Koupit
JLA: Vyšší moc (Původně vycházelo od listopadu 2000 do ledna 2001)
Zvrat štěstěny... zvrat osudu... vyšší moc...
Kdysi bývali nejmocnějšími hrdiny světa. Teď, po takzvaném incidentu s černým světlem, jsou z nich lidé. Když všichni superhrdinové světa přišli o svou moc, kdo teď Zemi ochrání? A kdo, pokud vůbec někdo, to přežije?

The Brave and the Bold #30 (Původně vyšlo v červenci 1960)
Liga spravedlnosti přichází o svoje schopnosti díky androidovi Amazovi, který dokáže duplikovat a napodobit jejich moc.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií JLA: Act of God #1-3 a The Brave and the Bold (Vol. 1) #30


Scénář
Gardner Fox, Doug Moench
Art
David H. Ross (Dave), Mike Sekowsky
Ink
George Freeman, Bernard Sachs
Barvy
Benedikt Dimagmaliw
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7566-225-2 (BBart s.r.o.)
978-83-7566-225-2 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
570 g
Stran
192
Cena
269 Kč
Originál
JLA: Act of God (DC Comics, 1960, 2000)
  • Negan
    Průměr....jiné slovo tento komiks neoznačí lépe.Není to hrůza ani výhra prostě průměr.
  • Tony TwoDee
    Hrůza...zápletka zajímavá, ale už od začátku je celkem jasné, že snaha o psychologizaci se tu střetává s ukrutnou zkratkovitostí a ve výsledku prapodivném jednání postav. Všichni všechno vysvětlují jak v šedesátých letech, snaha o dospělejší příběh se tu bije se snahou o humor a nedaří se ani jedno. A takový Green Man s lebčičkami je už na hranici snesitelnosti, zvlášť když běhá v rozhalence a plácá přitom o kevlaru.
  • Spacecore
    Za mě nuda. Nápad, nebo námět je zajímavý, rozhodně se mi líbilo i jak se s tím hrdinové "poprali", ale samotný scénář mi přišel (na to, že je z roku 2000) už celkem dost zastaralý. Prostě to nešlapalo, bylo to zdlouhavé, samé myšlenkové bubliny, vysvětlování každého kroku a dějové linky byly únavné. Třeba Kyle Rayner je normálně celkem týpek a tady byl fakt na přes držku. Vyrovnání postav se ztrátou schopností bylo dobré, ale vše ostatní ne. Taky se nevysvětlil původ černého světla.
  • kaylin
    Komiks "DC komiksový komplet 74: JLA – Vyšší moc" má skvělou myšlenku, ale i v rámci "Elseworlds" se DC a jeho tvůrci příliš drželi při zemi a nechtěli zacházet až moc daleko. Myšlenky zde prezentované jsou dobré, jsou zde i zajímavé vývoje některý postav, ale z mého pohledu je to místy prostě moc vyměklé. Tady byl prostor pro to, aby se tvůrci rozšoupli, ale pokud je studio stále trochu drží zkrátka, nevznikne z toho až tak dobrý příběhy, jaký by mohl skutečně vzniknout. I tak se ale musí Dougovi Moenchovi nechat, že prezentoval zajímavé otázky v příběhu, který není špatně napsaný. A není ani špatně nakreslený. Stejně tak se mi líbí skutečnost, jak je vlastně všechno vysvětleno, respektive jak je řečeno, že někdy se prostě dějí špatné věci. Anebo špatné... Někdy se prostě dějí věci. A tak to je. Lidé, ať už normální, nebo upravení, se s tím musí smířit a buď se adaptovat, nebo padnout. Asi proto ten konec, aby tam ta naděje existovala.

  • hroubek
    Osobně jsem o této zápletce přemýšlel ještě před tím, než jsem četl tento komiks. Vždycky jsem byl zvědavý jak by se hrdinové s danou situací vyrovnali. A teď mám na svoje otázky odpověď. V první řadě se mi hodně líbí téma komiksu. Líbí se mi i jak je to zpracované. Hodně hrdinů si sáhne na dno svých sil, a musí změnit nejenom myšlení, ale i svůj postoj k světu a najít si v něm nové místo. Někdo to zvládne a někdo ne. Doug Moench dobře pracuje s psychikou stránkou postav, kteří byly zvyklý, že dokáží božské věci, a teď musí žít život obyčejných lidí. Moench to zpracovává velmi dobře. Tohle se mu povedlo. Bohužel se mu nepovedl pořádně vykreslit ten zbytek. Zaporácké plány, jejich myšlenky a motivace jsou prostě slabší. Hlavně se záporáci chovají jako banda malých dětí, kteří potřebují vodit za ručičku. Ten samotný konflikt na mě vůbec nefungoval. Alespoň fungovaly jednotlivé linky s hrdiny. Pohled na bezmocného Supermana, Wonder Woman nebo Green Lanterna stal za to. Vyšší moc je dobrý komiks, se spoustou zajímavých myšlenek a témat, bohužel nedokázal všechny dotáhnout k uspokojivému zakončení.
  • cyboy
    cyboy mecenáš24.10.2019 18:25DC komiksový komplet #074: JLA: Vyšší moc
    Superhrdinove prijdou o schopnosti? Jako fakt? Tak to je megahustej a krute originalni koncept!

    No, kdyz pominu tu treskutou neoriginalnost, tak se mi to ve finale celkem libilo a je celkem fajn, ze alespon zaver neni tak tupy jak obvykle v podobnych pripadech byva.
    70%
  • Doppelganger
    Rozjezd parádní, ale pak to začalo trochu drhnout a některé zápletky vyšuměly do ztracena - třeba Kyle Rayner, jehož zápletku budovali od samého začátku, aby pak byla utnuta bez nějakého zájimavějšího rozuzlení.
    Celkově však zábavné čtení, DC tyhle co by-kdyby příběhy umí.
491211
Četl/a (45)
2scha, Al0f0k, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, cyboy, dajik, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, duri, Georgíno J., hroubek, Hugin, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, kallenved, kaylin, Kiko, Knowho/Wullcann38, Lachvos, lantan1, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, NecRoman, Negan, Paldini, punisher, raenius, roswelll, Sagikkun, Schirru, Spacecore, Spike, Symbi, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, zlejzmrd
(162)
2scha, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, ArmadOon, BadBoy, Badgu.y1902, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, duri, Dzoglik, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, Georgíno J., gezic, Glumal, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kallenved, Karel Sec, KdG, kendor007, Kiko, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komiksák007, koudak89, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lobok257, malylada, Mamut12, Mariomichal, Matio, matty87, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perper, Piros0013, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, roswelll, Rumburaq, S313, Sagikkun, Sajmon, Schirru, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, timek, Tomasino79, Tomate, Tommar, tomned, trudoš, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xai, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdennanek, zlejzmrd
Chce (7)
Azik2586, deadpool, delsemela, Draco nobilis, Maty48, Premek, Sebastian the wise