Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Morgavsa a Morganka jsou dvě čarodějky. Tedy vlastně jenom Morgavsa. Morganka se toto řemeslo teprve učí a zdá se, že se velmi rychle zlepšuje. Naše hrdinky jedou vrátit draka do jeho rodiště. Zároveň sledují stopy zlé a velmi mocné čarodějky. Co všechno je na Islandu asi čeká?

Příběhy, které najdete v této knize, jsou druhou částí z trilogie Islandika. Je to úplně první dobrodružství dvou čarodějek, Morgany a Morgavsy. Původně vycházely v měsíčníku Čtyřlístek po šesti až deseti stranách. Pro časopis však musely být upraveny na epizody, a tak málokomu došlo, že jde o souvislý dlouhý příběh. Nyní vám poprvé odhalujeme všechna tajemství a pointy, které byly doposud skryty, protože dávají smysl pouze v uceleném vyprávění. Pozorní sběratelé a čtenáři si možná budou chtít porovnat, kde byl příběh pozměněn. Jsou to sice změny minimální, ale pro vaše pohodlí byly stránky označeny. Na jejich dolním okraji se pod číslem strany střídají tři obrázky. Každý z těchto symbolů má svůj význam.

Kotlík: dějově původní strana
Žába: přidaná strana, která v původním vydání nebyla
Kozel: změny na této straně zasáhly do panelování

Příběhy tak, jak vycházely ve Čtyřlístku:
10. JEZERNÍCI - Čtyřlístek 675
11. PREPERENDY A BLÁTOLOUŽE - Čtyřlístek 553
12. VIKINGOVÉ NA OMYLU - Čtyřlístek 555
13. KOUZLOKŘEČ - Čtyřlístek 560
14. ZKOUŠKA VODOU - Čtyřlístek 563
15. ZLOVES - Čtyřlístek 566
16. O KOŠTĚ - Čtyřlístek 571
OBSAH 17. ČAROKNĚŽKA - Čtyřlístek 580

Dotisk v lednu 2022, druhý v únoru 2024.


Scénář
Petr Kopl
Art
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Lettering
Petr Kopl
Redakce
Magdaléna Jimelová
Žánry
dětský, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-271-2600-2 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
436 g
Stran
80
Cena
199 Kč
  • Norri
    Musím chválit stejně jako u prvního dílu. Zase jsem se tomu smál nahlas. Petr Kopl velmi dobře míchá mytologické prvky s legendami, koření to humorem s chytrostí, a v kouzelném kotlíku z toho vaří velmi chutnou polévku pro děti i dospělé. Líbí se mi, že nad rámec běžného poučování pro děti dělá i osvětu pro přežití v dnešní mediálně dezinformační době. Když k tomu přidám i odkazy na jiné dětské komiksy a dokonce i na Lovecrafta, tak musím konstatovat, že Morgavsa & Morgana patří k tomu nejlepšímu, co u nás v posledních letech vyšlo.
  • Good Games
    Good Games mecenáš15.2.2021 19:58Morgavsa a Morgana #02: Živelné měňavice
    Morgavsa a Morgana 2 je veľmi príjemný a hravý komiks plný nápadov. Je obdivuhodné, ako to Petr Kopl presne trafil, že to je veľmi zábavné pre deti a komiks baví aj dospelých čitateľov. Na 80 stranách sa neustále deje niečo nové a bol to asi jeden z najrýchlejšie prečítaných komiksov. Ubehlo to neuveriteľne rýchlo a som veľmi zvedavý na tretí diel. =►Celá recenzia◄=
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.12.2019 23:28Morgavsa a Morgana #02: Živelné měňavice
    Mně to zase přišlo malinko slabší než první díl, ale pořád skvělá jízda. Spíš mě rozptyloval ten chaos, který jsem měl při čtení. Moc velké skoky a prostřihy, bohužel ale nutné pro posunutí do hlavní částí děje, která doufejme bude ve třetí závěrečné části. Opravdu se těším, kam to povede. Za mě pořád super komiks a líbí se mi, že je i příjemně poučný a nabízí dětem (i dospělým) kvalitní hodnoty a postoje - viz s tou pravdou a zelenou. To byla nádhera, to dám žákům do filosofie :-). Jak mě Kopl nebere a nemusím jeho styl, mé uznání coby kreslíř má a zde i jako autor. Tohle fakt můžu.
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.11.2019 20:12Morgavsa a Morgana #02: Živelné měňavice
    Lepsi nez prvni dil. Bavil jsem se a deti taky,
    90%