Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Jedna z nejprodávanějších autorek podle New York Times Danielle Paigeová (Dorothy Must Die) a kreslíř Stephen Byrne přinášejí originální příběh Aquamanovy Mery, zachycující její první kroky na souši, stejně jako její první kroky hrdinky nebo zločince – kdy se musí rozhodnout, zda následovat své srdce nebo vražedné poslání. Podivuhodný příběh zkoumá povinnost, lásku, hrdinství a svobodu, to vše očima čtenáři oblíbené podmořské šlechtičny.

Vyšlo jako 1. svazek edice DC Young Adult - grafické romány

Scénář
Danielle Page
Art
Stephen Byrne
Ink
Stephen Byrne
Barvy
David Calderon
Obálka
Stephen Byrne, David Calderon
Lettering
Tomáš Neubauer
Překlad
Filip Škába
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
romantický, superhrdinský, young adult
ISBN/ISSN
978-80-7449-783-4 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
152 x 230 mm
Tisk
šedomodrý s odstíny oranžové
Váha
612 g
Stran
208
Cena
329 Kč
Originál
Mera: Tidebreaker (DC Comics, 2019)
  • karl173
    karl173 mecenáš18.4.2023 07:19Mera: Proti proudu
    Tak jsem si to konečně taky přečetl a to díky Pevnosti, přes kterou mě komiks i s časákem vyšel na 100,-. A to už stojí za vyzkoušení i když dopředu víte, že nejste cílovka. Zřejmě jako většina zdejších uživatelů.
    Věděl jsem tedy do čeho jdu a byl jsem připravený nesoudit. Bohužel ale po dočtení nemohu nebýt nekritický.
    Tam kde je kresba vcelku ok, tak příběh a způsob jakým je podáván mi už ok tolik nepřijde.
    Vše je příliš naivní, hloupé a byť se jedná o teen záležitost, tak to jakým způsobem tady fungují vztahy, za to by se nestyděl ani časopis Bravo a z toho co si pamatuji, jsme si dělali srandu už ve věku, kdy to pro nás bylo vlastně určené.
    Tak povrchní čtení jsem zkrátka dlouho nezažil. Bylo to až úsměvné.
    Škoda promarněné šance předat mladší generaci pro ně přizpůsobené, ale zároveň kvalitní čtení.
  • Alfi
    Alfi6.9.2022 22:58Mera: Proti proudu
    Mera: Proti proudu je v zásade princeznovská rozprávka pre trinásťročné dievčatá. Autorka si nedala námahu vymyslieť aspoň trocha uveriteľný svet pod hladinou - preto sa tam nosia dioptrické okuliare, postavy chodia po dne a vlastne všetko vyzerá ako na súši. Príbeh je hlúpučký a prevelice romantický. Radšej nehodnotím, nie som cieľovka - inak by to bolo za dve hviezdy.
  • Fry
    Fry admin8.10.2020 11:39Mera: Proti proudu
    Mera: Proti proudu - Podobně jako kolegové pode mnou už také nespadám do kategorie -teen, nicméně tomuhle typu komiksových příběhů fandím, jelikož každý má právo zvolit si svou vlastní cestu, i když by to znamenalo jít proti proudu. Mera není v tomto příběhu hrdinkou, protože by se tak narodila. Má ale příležitost se jí stát a je jen na ní jak se rozhodne ... Za mě 4*!
  • Lenny
    Lenny mecenáš16.11.2019 17:13Mera: Proti proudu
    YA mě příliš nebaví, díky popálení Batmanem: Náměsíčnicí jsem naštěstí věděl, co +- čekat. Něco funguje, něco strašně drhne. Celá xebelská kultura je souš přes kopírák, autoři asi byli vymyslet něco vlastního (nebo vykrást jiný aquamanovský komiksy). Moc se mi líbí barvy, kresba je vzhledem k cílovce příjemná. Je to vlastně DC disneyovka (po dvou dnech máme velkou světovou lásku) a já disneyovky rád, takže s přivřenýma očima tomu dám 3*.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.11.2019 12:32Mera: Proti proudu
    Tak tohle fakt ne. Když jsem to viděl u CRWE v edičáku, říkal jsem si, nesuď a buď otevřený. Dokonce jsem se i mrknul na kresbu a na první dobrou mě to i zaujalo. Podle mě DC restrukturalizuje svůj vydavatelský profil a tam kde je DC Black Label, tak asi u tohoto je to DC slaďák nebo DC Soapie :-). Nechápu vůbec smysl vzniku tohoto komiksu a co tím chtěl básník říct. Naprosto překopané pozadí nám známých postav za účelem říct co-o...? Přemýšlím koho by to tak mohlo bavit nebo zaujmout a napadají mě snad páťačky nebo šesťačky (kdo je vlastně cílová skupina - pro koho to je?). Hraje si to na strašnou dospěláckou a pořád dokola poslouchat, jak je někdo silný a skvělý se člověku přejí. Je to prostě ... už to mám ... DC Teenage Drama, ne vlastně DC Drama Queen! Na jednu stranu to chce říct, jak je žena silná, soběstačná a snad i emancipovaná, a na druhou stranu je to zase jen ta tátova malá holčička nebo tam malá princezna skákající na posteli (strašně si to protiřečí ve svých postojích a charakterových vlastnostech). Tohle by si zasloužilo tak 100 stran a ne 180. Vlastně se tam nic neděje, pořád se omílá dokola, jak někdo někoho zabije, úsměv, bum, a je všemu konec. Myslím si, že je to i na děcka dost pitomé a zaslouží si něco oduševnělejšího než takový prvoplánový rádoby genderově vyvážený příběh. Fakt ne. Ještě nedávám, že si scenáristka nedá ani práci stylizovat Xebel do originálnějších vod. Jsme pod vodou, jiný vývoj, jiná kultura, tak proč mi všechno připomíná to samé co je na Zemi. Takže o čem to vlastně bylo...?! Za kresbu dávám 2 hvězdy - ta mě bavila a kreslíř fakt umí. Zajímá mě jeho jiná tvorba.
  • cyboy
    cyboy mecenáš4.11.2019 21:21Mera: Proti proudu
    Hodne teen zalezitost, kde desne cool a nezavisla Mera udela naprostou a zcela bezduchou kravinu, ktera skoro zapricini valku, o ktere se ale vic mluvi, nez ze by se konala. Jinak je to hlavne o tom, jak je silna, nezavisla, ma svuj nazor a chce si jit svou cestou (aby spadla do nejtrapnejsiho klise a zamilovala se do prince) a taky si pak hodne vyleva srdicko s Arthurem.
    Tohle fakt neni pro me. Neni mi -nact, tupa a modni klise nesnasim a trpim genderovym handicapem.
    60%
23831