Ukázka
Ukázka
Jubilejní desátý svazek Klasických komiksů Marko Čermáka přináší vůbec poprvé souborné vydání všech částí kultovního seriálu, které Marko Čermák v letech 1968-1971 a 2009 podle scénáře Jaroslava Foglara nakreslil. Kniha je obohacena originálními ukázkami seriálových scénářů J. Foglara včetně jeho nákresů, Foglarovým nikdy nezveřejněným pojednáním z roku 1970 Jak se dělají Rychlé šípy a je doplněna ediční poznámkou k historii seriálu. Limitovanou část nákladu navíc doplňuje přiložený pamětní list k tomuto prvnímu soubornému vydání podepsaný Marko Čermákem, osm záložek s výjevy ze seriálu a pohlednici Rychlých šípů od téhož kreslíře.

Vyšlo jako 10. publikace ze série Klasické komiksy Marko Čermáka.

Scénář
Jaroslav Foglar
Art
Marko Čermák
Publicistika
Milan Lebeda (Alpín)
Redakce
Marko Čermák ml.
Žánry
dobrodružný, klubácký
ISBN/ISSN
978-80-87875-12-4 (Václav Vávra)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 305 mm
Tisk
barevný
Váha
861 g
Stran
120
Cena
399 Kč
  • Satan__666
    Satan__6665.4.2021 22:28Rychlé Šípy
    Opravdu dobrý doplněk k soubornému vydání od Olympie. Vše důležité napsal už Darth Raelchi. Z toho za sebe speciálně chválím nesjednocená neupravená originální záhlaví.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš9.1.2021 21:31Rychlé Šípy
    Tohle je prostě klasika a vždy jí bude. Kdo má vydání od Olympie to může v podstatě přeskočit a vystačí si s tím, co má. Já ta vzal jen z důvodů, že chci mít všech 10 knih Marka Čermáka od Václava Vávry pohromadě a nakonec jsem i rád, že jsem si tuto sbírku koupil. Jednak je tam skvělá předmluva, Foglarův rukopis o tvorbě komiksu Rychlé šípy, scénáře pro Marka Čermáka a nový příběh podle nepublikovaného scénáře samotného Foglara. Hodně přidaných hodnot. Dále, jsou tam překreslené příběhy Václava Junka a Jana Fischera, nebojte jen jeden a to s pytláky. Samotné příběhy nakreslené přímo Čermákem mají mnohem lepší kvalitu a barevnost, než ve vydání od Olympie a do toho je i hezčí záhlaví daných pokračování. Za mě super počtení a jsem rád, že mohu srovnat kresbu třech kreslířů. Nevěděl jsem, že Čermák něco dalšího překresloval. Za mě je to prostě fanouškovská záležitost ve slušné kvalitě.
4