Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Prostřednictvím tohoto komiksu vás bývalý městský písař Šimon Plachý z Třebnice († 1611) zve na nezapomenutelnou výpravu po zajímavých místech města České Budějovice.

Představí vám nejen po generace tradované příběhy, ale doplní i hodnověrné informace o místech a událostech, o nichž se pověsti zmiňují. Tak neváhejte a ponořte se do vyprávění Šimona Plachého, na jehož konci se také dozvíte, jak krutý osud našeho milého průvodce stihl…

Scénář
Michaela Trnková
Art
Hana Jinderlová
Žánry
historický, mytologický, naučný
ISBN/ISSN
978-80-7232-488-0 (KOPP)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
černobílý (odstíny hnědé)
Stran
64
Cena
199 Kč
  • kaylin
    kaylin9.11.2019 21:06Českobudějovické pověsti
    Na knihu, nebo vlastně sešit "Českobudějovické pověsti" jsem se docela těšil a musím říct, že jsem rozhodně nebyl zklamaný. Duo Trnková a Jinderlová odvedly dobrou práci, i když je skoro škoda, že je to tak krátké. I tak je ale skvělé, že se jim podařilo tento komiks vytvořit. Navázaly tak na spolupráci na komiksu "Karel IV. - Cesta na císařský trůn", u níž bych skoro přemýšlel, že bych si ji také sehnal, ale "Českobudějovické pověsti" mě přece jen zajímaly i proto, že to je o něčem, co je mi blízké. A v tomhle směru nepřišlo zklamání. Jasně, je pořád co zdokonalovat, ale i tak je to příjemná ukázka toho, jak předávat staré pověsti. Forma je zajímavá a čtení není nijak komplikované a bude čtenáře bavit. Jasně, je to čtení na chvíli, ale jsou zde historické a faktografické informace, od kterých je možné se případně odpíchnout, pokud by chtěl člověk vědět více.
21