Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Noc je stále temnější!

Invaze do naší reality se už nedá zastavit. Batman zmizel v temném vesmíru. Ve světě stvořeném z našich obav a strachů. Zbývající členové Ligy spravedlnosti jsou postupně eliminování v boji proti příchozím z temného vesmíru – Temným rytířům.

Kdo vlastně jsou tihle vražední Batmanové? A jaké špatné Batmanovo rozhodnutí je stvořilo? Tomu je věnovaný druhý díl třídílné uzavřené série, která představí sedm nových smrtících padouchů a otřese základy vesmíru DC.

Obsahuje sešity sérií Batman: Red Death, Batman: Murder Machine, Batman: Dawnbreaker, Batman: The Drowned, Dark Nights: Metal #3, Batman: The Merciless, Batman: The Devastator, Dark Nights: The Batman Who Laughs a Batman: Lost

Scénář
Daniel Abnett, Sam Humphries, Scott Snyder, Frank Tieri, Peter J. Tomasi, James Tynion IV, Joshua Williamson
Art
Greg Capullo, Tony S. Daniel, Carmine Di Giandomenico, Riccardo Federici, Jorge Jimenez, Tyler Kirkham, Doug Mahnke, Francis Manapul, Yanick Paquette, Riley Rossmo, Ethan van Sciver, Philip Tan
Ink
Carmine Di Giandomenico, Riccardo Federici, Jonathan Glapion, Jorge Jimenez, Tyler Kirkham, Francis Manapul, Jaime Mendoza, Danny Miki, Yanick Paquette, Riley Rossmo, Ethan van Sciver, Philip Tan
Barvy
Rainier Beredo (Rain), Nathan Fairbairn, Francis Manapul, Tomeu Morey, Francesco Plascencia (FCO Plascencia), Ivan Plascencia, Arif Prianto, Wil Quintana, Alejandro Sanchez, Dean White, Jason Wright
Obálka
Francesco Mattina
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Jana Balharová, Filip Gotfrid
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-785-8 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
892 g
Stran
248
Cena
769 Kč
Originál
Dark Nights: Metal: Dark Knights Rising (DC Comics, 2018)
  • sedw
    Po minulém díle překvapení, protože jednotlivé příběhy o temných Batmanech byly opravdu dobré. Sice žádná pecka, ale opravdu zábavné a originální. Zbytek knihy ale opět slabé.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš28.6.2022 17:23Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Úctyhodne robustný komiks. Nielen počtom strán a tvrdou väzbou (a prebalom), ale i množstvom postáv a dejových línií. To samozrejme automaticky neznamená, že je to plus. Niekedy je to proste len chaos. Obávam sa, že je to i prípad Metalu 2. Kým jednotku s prižmúrenými očami zvládal aj „bežný“ batmanovec, pokračovanie je fakt určené len hardcore geekom. Zem 0, Zem-52, Zem-99, Zem-32, Zem-2 a do toho mohutné skoky nielen v priestore, ale i čase a samozrejme alternatívnych svetoch. Super je, že niektorí „Batmani“ vyzerajú ako nočná mora Clivea Barkera. Skvelý je samozrejme Batman, ktorý sa smeje (a jeho „psy“ na reťaziach). Akonáhle sa tempo raz za čas upokojí, je to paráda. Väčšinou sa však neupokojí. Čím viac sa tu toho deje, tým je to väčší neporiadok. Cítil som sa ako keby ma zobudili uprostred noci, zaviazali mi oči, odviezli ma do lesov a nechali ma tam s tým, že buď prežijem alebo ma zožerie medveď. Pod 3* každopádne nechcem ísť, na to je Metal 2 príliš robustný, veľkolepý. Na strane druhej, ak sa všeobecne hovorí, že je to náročné čítanie, nepovedal by som, že je to myslené nejak extra pozitívne. Náročné čítanie je to skrátka preto, že na jeho pochopenie treba mať načítanú tonu vecí a vyskytuje sa tu toľko detailov, až vás z nich rozbolí hlava. To ale samozrejme neznamená, že je to kvalitne napísané. To v tomto prípade znamená jednoducho iba to, že na to treba mať načítanú tonu iných vecí a že to obsahuje toľko detailov, až vás z nich rozbolí hlava. Od istého bodu toho (všetkého)na mňa bolo tak veľa, že to šlo len jedným okom dnu, druhým von.
  • Norri
    Norri mecenáš24.5.2022 23:33Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Mám rád Batmana jako detektiva. Mám dokonce rád Snyderův run. Ale jakmile Batmaní příběh začne sklouzávat k mytologickým šílenostem s temným bohem, k temným dimenzím a k cestování v čase, tak je to pro mě konečná. Proto mě série “Temné noci - Metal” nebaví. Možná to mají autoři ďábelsky chytře vymyšlené a pečlivě dlouho dopředu promyšlené. Možná geniálně propojují podivné události z celé batmanovské historie. Pro mě je to překombinovaný slepenec.

    Je pravda, že tato druhá kniha je o něco málo lepší než ta první. Je méně chaotická. Někde v půlce mě to dokonce přestalo nudit a začalo mě zajímat, jak to bude pokračovat. Dlouho mi to ale nevydrželo. Jednoznačným vrcholem knihy je příběh hlavního záporáka - Batman který se směje. Je docela děsivý a je moc pěkně nakreslený. Kresba vůbec je silnou stránkou této knihy. Kreslířů je zde celá řada a většina odvedla dobrou práci.
  • hroubek
    Druhý díl podle mě funguje o dost lépe, než první. A to z jednoho prostého důvodu - dostáváme odpovědi. Konečně je nám ukázáno, co se vlastně děje, jak se to stalo a taky proč. Samozřejmě nedostaneme všechny odpovědi, jelikož pak by nemělo cenu číst další díl. Nicméně to není tak roztříštěné a čte se to dost dobře. Zvláště, když se nám představuji alternativní Batmani a jejich temné světy. Tady si scénáristé hodně vyhráli a ukázali nám, že hrdinové může velmi snadno padnout pokud víte, jak na ně. A to Batman moc dobře ví. O to více, ta porážka bolí. Z mé strany spokojenost a doufám, že mě další díl hodně sedne.
  • Good Games
    Good Games mecenáš15.3.2021 18:03Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Temné noci – Metal: Temní rytíři je taký typický druhý diel trilógie. Hlavný príbeh sa tu takmer vôbec neposunie, ale za to tu nájdete dostatok zaujímavých bočných príbehov a súbojov, v ktorých sú predstavovaní temní rytieri a každý z týchto temných Batmanov má chuť zabíjať. Štýl kresby sa mení každých pár strán, striedajú sa aj scenáristi a síce tu kvalita tak trochu kolíše, ako celok je to dostatočne pestré a pútavé. =►Celá recenzia◄=
  • MignolaMoore
    MignolaMoore10.2.2021 12:06Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Po váhavém prvním svazku si autoři přestávají brát servítky a masakrují batmanovský charakter ze všech možných stran. Atmosféru má příběh hustou a hluché místa oproti první části jsou minimální. Závěr knihy je působivé zahloubání nad Waynovou minulostí a originy, každého jednoho temného rytíře šikovně vymyšlené. Občas se člověk v zěch X zemích ztrácel, ale celkový dojem to nijak zvlášť nenabourávalo. No, a slyšel sem, že v třetím svazku se snad objeví Sandman. Mininálně v první knize, ve výčtu postav, byl zmíněný Sen. Že by se čtenáři ukázal vztyčený prostředníček po gaimanovsku a celé to byla "jen" Batmanova noční můra?
  • tom173
    Druhý díl mi sedl mnohem více než ten první. Kresebně je to ucelenější. Tempo se hezky stupňuje a jednotlivé originy temných rytířů srší skvělými nápady. Nejvíc jsem si užil Merciless, Dawnbreaker a hlavně teda - Batman, který se směje. Démonický záporák, který překvapuje brutalitou se tady s tím opravdu nepáře. Snyder přišel se zajímavou myšlenkou - Jokerovo šílenství a násilí bez zábran v kombinaci s Batmanovým geniálním a racionálním mozkem. Výsledkem je magor, který by měl hrdinům pořádně zatápět. Uvidíme co třetí díl, rozehráno je to moc hezky. Už teď ale vím že si to celé budu muset dát ještě jednou, abych pobral všechny detaily, nejlépe s načteným sovím tribunálem a městem. Vydání je opět super, knížka vypadá luxusně, potěší pár vysvětlivek z historie a luxusní obálky jednotlivých sešitů.
  • Matthew
    Co by kdyby....musim rict ze ty originy me bavily. Sice dej posouvaji vpred minimalne, ale nudit se u toho clovek nebude.
    Snad nektery BadBatman prezije do budoucna. Jako padouch do serie by byl urcite fajn

  • Mleako
    Mleako mecenáš25.3.2020 09:56Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Je to přitažené za vlasy a je to jen další způsob, jak vytvořit zlé verze členů Justice League, ale temní rytíří jsou cool a jejich originy mě bavily a celkově to má lepší tempo než první kniha.
  • SNUFKIN
    Misty pekna kresba, ale jinak absolutni utrpeni. Neco tak zmatecneho, zbytecneho a po strop preplneneho nesmyslnymi vetami a vykriky jsem hodne dlouho necetl.
  • Palebras
    Skoro celý druhý díl pojednává o vzniku Temných rytířů. Já musím říct, že mi tohle absolutně nevadilo. Není potřeba znát tunu věcí okolo. Což je pro našince jen a jen dobře. V normálním případě bych hodnotil plným počtem, protože tenhle díl z trilogie mi přijde jako nejlepší, ale tohle téma týkající se všech možných a nemožných vesmírných peripetií v lásce úplně nemám. Proto jednu hvězdu dolů. Každopádně se jedná o opravdu kvalitní kousek, který jsem přečetl snad za jeden večer a fakt jsem se bavil.
  • Spacecore
    Spacecore26.1.2020 17:24Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Minule mi tie-iny přišly slabé, ale tady tomu naprosto dominovaly! Nejen, že se Snyder dostal do elitního klubu scénáristů Krizí, ale vypadá to, že se rovnou katapultoval do all-star týmu kam osobně řadím Johnse a Morrisona a to hlavně pro jejich nadšení s jakým píšou. Baví mě, když je autor fanoušek, který vymýšlí příběh, jaký by chtěl číst on sám a tudíž i ostatní fandové. Já naprosto chápu, že naváznost tohoto na Rebirth je nepodstatná a funguje to spíš na pevných základech celé DC kontinuity, kdy je třeba načíst trojici Crisis, Multiversity, Snyderův Batmaní run a mnoho dalšího, ale pokud to máte najetý, pak je to naprostá lahůdka. Vidět Supermana cestovat pomocí N-tého kovu a Zdroje rychlosti do Fantomové zóny, která má sousedět s Temným multivesmírem...? Páááni, to dává naprostý smysl! A je to bomba! To je přesně to, co chci číst a dostává se mi toho méně, než by mělo! Ač druhou knihu psalo hodně autorů, kredit patří Snyderovi, že přišel s takovýmto hardcorovým eventem, kde se mísí oddanost DC vesmíru s odvahou napsat něco nového a vcelku drsného! Začal jsem s jeho tvorbou celkem nešťastně, kdy mě jeho věci, které jsem četl jako první fakt nebavily, ale run Batmana, Metal a nová Justice League řada jsou pecky, které ho řadí do A tieru. Tohle jsem si fakt užil od začátku do konce a spíš se divím, že to ještě nikoho nenapadlo přijít s tím vším dříve! Ač vím jak to celé dopadne, těším se na cestu do finále!
  • rewkon
    I když je většina toho to dílu založena na originu každého Batmana z temného vesmíru tak mně to bavilo a kresebně to bylo taky super .Celkem tenhle díl fungoval lépe než první .
  • karl173
    karl173 mecenáš28.12.2019 17:15Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Druhá kniha Metalu byla pro mě mnohem uchopitelnější než ta první a i díky tomu jsem si to mnohem víc užil. Samozřejmě jedním z důvodů proč tomu tak bylo, je to, že jsem už více rozuměl temnému vesmíru a oč v tomto příběhu jde. Tím důležitějším důvodem, ale bylo spíše to, že zde víceméně sledujeme hlavně přetvoření různých světů do temné verze a zrození temných Batmanů. Což mne osobně bavilo nejvíce. A poslední sešit Batman: Lost je skvěle poskládaný a dobře využívá několik známých událostí Batmanovské historie. Bohužel nejslabší sešit je zrovna ten jediný z hlavní řady, který tu je. Což mě dost zaráží a trochu se strachuji, že závěrečná kniha bude stát za nic. Nicméně tato kniha je opravdu povedená. Zajímavé světy, temné příběhy a skvělá kresba. Za mě naprostá spokojenost. S odřenýma ušima, ale přece, za 5*
  • Spike
    Tak druhá část Metalu je za mnou. Nutno říct že oproti první jde o takové zvolnění, co se děje týče. Většinu knihy zabírají origin story jednotlivých alternativních Batmanů a i když každý je trochu jiný, když to přečtete naráz nejde se zbavit pocitu opakování 7x toho samého, jen s obměnami. Nejsem si jist že každý ze záporáků v závěru dostane tolik prostoru aby to obhájilo ten, co dostal v této knize. Ale jinak jo, čte se to dobře, nejvíc mě bavil Merciless, Devastator a Batman, který se směje. Na toho jsem se těšil nejvíc a jeho origin mě zajímal, možná bych ho i rád viděl víc dopodrobna a s výraznější kresbou, ale co. Ať už celý Metal dopadne jakkoli, jedno se Snyderovi musí nechat - vymyslel skvělého, zapamatováníhodného záporaka. Jasně, vlastně jen upgradoval Jokera a vizuálně ho smíchal s Batmanem a Judge Deathem, takže o nic originálního nejde, ale prostě je to postava co působí dobře a člověka zajímá a moc nových výraznějších padouchů z poslední doby si nepamatuju, takže za to určitě palec nahoru. Co se kresby týče, nejvíce zaujmou známá jména, Greg Capullo, Tony Daniel a Ethan Van Sciver, všichni tu mají po jednom sešitu. Zbytek je mainstream standard. Co se toho mála z posunutí příběhu týče, pořád to vypadá zajímavě a pořád je to typicky snyderovsky překombinované. Víc prostoru zde má Superman a o to víc zamrzí, že jeho sérii tu prostě Crew ani BB Art nevydává...
    Psal jsem to už u prvního dílu, ale tohle pojetí Batmana jde mimo mě. Snyder mi zde začíná nebezpečně připomínat Granta Morrisona s tím, jak bere všechny možné prvky z minulosti a různé si je skládá jak se mu to hodí a aby mu to zapadlo do jeho nově vymyšlené mytologie či co... Ne, vážně nevěřím tomu že takhle to měl vymyšlené už od začátku, a to že z Batmana dělá něco kolem čeho se točí celý vesmír, vždy bylo všechno předurčené atd... Sorry, ale tohle není ten Batman kterého si chci číst. Jediné co mě v tomhle směru potěšilo je odkaz na komiks Temný rytíř, temné město, který i u nás kdysi dávno v sešitech vyšel, a zde to propojení nedrhne. Ale celkově se mi Snyderovo pojetí už vzdaluje, scénárista je to pořád dobrý, má nápady, psát umí, ale prostě vidí Batmana jinak než ho mám rád já. Postupně mi to začalo být jasné už v průběhu jeho New 52 runu, teď už není pochyb. I tak se ale těším na závěr Metalu, i když je mi jasné že budu u něčeho kroutit hlavou, přeci jen tenhle event nahodil dostatek potenciálu na to, aby to pořád mohlo být dobré. 6/10
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.11.2019 12:05Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Mě to bavilo. Spokojenost. Ukázat různé typy Batmanů po vzoru jeho JLA parťáků pobavilo. Ano, je to ve své podstatě naprosto stupidní a přitažené za vlasy - to všechno kolem Batmana a že on je pupek vesmíru. Když si ale odmyslím tento akt přitaženosti a pastiche, tak samotný příběh v rámci sebe má logiku a odsýpá parádně. Dobře se to čte, příjemně se buduje napětí a jelikož je to event, crossover a s mírným přesahem do drsnějších vod, sám cítím, že to nemusí končit dobře. Ano, je to DC a asi to skonči šablonovitě, ale už jenom to, že to na mě tak působí jsou plusové body. Dlouho mě nový Batman tak nebavil, jak tady. Kreslíři a kresba celkově mě bavili, vyjma Capulla, ten už mě fakt nebere. Strašně se mi okoukal. Ze samotné série Metal tady přitom moc není (jen sešit č. 3) a i tak ta introspekce a charaktery, jak se chovají ve vyhrocené situaci, jsou napsány parádně. Vše tady toto píšu z pohledu mainstreamu. Určitým komiksovým klasikám a i klasikám z řad Batmana to nesahá ani po kotníky, ale v rámci moderního mainstreamu mě to baví a je to fakt parádní jízda.
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger8.11.2019 08:24Temné noci - Metal: Temní rytíři
    O trochu lepší než Temné noci - Metal, ale pořád žádná sláva. 60%
  • cyboy
    cyboy mecenáš7.11.2019 21:37Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Asi do pulky jsem si rikal, ze je to lepsi, ale druha pulka to zase zabila. Posledni dil (teda doufam, ze posledni) si asi koupim, protoze na tenhle event se urcite bude zase x let odkazovat, ale pravda je, ze zatim me to fakt nebavi.
    60%
1529154
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.11.2020 14:21Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Díky, kluci. Myslel jsem si, že mám vadný kus a teď je zřejmé, že pouze já. Pokusím se dál řešit s JP. ;)
  • trudoš
    trudoš editor18.11.2020 14:17Temné noci - Metal: Temní rytíři
    lantan1 a Milo_Harwey: Sorry za nepochopení, už mi došlo, která bije. Každopádně ani mě se do téhle kapitoly černobílé stránky nedostali.
  • lantan1
    trudoš: Poslední sešit v této knize se jmenuje Batman: ztracený - Batman: Lost (neplést se Zatracení)
  • trudoš
    trudoš editor18.11.2020 13:40Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Milo_Harwey: Po konci příběhu mám "Dějiny zakuté do kovu", následuje "Galerie alternativních obálek" a pak "Kresby tužkou a inkoustem" obsahující čtyři černobílé stránky bez textu přímo z Temných rytířů. Vypadá to, že do mého exempláře si "Batman: Zatracení" cestu nenašel.
  • lantan1
    Milo: Batman Ztracený mám komplet v barvě. Obálky na konci pouze 1 černobílá, 1 černobíločervená a na konci pár černobílých stránek jako kresba tužkou.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.11.2020 11:53Temné noci - Metal: Temní rytíři
    SSP - nejdřív jsem myslel, že je to schválně kvůli atmosféře, ale asi vada prostě...

    Muzete se prosím někdo podívat, zda máte v knize totožné nebo podobné "poškození"?
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum17.11.2020 20:36Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Milo_Harwey: Neřeknu, protože to doma ještě nemám (ale P Š T, děti, napravím to), ale v originále to není. Nejspíš došla barva v tiskárně.

    Ale nepíšu proto, abych ti odpověděl a nic ti nesdělil, ale měl bych na Tonyho Scarface Montanu (a na další nakladatele taky, ale ti jsou schovaní za bukem a nekomunikují) prosbu, zda by bylo možné, třeba jen formou upozornění na webu, Facebooku atd., u takovýchto zvláštností, které jsou úmyslem, například převrácené stránky u Sovího tribunálu, změna přítomnost - minulost (pamatuju na dopis čtenáře ohledně Loba ve stylu Gaunerů, kde měl ty přechody za chybu tisku), dopředu dát vědět lidem, aby měli jasno, zda mají zmetka, nebo se mohou v klidu ukájet nad komiksem, aniž by měli pocit, že jsou úchylní.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš17.11.2020 19:58Temné noci - Metal: Temní rytíři
    DOTAZ!!! na konci verze moji knihy mám čb stránky, vždy ob jednu dvoustranu včetně obálek na konci. Zhruba poslední pětina části Batman ztracený a dal. Je to vada u všech knih nebo jen já mám tu čest? + Asi dost blbej dotaz : ale předpokládám, že to není schválně? ;)
  • Spacecore
    Spacecore9.11.2019 15:56Temné noci - Metal: Temní rytíři
    No jo, Bažináč 52 je od Snydera vlastně.. taky dobrý (y)
  • Fimi
    Fimi mecenáš9.11.2019 08:01Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Já tedy od snydera mohu doporučit Gates of Gotham, Batman Black Mirror, Swamp thing, American vampire, Wytches, Severed
  • Spacecore
    Spacecore9.11.2019 07:31Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Ono se v Lize restartuje úplně všechno asi, jak nikdy předtím, to se nebojte. Právě vyšlo číslo 35 a chýlí se nám to ke konci celé a je to fakt velká událost epicko galakticko multiversální úrovně. Jinak souhlasím, že se mi od Snydera líbila jen ta New 52 řada Batmana a pak nová Liga, jinak jsem mu v ničem na chuť nepřišel. A na Metal se teprv chystám.
  • cyboy
    cyboy mecenáš8.11.2019 22:11Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Fimi - tak to jsem zvedavy. Liga po Johnsovi a Rebirthu potrebuje resuscitovat.
  • Fimi
    Fimi mecenáš8.11.2019 16:12Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Cyboy on ještě právě snyder po Metalu a Batman Who laughs píše novou ligu která je super, lepší než rebirth a new 52, crew ji snad po rebirthovske vydá.. Konečně po delší době dobrý snyder s tou ligou
  • cyboy
    cyboy mecenáš8.11.2019 15:47Temné noci - Metal: Temní rytíři
    To je jak vybirat mezi pesti a dratem do oka. Me se od Snydera libila jeho NEW 52 serie. Vsechno potom je o dost slabsi a podle me mu to dali delat hlavne kvuli uspechu ty 52, nicmene nikdo nedokaze prichazet s dobrymi napady behem tak kratke doby. Spis mu meli dat uplne jinou serii, mozna ho nechat vyradit na necem v Dark Horse nebo tak neco a pockat az ho napadne neco opravdu dobreho.
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger8.11.2019 12:32Temné noci - Metal: Temní rytíři
    All-Star má skvělý 2 a 3 díl. I jednička byla celkem fajn až na odfláknutou Romitovu kresbu.
    Metal zatím noc moc, ale čekám na jaký bude další díl. Problémem ale je, že je to moc drahý a moc se to nevyplácí.
  • jh666
    Rozhodně Metal. Z All-Stara se opravdu hodně líbilo jen číslo s Ivy a docela ušel poslední book. Metal není dokonalej, ale je aspoň zábavný.
  • Fimi
    Fimi mecenáš8.11.2019 12:12Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Co se vám líbí více od snydera, Temné noci nebo jeho All star Batman?
  • Fimi
    Fimi mecenáš7.11.2019 22:49Temné noci - Metal: Temní rytíři
    Cyboy hlavně příští rok určitě vyjde Batman Who laughs a pak nová Liga od Snydera a ta odkazuje na toto
Četl/a (97)
2scha, adam, Al0f0k, AlmightyMates , Ash Pointak, Benny, Blackhand47XD, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, Carnage, CHester Turner, Cinema Ranger, ConanVJ, cyboy, dajik, Darth Raelchi, dbar, Doppelganger, duri, Erich, farnhajt, faster86, Fox01, furunkl, Georgíno J., Good Games, Hanussen, hroubek, Hugin, invape, Ivan Kucera, Jack, JaroKakashi, jh666, Kaaos, kadas97, karl173, Khagrael, Kiko, kindanerd, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, LookAss, Madao, Martinb, Matthew, Maty48, me, Mercurio, michaldca, MignolaMoore, Mleako, MonsterGyre, MP, Mr. Baboon, Mrlah, namdnas, Norri, ondra kenway, opytz, Pafouk, Paja78, Palebras, pearlxjam, petrik1710, Petrisko911 , Poniczech, Poseidon1978, PumpingArrow, punisher, raenius, rewkon, roswelll, S313, schefik, Schirru, sedw, Sick666, Sikk, slavik38, Spacecore, Spike, taidana, Tiba, tom173, Tony TwoDee, trudoš, tukak, utresyby, Václav Mikula, w3cMarkus, Wiw, Zbysek2410, zlejzmrd
(140)
2scha, adam, adam.ra, Alfi, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, BadBoy, Benny, Blackhand47XD, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Caylen-Tor, Cever, CHester Turner, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, dbar, deefha, Denis, desto, Doppelganger, duri, dvory, Er.Nest, Erich, erik, farnhajt, Filip123, Flowtek, Fox01, FumarEnPipa, Georgíno J., Goeger-Devil007, Hanussen, hellblazer, herbert, Horstik, hroubek, Hugin, hugosnowden, hyba1991, invape, Jack, JackOneil, Jak, James, JaroKakashi, jeanbaklajean, jh666, Kaaos, kadas97, karl173, kendor007, Kiko, Lachvos, lacoste, listr, LookAss, luky.kuky10, Madao, malylada, Mamut12, Martinb, Matthew, Maty48, mcezik, me, Mercurio, merhyx, michaldca, mikado, Mitak, Mleako, MonsterGyre, MP, Mr. Baboon, Mr.Plysh, Mrlah, NecRoman, numira19, OldaB, Olesh, opytz, Pafouk, Paja78, Paldini, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, perper, Petrisko911 , PH79, Poseidon1978, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, rewkon, Roiser, roswelll, Saran, schefik, Schirru, Sick666, Sidi Santini, Sikk, Skot, slavik38, slothest, Spike, suricattaontheway, tacmud, taidana, terrordemon, Tialster, Tiba, tom173, Tommar, tomned, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, utresyby, Václav Mikula, vishnar, w3cMarkus, Wiw, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (21)
Badgu.y1902, burzum, deadpool, DKoscik, Draco nobilis, DracoAn, Fr3d_K, gezic, HevyEli, Jimbeam90, Joshua_T, MignolaMoore, monty.cl, Murphy722, Nightmare, nx, Sebastian the wise, sleepless, Tomasino79, vrazdinek, WEAPONE
Shání (6)
gezic, HevyEli, Jimbeam90, mineralk, Nightmare, soulbringer