove súboje so „starou dobrou“ mafiou považujem za oveľa zaujímavejšie, ako súboje s klasickými „pošukmi“ (česť výnimkám). Tentokrát má ale len cameo (názov je podrazácky, ale chápem, že z komerčných dôvodov to dali tak, ako to dali) a hlavný priestor získava žena s kušou. Nielen po scenáristickej, ale povedal by som, že najmä po výtvarnej stránke dielo pripomína mafiánske batmanovky Temné vítězství a Dlouhý Halloween (ale tentokrát to miestami ide skôr už až do Krstného otca). Avšak ich úrovne napriek snahe nedosahuje. Paradoxne práve slávne cameá (a nudný mentor Question) skôr ubližujú, než pomáhajú. Kresba Richarda Burchetta je každopádne super a rozhodne jej pomáhajú krásne, nenápadné a decentne zvolené farby Tatjany Wood (Bažináč). Huntress je pomerne béčkarský charakter (ešte raz: žena s kušou), takže dole klobúk pred Ruckom, že ju dokázal spracovať tak pútavo (aj keď zas nemôžem s čistým svedomím povedať, že by som z jeho podania padol na zadok, je to taká DC-ovská Elektra). Samotná zápletka ma nechala chladným. Bonusy chudobné, len dve obálky na konci. Volání po krvi obsahuje ako raritný koncový bonus origin DC Super Stars č. 17 z r. 1977.
  • tom173
    Opět kvalitní DCčko, které tentokrát představuje hrdinku Huntress. Mě jenom moc nebaví mafiánská poloha Gothamu a tady je jí plno. Scénář je dobře napsaný a rychle se dá zorientovat ve všech jménech italských rodin. Flashbacky z Helenina mládí jsou asi to nejzábavnější co komiks nabízí, protože hlavní dějová linka vyšumí trochu do ztracena. Pokud máte rádi příběhy italské mafie tak si klidně hvězdičku přidejte. Po dlouhé době se tu taky dá přečíst retro sešit, který ukazuje první podobu Huntress, ještě jako dceru Bruce a Seliny. Tady přepracování a nový origin této postavě rozhodně prospěl a jako mafiánská dcerka je mnohem tajemnější a její motivace uvěřitelnější.
  • louza
    Rucka zase jednou dokazuje, že při správném úchopu a technice je možné ze superhrdinského komiksu udělat pravověrnou gangsterku zdatně následující úhelné kameny typu kmotra. Helenin příběh zdržuje jen občasný výskyt netopýřího prudiče a trošku šmahem braný konec, který určitě chtělo více rozvést do detailu. Jinak ale skvěle napsaný a vizuálně vyvedený komiks, který vzhledem pěkně odkáže na letitou Batmanovskou klasiku, jenž se nestydí za superhrdinské kořeny, ale nebojí se je poslat k šípku, když jde o udržení kvality vyprávění. Víc! Víc takových.
  • Norri
    Na Huntress jsem se hodně těšil a jsem rád, že mě nezklamala. Líbil se mi příběh, vyprávění i kresba. Jenom v těch italských jménech jsem se trošku ztrácel a musel jsem listovat zpátky. Retro sešit je hrozný a nebudu ho zahrnovat do hodnocení.
  • Lord Baltimore
    Skvěle to představuje Huntress, akorát bych do názvu určitě nedával Batmana, který tam byl spíše kvůli lepšímu prodeji a Nightwing by vpohodě stačil.
  • perak
    Zase jednou DCKK, které stojí za to. Pro mne nová hrdinka Huntress na cestě za překonáním svých traumat z minulosti v kulisách mafiánského boje o ukrojení co největšího koláče z nelegálních zisků. Spíše než Batman, který je tam skoro jen do počtu, je další důležitou postavou Question a závěr mezi Huntress a Questionem je opravdu povedený. Není to čistých 5, ale přesto jsem se k nim pro některé silné pasáže přiklonil.
  • karl173
    Vcelku solidní komiks, který dobře přibližuje čtenáři postavu Huntress, což je dobře jelikož takovéto komiksy DCKK potřebuje jako sůl. Nicméně jméno Batman bych z této knihy vážně smazal a je trapné jak se vydavatelé bojí toho, že bez netopýra se neprodá žádný DC komiks. Přitom postava Huntress to v pohodě zvládá sama. Nebo především Greg Rucka, který ji velmi dobře napsal a dokazuje, že prostě ženské postavy on umí. Také se tu povedla kresba, která sem krásně pasuje. Příběh to není kdovíjak velkolepý, ale právě ona komornost přináší velmi příjemný zážitek, byť možná trochu zapomenutelný. S touto knihou jsem ale jednoznačně spojený a vřele doporučuji. Povedené 4*
  • Mleako
    Mafiánské příběhy mám rád a Batman a spol. jsou mi nejsympatičtější, právě když se musí vypořádat s uvěřitelnými hrozbami jako je organizovaný zločin a ne když zachraňují planetu před nějakým nadpřirozeným individuem. Konec byl trochu moc zbrklý, zasloužil by ještě trochu rozvést a přidat nějaký krátký epilog, ale jinak spokojenost. Poctivé 4*, k úplné dokonalosti tomu ještě něco chybí.
  • Darth Raelchi
    4 nebo 5? Vše fungovalo, logiku to má, příběh odsýpal, ale kresba ne kliknout. Je taková divná, rozplizlá a ve finále je všude hodně volného prostoru, který není ničím tzv. vyplněn, prostě dominuje nějaké pozadí a v něm nic, jen sladěnost a ve finále nuda, která pak člověku splývá. Občas se mi stávalo, že jsem při čtení "vypadl z kola ven", ale nahodit se naštěstí dalo. Jo, a proč je Batmanova hlava roztáhlá na stranu taky nechápu. Jinak ale to mafiánské zázemí fakt sedlo, Question byl příjemným zpestřením a konečně další zajímavá postava v DCKK - proto by se to nemělo jmenovat Batman a Huntress, ale Question a Huntress, protože Batman & family tam hrají druhé housle a jeho jméno je tam asi jen z reklamních důvodů. Ať tam je, zapadal tam, ale podle názvu má hrát prim, a tomu tak není. Suma sumárum je to prostě hodně dobrý komiks s dobrým příběhem a vypravěčským stylem, který má jen takovou divnou kresbu. Já jsem byl naprosto spokojen. Po dlouhatánské době konečně dobré DCKK!
  • mcleek
    Nečekal jsem mnoho ... a dostal pecku. Chvílemi mi to připomínalo romány Maria Puza. 90%
  • Negan
    Výborné,lepší slovo nenajdu.Komiks je dobrý a zábavný.Kresba je v pohodě a huntress,batman a question fungují atd.
    Za mě 4/5.
  • hroubek
    Mám rád, když se DCKK věnuje méně známým hrdinům. Rozšiřuje to obzory a mnohem lépe u toho funguje moment překvapení. A to se zde povedlo. Příběh o Huntress je velmi dobrý a určitě si při jeho čtení vzpomenete i na jiné díla(Kmotr, Dlouhý Halloween) a nebo jiné autory jako je Ed Brubaker či Darwyn Cooke. Autor Greg Rucka odvádí parádní práci. Je silný ve vyprávění, parádně používá flashbacky, a má velmi zajímavou hrdinku. Sedli mě vedlejší postavy a jejich linky. Dost jsem ocenil, že Batman a jeho rodina nemá tolik prostoru a příběh se primárně soustředí na Huntress. Já jsem s komiksem hodně spokojený a jako seznámení s Huntress komiks funguje na jedničku.
  • cyboy
    Jeden z nelepsich svazku DCKK za posledni dobu. Rucka jasne ukazuje, ze silna zenska postava nemusi na kazdem druhem panelu vykrikovat jak je silna a nezavisla. Ona proste silna je a neni to nic umele vykonstruovaneho podle modnich vln a nalad publika. Ruckovi se povedlo hned nekolik veci lepe, nez mnoha jinym autorum. Predne se to neodehrava v cernobilem svete s cernobilymi hrdiny a Batman ma presne tu spravnou roli tiche hrozby, ktera budi respekt, aniz by vlastne cokoliv udelala.
    Mam silne nutkani dat pet hvezd, ale az do druheho cteni ho potlacim.
    70%
  • Spacecore
    Mělo to atmosféru a styl, ale obsahově nic pro mě. Mafiánské detektivky mě moc neberou. Rád jsem si přečetl samostatnej Huntress book, ale neshledávám nic extra.
12296
Četl/a (72)
2scha, Al0f0k, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, Elfo.here, Georgíno J., hroubek, Hugin, invape, Ivan Kucera, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joker189, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kiko, Kil-Khal, Killingjoke, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, LookAss, Lord Baltimore, malylada, Matthew, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, Norri, opytz, Paldini, pearlxjam, perak, punisher, puolpm, raenius, roswelll, Schirru, slavik38, Spacecore, Spike, štěpin_8, Symbi, t0mas, the.kasztan, Thurin, tom173, Tony TwoDee, trudoš, TZcomics, utresyby, xflori01, zlejzmrd
(192)
2scha, 81splinter, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, BadBoy, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Elfo.here, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, Georgíno J., gezic, Glumal, Hades, hahahoho, hellblazer, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joker189, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kallenved, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, kendor007, Kiko, kindanerd, Kiwi1902, komik.sx, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, malylada, Mamut12, Mariomichal, Marvin, Matio, Matthew, matty87, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, mikado, Mikei, mimo_provoz, mineralk, mirror, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, Nyxxie, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, roswelll, Rumburaq, S313, Sajmon, Schirru, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, štěpin_8, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, t0mas, T3ss, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, Thurin, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, tomned, trudoš, tukak, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdennanek, zlejzmrd
Chce (12)
Azik2586, Badgu.y1902, Blacklarch, deadpool, delsemela, Draco nobilis, filosh, Maty48, mike731, Mrlah, Premek, Sebastian the wise
Nabízí (1)
karl173