Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Představte si místo nepoddajné galské vesničky a římské říše v době antiky francouzskou loď u břehů Ameriky v 18. soletí. Na palubě není Asterix ani Obelix, ale rytíř Hubert z Listového Těsta. Ten se nerozvážně vypraví na břeh do divokých hvozdů a samozřejmě padne do rukou indiánů. Má však štěstí. Je totiž zajat Umpa-Pou, nejudatnějším bojovníkem z udatného kmene Čoječojeů, a svérázná dobrodružství této nesourodé dvojice mohou začít!

Obsahuje tři původně samostatné alba v jednom souborném vydání plus doplňkové materiály jako je krátký úvodní komiks, fotky autorů z jejich tvorby (z rodinných archívů), náčrtky, původní náčrty obálek a články o autorech a jejich tvorbě. Jmenovitě články:
Scénář jednoho setkání
Walt Disney z Bobigny
It Is a Pity, ale tak ať!
Sedm let rozmýšlení
Čo je, Čo je? Že by Šavanové?
Naši předkové indiáni


Scénář
René Goscinny
Art
Alberto Uderzo
Barvy
Alberto Uderzo
Obálka
Alberto Uderzo
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-252-4579-8 (Albatros (Albatros Media a.s.))
978-80-252-4579-8 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
216 x 285 mm
Tisk
barevný
Váha
978 g
Stran
192
Cena
499 Kč
Originál
Oumpah-Pah Bind Up (Elex Media Komputindo, 2014)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.1.2020 08:51Indián Umpa-Pa v souborném vydání
    Tohle byla parádička na závěr, jak se říká. Nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, že to vyjde v kompletu a ani tenkrát mě v mých nácti nenapadlo, že Uderzo a Goscinny udělali něco jiného než Asterixe. Tenkrát jsem byl z Umpa-py totálně vyřízený. Dnes už je ten humor na mě trochu už úsměvný, za to ale jsem se mohl mnohem více soustředit na kresbu, inside jokes a reálie. To naopak vnímám kladně, i přes evidentní stylizaci a karikaturizaci. Jejich podání mi prostě sedí. Co mě mrzí je, že se dál nepokračovalo a série skončila po 5 příbězích. I přesto jsem ale z této kolekce nadšený a pořád mě baví číst. První díl je skvělý, ale je prostě rozjíždějící. Nejvíc mě bavily druhý a třetí příběh. Další byly také dobré, ale už neměli ten náboj a trochu se vlekly. Naštěstí to nestihne vadit či nudit, protože je prostor 30 stran na příběh a vše tím pádem funguje. Navíc to všechno se v podstatě děje v jednom sledu, takže máme dlouhý příběh o tzv. kapitolách a vcelku to prostě sedí lépe a proto se nakonec snižuji k hodnocení 4 hvězdy jako k celku, nejen vydavatelskému. Vše je krásné a potěšující a já se opravdu bavil, a i když už to není pro mě takové terno jako kdysi, pořád je toto velmi kvalitní dílo. Bonusy jsou skvělé a já znám další rovinu tvůrčího dua. Škoda, že něco takového nemá i Asterix ve svých integrálech. Je naprosto evidentní, co nastartovalo Asterixe a Obelixe. To co tady funguje, u nich v Galii funguje o to více.
  • kaylin
    Kniha "Indián Umpa-pa v souborném vydání" ukazuje skutečnost, že Goscinny a Uderzo byli velmi silný tým, který společně fungoval už od začátku. Přišli se zajímavými příběhy, ale hlavně se jim podařilo už od začátku bavit. A baví opravdu dobře. Je tu povedený humor a myslím, že se neztratil ani vlivem překladu. Bavil jsem se od začátku do konce a četlo se mi to skvěle. Tohle je komiks, který se snaží pobavit, o moc víc nejde, ale je to humor docela chytrý, což je pořád něco, co se dá ocenit. A nevadí, že sem tam jsou ty vtípky docela dětinské, protože i to k tomu sedí. A je vidět, že si Goscinny dělal rešerše a Uderzo s ním, prostředí i doba se jim povedly zachytit skvěle. Umpa-pa je postava, která v sobě měla další potenciál, ale holt Asterix a Obelix a další měli potenciál ještě větší. Lidem se líbili, takže dostali přednost. Přece jen, tihle dva autoři neměli nafukovací čas, a tak se věnovali tomu, co mělo větší příslib. I tak ale v komiksech v knize "Indián Umpa-pa v souborném vydání" dostáváme příběh, který je komplexní, relativně uzavřený a celkově se povedl. Skvělý odkaz dvou legendárních evropských autorů.
463