Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Už několik měsíců si Taki vyměňoval tělo s Micuhou, ale to nečekaně skončilo. Přesto není schopen zbavit se přetrvávajících vzpomínek na městečko, v němž nikdy nebyl, a na dívku, s níž se nikdy nesetkal - a proto se vydává najít podhorskou oblast, kde Micuha žije. Jako jediné vodítko mu k tomu slouží pouhých několik skic krajiny, které zpaměti načrtl.

Zdá se to jako marná, bláhová výprava, ale dovede ho k realitě, která je ještě neuvěřitelnější, než cokoli, co dosud zažil…

Série je známá především pod názvem Your Name. (anglický název), než pod originálním názvem Kimi no Na wa..

Scénář
Makoto Shinkai
Art
Ranmaru Kotone
Obálka
Ranmaru Kotone
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Jakub Štříbrný
Redakce
Lucie Kučová, Alena Mrázová
Žánry
romantický, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-252-4664-1 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Stran
180
Cena
229 Kč
Originál
Kimi no Na wa. #02 (Kadokawa Dwango Corporation, 2016)
Varianty
To bylo tvé jméno. #02 (2. vydání) (2022)
To bylo tvé jméno. #02 (2019)
  • Fry
    Fry admin21.2.2020 22:07To bylo tvé jméno. #02
    To bylo tvé jméno. #02 - Přečteno prakticky okamžitě, po těch dlouhých třech měsících od data vydání, kdy se mi to konečně (!) podařilo dostat do rukou. 'Kimi no Na wa.' je dle mého totiž tak trochu objev roku, jelikož se autorovi zcela dokonale daří budit ve mně všechny možné typy emocí a stačí mu k tomu klidně i pár stránek zcela beze slov. Navíc je to psané s takovou lehkostí, až je vám líto, že mnohdy daný zvrat už dopředu předpokládáte. Už teď vím, že mi Taki s Micuhou budou po dočtení chybět. Tuhle sérii rozhodně nečtu naposled ... Za mě 5*!
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš4.12.2019 02:09To bylo tvé jméno. #02
    Druhý díl fascinující podívané navazuje na ono šokující zjištění, že záměna už se neděje, a navíc se Taki nedokáže se svým protějškem spojit, takže začíná pátrání, aby se dostavilo další šokující zjištění. Bohužel to, co v barvičkovém filmu ještě relativně funguje za pomoci pohyblivého obrazu a zvuku, je tady poněkud rozplizlé do nepříliš uchvacující vaty. Šínkai je mistr monologů a atmosféry, ale tady jsem byl zklamán. Komiksové médium je lepší uchopit víc komiksově a nespoléhat příliš na filmovou předlohu. Dostat to pod ruku Tezuka, tak by z toho bylo epické a vytěžené dílo. Nicméně na zakončení příběhu bude ještě potřeba chvíli počkat.
832