Když jsou vašimi nejlepšími přáteli knihy a vaše představa o báječném víkendu obnáší čtení, spoustu hrnků čaje a malování obrázků, to vše v duchu hesla: „Lidem vstup zakázán“, každé pozvání na večírek nebo do kina představuje výzvu. Místy úsměvná, místy smutná kniha je otevřeným oknem do světa všech, kdo by svůj život nejradši strávili zalezlí pod dekou. Když ale jako Debbie zjistí, že kamarádit se s ostatními lidmi může být fajn, jejich život se rozjasní…

Kniha upoutá svým obsahem, ale také jedinečným zpracováním ilustrací. Debbie Tung je ve světě komiksu známou osobou (nejen v zahraničí).

Scénář
Debbie Tung
Art
Debbie Tung
Obálka
Debbie Tung
Lettering
Miroslava Boučková, Jan Hampl
Překlad
Marie Těthalová
Redakce
Eva Klimentová, Marie Těthalová, Kateřina Tvrdá
Žánry
autobiografie, humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-262-1545-5 (Portál)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
164 x 202 mm
Tisk
černobílý
Stran
184
Cena
339 Kč
Originál
Quiet Girl in a Noisy World: An Introvert's Story (Andrews McMeel Publishing, 2017)
  • Lenny
    Lenny mecenáš28.12.2021 11:55Introvertka v hlučném světě
    Sarah's Scribbles otevřela Pandořinu skříňku stripů o introvertech/knihomolech. Cílovka pak automaticky pětihvězdičkuje a nadšeně výská "To jsem já." Blbý je, že to je furt to samý...

    Já se s tímhle bohužel úplně míjím. Ano, jsem introvert a nerad chodím na párty. Nerad telefonuju a rád trávím víkend s knížkou. Nepotřebuju si o tom číst a nevidím na tom nic vtipného. Možná by mi to pomohlo v 15 jako nějaké sebepřijetí (nejsi sám), ale teď jen krčím rameny.

    Cením, že má IvHS nějaký dějový progres, ale proboha... to se odehrává v duhovém světě plném obláčků a jednorožců? Hlavní hrdinka má přítele, který je pan dokonalý, protože jí kupuje knížky a kafe. Jiné kvality se tu neřeší a vůbec nechápu, čím do vztahu přispívá ona. Podobně naivní je i závěrečné dilema kolem kariéry. Chápu, že stripy zjednodušují, ale hlavní postava tak působí dojmem nány, které všechno padá do klína.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 09:02Introvertka v hlučném světě
    On: ,,Budu pryč celý víkend." Ona: ,,Není to skvělé?!"
  • Pán rostlin
    Pán rostlin16.12.2019 00:37Introvertka v hlučném světě
    Kniha se mi líbila, protože ve spoustě věcí jsem se našel, ale až teprve commenty od GWB mi otevřely oči. Budu si muset přečíst Ze života knihomolky a Sarah Andersen.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.11.2019 16:04Introvertka v hlučném světě
    Nám introvertům jsou autorčiny problémy blízké, leč Debbie Tung trochu vykrádá sebe sama a jak jsem psal u titulu "Ze života knihomolky", je to taková Sarah Andersen. Jenže u Sarah cítím jakýsi větší nadhled, u Debbie větší sebelítost a paradoxní snahu o pozornost.

    Celkový dojem: 60%
1511