Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Král je… mrtev?

Následkem šokující vraždy krále Atlantidy Arthura, kterého svět znal jako člena Ligy spravedlnosti Aquamana, se život v podmořském království radikálně proměnil. Atlantskou policii nahradili někdejší teroristé, velkou část teritoria drží pod kontrolou mafie a král Rath, který je odhodlaný učinit Atlantidu tak velkou, jak v minulosti ještě nikdy nebyla, má k dispozici arzenál smrtících zbraní a zacílil jej na svět na pevnině.

Ale atlantskými slumy v hlubinách, kam slunce nedosáhne, se začínají šířit zvěsti o rebelovi. O podivně povědomém hrdinovi, k němuž se připojila tajemná a mocná žena jménem Delfína, a který se stane klíčovým hráčem spiknutí předznamenávajícího občanskou válku! A když zvěsti o návratu krále Arthura dosáhnou i na souš, přísahá lady Mera ze svého exilu, že ho najde. Liga spravedlnosti jí však pomoct nedokáže. Otevře jí cestu do Atlantidy Mladý titán Tempest? A zjistí, zda je „Aquaman“ opravdu tím, kým se zdá být?

Obsahuje sešity série Aquaman (Rebirth) #25-30

Vyšlo v standardní brožované verzi, limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor) a speciální alternativní verzi s českou verzí obálky - v tomto případě od Miroslava Schönberga.


Scénář
Daniel Abnett
Art
Stjepan Šejić
Obálka
Stjepan Šejić
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-282-0 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
152
Cena
299 Kč
Originál
Aquaman #04: Underworld (DC Comics, 2018)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Aquaman #04: Na dně (paperback) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Aquaman #04: Na dně (Miroslav Schönberg) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Aquaman #04: Na dně (Black edice) (2019)
  • sedw
    Příběhově super pokračování předchozího dílu, které se v podstatě celé odehrává pod vodní hladinou. Jediné, co mi trochu nesedla, byla kresba. Přišlo mi, že Šejič začal první sešit naprosto parádně, ale v posledních číslech už kresba působila poměrně odfláknutě, jako by nestíhal. Takže mírný palec dolů za kresbu, jinak paráda.
  • ondra kenway
    Tohle je naprosto skvěle zvládnutý mainstream, ničím moc originální, ale velmi zábavné, navíc s tak dokonalou kresbou, že už kvůli ní dám 5 hvězd. Jen škoda, že Šejic kreslil jen tento díl a dál dělá už jen obálky.
  • hroubek
    Opět výborný komiks. Od scénáře až po kresbu. Dan Abnett skvěle pracuje s Aquamanem jako postavou. Takový vývoj v průběhu série. Pochopení, smíření se neúspěchem a poučení se z vlastních chyb. Je to radost číst. A to samé se týká i Mery, která je opravdu moc dobře napsaná. Kresba se mi hodně líbila a je to změna, na kterou je potřeba si zvyknout, naštěstí to netrvá dlouho. Samotný příběh je strhující, a velmi pěkně graduje a líbilo se mi vysvětlení proč se třeba nezapojí Liga nebo někdo jiný. Moc se těším na další díl.
  • Darth Raelchi
    Trochu nezvyk číst Šejiče po předchozích kresebně diametrálně odlišných knihách, ale pak to šlo. Navíc vzhledem k tomu, že se nacházíme v 9. kruhu, který má být temný a ponurý, se to k sobě hodí. Nevýhodou je častá zaměnitelnost postav. V Sunstonu to není moc vidět, protože máme většinou pár lidí v jedné situaci, většinou dva a sem tam i o trošku víc. Aquaman obecně nabízí širší paletu postav a opravdu jsem měl problém je rozeznávat. Příběh ze začátku působí moc DC-čkovsky, ale ve finále se to začne probouzet, až mě mrzelo, že to skončilo po 6 sešitech. Těším se na rozuzlení v další knize. Tohle je jedna z těch silnějších knih s Aquamanem. Dávám 4 hvězdy.
  • karl173
    Abnett a Šejić spolu vytvořili další povedený díl Aqumana a nemůžu si pomoct, ale tahle dvojice spolu tvoří velmi dobrý tým. Abnett své schopnosti předvedl už v předchozích knihách a neusíná na vavřínech a tak nám dává další díl " hry o trůny " pod vodou. Je stále zábavné to číst a rozhodně se těším na další díl. Šejić, ten pro změnu ukazuje svůj velký talent a svět pod mořem mu neskutečně sedl. Jsem velmi rád, že dostal za úkol nakreslit rovnou celý book. To se v dnešní době už moc v mainstreamu nevidí. Bral bych kdyby to bylo častěji. Nicméně tento díl připravuje především půdu pro ten další a tak si na rozuzlení budeme muset počkat. Zatím silné 4*
  • rewkon
    Tento komiks prostě funguje Abnett to nekomplikuje odkazy z starších dílů a dalšímu hloupostmi má fungující zápletku která je doplně v tomto díle hezkou kresbou .
  • cyboy
    Nemuzu si pomoct, ale ten Aquaman, ktereho jsem nikdo moc nemusel, se mi v tom Rebirthu vazne libi. Nekomplikuje se to totiz zbytecne nejakymi historickymi zapletkami a odkazy na desitky jinych serii apod. Diky tomu je to snadno stravitelny a pomerne dobre napsany komiks.
    Jo a vypada to, ze Rath skutecne dostane do drzky a pujde zase do kriminalu a to si proste nemuzu nechat ujit. :)
    70%
1616