Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Po uvedení seriálu na Netflixu se cenami ověnčená komiksová série vrací!

Gerard Way (My Chemical Romance, Doom Patrol) a Gabriel Bá (Two Brothers, Daytripper) si získali uznání na projektech, které nerealizovali společně, a nyní se konečně vracejí k další kapitole z bizarních životů členů bývalého dětského superhrdinského týmu. Sir Reginald Hargreeves, jenž čelil rostoucím počtům šílenců se superschopnostmi toužícími utkat se v boji s jeho zázračnými dětmi, přišel s ultimátním řešením. Jenže nyní se jejich minulost vrací, aby je strašila.

Obsahuje sešity série The Umbrella Academy: Hotel Oblivion #1-7 (říjen 2018 - červen 2019)

Scénář
Gerard Way
Art
Gabriel Bá
Ink
Gabriel Bá
Barvy
Nick Filardi
Obálka
Gabriel Bá, Nick Filardi
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, městská fantasy, parodie, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-780-3 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
745 g
Stran
200
Cena
599 Kč
Originál
The Umbrella Academy #03: Hotel Oblivion (Dark Horse Comics, 2019)
  • perak
    Zpočátku hodně rychlé střídání scén a jednotlivých protagonistů, takže jsem měl co dělat, abych se v tom zorientoval (a na první přečtení mi určitě i hodně uniklo). Čtení mne bavilo, ale když nad tím teď přemýšlím, tak bych asi nedokázal odvyprávět celý děj knihy. Což samozřejmě nemusí být chyba knihy, ale moje:). Každopádně po dočtení nemám tak spokojené pocity jako u předchozích dílů.
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore20.1.2020 14:43Umbrella Academy #03: Hotel zapomnění
    Z této série je toto zatím nejhorší, ale pořád to jde.
  • erik
    Po predchádzajúcich svižných knihách je tu prvýkrát zmätočný dejový bordel, ktorý sa tvári strašne závažne, ale je to len chaotický mišmaš. A aj tempo sa v tom rozhádzanom puzzle zasekáva. Pokiaľ chcete vidieť komiks, ktorý sa tak veľmi snaží vyzerať dospelo, až pripomína šesťročné decko imitujúce rodičov, toto je skvelá voľba.
  • Liborius
    Trochu složitější čtenářský zážitek, kdy se člověk musí ptát sám sebe, je Way takový génius, nebo jen pozér, který se snaží systematicky vybočovat? Ale když si člověk uvědomí, že tuhle rodinku vlastně už má rád, tak pochopí, že ať to Way myslel jakkoliv, de facto uspěl. Přesto se neposadím na zadek z toho, že jsem se musel pekelně soustředit, abych Hotel zapomnění vstřebal, tak nějak pochopil a až trochu samoúčelná složitost nedělá z ničeho perfektní dílo. Naopak, kdyby někde Way ubral a šel k čtenářovi trochu víc přímočaře, tak by u mě stoupnul, 7/10. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/umbrella-academy-3-hotel-zapomneni/
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.11.2019 12:13Umbrella Academy #03: Hotel zapomnění
    Subjektivně shledávám, že tato komiksová série si hraje na víc, nežli v ní skutečně je. Trochu nyní lituji toho, že jsem pro tuhle sérii hlasoval v letošních Goodreads nominacích, protože jediné, co mě na tom ještě baví, je kresba. V první polovině knihy je vám servírováno několik dějových linií najednou, po jedné či dvou stránkách se vám ve filmovém střihu míhají jakési zápletky, které u mě mají tu nevýhodu, že mě ani jedna vlastně nezajímá. Metodologicky to tedy je v podstatě zajímavé, řemeslně zdatně to opisuje jakýsi dějový oblouk, avšak obsahově je to k uzoufání prázdné, neb všechny tyhle nitky vedou jenom k jedné finální rubačce. Jak jinak. Z této série cítím neutuchající ambici postavit se po bok jiných slavných, moderních komiksových univers, což se UA vzhledem k prestiži asi povedlo, ale u mě to v mnoha směrech klopýtá.

    Celkový dojem: 30%
  • kaylin
    Komiks "Umbrella Academy 3: Hotel zapomnění" je skvělou ukázkou alternativního superhrdinského komiksu. A je to i skvělé pokračování prvních dvou dílů. Ale ta zběsilost, která je tu od začátku, mi prostě trochu vadila. Neorientoval jsem se a musel jsem se prvními dvěma sešity prokousat. Doteď jsem si jistý, že jsem poměrně velké množství scén nepochopil, nevím, kam si je mám zařadit. U prvních dvou dílů se mi to v takovém množství nestalo. Nejsem si jistý, jestli je chyba ve mně nebo v komiksu, ale minimálně by bylo lepší přečíst si všechny tři najednou. Třeba by se tam trochu toho světla dostalo a nějaké větší pochopení by se dostavilo. Jinak ale nemohu Gerardu Wayovi a Gabrielovi Bá nic moc vytknout, protože tohle je úžasně fantaskní jízda se zajímavým a originálním příběhem, které vás dostanou jak zvraty, tak i neuvěřitelně bohatou fantazií.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.11.2019 20:52Umbrella Academy #03: Hotel zapomnění
    Já asi furt nevím jak na to. Co dělám špatně... Všude jsou na to pochvalné recenze, seriál byl hodně dobrej a komiks pořád ne a ne cvaknout. Už jsem si říkal, že dvojka mi to naskočila dobře, a teď zase bum prásk dolů na zem. Totální chaos a zmatek a vůbec nevím o čem to bylo. Asi se to má číst hned po sobě nebo já nevím. Já z toho prostě nic nemám a moc jsem si to neužil. Dvojka je zatím pro mě vrchol Umbrella Academy. Tohle je takový mix všeho scifoidního a SF-ového. Jako bych četl Black Science od Image, akorát mě to tady aspoň nenudí, jen to tak rychle odsýpá, že člověk nestíhá hltat to všechno. Věřím, že v tom je víc, než se na první pohled zdá, ale já už jsem za určitou hranicí dávat něčemu takovému hlubší vhled. Jsem zastáncem toho, že určité věci mají být evidentní, zvlášť v literatuře fikce. Zase je dobré, že Gerard Way jede na vlně moderního scifi nebo SF a s tím se dá hodně dobře pracovat. Postvesmír je zajímavý koncept, který si zaslouží naší pozornost. Nevím, nevím. Pro mě slabší než dvojka.
  • cyboy
    cyboy mecenáš30.10.2019 02:12Umbrella Academy #03: Hotel zapomnění
    Tempo vypraveni je pomerne zbesile a strihy taktez, takze nez se rozkoukate, tak uz jste v jine scene. Spousta tech scen je opravdu zkratkovitych a navic kresba orientaci v deji a mistech taky moc nepomaha. Smysl knihy pochopitelny je, ale nemuzu se zbavit pocitu, ze mi x veci uniklo, pripadne jsem si je nedomyslel, nebo jsem si je nedomyslel spravne a citim kvuli tomu po docteni mirnou pachut. Prechozi dva dily se mi libily opravdu hodne a tento je dejove asi na stejne urovni, jen je ten dej vypraveny mnohem rychleji, zkratkoviteji a bohuzel misty i zmatecneji. Proto nemuzu dat plny pocet a zase jednou lituju, ze nemuzu dat pul hvezdy, protoze tohle je tak na tri a pul, ale tri jsou malo, takze to zaokrouhlim nahoru.
    Do dalsiho dilu kazdopadne pujdu.
    70%
215142
Četl/a (58)
AlmightyMates , anka, BadBoy, Benny, buscheer, Cabal, calvin10, cyboy, Darth Raelchi, Doppelganger, Draco nobilis, Final, Fox01, Georgíno J., Hades, IndyP, invape, James, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, John Wick, kadas97, kallenved, kaylin, kinak, kindanerd, Lachvos, lacoste, lantan1, Light, Lord Baltimore, malylada, Matthew, Mercurio, Mitak, namdnas, paulmuaddib, perak, Petr, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, Rinter, rooty, Scaleo1, schefik, Schimi85cz, start05, the.kasztan, Tony TwoDee, Troyoun, trudoš, tukak, vranakx, Zbysek2410, zgrywus
(91)
2scha, Alfi, AlmightyMates , anka, BadBoy, Benji, Benny, blackJag, bmc75, buscheer, Cabal, calvin10, Carnage, CSE_AC/DC, cyboy, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, faster86, Filip123, Fox01, Georgíno J., Hades, herbert, hugosnowden, hyba1991, IndyP, invape, Jak, jakub186, James, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, John Wick, kadas97, kallenved, kapicka, Karel Sec, kinak, Lachvos, lacoste, Lojza, Lord Baltimore, maara, malylada, Marvin, Matthew, Mercurio, Mikei, Mitak, MP, Mr.Plysh, mstefl, Norri, Olesh, Onkel 1928, Paldini, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, Petr, PH79, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, Rinter, rooty, Saran, Scaleo1, schefik, Schimi85cz, Sidi Santini, Skot, slothest, start05, suricattaontheway, tacmud, Tialster, Tony TwoDee, Troyoun, trudoš, Velkej šéf, vranakx, VskPrzk, xintax, yogi, Zbysek2410, zgrywus
Chce (17)
besikv, burzum, delsemela, DracoAn, Elnie, Fr3d_K, gumidekmedvidek, hahahoho, Himlik, Infarkt, Jimbeam90, Maty48, monty.cl, Nightmare, RedButton, Sikk, sleepless
Shání (4)
GeorgeeW, Jimbeam90, Nightmare, Šedo