Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 9 dalších ukázek

Tato elegantně vyvedená a bohatě ilustrovaná kniha vychází u příležitosti padesátého výročí vydání prvního sešitu komiksového časopisu Čtyřlístek. V šesti rozsáhlých oddílech se čtenář stane svědkem vzniku i rozmachu „fenoménu Čtyřlístek“. Kniha tak mapuje v podstatě celé tvůrčí období otce seriálu pana Jaroslava Němečka.
Její součástní je i speciální příloha obsahující například faksimile prvního vydání nebo grafi cký list s podpisem pana Němečka. Vše je navíc uloženo v nápaditě zpracovaném ochranném pouzdru.

Přílohy:
• Grafický list s podpisem Jaroslava Němečka
• Faksimile prvního vydání Čtyřlístku
• Čtyřlístek EXTRA
• Sada pohlednic
• Plakát, do kterého jsou přílohy vloženy


Art
Jaroslav Němeček
Obálka
Jaroslav Němeček
Publicistika
Martin Foret, Pavel Kořínek
Redakce
Pavel Kořínek, Lucie Kořínková
Žánry
dětský, dobrodružný, publicistika
ISBN/ISSN
978-80-87849-41-5 (Čtyřlístek)
Vazba
šitá v tvrdých deskách (krabice + 1x pevná vazba, 2x sešit, 1x plakát, 8x pohlednice)
Formát
245 x 280 mm
Tisk
barevný
Váha
2840 g
Stran
464
Cena
2599 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš29.12.2022 19:05Čtyřlístek: První půlstoletí v Třeskoprskách
    Díky této knize mi vlastně došlo, jak moc pro českou kulturu Čtyřlístek znamená, a jak moc je u nás zakořeněný. Sám jsem četl mnoho příběhů, o kterých jsem nevěděl, že jsem je vlastně četl ve Čtyřlístku. Taky mi došlo, že jsem se jich jako malý načetl opravdu hodně. Kouzelná lampa byla moje první (díky za něj Radime Bulawo!). Tady jsem se ještě dozvěděl hodně o, asi genialitě, pana Němečka a jeho "týmu", protože takhle zakořenit něco původně zamýšleného jako krátkodobou záležitost, to chce fakt fištróna. Dost mě zarazilo, do kolika projektů se Čtyřlístek pouštěl, ať už jde o reklamy, hry a jiné. Obzvlášť Malabara mám doteď moc rád. Ty žvejky byly super a příběhy jakbysmet. Nejsem už sice cílová skupina, ale kniha se mi moc líbila. Fakt vkusně pojaté a předané info o skvělém fenoménu (a komiksu samozřejmě). Opravdu velmi přehledné. Pravdou ale je, že jistá analýza nebo rozbor by se tu také dobře vyjímal. Mohli to tu dát jako další část, klidně ať už se jedná o posbírané věci, nebo diplomky, nebo ryze autorské záležitosti. Bonusy hodnotím na výbornou.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš3.9.2020 18:14Čtyřlístek: První půlstoletí v Třeskoprskách
    Jako jo, paráda.
  • SNUFKIN
    Predrazeny, ale pekny.
  • Lenny
    Pečlivě zmapovaná historie Čtyřlístku a tvorby pana Němečka. Analytické texty nečekejte, Pavel Kořínek je čistě popisný (což je občas na škodu).
    Více na: http://www.youtube.com/watch?v=dtBn1c8ipPE

  • farnhajt
    tak tu máme po roce zase jednu předvánoční pecku. punťa nebyl špatnej, ale tohle je srdcovka. navíc se mi na tom taky líbí to, že to není jenom o čtyřlístku, ale že je zde dán celkem velký prostor i zbylým komiksům, které tvořily po ty roky obsah každého čísla.

    více takových...
  • Faix
    Nevíte někdo jaký nyl náklad této knihy a kolik druhů grafických listů bylo přiloženo? Já mám totiž jiný než je tady v obrázcích a jiný než má Lenny na svém unboxing videu.
  • james89
    Pořád přemýšlím, jestli do té knihy jít, když mám rád Čtyřlístek cca do č. 100 ... Není zrovna levná, tak abych nebyl zklamán. Díval jsem se na Lennyho povedený unboxing, ale stejně dumám. :-)