Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Příběh O Pauline Réageové je rozhodně ten nejslavnější sadomasochistický román moderní doby. A teď tato klasika erotické literatury přichází v podání jednoho z nejrespektovanějších erotických kreslířů – Guida Crepaxe!

Žena, která tu vystupuje pouze jako O, je mladá a krásná módní fotografka z Paříže. Jednoho dne ji její milenec odveze do zámku, kde je zotročena a vystavována a propůjčována ostatním mužům. Její odměnou je láska jejího přítele. Ale vydrží láska všechno? Zvlášť když se do hry zapojí i další muži... a ženy?

Kniha přináší kompletní komiksovou adaptaci obou zakazovaných, zabavovaných a tajně šířených románů – včetně dodatku! Je to důstojné a velkolepé zpracování díla, které se, i přes veškeré překážky, stalo jednou z nejčtenějších francouzských knih současnosti.

Scénář
Guido Crepax, Anne Desclos (Pauline Réage)
Art
Guido Crepax
Obálka
Guido Crepax
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Denisa Streublová
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr, Alena Tejnická (Sarah)
Žánry
erotický, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-767-4 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
černobílý
Váha
1088 g
Stran
288
Cena
699 Kč
Originál
L'histoire d'O, L'histoire d'O 2 (Livre essor, 1975)
  • Norri
    Norri mecenáš25.3.2020 08:18Příběh O
    Já to nechápu. Předmluva sice poměrně zajímavě vysvětluje symboliku sadismu a násilí, ale tu snahu o kritiku tyranie jsem v tom komiksu prostě nenašel. Rozumím tomu, že se tyto praktiky někomu líbí a vzrušují ho. Nikomu to neberu. Celý Příběh O je postavený na dobrovolnosti a z tohoto pohledu je to v pořádku. Nechápu hlavně tu údajnou masovou oblibu toho románu. Na mě je tohle až příliš přes čáru a nelíbí se mi. Co se týče kresby a její kompozice, tak ta je opravdu pěkná. Měl jsem ale problém v určování pořadí panelů. Crepax si sice občas pomáhal šipkami, ale i tak to byl problém. Navíc jsem měl pocit, že se občas někde ztratila jedna strana, protože děj byl najednou jinde a já jsem marně otáčel stránku zpátky, abych zjistil co se děje. I přes pěknou kresbu jsem se k dočtení musel přemlouvat a doufal jsem, že už bude konec.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.11.2019 10:30Příběh O
    Kresba a zobrazení tématu je mnohdy vzrušující, což o to, ale jinak je to jen takový Markýz de Sade v moderním hávu. Tedy ukrutná nuda. Nesoudím předlohu, neb ji neznám, ale pramálo mě to láká...

    Celkový dojem: 40%
  • kaylin
    kaylin11.11.2019 14:25Příběh O
    Kniha "Příběh O" by si zasloužila, kdyby neobsahovala druhý díl, duhou část, která v tomto podání prostě nefunguje. Jako kdyby chtěl Crepax obhajovat sám sebe, důvody, proč nakresli první část, ale učinil tak způsobem, který je ve výsledku umělecky horší než první díl. Očividně zdrcen z kritiky, která se na "Příběh O" snesla - a to přitom měl i kritiky pozitivní a není se čemu divit první díl přežil do současnosti a je skvělý - vytvořil ve druhém dílu něco, co by si zasloužilo zapadnout. Nemá moc smysl dějově se o příběh více zajímat, je lepší ho prostě prolétnout a jen si užívat kresbu, která je i v tomto případě velmi povedená, velmi sexy, i když už nemá takovou jistotu, už to není tak skvěle promyšlené jako v případě první části knihy. Nakonec si Crepax hodně ublížil sám, že se za každou cenu snažil postavit svým kritikům. Kdyby to neudělal, možná je i druhý díl stejně povedený jako první. Takhle trochu vyznění první části shazuje a tím i sbírku jako celek.
  • filemon
    filemon2.11.2019 09:22Příběh O
    První část je ok, má to spád a hlavně i lechtivý náboj :). Ale ten druhý oddíl, to je naprostá šílenost. Hemží se to samým panem Penbrokem, řeší se snad nějaký byznys a vydírání zkrz fotky. Říkám snad, protože jsem to po 15 stranách jen letmo prolítl, nuda.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.10.2019 10:05Příběh O
    Kresbou mě to bavilo o trochu více než Justina, tam ta stylizace byla držkopádná, ale jen u prvního příběhu. A to je asi vše. Zbytek mě nebavil. Kdyby nebylo předmluv, tak absolutně nechápu oč jde. Prostě sled situací, evidentně někomu se zamlouvajících v příběhu v daný moment víc a pak zase méně (jak ženě tak i muži). Mluvím pořád jen o prvním příběhu - tam šlo aspoň něco semtam vystopovat. U dvojky to byl jen nepřehledný slet panelů, bez hlavy a paty, a k tomu se ubralo na erotice. U Justiny jsem si na to po čase zvykl a zapadalo mi to tam (kresba, stylizace, apod.), tady se nemám čeho chytit a jakmile se nedokážu chytit, byť i jen trochu toho příběhu, tak to u mě prostě končí. Vždycky jsem si přál mít erotické a porno komiksy doma, od té doby co mám ty encyklopedie, ale čím více se mi jich dostane pod ruku, tím víc zjišťuji, že nečíst je a nemít je, v podstatě o nic nepřicházím.
11344