Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 4 další ukázky

Koupit
Vlad Tepes zemřel 14. prosince roku 1476. Tenhle příběh je o tom, co dělal pak.

Dva bratři vedou už od počátku světů svou nelítostnou válku, kráčí dějinami poháněni krví a ovlivňují osudy lidí i celý národů. Jedním z těch bratrů je neblaze proslulý Vlad Tepes, zvaný též Dracula. 14. prosince roku 1476 nabírá bratrovražedný boj na obrátkách. Věční upíři přecházejí z těla do těla, mění podobu, jenže ani oni se nedokáží odříznout od ostatních, nedokáží odolat emocím. A to jsou právě ty věci, které dokáží zabít i nesmrtelného.

Obsahuje původní dvě alba série Les chroniques de Légion, vydané nakladatelstvím Glénat:
Kroniky legie #01: Kniha I. (Les chroniques de Légion #03: Livre I, 2011)
Kroniky legie #02: Kniha II. (Les chroniques de Légion #04: Livre II, 2011)


Scénář
Fabien Nury
Art
Tirso, Mario Alberti, Mathieu Lauffray, Zhang Xiaoyu
Barvy
Mario Alberti, Mathieu Lauffray, Javier Martin, Zhang Xiaoyu
Obálka
Mathieu Lauffray
Lettering
Tomáš Neubauer
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
fantasy, historický, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7449-654-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
380 g
Stran
120
Cena
249 Kč
Originál
Les chroniques de Légion #01: Livre I, Les chroniques de Légion #02: Livre II (Glénat, 2011)
  • sedw
    Jsem celkem překvapený poměrně nízkým hodnocením. Není to tak dobré, jak jsem z popisu očekával a doufal, ale i tak jde o velmi solidní a dobře psaný příběh, kde se mi, na rozdíl od většiny, velmi líbilo střídání různých časových rovin a postav. Díky tomu jsem byl napjatý až do konce. Velmi pomohlo, že každé období kreslil jiný kreslíř, což mi pomohlo se v ději neztratit.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš8.12.2020 06:59Modrá CREW #13 - Kroniky legie #1, 2
    Má to svoje chyby (roztrieštená poviedkovosť rozprávania, kedy skáčeme naprieč postavami, kontinentami a stáročiami si vyberá daň), napriek tomu ma Kroniky legie 1 + 2 výrazným spôsobom zaujali pre zaujímavý nápad o Draculovi, prevteľovaní, toku času a bratovražednej vojne a jednak je to parádne nakreslené (na komikse sa podieľalo viacero skvelý mien, napr. transylvánsky úvod spáchal famózny Matthieu Lauffray z Dlouhého Johna Silvera).
  • Norri
    Norri mecenáš12.7.2020 00:59Modrá CREW #13 - Kroniky legie #1, 2
    Toto jsou skutečně originálně pojatí upíři. Dokonce bych řekl, že o upíry zde vůbec nejde, ač se hlavní postava ohání Draculovým jménem. Celkově jde o poměrně zajímavý nápad, ale jeho potenciál není plně využitý. Problém je dle mého v tom, že jde o prequel k sérii Já jsem Legie, odehrávající se za druhé světové války. A to ze dvou důvodu. Námět Kronik by vystačil na hodně dlouhou sérii, kdy každá kniha by byla věnována jinému vtělení hlavních hrdinů. To ale evidentně není účelem této série. Jejím účelem je zřejmě stručně a zábavně představit historii hrdinů série Já jsem Legie. Druhým důvodem, proč jsou Kroniky jako prequel problém je fakt, že to už z principu nemůže být uzavřené. Kroniky jsou prezentovány jako uzavřená čtyřdílná série. To je asi fakt. Pátý díl to asi nemá. Ono to totiž pokračuje v jiné sérii…
    Tentokrát mě ani moc nevzala kresba. Není to sice průser, ale moc mi to nesedí.
    Tento komentář je společný pro Modrou Crew #13 a #14.
  • VanTom
    Vzhledem ke čtyřem časovým liniím, ve kterých se příběh bratrovražedného upírského souboje rozbíhá, tak ani na konci 2. knihy nepřekračuje rámec "expozice". Která je ovšem výborně napsaná (a rozmanitě nakreslená) a skvěle se mi četla, slupnul jsem ji jako malinu. Na nepochopení či zmatení tady opravdu nic není.
  • perak
    Nějak úplně nevím, co si o tom myslet. Je to zatím jen v polovině, tak se mi hůře hodnotí. Má to být bratrovražedný souboj, ale zatím k žádnému boji nedošlo. Dějové linky probíhají v několika časových obdobích, ale přesný důvod, proč tomu tak je (pokud pominu, že to ukazuje bratry, jak přežívají v různých tělesných schránkách), jsem zatím nepochytil. Základní nápad mi přijde dobrý, tak jsem zvědav, zda potenciál bude využit, v první knize tomu tak nebylo, ale to ještě nemusí nic znamenat.
  • kaylin
    Kniha "Modrá Crew 13: Kroniky legie 1 a 2" nám představuje zajímavý náhled na Draculovu legendu, ale kdyby Fabien Nury neměl k ruce zajímavé kreslíře, kteří jeho svět oživili, nemá co nabídnout. Ano, je možné, že ten příběh někam spěje, je možné, že tu bude silná pointa, ale kniha "Modrá Crew 13: Kroniky legie 1 a 2" představuje dva sešit, které pouze otevírají děj a není na nich nic, co by dovedlo strhnout. Vlastně ani ta nová mytologie kolem Draculy není nijak moc zajímavá. Jednotlivé epizody skutečně slouží jen k tomu, aby se Dracula přesunul, nejsou nějak výrazně dotaženy do bodu, kdybyste si řekli, že chcete vědět, jak tenhle konkrétní příběh skončí, vlastně vám to bude celkem jedno. To je u příběhu na pokračování celkem problém, o to jsem ale zvědavější, jestli se Nurymu podařilo ve druhých dvou sešitech dosáhnout nějakého zajímavého zakončení. Zatím se to tak nejeví.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš24.1.2020 16:13Modrá CREW #13 - Kroniky legie #1, 2
    Tohle je společný komentář pro Modrou Crew 13 a 14… Fabien Nury jedním z mých nejoblíbenějších autorů evropských komiksů. Jeho díla, jako jsou: Jak vydělat jmění v červnu ´40, Zlato a krev, Silas Corey a Tyler Cross patří ke komiksům, ke kterým se rád vracím a vracet budu. Když tedy dala Crew do hlasování Kroniky Legie a tento komiks následně vyhrál, těšil jsem se na dalšího skvělého Nuryho, kterého jsem ještě nečetl. A bohužel, tohle je pro mne šlápnutí vedle! Nury mi prostě ve fantasy žánru moc nesedí a kvalita příběhu je na hony vzdálená výše jmenovaným komiksům. Po prvním dílu jsem si ještě říkal „OK“, tohle je jen rozestavení šachovnice a v dalším díle se to rozjede. Omyl, druhý díl postupuje přesně stejně jako ten první a když dospějeme k finále, měl jsem pocit obrovské prázdnoty. Problém nebyl ve skákání v časech a postavách, na to si brzy zvyknete i díky střídání kreslířů. Problém je, že mi všechny ty postavy a jejich osud byly naprosto ukradené. Pro mě tedy po scenáristické stránce nejhorší Nury, kterého jsem četl a trošku se obávám, že podobný názor bude mít více čtenářů a může to do budoucna zamezit vydání jeho dalších komiksů, které jsou do jednoho (tedy z těch co jsem četl) mnohem lepší než Kroniky Legie. Crew chtěla dát do hlasování fantasy, tak má fantasy, s tím nic nenadělám, ale jistou variabilitu nabídky žánrů mimo sci-fi a fantasy by to opravdu chtělo. Vždyť mimo ně vyšel jen výtečný westernový Hrobař… Tento komiks dost zachraňuje kresba, ač se mi tedy žádná krom úvodních stránek od Mathieu Lauffraye nijak zvlášť nelíbila. Škoda. Ale jak jsem řekl, budu doufat, že tohle nebude hřebík do Nuryho české komiksové rakve. Vážně by to k němu nebylo fér. Kroniky Legie si už ale nikdy nepřečtu…
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.11.2019 12:00Modrá CREW #13 - Kroniky legie #1, 2
    Kdybych si o tom vzadu nepřečetl o čem to zhruba je, abych vůbec věděl, jestli do toho jít, tak absolutně nemám páru o čem to je. Jo jasně Vlad Tepes, Drákula, jo jo, to chápu, ale dál co? Nějaký převtělování, mhm, jo jo, dál... zatím nic. Jak se tu psalo několikrát, oba díly jsou vlastně prologem. Seznamujeme se vším v rámci příběhu. Celkově to na mě nepůsobí nijak hloupě, ale taky mě to nijak nedokázalo přesvědčit, že prostě musím číst další díly. Oceňuji zajímavý nápad poprat se s tématikou Drákuly. Mezilidské osudy a i napříč staletími mají také zajímavý ráz, ale dost to jede na vlně penny dreadful příběhů (občas jsem viděl i seriál Sanctuary). Že se mění kreslíři podle epoch, jsem původně nevěděl, a bylo to pro mě příjemné zjištění. Nicméně při samotném čtení to bylo někdy matoucí, resp. matoucí v plynulosti čtení. Chápu logiku věci a ta tam patří. Jen jsem moc nedával kresbu s Gabrielou, to mě moc nebavilo. Jinak pro mě je to taková klasická Francie. Slušný střed. Uvidím co další díl, když už jsem to začal číst :-).
  • louza
    Celková premisa i zápletka v podobě souboje dvou bratrů asynchronně popsaného na ploše několika staletí v několika různých prostředích (s využitím různých kreslířů) je hodně fajn a jediné co zaráží je fakt, že se do poloviny příběhu jen rozmisťují figurky na šachonici a ušlapává půda. Ale už rozvržení scénáře napovídá, že autor možná tuší kam by se chtěl dostat a pokud se mu na konci podaří jedním mistrovským tahem propojit všechny rozjeté linie do mohutného epického finále, byla by Legie majstrštyk, které se v modré může postavit tak jedině Silver. Hodnocení je trochu sázka do loterie, ale já chci věřit že to autor zvládne. Má k tomu nakročeno velmi pěkně.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.10.2019 11:38Modrá CREW #13 - Kroniky legie #1, 2
    Moje oblíbená drákulovská tématika v několika zajímavých časových rovinách, které nejsou matoucí. Kresba je fajn.

    Celkový dojem: 60%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš25.10.2019 15:14Modrá CREW #13 - Kroniky legie #1, 2
    Po úvodných perfektne nakreslených stranách od Mathieua Lauffraya, ktorý sa mi veľmi zapáčil pri Johnovi Silverovi som mal s týmto komiksom problém. Nevedel som sa do toho dostať a zarazilo ma aj časté striedanie príbehov a kresličov. Hlavne Mario Alberti dostal veľmi nevďačnú úlohu, lebo jeho strany nasledujú hneď po tom peknom úvode a je viditelne o niekoľko levelov horší ako Lauffray. Nechytal som sa ešte ani pri treťom príbehu a potom sa to zlomilo. Na scénu nastúpil Tirso a jeho príbeh ma svojím tajomnom a atmosférou zaujal. Druhá polka komiksu mi prišla celkovo lepšia a zaujímavejšia a začal som sa celkom dobre baviť. Som zvedavý, čo prinesie pokračovanie.
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.10.2019 00:10Modrá CREW #13 - Kroniky legie #1, 2
    Prakticky souhlasim s Kazumakim. Pokud za to ten pribeh stoji (coz jeste neni jiste), tak by mu spis svedcilo souborne vydani. Kazdopadne pokud to ma ctyri knihy a ve dvou se deje prakticky jen jakysi uvod do deje, tak si uplne neumim predstavit, jak se to muze na stejnem prostoru nejak zasadne rozvinout a zajimave skoncit, ale sanci tomu dam. Hodnotit to ted je hodne osemetna vec, stejne jako hodnotit knihu v pulce. Hodnotim podle aktualniho dojmu, ale je pravdepodobne, ze to po docteni druhe pulky jeste prehodnotim.
    Prozatim tedy 60%
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš24.10.2019 21:11Modrá CREW #13 - Kroniky legie #1, 2
    Vlastně úplně nevím, jak bych měl hodnotit. Přijde mi, že jsem přečetl prolog k hlavnímu ději, který teprve bude následovat. Příběh pořád sleduje osudy postav (upírů), jež žijí nějaký život v těle nějakého člověka, načež se rozhodnou skonat a pomocí kontaktu s krví se zase převtělí, a tak to pokračuje dokola. Navíc se nejspíš skáče v prostoru a čase, takže teď z toho všeho mám maglajz a asi si to budu muset přečíst důsledněji, abych si to urovnal.
    Nicméně o jedinečnou kresbu se postarali čtyři umělci, z nichž každý má svůj styl a kupodivu se mi ono střídání zalíbilo, za což přidávám jednu hvězdičku.
    Myslím, že na celkový dojem budu ještě muset počkat s vydáním závěrečného alba.
7162942
Četl/a (93)
2Hitman3, 2scha, Balů103, Benny, ben_bella, Bubákolog, Cabal, calvin10, Cemino, charvos, Const.ex, cyboy, dajik, Dalistar, Darker, Darth Raelchi, davidek, Destiny666, Dzoglik, Filios dVekerec, Final, foudy, Fox01, frantisekcap1, Georgíno J., Hanussen, house192, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, JaggedSK, James, Jay-jay, jh666, jiskra, kallenved, kaylin, KdG, Killingjoke, kinak, Kouzelnik7, Kraken, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lord Baltimore, Martinb, Marty_von_Shit, Mercurio, mgeralt, mineralk, monte walsh, MP, namdnas, NecRoman, Norri, NylKasbri, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pechna, PeNNy, perak, petad, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, raenius, RaptoR, rooty, sedw, SickNail, Stara.kryta, start05, tacmud, terrordemon, trudoš, tukak, Valdaufinka, VanTom, vranakx, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(169)
2scha, Alfi, Azbest, BadBoy, Balů103, beanek, Benji, Benny, ben_bella, Berry669, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, Bubákolog, Buchtic, burzum, Cabal, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, charvos, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dalistar, davidek, Davispear , Deckard, Destiny666, desto, Dinik, dvory, Dzoglik, erik, faster86, fel68, felis, filemon, Filios dVekerec, Filip123, Final, Fox01, Fr3d_K, Future-Death, Garp, Georgíno J., gezic, Greyman, guseppe, hahahoho, Hanussen, Hawwwran, Horstik, house192, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, JackOneil, Jak, jakub186, James, jankie, Jay-jay, Jestrab2, jh666, jiskra, jjjirik, Joshua_T, kallenved, kapicka, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Kraken, lacoste, Lamahe, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, maco, Mamut12, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, Matio, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, MIKER65, mineralk, mirec, Mitak, mkolar, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Nightmare, Norri, NylKasbri, o2-waster, o2t2, OldaB, Olesh, Orbeek, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perak, petad, Poseidon1978, Radek Blacksad, radimisko, RadimNemec, raenius, RaptoR, Ricarderon, rooty, Saran, sedw, seezeethree, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, Stlucius, syon, t0mas, tacmud, Tarka Daal, Tialster, timek, Tomate, tomned, trudoš, Valdaufinka, valon, VanTom, vishnar, vranakx, Vrenn, Wasps, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
Chce (9)
Askalon, Blair, deadpool, delsemela, Draco nobilis, gwen666, Keenkeen, meffis, MonsterGyre
Shání (2)
buscheer, suricattaontheway